Pedro Carmona-Alvarez

Pedro Carmona-Alvarez (født 15. februar 1972 i Chile) er en chilenskfødt norsk forfatter og musiker.

Pedro Carmona-Alvarez
Født15. feb. 1972[1]Rediger på Wikidata (49 år)
La Serena[2]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Forfatter, skribent, lyriker, musikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Cappelenprisen (2004), P2-lytternes romanpris (2012), Sult-prisen (2005)Rediger på Wikidata

Carmona-Alvarez debuterte som forfatter i 1997 med diktsamlingen Helter. Den er preget av forfatterens bakgrunn fra to svært forskjellige kulturer. Siden har han utgitt en rekke diktsamlinger, romaner og essays. Han har vært elev og senere underviser ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Han arbeider med gjendiktninger fra blant annet spansk, og har tidligere vært medredaktør i litteraturtidsskriftet Vagant og redaktør for Cappelens debutantantologi Signaler (siden 2003). Carmona-Alvarez spilte i bandet Sister Sonny i flere år,[trenger referanse] hvor han skrev tekstene, sang, og spilte flere instrumenter. Han lager egen musikk under navnet Moonpedro.

BibliografiRediger

  • Helter – dikt (1997)
  • La det bare bli blåmerker igjen – roman (2000)
  • Clown Town – dikt (2002)
  • Prinsens gate – dikt (2004)
  • Hjemmelekser – essays (2007)
  • Rust – roman (2009) ISBN 9788205386075
  • Og været skiftet og det ble sommer og så videre – roman (2012)
  • Sanger for kor – lyrikk, Kolon (2013)
  • Samtaler med onkel Nica og tante Viola – lyrikk, Kolon (2015)
  • Bergens Ungdomsteater – roman, Kolon (2016)
  • Buktalerens rike. Dikt 1997-2017 – lyrikk, Kolon (2017)
  • Refrenger. Tekster om stemmer og avtrykk – essays, Kolon (2019)
  • Inventarium – lyrikk, Kolon (2020)

PriserRediger

ReferanserRediger

  1. ^ www.forfatterkatalogen.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 22. desember 2014[Hentet fra Wikidata]

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Karin Fossum
Vinner av Cappelenprisen
delt med Ingeborg Arvola, Ørnulf Hodne og Anne-Lise Gjerdrum

Neste mottaker:
Erik Fosnes Hansen
og Torbjørn Færøvik
(2006)
Forrige mottaker:
Nils-Øivind Haagensen
Vinner av Sult-prisen
Neste mottaker:
Steinar Opstad
Forrige mottaker:
Stig Sæterbakken
Vinner av P2-lytternes romanpris
Neste mottaker:
Agnes Ravatn