Åpne hovedmenyen
Pedro Carmona-Alvarez
Født15. februar 1972 (47 år)
La Serena
Beskjeftigelse Forfatter, skribent, lyriker, musiker
Nasjonalitet Norge
Utmerkelse Cappelenprisen (2004), P2-lytternes romanpris (2012), Sult-prisen (2005)

Pedro Carmona-Alvarez (født 15. februar 1972 i Chile) er en norsk-chilensk forfatter og musiker.

Carmona-Alvarez debuterte som forfatter i 1997 med diktsamlingen Helter. Den er preget av forfatterens bakgrunn fra to svært forskjellige kulturer. Han har vært elev ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Han arbeider også med gjendiktninger fra spansk, og er medredaktør i litteraturtidsskriftet Vagant. Carmona-Alvarez spiller dessuten i bandet Sister Sonny, hvor han skriver tekstene, synger, og spiller flere instrumenter.

Siden 2003 har han vært redaktør for Cappelens debutantantologi Signaler.

Innhold

BibliografiRediger

  • Helter – dikt (1997)
  • La det bare bli blåmerker igjen – roman (2000)
  • Clown Town – dikt (2002)
  • Prinsens gate – dikt (2004)
  • Hjemmelekser – essays (2007)
  • Rust – roman (2009) ISBN 9788205386075
  • Og været skiftet og det ble sommer og så videre – roman (2012)
  • Sanger for kor – lyrikk, Kolon (2013)
  • Samtaler med onkel Nica og tante Viola – lyrikk, Kolon (2015)
  • Bergens Ungdomsteater – roman, Kolon (2016)

PriserRediger

ReferanserRediger


KilderRediger

Eksterne lenkerRediger