Åpne hovedmenyen
Ingeborg Arvola
Født7. juli 1974 (45 år)
Honningsvåg
Utdannet ved Universitetet i Oslo
Beskjeftigelse Skribent, barnebokforfatter
Nasjonalitet Norge
Utmerkelse Cappelenprisen (2004), Havmannprisen (2008)

Ingeborg Arvola (født 7. juli 1974) er en norsk-finsk forfatter som debuterte høsten 1999 med romanen Korellhuset.

Som bakgrunn har hun grunnfag i teatervitenskap og litteraturvitenskap fra Universitetet i Oslo. For sitt forfatterskap har hun mottatt Cappelenprisen 2004 og Havmannprisen 2008, den siste for romanen Ingen dager uten regn.

Arvola er oppvokst i Tromsø, senere bosatt i Oslo.

BibliografiRediger

  • 1999Korellhuset – roman, Cappelen
  • 2000Livet i et skilpaddeskall og andre historier – novellesamling, Cappelen
  • 2000Blod, snørr og tårer – ungdomsroman, Cappelen
  • 2003Straffe – roman, Cappelen
  • 2004Forsiktig glass – roman, Cappelen
  • 2006Bare et steinkast – skuespill
  • 2006Monsterrytter – novellesamling, Cappelen
  • 200740 postkort – roman, Cappelen
  • 2008Ingen dager uten regn – ungdomsroman, Cappelen
  • 2009Kometkameratene – hørespill, (lydbok) NRK Aktivum
  • 2009Kometkameratene og månesmilet – barnebok, NRK Aktivum
  • 2011Grisehjerter – roman, Cappelen Damm
  • 2012Carla, min Carla – ungdomsroman, Cappelen Damm
  • 2013Over alle hindre – ungdomsroman, Cappelen Damm
  • 2014Inghill + Carla = sant – ungdomsroman, Cappelen Damm
  • 2015Ryktet – ungdomsroman, Mangschou
  • 2015Neiden 1970 – roman, Cappelen Damm
  • 2018Vilkår for liv – roman, Cappelen Damm
  • 2019Buffy By er talentfull – ungdomsroman, Cappelen Damm
  • 2019Plutselige varmegrader – novellesamling, Cappelen Damm

Eksterne lenkerRediger