Åpne hovedmenyen
Torild Wardenær
Torild Wardenær.jpg
Født30. november 1951 (67 år)
Stavanger
Beskjeftigelse Skribent, lyriker
Nasjonalitet Norge
Utmerkelse Aschehougs debutantstipend (1994), Halldis Moren Vesaas-prisen (1998), Herman Wildenveys Poesipris (1997), Mads Wiel Nygaards legat (1997), Doblougprisen (2014)

Torild Wardenær (født 30. november 1951) er en norsk lyriker og forfatter. Wardenær har studert mediekunnskap, kunsthistorie, tysk og litteraturvitenskap ved universitetene i Stavanger, Oslo og Bergen. Hun har en mastergrad i litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. I perioden 199394 studerte hun ved Skrivekunstakademiet i Bergen.

Wardenær debuterte som lyriker i 1994 med diktsamlingen I pionertiden, som ble belønnet med Aschehougs debutantstipend. Flere av hennes diktsamlinger er oversatt til engelsk. Hun har mottatt flere priser for sitt forfatterskap. I 1995 ble hun nominert til Brageprisen for diktsamlingen Null komma to lux. I 2007 ble Psi nominert til samme pris.

Innhold

BibliografiRediger

  • I pionertiden – dikt (1994)
  • Null komma to lux – dikt (1995)
  • Houdini til minne – (1997)
  • Døgndrift – dikt (1998)
  • Titanporten – dikt (2001)
  • Paradiseffekten – dikt (2004)
  • Psi – dikt (2007)
  • Mens Higgsbosonet gnager – dikt (2011)
  • Passord: Kairos - dikt (2013)
  • Forløp - lyrikk, Aschehoug (2016)

DramaRediger

  • Sebramannen (1998)
  • Ikke et hvilket som helst intermesso (1998)
  • IKEA (1999)
  • Drømme-Kasper (1999)

GjendiktningRediger

PriserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger