Åpne hovedmenyen

Liste over kjente elever ved Firda videregående skole

Denne listen dekker kjente personer som er, eller har vært, elever ved Firda videregående skole, også under skolens tidligere navn, Firda Gymnas.

Firda videregående skole alumniRediger

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.


Politikk og forretningslivRediger

Bilde Navn Født Død Bakgrunn
Felde, KristinKristin Felde 1965 Tidligere generalsekretær i Norges Skiforbund
Kavli, FredFred Kavli 1927 2013 Norsk-amerikansk fysiker, oppfinner, forretningsmann og filantrop
  Søgnen, AstridAstrid Søgnen 1951 Skoleleder og direktør for utdanningsetaten i Oslo

Kultur og underholdningRediger

Bilde Navn Født Død Bakgrunn
Christensen, RagnarRagnar Christensen 1969 Journalist og redaktør
  Eide, OveOve Eide 1950 Skoleleder og forfatter
  Førde, Laila BeatheLaila Beathe Førde 1975 Saksofonist, fløytist og sanger, kjent fra gruppa Fabel
  Fjørtoft, Ragnhild SælthunRagnhild Sælthun Fjørtoft 1947 Kanalvert NRK
Gjengedal, HildegunnHildegunn Gjengedal 1968 Statsviter, journalist, og tidl direktør for Landbrukets Brusselkontor i Belgia
Ivin, Roger AllanRoger Allan Ivin 1975 Bassist, kjent fra gruppa Fabel
Lothe, KnutKnut Lothe 1972 Trommist, perkusjonist, kjent fra gruppa Fabel
Løvlid, UnniUnni Løvlid 1976 Musiker
  Maurstad, ToralvToralv Maurstad 1926 Skuespiller
Moldestad, SigridSigrid Moldestad 1972 Folkemusiker og vinner av Spellemannprisen
Rivedal, HenningHenning Rivedal 1944 Forfatter og journalist og kulturpersonlighet
Roset, KristinKristin Roset 1979 Journalist og redaktør
  Skram, Eva WeelEva Weel Skram 1985 Sanger
Solheim, IngunnIngunn Solheim 1980 Journalist
Stave, Fred Noralf OsFred Noralf Os Stave 1972 Gitarist, kjent fra gruppa Fabel
Staveteig, OleOle Staveteig 1968 Gitarist
  Sørebø, HerbjørnHerbjørn Sørebø 1933 2003 Journalist og forfatter
  Aaberge, Tone DamliTone Damli Aaberge 1988 sanger

SportRediger

Bilde Navn Født Død Bakgrunn
Andenæs, JuneJune Andenæs 1983 Håndballspiller for Byåsen Idrettslag
  Bolseth, RuneRune Bolseth 1980 Fotballspiller for Sogndal Fotball
  Djupvik, Morten AaMorten Aa Djupvik 1975 Tidligere trener for langrennslandslaget
  Djupvik, Roger AaRoger Aa Djupvik 1981 Langrennsløper
Eikenes, MathiasMathias Eikenes 1985 Fotballspiller
Evebø, DagmundDagmund Evebø 1960 Tidligere trener for Aalesunds fotballklubb
Hansen, Sigrid HeienSigrid Heien Hansen 1995 Fotballspiller
  Hauge, Kjell OveKjell Ove Hauge 1969 Friidrettsutøver
Hjelmeset, BodilBodil Hjelmeset 1978 Friidrettsutøver i spydkast
  Hjelmeset, Odd-BjørnOdd-Bjørn Hjelmeset 1971 Verdensmester i langrenn
Hjelmeset, RoarRoar Hjelmeset 1977 Langrennstrener for landslaget i kvinnesprint
Hole, EvenEven Hole 1957 Tidligere alpinist
Holvik, SteinarSteinar Holvik 1968 Assistentdommer i fotball
  Indrebø, ArneArne Indrebø 1969 Friidrettsutøver i spydkast
Indrebø, BenedikteBenedikte Indrebø 1965 Friidrettsutøver i sprintløp
Isane, ElinElin Isane 1975 Friidrettsutøver
Kleppe, MagnusMagnus Kleppe 1965 Friidrettsutøver i lengdehopp
Mardal, Ole MortenOle Morten Mardal 1969 Friidrettsutøver i lengdehopp
Mørkved, Nina Kristin FloNina Kristin Flo Mørkved 1976 Fotballspiller
Ortner, Cecilie RiseCecilie Rise Ortner 1977 Friidrettsutøver i lengdehopp og tresteg
  Raad, TrudeTrude Raad 1990 Friidrettsutøver i kast
Roset, KristinKristin Roset 1979 Friidrettsutøver i mellomdistanseløp
Årdal, Marte RyggMarte Rygg Årdal 1992 Friidrettsutøver i sleggekast

Kjente pedagoger ved Firda videregående skoleRediger

Denne listen dekker kjente personer som er, eller har vært, ansatt som pedagoger ved Firda videregående skole, også under skolens tidligere navn, Firda Gymnas.

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.


Bilde Navn Født Død Bakgrunn
  Djupvik, Morten AaMorten Aa Djupvik 1975 Tidligere trener for langrennslandslaget
  Eide, OveOve Eide 1950 Skoleleder og forfatter
Fostervoll, KaareKaare Fostervoll 1891 1981 Rektor, statsråd og kringkastingssjef
Hansen, AsbjørnAsbjørn Hansen 1916 2007 Lektor, friidrettsutøver og mellomdistanseløper
Mardal, Ole MortenOle Morten Mardal 1969 Friidrettsutøver i lengdehopp, lærer idrettsfag