Liste over Norges kunnskapsministre

Wikimedia-listeartikkel

Liste over Norges kunnskapsministre er en oversikt over kunnskapsministre i Norge, med ansvar for Kunnskapsdepartementet.

Tonje Brenna, tidligere kunnskapsminister

I 1990 ble Kirke- og undervisningsdepartementet delt og oppgavene delvis overført til Utdannings- og forskningsdepartementet. Fra 1991 inngikk ansvarsområdet i Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet, som tok tilbake sitt tidligere navn og ansvarsområde i 2002. Fra 2006 bærer departementet med ansvar for barnehager, grunnskole, videregående opplæring, høyere utdanning og forskning navnet Kunnskapsdepartementet.

Fra 16. oktober 2023 er Kari Nessa Nordtun (Ap) kunnskapsminister.

Liste rediger

# Bilde Navn Fra Til Parti Regjering
1 Einar Steensnæs 1. januar 1990 3. november 1990 KrF Syse (H, KrF, Sp)
2   Gudmund Hernes 3. november 1990 22. desember 1995 Ap Brundtland III (Ap)
3   Reidar Sandal 22. desember 1995 25. oktober 1996
25. oktober 1996 17. oktober 1997 Jagland (Ap)
4 Jon Lilletun 17. oktober 1997 17. mars 2000 KrF Bondevik I (KrF, Sp, V)
5   Trond Giske 17. mars 2000 19. oktober 2001 Ap Stoltenberg I (Ap)
6   Kristin Clemet 19. oktober 2001 17. oktober 2005 H Bondevik II (KrF, H, V)
7   Øystein Djupedal 17. oktober 2005 18. oktober 2007 SV Stoltenberg II (Ap, SV, Sp)
8   Bård Vegar Solhjell 18. oktober 2007 20. oktober 2009
9   Kristin Halvorsen 20. oktober 2009 16. oktober 2013
10   Torbjørn Røe Isaksen 16. oktober 2013 17. januar 2018 H Solberg (H, Frp)
Solberg (H, Frp, V, fra 17. januar 2018)
Solberg (H, Frp, V, KrF, fra 22. januar 2019)
Solberg (H, V, KrF, fra 24. januar 2020)
11   Jan Tore Sanner 17. januar 2018 24. januar 2020
12   Trine Skei Grande 24. januar 2020 13. mars 2020 V
13   Guri Melby 13. mars 2020 14. oktober 2021
14   Tonje Brenna 14. oktober 2021 16. oktober 2023 Ap Støre (Ap, Sp)
15 Kari Nessa Nordtun 16. oktober 2023

Fra 15. september til 26. november 2017 var Henrik Asheim konstituert som kunnskapsminister mens statsråden avviklet foreldrepermisjon.[1]

Forsknings- og høyere utdanningsminister rediger

# Bilde Navn Fra Til Parti Regjering
1   Tora Aasland 18. oktober 2007 23. mars 2012 SV Stoltenberg II (Ap, SV, Sp)
Ingen separat minister for dette feltet
2   Iselin Nybø 17. januar 2018 24. januar 2020 V Solberg (H, Frp)
Solberg (H, Frp, V, fra 17. januar 2018)
Solberg (H, Frp, V, KrF, fra 22. januar 2019)
Solberg (H, V, KrF, fra 24. januar 2020)
3   Henrik Asheim 24. januar 2020 14. oktober 2021 H
4   Ola Borten Moe 14. oktober 2021 4. august 2023 Sp Støre (Ap, Sp)
5   Sandra Borch 4. august 2023 23. januar 2024
6   Oddmund Løkensgard Hoel 23. januar 2024

Se også rediger

Referanser rediger

  1. ^ Kunnskapsdepartementet (15. september 2017). «Asheim kunnskapsminister». Regjeringen.no (norsk). Besøkt 25. mars 2022. 
Autoritetsdata