Liste over Norges kommunalministre

Wikimedia-listeartikkel

Liste over Norges kommunalministre viser statsråder i departementet, som 20. desember 1948 ble opprettet som Kommunal- og arbeidsdepartementet – ved at saker ble overført fra Justis- og politidepartementet og Sosialdepartementet.

Sigbjørn Gjelsvik, kommunal- og distriktsminister
Norges kommunalministre
Sigbjørn GjelsvikBjørn Arild GramNikolai Astrup (politiker)Monica MælandJan Tore SannerLiv Signe NavarseteMagnhild Meltveit KleppaÅslaug HagaErna SolbergSylvia BrustadOdd Roger EnoksenRagnhild Queseth HaarstadKjell OpsethGunnar BergeKjell BorgenJohan J. JakobsenKjell BorgenWilliam EngsethLeif HaraldsethArne RettedalHarriet AndreassenInger Louise ValleArne NilsenLeif Jørgen AuneJohan SkipnesOdvar NordliHelge SeipJens HauglandBjarne LyngstadOskar SkoglyAndreas Zeier CappelenUlrik Olsen

I perioden 1990–92 het det kun Kommunaldepartementet, mens det fra 1997 til 2013 het Kommunal- og regionaldepartementet – ettersom arbeidsavdelingen i 1997 ble overført til det daværende Arbeids- og administrasjonsdepartementet.

I perioden 2013–21 het det Kommunal- og moderniseringsdepartementet, før det endret navn til Kommunal- og distriktsdepartementet i 2021.

Fra 12. april 2022 er Sigbjørn Gjelsvik (Sp) kommunal- og distriktsminister.

ListeRediger

Navn Fra Til Parti Regjering Tittel Kilde
Olsen, UlrikUlrik Olsen 1948 1958 Ap Gerhardsen II (Ap)
Torp (Ap)
Gerhardsen III (Ap)
Kommunal- og arbeidsminister [1]
Cappelen, AndreasAndreas Cappelen 1958 1963 Ap Gerhardsen III (Ap) [2]
Skogly, OskarOskar Skogly 1963 1963 Ap [3]
Lyngstad, BjarneBjarne Lyngstad 1963 1963 V Lyng (H, Sp, V, KrF) Kommunal- og arbeidsminister [4]
Haugland, JensJens Haugland 1963 1965 Ap Gerhardsen IV (Ap) Kommunal- og arbeidsminister [5]
Seip, HelgeHelge Seip 1965 1970 V Borten (Sp, H, V, KrF) Kommunal- og arbeidsminister [6]
Rognlien, HelgeHelge Rognlien 1970 1971 V [7]
Nordli, OdvarOdvar Nordli 1971 1972 Ap Bratteli I (Ap) Kommunal- og arbeidsminister [8]
Skipnes, JohanJohan Skipnes 1972 1973 KrF Korvald (KrF, Sp, V) Kommunal- og arbeidsminister [9]
Aune, LeifLeif Aune 1973 1978 Ap Bratteli II (Ap)
Nordli (Ap)
Kommunal- og arbeidsminister [10]
Nilsen, ArneArne Nilsen 1978 1979 Ap Nordli (Ap) [11]
Valle, Inger LouiseInger Louise Valle 1979 1980 Ap [12]
Andreassen, HarrietHarriet Andreassen 1980 1981 Ap Nordli (Ap)
Brundtland I (Ap)
[13]
Rettedal, ArneArne Rettedal 1981 1986 H Willoch (H; fra 1983 inkl. KrF og Sp) Kommunal- og arbeidsminister [14]
Haraldseth, LeifLeif Haraldseth 1986 1987 Ap Brundtland II (Ap) Kommunal- og arbeidsminister [15]
Engseth, WilliamWilliam Engseth 1987 1988 Ap [16]
Borgen, KjellKjell Borgen 1988 1989 Ap [17]
Jakobsen, Johan J.Johan J. Jakobsen 1989 1990 Sp Syse (H, KrF, Sp) Kommunalminister [18]
Borgen, KjellKjell Borgen 1990 1992 Ap Brundtland III (Ap) Kommunalminister [19]
Berge, GunnarGunnar Berge 1992 1996 Ap Kommunal- og arbeidsminister [20]
Opseth, KjellKjell Opseth 1996 1997 Ap Jagland (Ap) [21]
Haarstad, Ragnhild QuesethRagnhild Queseth Haarstad 1997 1999 Sp Bondevik I (KrF, Sp, V) Kommunal- og regionalminister [22]
Enoksen, Odd RogerOdd Roger Enoksen 1999 2000 Sp [23]
Brustad, SylviaSylvia Brustad 2000 2001 Ap Stoltenberg I (Ap) Kommunal- og regionalminister [24]
Solberg, ErnaErna Solberg 2001 2005 H Bondevik II (KrF, H, V) Kommunal- og regionalminister [25]
Haga, ÅslaugÅslaug Haga 2005 2007 Sp Stoltenberg II (Ap, Sp, SV) Kommunal- og regionalminister [1]
Kleppa, Magnhild MeltveitMagnhild Meltveit Kleppa 2007 2009 Sp [2]
Navarsete, Liv SigneLiv Signe Navarsete 2009 2013 Sp [3]
Sanner, Jan ToreJan Tore Sanner 2013 2018 H Solberg (H, FrP) Kommunal- og moderniseringsminister [4]
Mæland, MonicaMonica Mæland 2018 2020 H Solberg (H, FrP, V; fra 2019 inkl. KrF) [5]
Nikolai Astrup 2020 2021 H Solberg (H, V, KrF) [6]
Bjørn Arild Gram 2021 2022 Sp Støre (Ap, Sp) Kommunal- og distriktsminister [7]
Sigbjørn Gjelsvik 2022 Sp [8]

ReferanserRediger