Liste over europeiske stadioner

Wikimedia-listeartikkel

Det følgende er en liste over europeiske stadioner, rangert etter kapasitet (maksimalt antall tilskuere). Kapasiteten som er angitt, er den permanente totalkapasiteten, inkludert både sitteplasser og ståplasser, men uten mulighet for midlertidig plassering av ytterligere seter.

Camp Nou er den fotballstadion med høyest kapasitet i Europa.

De aller fleste stadioner i Europa blir brukt til fotball.

Alle stadioner med en kapasitet på over 35 000 er inkludert på listen.

En stjerne markerer at laget ikke spiller samtlige hjemmekamper på denne stadionet.

Nåværende stadionerRediger

Stadion Kapasitet By Land Hjemmelag
Camp Nou 99 354[1] Barcelona   Spania FC Barcelona
Wembley Stadium 90 000[2] London   England Englands herrelandslag i fotball, Rugby League Challenge Cup, FA Cup Finalen
Luzjniki Stadion 89 318[3] Moskva   Russland PFK CSKA Moskva, FK Spartak Moskva, Russlands herrelandslag i fotball*
Croke Park 82 300[4] Dublin   Irland Gaelic Athletic Association
Twickenham Stadium 82 000[5] London   England Englands herrelandslag i rugby union
Stade de France 81 338[6] Paris   Frankrike Frankrikes herrelandslag i fotball, Frankrikes herrelandslag i rugby*
Signal Iduna Park 81 264[7] Dortmund   Tyskland Borussia Dortmund
Santiago Bernabéu Stadion 80 354[8] Madrid   Spania Real Madrid C.F.
Stadio Giuseppe Meazza 80,065[9] Milano   Italia A.C. Milan, F.C. Internazionale Milano
Old Trafford 75 957[10] Manchester   England Manchester United, Rugby League Super League Grand Final
Atatürk Olimpiyat Stadyumu 75 145[11] Istanbul   Tyrkia Istanbul Büyükşehir Belediyespor, Tyrkias herrelandslag i fotball*
Millennium Stadium 74 500[12] Cardiff   Wales Wales landslag i rugby, Wales herrelandslag i fotball[13]
Olympiastadion 74 228[14] Berlin   Tyskland Hertha BSC Berlin
Stadio Olimpico 72 698[15] Roma   Italia SS Lazio, AS Roma
Athens olympiastadion 71 030[16] Athen   Hellas AEK Athen, Panathinaikos
Allianz Arena 69 901 München   Tyskland FC Bayern München, TSV 1860 München
Olympiastadion 69 250[17] München   Tyskland friidrett
Murrayfield Stadium 67 144 Edinburgh   Skottland Skottlands landslag i rugby
Estádio da Luz 65 647 Lisboa   Portugal SL Benfica
Veltins-Arena 61 482 Gelsenkirchen   Tyskland FC Schalke 04
Celtic Park 60 355 Glasgow   Skottland Celtic FC
Emirates Stadium 60 338 London   England Arsenal FC
San Paolo 60 240 Napoli   Italia SSC Napoli
Stade Vélodrome 60 031 Marseille   Frankrike Olympique de Marseille, Frankrikes landslag i rugby*
Estadio Benito Villamarín 59 124 Sevilla   Spania Real Betis
Stadio San Nicola 58 248 Bari   Italia AS Bari
İzmir Atatürk Stadyumu 58 008 Izmir   Tyrkia Göztepe AŞ, Altay SK, Tyrkias herrelandslag i fotball*
Olympiastadion 57 619 Sevilla   Spania friidrett, Spanias herrelandslag i fotball*
Imtech Arena 57 274 Hamburg   Tyskland Hamburger SV
Stadium Puskás Ferenc 56 000[18] Budapest   Ungarn Ungarns herrelandslag i fotball*
Estadi Olímpic Lluís Companys 55 926 Barcelona   Spania friidrett, Catalonias herrelandslag i fotball
Mercedes-Benz Arena 55 896 Stuttgart   Tyskland VfB Stuttgart
Stadion Crvena Zvezda 55 538 Beograd   Serbia Røde stjerne Beograd
Estadio Mestalla 55 000 Valencia   Spania Valencia CF
Semple Stadium 55 000 Thurles   Irland Tipperary GAA
Esprit Arena 54 600 Düsseldorf   Tyskland Fortuna Düsseldorf
Estadio Vicente Calderón 54 581 Madrid   Spania Atlético Madrid
Boris Paichadze Stadium 54 549 Tbilisi   Georgia FC Dinamo Tbilisi, Georgias herrelandslag i fotball, Georgias landslag i rugby*
Borussia-Park 54 067 Mönchengladbach   Tyskland Borussia Mönchengladbach
Hrazdan Stadium 53 849 Jerevan   Armenia FC Ararat Yerevan, FC Kilikia Yerevan
Ernst Happel Stadion 53 008 Wien   Østerrike Østerrikes herrelandslag i fotball, SK Rapid Wien*, FK Austria Wien*
Amsterdam Arena 52 960 Amsterdam   Nederland Ajax Amsterdam
Turk Telekom Arena 52 695 Istanbul   Tyrkia Galatasaray SK
St James' Park 52 387 Newcastle upon Tyne   England Newcastle United FC
Commerzbank-Arena 52 300 Frankfurt am Main   Tyskland Eintracht Frankfurt
Hampden Park 52 025 Glasgow   Skottland Skottlands herrelandslag i fotball, Queen's Park FC
Aviva Stadium 51 700 Dublin   Irland Irlands landslag i rugby, Irlands herrelandslag i fotball, Leinster Rugby, FAI-cupen Finalen
Donbass Arena 51 504 Donetsk   Ukraina FC Shakhtar Donetsk
Feijenoord stadion 51 577 Rotterdam   Nederland Feyenoord Rotterdam
Friends Arena 51 100 Stockholm   Sverige Sveriges herrelandslag i fotball, AIK
Ibrox Stadium 51 082 Glasgow   Skottland Rangers FC
Şükrü Saracoğlu Stadium 50 530 Istanbul   Tyrkia Fenerbahçe SK
Estádio do Dragão 50 476 Porto   Portugal Futebol Clube do Porto
Estádio José Alvalade 50 466 Lisboa   Portugal Sporting Clube de Portugal
RheinEnergieStadion 50 374 Köln   Tyskland 1. FC Köln
Kong Baudouin Stadion 50 024 Brussel   Belgia Belgias herrelandslag i fotball
Fritz-Walter-Stadion 49 780 Kaiserslautern   Tyskland 1. FC Kaiserslautern
Gaelic Grounds 49 500 Limerick   Irland Limerick GAA
AWD-Arena 49 000 Hannover   Tyskland Hannover 96
Stadium of Light 49 000 Sunderland   England Sunderland AFC
City of Manchester Stadium 47 726 Manchester   England Manchester City FC
Frankenstadion 47 559 Nürnberg   Tyskland 1. FC Nürnberg
Stadio Artemio Franchi 47 282 Firenze   Italia ACF Fiorentina
Parc des Princes 46 480 Paris   Frankrike Paris Saint-Germain FC
Anfield 45 522 Liverpool   England Liverpool FC
Estadio Ramón Sánchez Pizjuán 45 500 Sevilla   Spania Sevilla FC
Panathinaiko Stadium 45 000 Athen   Hellas Sommer-OL 1896
Zentralstadion 44 345 Leipzig   Tyskland RB Leipzig
Vasil Levski National Stadium 43 632 Sofia   Bulgaria Bulgarias herrelandslag i fotball
Páirc Uí Chaoimh 43 500 Cork City   Irland Cork GAA
Stade Gerland 43 051 Lyon   Frankrike Olympique lyonnais
Fitzgerald Stadium 43 000 Killarney   Irland Kerry GAA
Stadion Miejski 43 000[19] Poznań   Polen Lech Poznań, Warta Poznań
Ullevi 43 000 Göteborg   Sverige
Villa Park 42 788 Birmingham   England Aston Villa FC
Weserstadion 42 358 Bremen   Tyskland SV Werder Bremen
McHale Park 42 000 Castlebar   Irland Mayo GAA
Stamford Bridge 41 841 London   England Chelsea FC
Stadio Friuli 41 652 Udine   Italia Udinese Calcio
Stade Félix Bollaert 41 233 Lens   Frankrike RC Lens
Dinamo Stadium 41 040 Minsk   Hviterussland FC Minsk, Hviterusslands herrelandslag i fotball
Estadi Cornellà-El Prat 40 500 Barcelona   Spania RCD Espanyol
Goodison Park 40 394 Liverpool   England Everton FC
Stadio San Filippo 40 200 Messina   Italia FC Messina Peloro
Olympiastadion 40 000 Helsingfors   Finland Finlands herrelandslag i fotball
Hillsborough Stadium 39 814 Sheffield   England Sheffield Wednesday FC
San Mamés 39 750 Bilbao   Spania Athletic Bilbao
Elland Road 39 460[20] Leeds   England Leeds United AFC
Stadio Renato Dall'Ara 39 444 Bologna   Italia Bologna FC 1909
Stadio Marcantonio Bentegodi 39 211 Verona   Italia AC ChievoVerona, Hellas Verona FC
Estadio Manuel Martínez Valero 38 750 Elche   Spania Elche CF
Metalist Stadium 38 633 Kharkiv   Ukraina FC Metalist Kharkiv, FC Kharkiv
St. Jakob-Park 38 512 Basel   Sveits FC Basel
Stade de la Beaujoire 38 285 Nantes   Frankrike FC Nantes
Parken 38 076 København   Danmark FC København, Danmarks herrelandslag i fotball
Stadio Renzo Barbera 37 619 Palermo   Italia US Città di Palermo
Estádio Nacional 37 593 Oeiras   Portugal finalen i den portugisiske cupen
Stadio Arechi 37 245 Salerno   Italia Salernitana Calcio 1919
Maksimir Stadium 37 168 Zagreb   Kroatia Dinamo Zagreb, Kroatias herrelandslag i fotball*
Tsjimkent stadion 37 000 Tsjimkent   Kasakhstan FC Ordabasy
Råsundastadion 36 608 Solna   Sverige AIK, Sveriges herrelandslag i fotball*
Dinamo Stadion 36 540 Moskva   Russland FK Dinamo Moskva, PFK CSKA Moskva
Stadio Luigi Ferraris 36 536 Genova   Italia Genova CFC, Sampdoria
Philip II Arena 36 400 Skopje   Nord-Makedonia FK Vardar, FK Rabotnički, Makedonias herrelandslag i fotball*
Via del Mare 36 285 Lecce   Italia US Lecce
White Hart Lane 36 257 London   England Tottenham Hotspur FC
St. Tiernach's Park 36 000 Monaghan   Irland Monaghan GAA
Boleyn Ground 35 647 London   England West Ham United FC
Asim Ferhatović Hase Stadium 35 630 Sarajevo   Bosnia-Hercegovina FK Sarajevo, Bosnia og Hercegovinas herrelandslag i fotball
Stade Geoffroy-Guichard 35 616 Saint-Étienne   Frankrike AS Saint-Étienne
Estadio La Rosaleda 35 530 Málaga   Spania Málaga CF
Philips Stadion 35 500 Eindhoven   Nederland PSV Eindhoven
Stadium Municipal 35 472 Toulouse   Frankrike Toulouse FC, Stade Toulousain*
Ludwigspark Stadion 35 303 Saarbrücken   Tyskland 1. FC Saarbrücken
Riverside Stadium 35 100 Middlesbrough   England Middlesbrough FC
Gradski stadion u Poljudu 35 000 Split   Kroatia Hajduk Split
Cebeci İnönü Stadium 35 000 Ankara   Tyrkia Gençlerbirliği OFTAŞ, Ankara Demirspor
Olympic Stadium 35 000 Wrocław   Polen WTS Wrocław

ReferanserRediger

  1. ^ FCBarcelona.cat Arkivert 20120226222750 hos WebCite CAMP NOU: Capacity: 98.772.
  2. ^ Wembley Stadium - Presspack Arkivert 16. mai 2008 hos Wayback Machine. The stadium has 90,000 seats with no obstructed views.
  3. ^ www.luzhniki.ru Arkivert 5. desember 2008 hos Wayback Machine.
  4. ^ Croke Park Stadium. Venue Information Arkivert 19. november 2007 hos Wayback Machine. Three impressive stands - capacity for 82,300.
  5. ^ RFU: Twickenham Stadium Arkivert 8. januar 2014 hos Wayback Machine. Welcome to Twickenham Stadium, the home of English rugby. Seating an impressive 82,000 spectators, Twickenham is the largest dedicated rugby union venue in the world..
  6. ^ STADE DE FRANCE: Dossier de Presse 2009 Arkivert 4. mai 2020 hos Wayback Machine. 80 000 places en version football/rugby (p.42). Retrieved January 2, 2010.
  7. ^ SIGNAL IDUNA PARK: Das Stadion Kurioses Arkivert 19. juli 2011 hos Wayback Machine. 80.552 Gesamtplätze im SIGNAL IDUNA PARK teilen sich auf in Steh- und Sitzplätze. Bei internationalen Spielen bietet das Stadion 65.718 Zuschauern Platz..
  8. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 14. mai 2011. Besøkt 9. mai 2011. 
  9. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 12. juni 2010. Besøkt 4. oktober 2010. 
  10. ^ OT100 #8: Record gate - Manchester United Official Web Site OT's attendance record, meanwhile, cannot be beaten unless the capacity is further extended; it currently stands at 75,957..
  11. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 22. april 2012. Besøkt 26. mai 2013. 
  12. ^ «Facts & Figures». Millennium Stadium. 2011. Arkivert fra originalen 8. juni 2011.  Arkivert 8. juni 2011 hos Wayback Machine.
  13. ^ «Millennium Stadium and FAW sign new deal». Millennium Stadium. 12. august 2005. Arkivert fra originalen 19. juli 2011. Besøkt 3. februar 2011.  Arkivert 19. juli 2011 hos Wayback Machine.
  14. ^ http://www.olympiastadion-berlin.de/index.php?id=182&L=1//asse%20%E2%80%A6//reflect/snippet.reflect.php%3Freflect_base%3D
  15. ^ http://www.maspostatevilaregina.com/2009/05/05/brief-guide-to-olympic-stadium-of-rome/
  16. ^ http://www.stadia.gr/oaka/oaka-f.html
  17. ^ [1]
  18. ^ Budapest, XIV. ker., Puskás Ferenc Stadion (photos, data) • grounds • Magyarfutball.hu - a magyar labdarúgás adatbázisacapacity: altogether: 56.000.
  19. ^ KLUB - Stadion Arkivert 29. oktober 2012 hos Wayback Machine.
  20. ^ «Club Records». LeedsUnited.com. Arkivert fra originalen 8. august 2010.