Åpne hovedmenyen

Liste over flaggbærere for USA under OL

Wikimedia-listeartikkel

Liste over flaggbærere for USA under OL inneholder samtlige idrettsutøvere som har båret USAs flagg under åpningsseremoniene til sommer- og/eller vinter-OL.[1]

USA under De olympiske leker
Flag of the United States.svg
USAs flagg – Flaggbærere
IOK–kode  USA
NOK USAs olympiske kommitté
Nettstedwww.teamusa.org (en)
Olympisk historie
Sommerleker
1896 · 1900 · 1904 · 1908 · 1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016 · 2020
Vinterleker
1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018

FlaggbærereRediger

# År Sesong Flaggbærer Sport
58 2018 Vinter Hamlin, ErinErin Hamlin Aking
57 2016 Sommer Phelps, MichaelMichael Phelps Svømming
56 2014 Vinter Lodwick, ToddTodd Lodwick Kombinert
54 2012 Sommer Zagunis, MarielMariel Zagunis Fekting
52 2010 Vinter Grimmette, MarkMark Grimmette Aking
50 2008 Sommer Lomong, LopezLopez Lomong Friidrett
48 2006 Vinter Witty, ChrisChris Witty Hurtigløp
46 2004 Sommer Staley, DawnDawn Staley Basketball
44 2002 Vinter Peterson, AmyAmy Peterson Kortbaneløp Vert
42 2000 Sommer Meidl, CliffCliff Meidl Padling
40 1998 Vinter Flaim, EricEric Flaim Hurtigløp
38 1996 Sommer Baumgartner, BruceBruce Baumgartner Bryting Vert
37 1994 Vinter Myler, CammyCammy Myler Aking
35 1992 Sommer Larrieu Smith, FrancieFrancie Larrieu Smith Friidrett
34 1992 Vinter Koch, BillBill Koch Langrenn
33 1988 Sommer Ashford, EvelynEvelyn Ashford Friidrett
32 1988 Vinter Nelson, LyleLyle Nelson Skiskyting
31 1984 Sommer Burke, EdEd Burke Friidrett Vert
30 1984 Vinter Masley, FrankFrank Masley Aking
29 1980 Vinter Hamilton, ScottScott Hamilton Kunstløp
28 1976 Sommer Hall, GaryGary Hall Svømming
27 1976 Vinter Nelson, CindyCindy Nelson Alpine grener
26 1972 Sommer Fikotová, OlgaOlga Fikotová Friidrett
25 1972 Vinter Holum, DianneDianne Holum Hurtigløp
24 1968 Sommer Romary, JaniceJanice Romary Fekting
23 1968 Vinter McDermott, TerryTerry McDermott Hurtigløp
22 1964 Sommer O'Brien, ParryParry O'Brien Friidrett
21 1964 Vinter Disney, BillBill Disney Hurtigløp
20 1960 Sommer Johnson, RaferRafer Johnson Friidrett
19 1960 Vinter McDermott, DonDon McDermott Hurtigløp Vert
18 1956 Sommer Armitage, NormanNorman Armitage Fekting
17 1956 Vinter Bickford, JamesJames Bickford Bobsleigh
16 1952 Sommer Armitage, NormanNorman Armitage Fekting
15 1952 Vinter Bickford, JamesJames Bickford Bobsleigh
14 1948 Sommer Craig, RalphRalph Craig Friidrett
13 1948 Vinter Heaton, JackJack Heaton Skeleton
12 1936 Sommer Jochim, AlAl Jochim Turn
11 1936 Vinter Monsen, RolfRolf Monsen Langrenn
10 1932 Sommer Taylor, MorganMorgan Taylor Friidrett Vert
9 1932 Vinter Fiske, BillyBilly Fiske Bobsleigh Vert
8 1928 Sommer Houser, BudBud Houser Friidrett
7 1928 Vinter Dewey, GodfreyGodfrey Dewey Offisiell delegat
6 1924 Sommer McDonald, PatPat McDonald Friidrett
5 1924 Vinter Abel, TaffyTaffy Abel Hockey
4 1920 Sommer McDonald, PatPat McDonald Friidrett
3 1912 Sommer Bonhag, GeorgeGeorge Bonhag Friidrett
2 1908 Sommer Rose, RalphRalph Rose Friidrett & Tautrekking
1 1906 Sommer Halpin, MatthewMatthew Halpin Lagleder

ReferanserRediger

  1. ^ «United States». sports-reference.com. Besøkt 24. mai 2015.