Liste over Norges fiskeriministre

Wikimedia-listeartikkel

Liste over Norges fiskeriministre viser statsråder med ansvar for fiskeri i Norge. Fiskeridepartementet ble opprettet i 1946, endret navn til Fiskeri- og kystdepartementet i 2004, og slått sammen med Nærings- og handelsdepartementet til Nærings- og fiskeridepartementet i 2014 (fortsatt med egen fiskeriminister).[1][2] Siden 14. oktober 2021 har Bjørnar Skjæran (Ap) vært fiskeri- og havminister.

Bjørnar Skjæran, fiskeri- og havminister

ListeRediger

# Navn Fra Til Parti Regjering
1 Carlsen, ReidarReidar Carlsen
(1908–1987)
  1. juli 1946 19. november 1951 Ap Gerhardsen II (Ap)
2 Holt, PederPeder Holt
(1899–1963)
  19. november 1951 22. januar 1955 Ap Torp (Ap)
3 Lysø, NilsNils Lysø
(1905–1977)
  22. januar 1955 28. august 1963 Ap Gerhardsen III (Ap)
4 Onarheim, OnarOnar Onarheim
(1910–1988)
28. august 1963 25. september 1963 H Lyng (H, Sp, V, KrF)
5 Andersen, MagnusMagnus Andersen
(1916–1994)
25. september 1963 12. oktober 1965 Ap Gerhardsen IV (Ap)
6 Myklebust, OddmundOddmund Myklebust
(1915–1972)
12. oktober 1965 8. november 1968 Sp Borten (Sp, H, V, KrF)
7 Moxnes, EinarEinar Moxnes
(1921–2006)
  8. november 1968 17. mars 1971 Sp
8 Hoem, KnutKnut Hoem
(1924–1987)
17. mars 1971 24. januar 1972 Ap Bratteli I (Ap)
9 Magnus Andersen
(1916–1994)
(andre gang)
24. januar 1972 18. oktober 1972 Ap
10 Olsen, TrygveTrygve Olsen
(1921–1979)
18. oktober 1972 16. oktober 1973 Sp Korvald (KrF, Sp, V)
11 Bolle, EivindEivind Bolle
(1923–2012)
  16. oktober 1973 14. oktober 1981 Ap Bratteli II (Ap)
Nordli (Ap)
Brundtland I (Ap)
12 Listau, ThorThor Listau
(1938–2014)
14. oktober 1981 4. oktober 1985 H Willoch (H)
Willoch (H, KrF, Sp, fra 8. juni 1983)
13 Reiten, EivindEivind Reiten
(1953–)
  4. oktober 1985 9. mai 1986 Sp
14 Mørk-Eidem, BjarneBjarne Mørk-Eidem
(1936–)
  9. mai 1986 16. oktober 1989 Ap Brundtland II (Ap)
15 Munkejord, SveinSvein Munkejord
(1948–)
16. oktober 1989 3. november 1990 H Syse (H, KrF, Sp)
16 Pettersen, OddrunOddrun Pettersen
(1937–2002)
3. november 1990 3. september 1992 Ap Brundtland III (Ap)
17 Olsen, Jan Henry T.Jan Henry T. Olsen
(1956–2018)
  4. september 1992 25. oktober 1996 Ap
18 Schjøtt-Pedersen, Karl EirikKarl Eirik Schjøtt-Pedersen
(1959–)
  25. oktober 1996 17. oktober 1997 Ap Jagland (Ap)
19 Angelsen, PeterPeter Angelsen
(1935–)
17. oktober 1997 21. januar 2000 Sp Bondevik I (KrF, Sp, V)
20 Brekk, Lars PederLars Peder Brekk
(1955–)
  21. januar 2000 17. mars 2000 Sp
21 Gregussen, OttoOtto Gregussen
(1956–)
17. mars 2000 19. oktober 2001 Ap Stoltenberg I (Ap)
22 Ludvigsen, SveinSvein Ludvigsen
(1946–)
  19. oktober 2001 17. oktober 2005 H Bondevik II (KrF, H, V)
23 Pedersen, HelgaHelga Pedersen
(1973–)
  17. oktober 2005 2. oktober 2009 Ap Stoltenberg II
Brustad, SylviaSylvia Brustad
(1966–)
(fungerende)
  2. oktober 2009 20. oktober 2009 Ap
24 Berg-Hansen, LisbethLisbeth Berg-Hansen
(1963–)
  20. oktober 2009 16. oktober 2013 Ap
25 Aspaker, ElisabethElisabeth Aspaker
(1962–)
  16. oktober 2013 16. desember 2015 H Solberg (H, Frp)
(H, Frp, V, fra 17. januar 2018)
(H, FrP, V og KrF fra 22. januar 2019)
(H, KrF og V fra 24. januar 2020)
26 Sandberg, PerPer Sandberg
(1960–)
  16. desember 2015 13. august 2018 Frp
27 Nesvik, Harald T.Harald T. Nesvik
(1966–)
  13. august 2018 24. januar 2020 Frp
28 Sivertsen, Geir IngeGeir Inge Sivertsen
(1965–)
  24. januar 2020 2. mars 2020 H
29 Ingebrigtsen, Odd EmilOdd Emil Ingebrigtsen
(1964–)
13. mars 2020 14. oktober 2021 H
30 Skjæran, BjørnarBjørnar Skjæran
(1966–)
  14. oktober 2021 Ap Støre (Ap, Sp)

ReferanserRediger

  1. ^ «Fiskeri- og kystdepartementet. Statsråd 1946–2013». regjeringen.no. Besøkt 16. desember 2015. 
  2. ^ «Nærings- og fiskeridepartementet. Statsråd 1916–». regjeringen.no. Besøkt 16. desember 2015.