Liste over stortingsrepresentanter 1977–1981

Wikimedia-listeartikkel
Mandatfordelingen etter Stortingsvalget 1977

██ Sosialistisk Venstreparti

██ Arbeiderpartiet

██ Senterpartiet

██ Kristelig Folkeparti

██ Venstre

██ Høyre

Liste over alle stortingsrepresentanter i perioden 1977 til 1981. Listen omfatter alle som ble valgt fast til Stortinget.

Det var totalt 155 representanter, fordelt med 76 til Det norske Arbeiderparti, 41 til Høyre, 22 til Kristelig Folkeparti, 12 til Senterpartiet, 2 til Sosialistisk Venstreparti og 2 til Venstre[1].


Aust-AgderRediger

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Osmund Faremo Det norske Arbeiderparti
Johannes Vågsnes Kristelig Folkeparti Valgt på fellesliste Senterpartiet/Kristelig Folkeparti/Venstre/Det Nye Folkepartiet.
Astrid Gjertsen Høyre
Thor Lund Det norske Arbeiderparti

Vest-AgderRediger

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Engly Lie Det norske Arbeiderparti
Tore Austad Høyre
Toralf Westermoen Kristelig Folkeparti
Odd Lien Det norske Arbeiderparti
Ragnar Udjus Senterpartiet Valgt på fellesliste Senterpartiet/Det Nye Folkepartiet/Venstre.

AkershusRediger

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Inger Louise Valle Det norske Arbeiderparti Statsråd 01.10.1977-03.10.1980, Svein Gunnar Morgenlien vara[2]
Jo Benkow Høyre
Thor Gystad Det norske Arbeiderparti
Rolf Presthus Høyre
Thor-Eirik Gulbrandsen Det norske Arbeiderparti
Gerd Kirste Høyre
Helen Marie Bøsterud Det norske Arbeiderparti
Carl Fredrik Lowzow Høyre
Anne-Olaug Ingeborgrud Kristelig Folkeparti
Erland Asdahl Senterpartiet

BuskerudRediger

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Tor Oftedal Det norske Arbeiderparti
Mona Røkke Høyre
Gunnar Thorleif Hvashovd Det norske Arbeiderparti
Kirsti Kolle Grøndahl Det norske Arbeiderparti
Hans E. Strand Høyre
Olaf Øen Det norske Arbeiderparti
Hans Torgersen Kristelig Folkeparti Valgt på fellesliste Kristelig Folkeparti/Venstre/Det Nye Folkepartiet.

FinnmarkRediger

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Valter Gabrielsen Det norske Arbeiderparti
Per A. Utsi Det norske Arbeiderparti
Thor Listau Høyre
Oddrunn Pettersen Det norske Arbeiderparti

HedmarkRediger

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Odvar Nordli Det norske Arbeiderparti
Kjell Magne Fredheim Det norske Arbeiderparti
Else Repål Det norske Arbeiderparti
Ottar Landfald Senterpartiet
Sigbjørn Johnsen Det norske Arbeiderparti
Christian Erlandsen Høyre
Kjell Borgen Det norske Arbeiderparti
Anne-Lise Bakken Det norske Arbeiderparti

HordalandRediger

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Harry Hansen Det norske Arbeiderparti
Per Hysing-Dahl Høyre
Sverre L. Mo Kristelig Folkeparti
Arne Nilsen Det norske Arbeiderparti
Sigrid Utkilen Høyre
Margit Tøsdal Det norske Arbeiderparti
Asbjørn Haugstvedt Kristelig Folkeparti
Håkon Randal Høyre
Hallvard Bakke Det norske Arbeiderparti
Sverre Helland Senterpartiet
Arne Skauge Høyre
Aksel Fossen Det norske Arbeiderparti
Hans Olav Tungesvik Kristelig Folkeparti
Inger-Lise Skarstein Høyre
Georg Johan Jakobsen Det norske Arbeiderparti

Møre og RomsdalRediger

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
1 Asbjørn Reidar Jordahl[3] Det norske Arbeiderparti Statsråd 1978-1979, Målfrid Longva som vararepresentant.
2 Odd Vigestad Kristelig Folkeparti
3 Oddbjørn Sverre Langlo Høyre
4 Arve Berg Det norske Arbeiderparti
5 Arnold Weiberg-Aurdal Senterpartiet
6 Kjell Magne Bondevik Kristelig Folkeparti
7 Mary Eide Det norske Arbeiderparti
8 Anders Talleraas Høyre
9 Hans Hammond Rossbach Venstre
10 Aslaug Fredriksen Kristelig Folkeparti

NordlandRediger

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Eivind Bolle Det norske Arbeiderparti
Rolf Hellem Det norske Arbeiderparti
Håkon Kyllingmark Høyre
Bjarne Mørk-Eidem Det norske Arbeiderparti
Odd With Kristelig Folkeparti
Kåre Rønning Senterpartiet
Anne-Lise Steinbach Det norske Arbeiderparti
Petter Thomassen Høyre
Per Karstensen Det norske Arbeiderparti
Gudmund Grytøyr Det norske Arbeiderparti
Karl Sverre Klevstad Kristelig Folkeparti
Hanna Kvanmo Sosialistisk Venstreparti

OpplandRediger

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Liv Andersen Det norske Arbeiderparti
Rolf Furuseth Det norske Arbeiderparti
Ola O. Røssum Senterpartiet
Kristine Rusten Det norske Arbeiderparti
Harald U. Lied Høyre
Åge Hovengen Det norske Arbeiderparti
Olav Djupvik Kristelig Folkeparti

OsloRediger

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
1 Trygve Bratteli Det norske Arbeiderparti
2 Kåre Willoch Høyre
3 Reiulf Steen Det norske Arbeiderparti Statsråd 08.10.1979-04.02.1981, Ivar Ødegaard vara[4]
4 Wenche Bryn Lowzow Høyre
5 Gro Harlem Brundtland[5] Det norske Arbeiderparti Statsråd 1.10.1977-08.10.1979, Sissel Rønbeck vara
6 Jan P. Syse Høyre
7 Eli Kristiansen Kristelig Folkeparti Valgt på fellesliste Kristelig Folkeparti/Det Nye Folkepartiet/Senterpartiet.
8 Thorbjørn Berntsen Det norske Arbeiderparti
9 Lars Roar Langslet Høyre
10 Haldis Havrøy Det norske Arbeiderparti
11 Paul Thyness Høyre
12 Stein Ørnhøi Sosialistisk Venstreparti
13 Knut Frydenlund Det norske Arbeiderparti
14 Karin Hafstad Høyre
15 Einar Førde Det norske Arbeiderparti

RogalandRediger

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Gunnar Berge Det norske Arbeiderparti
Kristin Kverneland Lønningdal Høyre
Jakob Aano Kristelig Folkeparti
Geirmund Ihle Det norske Arbeiderparti
Claus Egil Feyling Høyre
Knut Haus Kristelig Folkeparti
Gunn Vigdis Olsen-Hagen Det norske Arbeiderparti
Ole Gabriel Ueland Senterpartiet
Marit Løvvig Høyre
Hans Frette Det norske Arbeiderparti

Sogn og FjordaneRediger

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Kåre Øvregard Det norske Arbeiderparti
Per J. Husabø Kristelig Folkeparti
Lars Lefdal Høyre
Ambjørg Sælthun Senterpartiet
Oddleif Fagerheim Det norske Arbeiderparti

TelemarkRediger

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Finn Kristensen Det norske Arbeiderparti
Turid Dørumsgaard Varsi Det norske Arbeiderparti
Torstein Tynning Høyre
Kjell Bohlin Det norske Arbeiderparti
Jørgen Sønstebø Kristelig Folkeparti
Egil Bergsland Det norske Arbeiderparti

TromsRediger

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Asbjørn Sjøthun Det norske Arbeiderparti
Arnljot Norwich Høyre
Kirsten Myklevoll Det norske Arbeiderparti
Per Almar Aas Kristelig Folkeparti
Rolf Nilssen Det norske Arbeiderparti
Margit Hansen-Krone Høyre

Nord-TrøndelagRediger

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Guttorm Hansen Det norske Arbeiderparti
Inger Lise Gjørv Det norske Arbeiderparti
Johan J. Jakobsen Senterpartiet
Gunnar Vada Høyre Valgt på fellesliste Høyre/Kristelig Folkeparti.
Johnny Stenberg Det norske Arbeiderparti
Reidar Due Senterpartiet

Sør-TrøndelagRediger

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Liv Aasen Det norske Arbeiderparti
Hermund Eian Høyre
Roald Åsmund Bye Det norske Arbeiderparti
Jens P. Flå Kristelig Folkeparti Valgt på fellesliste Kristelig Folkeparti/Venstre/Det Nye Folkepartiet.
Kjell Helland Det norske Arbeiderparti
Johan Syrstad Senterpartiet
Gunvor Margaret Schnitler Høyre
Rolf Fjeldvær Det norske Arbeiderparti
Jostein Berntsen Det norske Arbeiderparti
Odd Einar Dørum Venstre Valgt på fellesliste Kristelig Folkeparti/Venstre/Det Nye Folkepartiet.

VestfoldRediger

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Astrid Murberg Martinsen Det norske Arbeiderparti
Odd Vattekar Høyre
Petter Furberg Det norske Arbeiderparti
Thor Knudsen Høyre
Alf Martin Bjørnø Det norske Arbeiderparti
Åge Ramberg Kristelig Folkeparti
Karen Sogn Høyre

ØstfoldRediger

Navn Parti Kommentarer/Supleanter
Ingvar Bakken Det norske Arbeiderparti
Arvid Johanson Det norske Arbeiderparti
Svenn Thorkild Stray Høyre
Liv Stubberud Det norske Arbeiderparti
Lars Korvald Kristelig Folkeparti
Thorbjørn Kultorp Det norske Arbeiderparti
Georg Apenes Høyre
Tom Thoresen Det norske Arbeiderparti

ReferanserRediger

  1. ^ «Innvalgte fra 1945 -». Stortinget (norsk). 10. juni 2008. Besøkt 6. januar 2020. 
  2. ^ «Biografi: Valle, Inger Louise». Stortinget (norsk). 9. mars 2008. Besøkt 11. august 2020. 
  3. ^ «Biografi: Jordahl, Asbjørn Reidar». Stortinget (norsk). 9. mars 2008. Besøkt 11. august 2020. 
  4. ^ «Biografi: Steen, Reiulf». Stortinget (norsk). 9. mars 2008. Besøkt 11. august 2020. 
  5. ^ «Biografi: Brundtland, Gro Harlem». Stortinget (norsk). 9. mars 2008. Besøkt 11. august 2020.