Åpne hovedmenyen

Liste over ordførere i Haugesund

Wikimedia-listeartikkel
Haugesunds kommunevåpen

Liste over ordførere i Haugesund kommune er en liste over ordførere i Haugesund kommune i Rogaland fylke. Haugesund fikk status som ladested og ble skilt ut fra Torvastad som egen kommune i 1854 og fikk sin første ordfører, Tønnes Eide, året etter. Kommunen fikk kjøpstadsrettigheter i 1866. Siden er kommunen blitt utvidet i to omganger: Fra 1911 ble deler av Skåre kommune innlemmet i Haugesund, og resten av Skåre ble en del av Haugesund i 1958.

Periode Navn[1] Parti
1855–1856 Tønnes Eide
1857–1858 Gudmund Halleland
1859–1860 Peder A. Høydahl
1861–1866 Ludolf J. Eide
1867 Østen Kolstø
1868 Ditlev Møller
1869–1871 E. M. Fredriksen
1872 Jens H. Hansen
1873–1874 Ludolf J. Eide
1875–1876 Arne Lothe
1877 Ludolf J. Eide
1878 Jens H. Hansen
1879 Hans J. Steensnæs
1880 Arne Lothe
1881 Ludolf J. Eide
1882 Jens H. Hansen
1883 Hans J. Steensnæs Venstre
1884 Jens H. Hansen Venstre
1885 Hans J. Steensnæs Moderate
1886 Hans J. Kyvik
1887 J. Ferdinand Jacobsen
1888 Jacob Kielland
1889 Frithjof Eide Venstre
1890 Hans J. Steensnæs Moderate
1891 Svend Jacobsen Moderate
1892 Johan Aubert
1893 Svend Jacobsen Moderate
1894–1895 Hakon Magne Wrangell Moderate
1896 Hans Steen Moderate/Høyre
1897 Hakon Magne Wrangell Moderate
1898 Hans Steen Moderate/Høyre
1899 Hakon Magne Wrangell Moderate
1900 Thomas Haaland Moderate
1901 Erich Lindøe Moderate
1902–1903 Thomas Haaland Moderate
1904 Rasmus G. Hagland Venstre
1905–1907 Ola Bertelsen Venstre
1908 Svend Lindøe Avholdspartiet
1909 Valentin Valentinsen Venstre
1910 Thomas Haaland Upolitisk
1911 Magne Rønnevig Venstre
1912 Carl J. Dueland Arbeiderpartiet
1913 Bernt Seland Venstre
1914 Svend Lindøe Avholdspartiet
1915–1916 Valentin Valentinsen Venstre
1917 Lars O. Meling Venstre
1918 Kristian Holgersen Venstre
1919 Carl J. Westerlund Arbeiderpartiet
1920–1921 Peder Haugen Frisinnede
1922 Carl J. Westerlund Arbeiderpartiet
1923–1924 Gabriel Faye Frisinnede
1925 Christian Haaland Høyre
1926 Clement Gerhardsen Frisinnede
1927 Edvard Velde Sosialdemokratene
1928–1931 Christian Haaland Høyre
1932–1935 H. Karluf Hanssen Venstre
1936 Søren Caspersen Arbeiderpartiet
1937 Martin Olaussen Arbeiderpartiet
1938 Ingvald Førre Arbeiderpartiet
1939–1940 Sigurd Lie Høyre
1941 Eystein Jenssen Upolitisk
1942–1945 Jacob Kyvik NS
1945 Hans Jacobsen NS
1945 Sigurd Lie Høyre
1946–1947 Nils E. Nilsen Arbeiderpartiet
1948–1949 Einar Osland Venstre
1950 Karl Sørensen Venstre
1951 Andreas Gullhaugen Arbeiderpartiet
1952 Karl Sørensen Venstre
1953 Rasmus Bakkevig Høyre
1954 Karl Sørensen Venstre
1955 Gunnar Hellesen Høyre
1956–1957 Karl Sørensen Venstre
1958–1959 Gunnar Hellesen Høyre
1960–1961 Karl Sørensen Venstre
1962–1963 Stener Askeland Høyre
1964–1965 Jens Edvard Haugland Venstre
1966–1967 Stener Askeland Høyre
1968–1969 Jens Edvard Haugland Venstre
1970–1971 Olle Johan Eriksen Høyre
1972–1973 Jens Edvard Haugland Venstre
1974–1975 Olle Johan Eriksen Høyre
1976–1977 Ola Foldøy Kristelig Folkeparti
1978–1983 Olle Johan Eriksen Høyre
1984–1987 Edvard Ringen jr. Høyre
1988–1989 Einar Steensnæs Kristelig Folkeparti
1990–1991 Nils J. Storesund Arbeiderpartiet
1992–1993 Einar Steensnæs Kristelig Folkeparti
1993–1995 Turid Dalland Høyre
1995–2001 Finn Martin Vallersnes Høyre
2001–2015 Petter Steen jr. Høyre
2015– Arne-Christian Mohn Arbeiderpartiet

ReferanserRediger

  1. ^ Tidligere ordførere i Haugesund kommune, oversikt fra Haugesund kommunes nettsted; besøkt 23.7.2016