Åpne hovedmenyen

Liste over fotballstadioner etter tilskuerkapasitet

Wikimedia-listeartikkel

Dette er en liste over fotballstadioner etter tilskuerkapasitet og viser alle fotballstadioner rundt om i verden, med mer enn 50.000 seter og som brukes til fotball. I hvert tilfelle er brukere av stadion, type, tak, året for åpningen og tilskuerkapasiteten nevnt.

Foreløpig er det 161 stadioner, som møter disse kravene. Disse er for det kontinentale foreninger av ulike Fédération Internationale de Football Association split (FIFA). Det er 49 stadioner i Asian Football Confederation (AFC) (Asia utenom Russland, pluss Australia). 22 tilhører Confédération africaine de football (CAF) (Afrika) og 14 for de The Confederation of North, Central American and Caribbean Association Football (CONCACAF) (Nord-Amerika og Karibia). 23 stadioner er fra Confederación Sudamericana de Futbol (CONMEBOL) (Sør-Amerika) og 50 i Union of European Football Associations (UEFA) (Europa, Kaukasus, Israel). Oceania Football Confederation (OFC) har ingen stadioner av på en slik størrelse.

Glasgow er den eneste byen med tre fotballanlegg med en tilskuerkapasitet på over 50 000.

De 10 største stadioner i verdenRediger

Plass
Kapasitet
Navn By Land
Lag Type* Under tak
(%)
Åpnet (år)
1 150 000 Rungrado 1. mai stadion Pyongyang   Nord-Korea Landslaget, sjelden med LB 100 1989
2 120 000 Yuba Bharati Krirangan Kolkata   India Landslaget med LB 70 1984
3 105 064 Estadio Azteca Mexico by   Mexico Landslaget, Club América uten LB 70 1966
4 100 000 Azadi stadion Teheran   Iran Landslaget, Persepolis Teheran med LB nei 1971
5 98 772 Camp Nou Barcelona   Spania FC Barcelona uten LB 41 1957
6 98 000 Melbourne Cricket Ground Melbourne   Australia Landslaget, sjelden uten LB 55 1853
7 96 000 Maracanã Rio de Janeiro   Brasil Landslaget uten LB 81 1950
8 94 700 Soccer City Johannesburg   Sør-Afrika Landslaget, Kaizer Chiefs uten LB 100 2009
9 91 136 Rose Bowl Arena Pasadena   USA uten LB nei 1923
10 91 000 Beijings nasjonalstadion Beijing   Kina Flere klubber med LB 80 2008

* LB = Løpebaner

Asian Football Confederation (AFC)Rediger

By Navn Land
Lag Type Tak
(%)
Åpning (år)
Kapasitet
Aleppo Aleppo International Stadium   Syria Al-Ittihad, Al-Hurriyya med LB 100 2007 61 000
Bangkok Rajamangala National Stadium   Thailand Landslaget med LB 17 1998 65 000
Beijing Arbeiterstadion   Kina Beijing Guoan med LB 20 1959 66 161
Beijing Beijing nasjonale stadion   Kina flere klubber med LB 80 2008 91 000
Brisbane Suncorp Stadium   Australia Brisbane Roar uten LB 75 2003 53 223
Busan Busan Asiad Stadium   Sør-Korea Busan I'Park med LB 100 2001 53 864
Changsha Helong Stadium   Kina Hunan Xiangjun, Shenyang med LB 100 1987 55 000
Chongqing Chongqing Olympic Sports Centre   Kina Chongqing Lifan med LB 75 2004 58 680
Dalian People's Stadium   Kina Dalian Shide med LB nei 1976 55 843
Daegu Daegu Stadium   Sør-Korea Daegu FC med LB 75 2001 65 754
Delhi Jawaharlal Nehru Stadium   India med LB nei 1982 78 000
Doha Khalifa International Stadium   Qatar Landslaget med LB nei 1976 50 000
Fukuroi Shizuoka Stadium   Japan Shimizu S-Pulse med LB 100 2001 51 349
Guangdong Guangdong Olympic Stadium   Kina andre idretter, Jiangsu Sainty med LB 100 2001 80 012
Guangzhou Tianhe Stadium   Kina Guangzhou Yiyao med LB nei 1987 60 000
Hangzhou Hangzhou Dragon stadion   Kina Zhejiang Lucheng med LB 90 2000 51 139
Henan Henan Stadium   Kina Henan Jianye med LB nei 50 000
Hiroshima Hiroshima Big Arch   Japan Sanfrecce Hiroshima med LB nei 1993 50 000
Incheon Incheon Munhak Stadium   Sør-Korea Incheon United med LB 100 2001 52 179
Isfahan Naghsh e Jahan   Iran Sepahan Isfahan med LB nei 2003 75 000
Jakarta Gelora Bung Karno stadion   Indonesia Landslaget med LB 100 1962 88 306
Kōbe Kōbe Universiade Stadium   Japan Vissel Kōbe med LB nei 1985 60 000
Kochi Jawaharlal Nehru Stadium   India FC Kochin uten LB nei 1996 60 000
Kolkata Yuba Bharati Krirangan   India Landslaget, Mohammedan Sporting Club med LB 70 1984 120 000
Kuala Lumpur Nationalstadion Bukit Jalil   Malaysia Landslaget med LB 100 1998 87 411
Kuala Lumpur Shah Alam Stadium   Malaysia Selangor FA med LB 85 1994 69 372
Melbourne Melbourne Cricket Ground   Australia Landslaget, sjelden uten LB 55 1853 98 000
(100 000)
Melbourne Etihad Stadium   Australia Melbourne Victory multif. 100 2000 55 020
Nanjing Nanjing Olympic Sports Center   Kina flere klubber med LB 100 2005 60 000
Ōsaka Nagai Stadium   Japan Cerezo Ōsaka med LB nei 1998 50 000
Pyongyang Kim Il-sung stadion   Nord-Korea Landslaget med LB 100 1947 50 000
Pyongyang Rungrado 1. mai stadion   Nord-Korea Landslaget, sjeden med LB 100 1989 150 000
Qingdao Yizhong Stadium   Kina Qingdao Zhongneng med LB 100 1997 62 000
Riyadh King Fahd International Stadium   Saudi-Arabia Landslaget med LB 100 1988 67 000
Saitama Saitama Stadium   Japan Urawa Red Diamonds uten LB nei 2001 63 718
Seoul Olympiastadion   Sør-Korea Landslaget med LB nei 1984 69 841
Seoul Seoul World Cup Stadium   Sør-Korea FC Seoul uten LB 90 2001 66.806
Shanghai Shanghai stadion   Kina Shanghai Liancheng med LB 100 1997 80 000
Shenyang Shenyang Sports Center   Kina Shenyang Ginde med LB 100 2007 60 000
Singapore Stadium of Singapore   Singapore Landslaget med LB 6 1973 55 416
Sydney ANZ Stadium   Australia Landslaget, sjelden uten LB 80 1999 83 500
Tabriz Yadegar e Imam   Iran Tractor Sazi Täbris med LB nei 1996 70 000
Tasjkent Paxtakor Markaziy   Usbekistan Landslaget med LB 1 1947 55 000
Teheran Azadi stadion   Iran Landslaget, Persepolis Teheran med LB nei 1971 100 000
Tianjin Tianjin Olympic Centre Stadium   Kina med LB nei 2006 60.000
Tokyo Ajinomoto stadion   Japan FC Tokyo, Tokyo Verdy 1969 med LB nei 2001 50 100
Tokyo Olympiastadion   Japan Landslaget med LB Nei 1958 57 363
Wuhan Wuhan Sports Center Stadium   Kina med LB 100 2002 60 000
Xi'an Jiaodaruisun Stadium   Kina International Xi'an Chanba med LB nei 51 000
Yokohama Nissan stadion   Japan Yokohama F. Marinos med LB 75 2001 72 372

Confédération africaine de football (CAF)Rediger

By Navn Land
Lag Type Tak
(%)
Åpning (år)
Kapasitet
Abuja Abuja Stadium   Nigeria Landslaget med LB 100 2003 60 000
Alexandria Borg el-ʿArab   Egypt Landslaget med LB nei 2006 80 000
Alger Stade 5 Juillet 1962   Algerie MC Alger med LB 13 1976 66 000
Bamako Stade 26 Mars   Mali Stade Malien, Landslaget med LB nei 2001 50 000
Casablanca Stade Mohammed V   Marokko Raja, Wydad med LB 40 1955 55 000
Dakar Stadion Léopold Sédar Senghor   Senegal ASC Jeanne d'Arc, Landslaget med LB nei 1985 60 000
Dar-es-Salaam Benjamin Mkapa National Stadium   Tanzania Landslaget med LB nei 2007 60 000
Durban Moses Mabhida Stadium   Sør-Afrika Landslaget uten LB 100 2009 70 000
Harare National Sports Stadium   Zimbabwe Landslaget med LB 30 1994 60 000
Johannesburg Coca-Cola Park   Sør-Afrika Gauteng Lions, Orlando Pirates uten LB 48 1928 70 000
Johannesburg Soccer City   Sør-Afrika Landslaget, Kaizer Chiefs uten LB 100 1989 94 700
Kairo Cairo International Stadium   Egypt Al-Ahly Kairo, Az-Zamalik med LB nei 1960 74 100
Cape Town Cape Town Stadium   Sør-Afrika Ajax Cape Town uten LB 100 1890 51.100
Kasarani Moi International Sports Center   Kenya Landslaget med LB nei 1987 60 000
Kigoma Lake Tanganyika Stadium   Tanzania Reli FC 60 000
Kinshasa Stade des Martyrs   Den demokratiske republikken Kongo Motema Pembe, AS Vita Club, Landslaget med LB nei 1994 80 000
Kumasi Baba Yara Sports Stadium   Ghana Asante Kotoko med LB nei 1959 51 500
Pretoria Loftus Versfeld Stadium   Sør-Afrika SuperSport United uten LB nei 1908 51 762
Pretoria Odi Stadium   Mamelodi, Ga-Rankuwa med LB nei 60 000
Rabat Moulay Abdellah   Marokko FAR Rabat med LB 42 1983 52 000
Tripoli 11. juni stadion   Libya Landslaget med LB nei 1982 67 000
Tunis 7. november stadion   Tunisia Espérance, Club Africain, Landslaget med LB 95 2001 65 000

Confederation of North and Central American and Caribbean Association Football (CONCACAF)Rediger

By Navn Land
Lag Type Tak
(%)
Åpning (år)
Kapasitet
Chicago Soldier Field   USA til 2005 Chicago Fire uten LB nei 1924 63 000
Dallas Cotton Bowl Stadium   USA til 2005 FC Dallas uten LB nei 1932 68 252
Edmonton Commonwealth Stadium   Canada Landslaget med LB nei 1978 59 573
Foxborough Gillette Stadium   USA New England Revolution uten LB nei 2002 68 756
Guadalajara Estadio Jalisco   Mexico CF Atlas, Deportivo Guadalajara uten LB 54 1960 56 713
Kansas City Arrowhead Stadium   USA til 2007 Kansas City Wizards uten LB nei 1972 79 101
Los Angeles Rose Bowl Stadium   USA uten LB nei 1923 91 136
Mexico by Estadio Azteca   Mexico Landslaget, Club América, tidligere brukt av: (Necaxa, CF Atlante, CD Cruz Azul) uten LB 70 1966 105 064
Mexico by Estadio Olímpico Universitario   Mexico UNAM Pumas med LB nei 1952 63 186
Miami Dolphin Stadium   USA uten LB nei 1987 74 916
Montréal Stade Olympique   Canada multif. 100 1976 56 245
New York Giants Stadium   USA uten LB nei 1976 80 242
Seattle Qwest Field   USA Seattle Sounders uten LB 70 2002 67 000
Washington D.C. RFK Stadium   USA D.C. United uten LB 60 1961 56 692

Federação sul americana de Futebol/Confederación Sudamericana de Fútbol (CONMEBOL)Rediger

By Navn Land
Lag Type Tak
(%)
Åpning (år)
Kapasitet
Barranquilla Estadio Metropolitano   Colombia Atlético Junior med LB 100 1986 58 000
Belo Horizonte Mineirão   Brasil Cruzeiro EC, Atlético Mineiro med LB 79 1965 75 783
Buenos Aires El Monumental   Argentina River Plate med LB 39 1938 65 645
Cali Deportivo Cali   Colombia Deportivo Cali uten LB nei 2007 52 000
Fortaleza Castelão   Brasil Ceará Sporting Club med LB 100 1973 58 300
Goiânia Serra Dourada   Brasil Goiás EC med LB 33 1975 54 048
Guayaquil Estadio Monumental   Ecuador Barcelona SC Guayaquil uten LB 55 1987 83 000
Lima Estadio Monumental "U"   Peru Universitario de Deportes uten LB 26 2000 80 093
Lima UNMSM   Peru Universidad San Marcos med LB nei 1997 67 469
Maturín Estadio Monumental de Maturín   Venezuela Monagas Sport Club uten LB nei 2007 52 000
Medellín Estadio Atanasio Girardot   Colombia Independiente Medellín, Atlético Nacional med LB 19 1953 52 872
Montevideo Estadio Centenario   Uruguay Peñarol Montevideo med LB nei 1930 76 000
Porto Alegre Gigante da Beira-Rio   Brasil SC Internacional med LB 33 1969 55 500
(58 306)
Porto Alegre Olímpico Monumental   Brasil Grêmio med LB 49 1954 51 081
Recife Arruda stadion   Brasil Santa Cruz FC med LB 9 1972 53.289
Ribeirão Preto Santa Cruz   Brasil Botafogo med LB 10 1968 50 000
Rio de Janeiro Maracanã   Brasil mehrere Vereine uten LB 81 1950 96 000
Salvador Fonte Nova   Brasil EC Bahia med LB 1 1951 66 080
Santiago de Chile Estadio Nacional de Chile   Chile CF Universidad de Chile med LB nei 1938 63 649
São Luís Castelão   Brasil Moto Clube med LB 31 1982 70 000
São Paulo Estádio do Morumbi   Brasil São Paulo FC med LB 44 1960 80 000
Teresina Albertão stadion   Brasil EC Flamenco med LB nei 1973 60 000
Uberlândia Parque do Sabiá   Brasil Uberlândia EC med LB nei 1982 72 000

Union of European Football Associations (UEFA)Rediger

By Navn Land
Lag Type Tak
(%)
Åpning (år)
Kapasitet
Amsterdam Amsterdam Arena   Nederland Ajax Amsterdam multif. 100 1996 51.628
Athen Olympiastadion Spyridon Louis   Hellas AEK Athen med LB 85 1982 71.030
Barcelona Camp Nou   Spania FC Barcelona uten LB 41 1957 98.772
Barcelona Estadi Olímpic Lluís Companys   Spania RCD Espanyol med LB 17 1927 55.121
Bari Stadio San Nicola   Italia AS Bari med LB 55 1990 58.248
Beograd Stadion Crvena Zvezda   Serbia Røde stjerne Beograd med LB 40 1963 51.395
Berlin Olympiastadion Berlin   Tyskland Hertha BSC med LB 100 1936 74.228
Brussel Kong Baudouin stadion   Belgia Landslaget med LB 100 1930 50.024
Budapest Ferenc Puskás stadion   Ungarn Landslaget med LB 2 1953 69.368
București Stadionul Naţional   Romania Landslaget uten LB 100 2010 55.200
Cardiff Millennium Stadium   Wales Landslaget multif. 100 1999 74.500
Dortmund Signal Iduna Park   Tyskland Borussia Dortmund uten LB 100 1974 65.718
(80.552)
Dublin Aviva Stadium   Irland Landslaget uten LB 100 2010 51.700
Düsseldorf Esprit Arena   Tyskland Fortuna Düsseldorf multif. 100 2004 51.500
(54.000)
Edinburgh Murrayfield Stadium   Skottland Skottland National Rugby Team (Rugby) uten LB 100 1925 67.144
Gelsenkirchen Veltins-Arena   Tyskland FC Schalke 04 multif. 100 2001 54.142
(61.673)
Glasgow Celtic Park   Skottland Celtic FC uten LB 100 1892 60.355
Glasgow Hampden Park   Skottland Queen's Park FC, Landslaget med LB 100 1903 52.025
Glasgow Ibrox Stadium   Skottland Glasgow Rangers uten LB 100 1899 51.082
Hamburg Imtech Arena   Tyskland Hamburger SV uten LB 100 1999 52.000
(57.000)
Istanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu   Tyrkia Istanbul BB, Landslaget med LB 70 2001 81.653
Istanbul Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadion   Tyrkia Fenerbahçe SK uten LB 100 1907 52.509
İzmir İzmir Atatürk stadion   Tyrkia Altay İzmir, Göztepe İzmir med LB nei 1964 54.960
Jerevan Stadion Hrazdan   Armenia Ararat Jerevan, Kilikia F.C. med LB nei 1972 69.000
Kiev Olyimpiyskiy   Ukraina Dynamo Kiev, Arsenal Kiev med LB 15 1948 83.450
Lisboa Estádio José Alvalade   Portugal Sporting Lisboa uten LB 100 2003 50.466
Lisboa Estádio da Luz   Portugal SL Benfica uten LB 100 2003 65.647
London Emirates Stadium   England Arsenal FC uten LB 100 2006 60.361
London Wembley   England Landslaget uten LB 100 2007 90.000
Madrid Santiago Bernabéu   Spania Real Madrid uten LB 60 1947 85.454
Madrid Estadio Vicente Calderón   Spania Atlético Madrid uten LB 36 1966 55.005
Milano San Siro   Italia AC Milan, Internazionale uten LB 100 1926 81.389
Manchester Old Trafford   England Manchester United uten LB 100 1910 76.312
Marseille Stade Vélodrome   Frankrike Olympique Marseille uten LB 21 1937 60.031
Moskva Luzjniki Stadion   Russland Spartak, Torpedo med LB 100 1956 84.745
München Allianz Arena   Tyskland FC Bayern, TSV 1860 uten LB 100 2005 66.575
(69.901)
München Olympiastadion   Tyskland bis 2005 FC Bayern, TSV 1860 med LB 55 1972 63.666
(69.267)
Napoli San Paolo   Italia SSC Napoli med LB 100 1959 76.824
Newcastle St. James' Park   England Newcastle United uten LB 100 1891 52.387
Porto Estádio do Dragão   Portugal FC Porto uten LB 100 2003 50.476
Roma Stadio Olimpico   Italia AS Roma, Lazio med LB 100 1927 72.698
Rotterdam de Kuip   Nederland Feyenoord Rotterdam uten LB 85 1937 51.137
Saint-Denis Stade de France   Frankrike Landslaget uten LB 100 1998 80.051
Sevilla Estadio Manuel Ruiz de Lopera   Spania Real Betis uten LB 21 1929 51.309
Sevilla Olympiastadion Sevilla   Spania Landslaget med LB 100 1997 57.619
Stockholm Friends Arena   Sverige AIK multif. 100 2012 50.000
Stuttgart Mercedes-Benz Arena   Tyskland VfB Stuttgart uten LB 100 1933 53.198
(55.896)
Tbilisi Boris Paichadze stadion   Georgia Dinamo Tbilisi med LB 55 1976 54.549
Torino Stadio delle Alpi   Italia bis 2006 Juventus, FC Torino med LB 100 1990 69.041
Valencia Estadio Mestalla   Spania Valencia CF uten LB 36 1923 52.602
Wien Ernst Happel Stadion   Østerrike Landslaget med LB 100 1931 50.865

Eksterne lenkerRediger