Åpne hovedmenyen

Liste over flaggbærere for Romania under OL

Wikimedia-listeartikkel

Liste over flaggbærere for Romania under OL inneholder samtlige idrettsutøvere som har båret Romanias flagg under åpningsseremoniene til sommer- og/eller vinter-OL.[1]

Romania under De olympiske leker
Flag of Romania.svg
Romanias flagg – Flaggbærere
IOK–kode  ROU
NOK Romanias olympiske komité
Olympisk historie
Sommerleker
1896 · 1900 · 1904 · 1908 · 1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016
Vinterleker
1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018

FlaggbærereRediger

# År Sesong Flaggbærer Sport
32 2016 Sommer Ponor, CatalinaCatalina Ponor Turn
31 2014 Vinter Tofalvi, EvaEva Tofalvi Skiskyting
30 2012 Sommer Tecău, HoriaHoria Tecău Tennis
29 2010 Vinter Tofalvi, EvaEva Tofalvi Skiskyting
28 2008 Sommer Motogna-Bese, ValeriaValeria Motogna-Bese Håndball
27 2006 Vinter Chiper, GheorgheGheorghe Chiper Kunstløp
26 2004 Sommer Lipa, ElisabetaElisabeta Lipa Roing
25 2002 Vinter Tofalvi, EvaEva Tofalvi Skiskyting
24 2000 Sommer Lipa, ElisabetaElisabeta Lipa Roing
23 1998 Vinter Dascalu, MihaelaMihaela Dascalu Hurtigløp
22 1996 Sommer Ruican, IulicaIulica Ruican Roing
21 1994 Vinter Apostol, IoanIoan Apostol Aking
20 1992 Sommer Grasu, CostelCostel Grasu Friidrett
19 1992 Vinter Apostol, IoanIoan Apostol Aking
18 1988 Sommer Andrei, VasileVasile Andrei Bryting
17 1988 Vinter Degan, DorinDorin Degan
16 1984 Sommer Ion, CorneliuCorneliu Ion Skyting
15 1984 Vinter Cristudor, DorelDorel Cristudor
14 1980 Sommer Andrei, VasileVasile Andrei Bryting
13 1980 Vinter Lixandru, GheorgheGheorghe Lixandru
12 1976 Sommer Martinescu, NicolaeNicolae Martinescu
11 1976 Vinter Gârnita, GheorgheGheorghe Gârnita
10 1972 Sommer Vernescu, AurelAurel Vernescu
9 1972 Vinter Panturu, IonIon Panturu
8 1968 Sommer Vernescu, AurelAurel Vernescu
7 1968 Vinter Hustiu, BeatriceBeatrice Hustiu
6 1964 Sommer Vernescu, AurelAurel Vernescu
5 1964 Vinter Panturu, IonIon Panturu
4 1960 Sommer Bizim, AlexandruAlexandru Bizim Friidrett
3 1956 Sommer Sîrbu, IosifIosif Sîrbu Skyting
2 1952 Sommer Paraschivescu, DumitruDumitru Paraschivescu Friidrett
1 1936 Sommer Manciulescu, SerbanSerban Manciulescu Skyting

ReferanserRediger

  1. ^ «Romania». sports-reference.com. Besøkt 24. mai 2015.