Liste over flaggbærere for Frankrike under OL

Wikimedia-listeartikkel

Dette er en liste over flaggbærere som har representert Frankrike under OL[1]

Frankrike under De olympiske leker
Flag of France.svg
Frankrikes flagg – Flaggbærere
IOK–kode  FRA
NOK Comité National Olympique et Sportif Français
Nettstedfranceolympique.com/index.phtml (fr)
Olympisk historie
Sommerleker
1896 · 1900 · 1904 · 1908 · 1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016 · 2020
Vinterleker
1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018 · 2022

Flaggbærere bærer sin nasjons flagg under åpningsseremonien i de olympiske leker.

# År Sesong Flaggbærer Idrett
47 2022[2] Vinter Worley, TessaTessa Worley alpint
Rolland, KévinKévin Rolland kunstløp
46 2020 (2021)[3] Sommer Saïd, Samir AïtSamir Aït Saïd turn
Agbegnenou, ClarisseClarisse Agbegnenou judo
45 2018 Vinter Fourcade, MartinMartin Fourcade skiskyting
44 2016 Sommer Riner, TeddyTeddy Riner judo
43 2014 Vinter Lamy-Chappuis, JasonJason Lamy-Chappuis kombinert
42 2012 Sommer Flessel-Colovic, LauraLaura Flessel-Colovic fekting
41 2010 Vinter Defrasne, VincentVincent Defrasne skiskyting
40 2008 Sommer Estanguet, TonyTony Estanguet padling
39 2006 Vinter Mingeon, BrunoBruno Mingeon bobsleigh
38 2004 Sommer Richardson, JacksonJackson Richardson håndball
37 2002 Vinter Montillet, CaroleCarole Montillet alpint
36 2000 Sommer Douillet, DavidDavid Douillet judo
35 1998 Vinter Candeloro, PhilippePhilippe Candeloro kunstløp
34 1996 Sommer Perec, Marie-JoséMarie-José Perec friidrett
33 1994 Vinter Briand-Bouthiaux, AnneAnne Briand-Bouthiaux skiskyting
32 1992 Sommer Lamour, Jean-FrançoisJean-François Lamour fekting
31 1992 Vinter Guy, FabriceFabrice Guy kombinert
30 1988 Sommer Riboud, PhilippePhilippe Riboud fekting
29 1988 Vinter Quittet, CatherineCatherine Quittet alpint
28 1984 Sommer Parisi, AngeloAngelo Parisi judo
27 1984 Vinter Mougel, YvonYvon Mougel skiskyting
26 1980 Vinter Serrat, FabienneFabienne Serrat alpint
25 1976 Sommer Morelon, DanielDaniel Morelon sykling
24 1976 Vinter Debernard, DanièleDanièle Debernard alpint
23 1972 Sommer Magnan, Jean-ClaudeJean-Claude Magnan fekting
22 1972 Vinter Péra, PatrickPatrick Péra kunstløp
21 1968 Sommer Caron, KikiKiki Caron svømming
20 1968 Vinter Poirot, GilbertGilbert Poirot skihopping
19 1964 Sommer Macquet, MichelMichel Macquet friidrett
18 1964 Vinter Calmat, AlainAlain Calmat kunstløp
17 1960 Sommer d'Oriola, ChristianChristian d'Oriola fekting
16 1960 Vinter Carrara, BenoîtBenoît Carrara langrenn
15 1956 Sommer Debuf, JeanJean Debuf vektløfting
14 1956 Vinter Couttet, JamesJames Couttet alpint
13 1952 Sommer Heinrich, IgnaceIgnace Heinrich friidrett
12 1952 Vinter Giletti, AlainAlain Giletti kunstløp
11 1948 Sommer Séphériadès, JeanJean Séphériadès roing
10 1948 Vinter Couttet, JamesJames Couttet alpint
9 1936 Sommer Noël, JulesJules Noël friidrett
8 1932 Sommer Noël, JulesJules Noël friidrett
7 1932 Vinter Torchon, GeorgeGeorge Torchon kunstløp
6 1928 Vinter Thorailler, JeanJean Thorailler konkurrerte ikke[4]
5 1924 Sommer André, GéoGéo André friidrett
4 1924 Vinter Mandrillon, CamilleCamille Mandrillon militært patruljeløp
3 1920 Sommer Écuyer, ÉmileÉmile Écuyer friidrett
2 1912 Sommer Paoli, RaoulRaoul Paoli friidrett
1 1908 Sommer Demangel, ÉmileÉmile Demangel sykling

Fotnoter og referanserRediger

  1. ^ France Arkivert 31. juli 2008 hos Wayback Machine. Olympics at Sports-reference.com. Sports Reference L.L.C. besøkt 25. oktober 2011.
  2. ^ «Olympedia – Flagbearers for 2022 Winter Olympics». www.olympedia.org. Besøkt 9. mars 2022. 
  3. ^ «Olympedia – Flagbearers for 2020 Summer Olympics». www.olympedia.org. Besøkt 9. mars 2022. 
  4. ^ Thorailler hadde deltatt i vannpolo i OL 2012 og 2020