Steve Morse

amerikansk komponist og gitarist

Steven J. Morse (født 28. juli 1954 i Hamilton i Ohio) er en amerikansk gitarist, mest kjent fra Deep Purple, der han har vært medlem siden 1994. Han har også spilt i bandet Kansas, samt Dixie Dregs , og Steve Morse Band.

Steve Morse
Deep Purple - MN Gredos - 08.jpg
Steve Morse i 2013
Født28. juli 1954[1][2]Rediger på Wikidata (67 år)
HamiltonRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Gitarist, komponist, jazzgitarist, banjospillerRediger på Wikidata
Utdannet ved University of Miami, Academy of Richmond CountyRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Medlem av
6 oppføringer
Deep Purple, Kansas, Dixie Dregs, Living Loud, Angelfire, Flying ColorsRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerHard rock, heavy metal
InstrumentGitarist
Aktive år1970 - idag
Nettstedhttp://www.stevemorse.com/
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Deep Purple
Tidligere band
Kansas
Dixie Dregs
Steve Morse Band

Roger Glover og Steve Morse under konsert med Deep Purple i Toronto i Canada i 2005

Steve Morse har bistått til det «nye» Deep Purple med sin unike spillestil, og har per 2009 medvirket på Deep Purple-albumene Purpendicular fra 1996, Abandon fra 1998, Bananas utgitt i 2003 samt Rapture of the Deep som ble utgitt i 2005.

DiskografiRediger

med Dixie DregsRediger

  • 1976 The Great Spectacular (offisielt utgitt i 1997)
  • 1977 Free Fall
  • 1978 What If
  • 1979 Night of the Living Dregs
  • 1980 Dregs of the Earth
  • 1981 Unsung Heroes
  • 1982 Industry Standard
  • 1988 Off the Record
  • 1989 Divided We Stand
  • 1992 Bring 'Em Back Alive
  • 1994 Full Circle
  • 1997 King Biscuit Flower Hour PresentsThe Dregs 1979
  • 2000 California Screamin' – Live in California 1999
  • 2002 20th Century Masters: The Best of the Dixie Dregs (samlealbum)
  • 2002 Sects, Dregs & Rock 'n' Roll (samlealbum)

med Steve Morse Band og soloRediger

  • 1984 The Introduction
  • 1985 Stand Up
  • 1989 High Tension Wires
  • 1991 Southern Steel
  • 1992 Coast to Coast
  • 1995 Structural Damage
  • 1996 StressFest
  • 2000 Major Impacts
  • 2002 Split Decision
  • 2004 Major Impacts 2
  • 2005 Prime Cuts – From Steve Morse's Magna Carta Sessions (samlealbum)
  • 2009 Out Standing in Their Field

med Deep PurpleRediger

med KansasRediger

  • 1986 Power
  • 1988 In the Spirit of Things
  • 1998 King Biscuit Flower Hour Presents Kansas
  • 2004 Sail On: The 30th Anniversary Collection (samlealbum)
  • 2009 There's Know Place Like Home DVD

med AngelfireRediger

  • 2010 Angelfire

med Living LoudRediger

  • 2003 Living Loud
  • 2005 Live in Sydney 2004 (2CD/DVD)

med Flying ColorsRediger

  • 2012 Flying Colors

Gjesteopptredener med andre artisterRediger

  • 1977 Tropical NightsLiza Minnelli
  • 1978 Kamikazee ChristianRob Cassells Band
  • 1980 Schemer-DreamerSteve Walsh
  • 1983 The TrioAl Di Meola, John McLaughlin, Paco de Lucía
  • 1986 StorytimeT Lavitz
  • 1987 Stone from Which the Arch Was MadeMark O'Connor
  • 1987 SurveillanceTriumph
  • 1988 Southern By the Grace of God: Lynyrd Skynyrd Tribute Tour 1987Lynyrd Skynyrd
  • 1988 Love Your Man – The Rossington Collins Band
  • 1990 Nashville Rendez-VousMarcel Dadi
  • 1991 Fingers Crossing – Marcel Dadi
  • 1992 Country Guitar Flavors – Marcel Dadi
  • 1992 Lone Ranger – Jeff Watson
  • 1993 Coven, Pitrelli, O'Reilly – CPR
  • 1994 ThonkMichael Manring
  • 1995 Carmine Appice's Guitar ZeusCarmine Appice
  • 2001 Seventh Key – Seventh Key
  • 2001 Nylon & Steel – Manuel Barrueco
  • 2001 Feeding the WheelJordan Rudess
  • 2002 Camino Latino/Latin JourneyLiona Boyd
  • 2004 Rhythm of Time – Jordan Rudess
  • 2006 Gillan's InnIan Gillan
  • 2007 School of the Arts – School of the Arts (med T Lavitz) (Morse bidrar med akustisk gitar på sporene «On Fire» og «Portrait»)
  • 2011 Testimony 2Neal Morse
  • 2011 Raised in CaptivityJohn Wetton
  • 2012 A Proggy Christmas – The Prog World Orchestra

Diverse artister og hyllestalbumRediger

  • 1978 Hotels, Motels and Road Shows (Diverse artister)
  • 1989 Guitar's Practicing Musicians (Diverse artister)
  • 1991 Guitar's Practicing Musicians Vol. 2 (Diverse artister)
  • 1991 Guitar Speak III (Diverse artister)
  • 1992 Rock Guitar Greats (Diverse artister)
  • 1992 Guitar on the Edge Vol. 2 (Diverse artister)
  • 1995 Tales from Yesterday (Diverse artister - hyllestalbum til Yes)
  • 1996 Crossfire – A Tribute to Stevie Ray (Diverse artister - hyllestalbum til Stevie Ray Vaughan)
  • 1996 Working Man (Diverse artister - hyllestalbum til Rush, Morse spiller solo på «La Villa Strangiato» og «Red Barchetta».)
  • 1996 The Carols of Christmas (Diverse artister)
  • 1997 The Carols of Christmas II (Diverse artister)
  • 1997 Merry Axemas – A Guitar Christmas (Diverse artister)
  • 1997 Jazz Fusion Vol. 2 (Diverse artister)
  • 1998 Guitar Battle (Diverse artister)
  • 1999 Tribute to the Titans (Diverse artister)
  • 1999 Rock Guitarists Forever Best (Diverse artister)
  • 2001 Warmth in the Wilderness – A Tribute to Jason Becker (Diverse artister - hyllestalbum til Jason Becker)
  • 2002 A Southern Rock Christmas (Diverse artister)
  • 2004 Classical Heartbreakers (Diverse artister)
  • 2005 Future of the Blues Vol. 2 (Diverse artister)
  • 2006 Back Against the Wall (Diverse artister - hyllestalbum til Pink Floyds The Wall)
  • 2006 Visions of an Inner Mounting Apocalypse (Diverse artister - hyllestalbum til Mahavishnu Orchestra)
  • 2006 The Royal Dan: A Tribute (instrumental gitar-hyllestalbum til Steely Dan, Morse spiller «Bodhisattva»)

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6sk3xgd, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.