Roger Glover

walesisk musiker
Roger Glover
Deep Purple - MN Gredos - 03.jpg
FødtRoger David Glover
30. november 1945[1][2][3]Rediger på Wikidata (75 år)
BreconRediger på Wikidata
Barn Gillian GloverRediger på Wikidata
Utdannet ved Middlesex University, Harrow High SchoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Bassist, låtskriver, plateprodusentRediger på Wikidata
Nasjonalitet Storbritannia, WalesRediger på Wikidata
Medlem av Deep PurpleRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerHardrock,[4] progressiv rock
InstrumentBassgitar, gitar, bass
Aktive år1965
Nettstedhttp://www.rogerglover.com/
IMDbIMDb

Roger David Glover (født 30. november 1945 i Brecon, Wales) er en walisisk bassist, komponist og produsent.

Familien flyttet til London i 1955 og Glover fikk interesse for musikk. I 1961 begynte han å spille bass og dannet bandet The Madisons. The Madisons ble senere til bandet Episode Six, som ga ut flere singler.

Glover ble headhuntet til det britiske hard rock-bandet Deep Purple sammen med Episode Six-vokalist Ian Gillan i 1969. Han forlot bandet i 1973. I 1974 ble han plateprodusent på heltid, og produserte plater for blant andre Nazareth, Elf, David Coverdale, Status Quo og Judas Priest. Han ga også ut soloalbumet The Butterfly Ball.

I 1978 ga Glover ut albumet Elements, og i 1979 ble han invitert med i bandet Rainbow av Ritchie Blackmore. De ga ut flere plater før Glover ga ut sitt tredje soloalbum, Mask i 1984.

Samme år ble Deep Purple gjenforent, hvor Glover fremdeles er bassist per 2012. Sammen med Ian Gillan ga Glover ut albumet Accidentally On Purpose i 1988.

Roger Glovers fjerde soloalbum, Snapshot, kom ut i 2002 og hans femte og hittil siste soloutgivelse Close-Up ble utgitt i 2009.

DiskografiRediger

SoloRediger

  • Butterfly Ball (1974)
  • Elements (1978)
  • Mask (1984)
  • Snapshot (2002)
  • Close-Up (2009)

Med Deep PurpleRediger

Med RainbowRediger

Som Gillan & GloverRediger

  • Accidentally on Purpose (1988)

Med Episode SixRediger

  • Put Yourself in My Place (1987)
  • BBC Radio 1 Live 1998/1969 (1997)
  • The Complete Episode Six (1991)
  • Cornflakes and Crazyfoam (2002)
  • Love, Hate, Revenge (2005)

Som gjesteartistRediger

Som produsentRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøksdato 27. april 2014
  2. ^ Tsjekkias nasjonale autoritetsdatabase, besøksdato 23. november 2019, NKC-identifikator ola2002151383
  3. ^ Social Networks and Archival Context, besøksdato 9. oktober 2017, oppført som Roger Glover, SNAC Ark-ID w6fb6jjc
  4. ^ http://www.duduki.net/cgi-bin/performer?id=P_4a5fbd8715710db3.

Eksterne lenkerRediger