Jordan Rudess

amerikansk musiker

Jordan Charles Rudess (født 4. november 1956) er amerikansk keyboardist.

Jordan Rudess
Jordan Rudess Roma 2004.jpg
Født4. nov. 1956[1][2]Rediger på Wikidata (65 år)
Great NeckRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
Utdannet ved The Juilliard SchoolRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Medlem av Dream Theater (1999–), Liquid Tension Experiment, Levin Minnemann Rudess, Rudess/Morgenstein Project, Dixie DregsRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger Progressiv metalRediger på Wikidata
InstrumentKeyboard
Aktive år1981
Nettstedhttp://www.jordanrudess.com
IMDbIMDb

BiografiRediger

Som niåring var han elev ved Juilliard School of Music for utdyping i klassisk pianomusikk. Han ble en eksepsjonell pianospiller, men sist i tenårene ble han interessert i rock, synth og populærmusikk. Med mye motstand fra familien, som ville beholde et klassisk vidunderbarn, tok han til slutt steget ut i synth-verdenen. Han endte opp som tangentspiller i bandet Dream Theater i 1999. Siden har han holdt seg til det bandet, med sideprosjekter som unntak. Hans kanskje mest kjente sideprosjekt er Liquid Tension Experiment, som også har med Dream Theater-medlemmene Mike Portnoy og John Petrucci.

DiskografiRediger

SoloalbumRediger

  • 1988 Arrival (kassett)
  • 1993 Listen (CD)
  • 1997 Secrets of the Muse (CD)
  • 1999 Resonance (CD)
  • 2001 Feeding the Wheel (CD)
  • 2002 4NYC (CD)
  • 2002 Christmas Sky (CD)
  • 2004 Rhythm of Time (CD)
  • 2006 Prime Cuts (CD) (samleplate)
  • 2007 The Road Home (CD) (tribute album)

Dream TheaterRediger

ProsjektalbumRediger

  • 1997 Rudess/Morgenstein Project (CD)
  • 2000 An Evening with John Petrucci and Jordan Rudess (CD)
  • 2001 Rudess/Morgenstein Project – The Official Bootleg (CD)

Liquid Tension ExperimentRediger

  • Liquid Tension Experiment (CD) (1998)
  • Liquid Tension Experiment 2 (CD) (1999)
  • Spontaneous Combustion (CD) (2007

GjesteopptredenerRediger

  • Vinnie Moore – Time Odyssey (1988)
  • Noirin Ni Riain – Celtic Soul (1996)
  • Rhonda Larson – Free as a Bird (1999)
  • Paul Winter and The Earth Band – Journey With The Sun (2000)
  • Scott McGill – Addition by Subtraction (2001)
  • Prefab Sprout – The Gunman And Other Stories (2001)
  • David BowieHeathen (2002)
  • Jupiter – Echo and Art (2003)
  • Neal Morse? (2005)
  • Daniel J – Losing Time (2005)
  • Neil Zaza – When Gravity Fails (2006)
  • John-Luke Addison – Multiple Valences (2006)
  • Behold... the Arctopus – Skullgrid (2007)
  • K3 – Under A Spell (2007)
  • Ricky Garcia – Let Sleeping Dogs Lie (2008)

AnnetRediger

  • Speedway Boulevard – Speedway Boulevard (CD) (1981)
  • Steinway to Heaven – Chopin's "Revolutionary Etude (Op. 10, No. 12)" (1996)

PriserRediger

  • 1994: «Best New Talent» (Keyboard Magazine Reader's Poll)
  • 2007: «Best keyboards player of the year» (Burrn magazine)

ReferanserRediger

  1. ^ Tsjekkias nasjonale autoritetsdatabase, NKC-identifikator ola2002151363, besøkt 23. november 2019[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm2141775, besøkt 15. oktober 2015[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenkerRediger