Simone Eriksrud

norsk sanger og låtskriver
(Omdirigert fra Simone Larsen)
Simone Eriksrud
Født21. august 1970Rediger på Wikidata (50 år)
Freiburg im BreisgauRediger på Wikidata
Ektefelle Simen EriksrudRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Sanger, komponist, jazzmusiker, jazzgitaristRediger på Wikidata
Nasjonalitet Tyskland, NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser SpellemannprisenRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk
InstrumentGitar, vokal
IMDbIMDb

Simone Eriksrud, tidligere Larsen,[1] (født 21. august 1970 i Freiburg i Baden-Württemberg) var vokalist i det norske bandet D'Sound.[2]

Hun har tyrkisk far og tysk mor, og vokste opp i den lille landsbyen Bischoffingen i Baden ved den franske grensen sammen med moren og besteforeldrene. Da hun var åtte år, i 1979, giftet moren seg med en nordmann og hun flyttet til Volda i Norge.

Frem til 2002 var hun tysk statsborger. Siden har hun vært norsk statsborger. Hun er gift med produsent Simen Eriksrud.

SolokarriereRediger

Simone (som artist benytter hun kun fornavnet) har også satset på en solokarriere og kom med albumet The Last Days and Nights på slutten av 2004, men hverken den eller singelen «The Last Days and Nights of Rock 'n' Roll» oppnådde noen stor interesse eller et betydelig salg.

I 2008 var Simone også med på barneplaten Magiske kroker & hemmeligheter, produsert av Linn Skåber og Jacob Young, med sangen «Vinteren er her».[3] Andre artister som var med var Alexander Rybak, Maria Haukaas Storeng, Egil Hegerberg, Venke Knutson, Alejandro Fuentes, Julius Winger, Live Maria Roggen, Jørn Christensen, Paal Flaata og Andrea Bræin Hovig.[3]

DiskografiRediger

Album
Singler
  • Velvet (2000), med a-ha
  • Christmas Alone (2005)
  • New Time (2005)
  • Little Cowboygirl (2005)
  • Last Days and Nights of Rock'n'Roll (2005)
  • Unseen (2010), med Jonny Sjo & Anneli Drecker
  • Tørke tåre (2016)
  • Liten tornado (2016)
  • Fred (2016)
  • Spør du mej (2016)
  • Synk djupt (2016)

D'SoundRediger

Album
Singler/EP-er
  • Smooth Escape (1996)
  • Slow Dancing, French Kissing (1996)
  • Real Name (1996)
  • All I Wanna Do/Sigh (1996)
  • Good Man, Good Girl (1997)
  • Smoother Escape (1997)
  • Love Is on My Way (1997)
  • Ain't Giving Up (1998)
  • Beauty Is a Blessing (1998)
  • Live at Rockefeller Music Hall (1998)
  • Down on the Street (1998)
  • Ain't Giving Up/Saturday Night Lies (1998)
  • Tattooed on My Mind (1998)
  • Disco Ironic (1999)
  • Enjoy (1999)
  • Sing My Name (2001)
  • Play Me the Song (2001)
  • Talkin' Talk (2001)
  • Breathe In, Breathe Out (2003)
  • Do I Need a Reason (2003)
  • Give Myself Away (2003)
  • I Just Can't Wait (2003)
  • Romjulsdrøm (2003), med Kringkastingsorkestret
  • Come Back My Friend (2003)
  • My Greatest Flaw (2004)
  • If You Get Scared (2004)
  • Green Eyes (2005)
  • Feel Again (2005)
  • Universally (2005)
  • Birthday (2006), med Tony Momrelle
  • Good Together (2009)
  • How Could I Forget (2009)
  • We Live We Love (2010)
  • Take Me In (2011)
  • Do I Need a Reason (2012), med a1
  • Lose Control (2013)
  • Love Like Rain (2014)
  • Never Ending Light (2014)
  • Dance with Me (2015), med J-Son
  • If You Don't Know (2017)
  • Only One (2017)
Deltar på

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger