Åpne hovedmenyen
Marion Ravn
Marion Ravn at Nordiske Mediedager 2013 (cropped).jpg
FødtMarion Elise Ravn
25. mai 1984 (35 år)
Lørenskog
Ektefelle Andreas Ygre Wiig (2013-15)
Beskjeftigelse Sanger, sanger-låtskriver
Nasjonalitet Norge
Musikalsk karriere
Pseudonym(er)Marion Raven
Sjangerpop
Instrumentpiano, vokal
Aktive år1996
PlateselskapAtlantic
Nettstedhttp://www.marionravn.no/
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Marion Elise Ravn (født 25. mai 1984 i Lørenskog) er en norsk artist. Internasjonalt bruker hun artistnavnet Raven.

Innhold

KarriereRediger

Hun ble kjent via sin deltakelse i duoen M2M sammen med Marit Larsen. M2M ble oppløst i 2002.

I 2005 slo hun gjennom som soloartist med albumet Here I Am, og særlig singelen «Break You», som er hentet fra dette albumet. Hun sang duett med Meat Loaf på låten «It's All Coming Back To Me Now» som er fra Meat Loafs album Bat Out of Hell III (2006). Låten nådde førsteplass på VG-lista og lå på listen i 21 uker.[1] Hun turnerte store deler av verden for å promotere albumet.

I mars 2006 vikarierte hun som programleder for Idol i et av finaleprogrammene.

I 2010 var hun en av de faste dommerne i X FactorTV 2: Hun var da mentor bl.a. for Atle Pettersen som kom på andreplass.

Hun var i dommerpanelet for Idol 2011 sammen med Bertine Zetlitz, Gunnar Greve Pettersen og Hans-Erik Dyvik Husby.

I 2012 gjorde hun comeback som artist og ga ut singelen «Colors Turn To Grey». Musikkvideoen kom ut 30. mars 2012.[2]

I 2013 var hun med i den andre sesongen av TV 2-programmet Hver gang vi møtes, sammen med blant andre Kurt Nilsen, Lene Marlin og Ole Paus.

PrivatlivRediger

25. mai 2013 giftet Ravn seg med snøbrettutøveren Andreas Ygre Wiig.[3] De ble skilt to år senere.[4]

DiskografiRediger

Album
Singler/EP-er
  • Here I Am (2005)
  • Break You/Surfing the Sun (2005)
  • End of Me (2005)
  • Little by Little (2006)
  • Heads Will Roll – EP (2006)
  • It's All Coming Back to Me Now (2006), med Meat Loaf
  • Falling Away (2007)
  • Flesh and Bone (2010)
  • Found Someone (2010)
  • Colors Turn to Grey (2012)
  • The Minute (2013)
  • Driving (2013)
  • In Dreams (2014)
  • You'll Get Up Again (2014)
  • Better Than This (2015)
  • Kicks In (2015)
  • Mye å se (2017, fra To på rømmen: Før evig og alltid)

M2MRediger

Album
Singler/EP-er
  • Solen er så rød, mor/(Historien om de) 3 små fisk (1996, som Marion & Marit)
  • There She Goes/Don't Say You Love Me (1999), med Sixpence None the Richer
  • Don't Say You Love Me (2000)
  • Don't Say You Love Me/The Feeling Is Gone (2000)
  • Francesco/Mirror Mirror (2000), med Irene Grandi
  • Mirror Mirror (2000)
  • Music/Pretty Boy (2000)
  • Everything You Do (2000)
  • Girl In Your Dreams (2000)
  • Everything/Not to Me (2002)
  • What You Do About Me (2002)
  • Wanna Be Where You Are (2002)
  • Don't (2002)
Deltar på

ReferanserRediger

  1. ^ http://lista.vg.no/album_info.php?AlbumOp=show&albumId=4909&listId=1&albumtype=song VG lista - It's All Coming Back To Me Now
  2. ^ http://www.youtube.com/watch?v=6MSKPhrS2w4&feature=youtu.be
  3. ^ «- Nå er vi ektefolk!». Se og Hør. 25. mai 2013. Besøkt 25. august 2015. 
  4. ^ «Marion Ravn skilles». VG. 25. august 2015. Besøkt 25. august 2015. 

Eksterne lenkerRediger


 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.