D'Sound

norsk popband

D'Sound er et norsk pop- og neo soul-band som består av Mirjam Omdal (vokal), Jonny Sjo (bassgitar) og Kim Ofstad (trommer). Tidligere var Simone Eriksrud vokalist og frontfigur, men i 2018 valgte hun å forlate bandet og musikkbransjen.[1] I 2021 ga D’Sound ut singelsamarbeid med den amerikanske R&B-artisten Macy Gray.

D'Sound
D'Sound original.jpg
Utmerkelser Spellemannprisen for årets gruppe (1998)Rediger på Wikidata
Opphav (1993)
Tidligere navn
  • Sweet & Sour (1993-94)
SjangerNeo-soul, Acid jazz, funk
Aktive år1993
PlateselskapdaWorks, Polydor, Sony Music, Virgin
Nettstedhttps://www.dsound.com/
Medlemmer
Jonny Sjo, Kim Ofstad, Simone Eriksrud
Tidligere medlemmer
Simone Eriksrud

BakgrunnRediger

Trommeslager Kim Ofstad og bassist Jonny Sjo møttes da de begge var studenter på Berklee College of Music. D'Sound ble skapt i 1993 i Oslo sammen med vokalist Simone Eriksrud etter et tilfeldig møte under en øvelse. Debutalbumet Spice of Life ble sluppet i januar 1997, og fulgte opp debutsingelen «Real Name» som kom forsommeren 1996. De ble nominert til to Spellemannspriser. D'Sounds blanding av jazz og pop med funky elementer ble godt tatt i mot av publikum.

Bandets andre album, Beauty Is a Blessing ble sluppet i 1998 og vant Spellemannsprisen i kategorien Popgruppe[2]. Albumet solgte til sertifisert gull i Norge. Albumets andre singel, «Down on the Street» (originalt en hit for det britiske jazz-funk bandet Shakatak[3]) endte også opp på de britiske klubb topp-lista. Singelen «Tattooed on My Mind» ble sluppet med god mottakelse, spesielt i Sørøst-Asia.

I år 2000 begynte bandet å jobbe med sitt neste album i hjemmestudioet til Jonny Sjo. Etter en lang periode med låtskriving ble albumet Talkin' Talk spilt inn. For første gang tok også bandet å produserte albumet selv, sammen med keyboardist Stein Austrud. Under produksjonen til det tredje albumet var D'Sound inspirert av amerikanske R&B artister som Angie Stone, D'Angelo, Jill Scott og Erykah Badu. Albumet Talkin' Talk ble mixet i Virginia Beach, USA av Serban Ghena, som også har arbeidet med Janet Jackson og Prince. For turneen som fulgte dette albumet tok D'Sound med seg en rekke nasjonale og internasjonale musikere og turnerte i Norge med låter fra sine tre album.

I 2003 slapp gruppen albumet Doublehearted som innehold hit-singelen «Do I Need a Reason». I 2004 slapp de sitt første greatest hits album, som de gav navnet Smooth Escapes - The Very Best of D'Sound. Dette albumet ble fulgt opp med slippet av sitt femte album My Today året etter. Kim Ofstad forlot D'Sound i 2012, og kuttet med dette gruppen ned til en duo mellom Eriksrud and Sjo, men han returnerte i 2013[4][5]. Ofstad bidro også under innspillingen av Starts and Ends.

I juni 2018 forlot Simone Eriksrud gruppen og ble erstattet av Mirjam Omdal[6][7]. I mars 2019 deltok D'Sound i Melodi Grand Prix med låten «Mr. Unicorn» som gav dem en tredje plass i konkurransen.[8]. I september 2019 utga D'Sound sitt åttende studio album, Unicorn.

Våren 2021 var det 25 år siden D’Sounds debutsingel «Real Name» (1996) og bandet ga i den anledning ut den første singelen fra sitt niende studioalbum «25» (januar 2022). Det var et samarbeid med den amerikanske R&B-artisten Macy Gray med tittel «Save Some». Albumet «25» er planlagt som et samarbeid med mange forskjellige artister og låtskriver og gis ut 25 år etter debutalbumet «Spice of Life».

DiskografiRediger

  • Spice of Life, 1997 (Polydor)
  • Beauty is a Blessing, 1998, 1999 (samleversjon, dobbelalbum, med begrenset opplag) (Polydor)
  • Talkin' Talk, 2001 (Virgin)
  • Doublehearted, 2003 (daWorks)
  • Smooth Escapes – The Very Best of D'Sound, 2004 (daWorks)
  • My Today, 2005 (daWorks)
  • My Today – International Edition, 2006 (daWorks)
  • Starts and Ends, 2010 (Mountain Music)
  • Signs, 2014 (RCA/Sony)[9]
  • Unicorn, 2019 (daWorks)

ReferanserRediger

  1. ^ VG: Simone slutter i D’Sound – Mirjam stepper inn
  2. ^ «Spellemann - Arkiv over alle nominerte og vinnere fram til i dag!». Besøkt 4. mai 2021. 
  3. ^ «Down on the Street - Shakatak | Songs, Reviews, Credits | AllMusic» (engelsk). Besøkt 4. mai 2021. 
  4. ^ Bergan, Jon Vidar (30. mars 2020). «D'Sound». Store norske leksikon. Besøkt 4. mai 2021. 
  5. ^ «Tilbake etter bittert brudd». www.vg.no. Besøkt 4. mai 2021. 
  6. ^ AS, TV 2. «The Voice-Mirjam overtar for Simone i D'Sound». TV 2 (norsk). Besøkt 4. mai 2021. 
  7. ^ «Simone slutter i D’Sound – Mirjam stepper inn». www.vg.no. Besøkt 4. mai 2021. 
  8. ^ Brendløkken, Ørjan (1. mars 2019). «D'Sound ute av Melodi Grand Prix - KEiiNO tok seieren». Hamar Arbeiderblad. Besøkt 4. mai 2021. 
  9. ^ «D'Sound setter i gang Ten Sing-foten enten du vil eller ei». Dagbladet. 14. mars 2014. Besøkt 14. mars 2014. 

Eksterne lenkerRediger