Åpne hovedmenyen

The Moody Blues

britisk band
(Omdirigert fra Moody Blues)
The Moody Blues
The Moody Blues 923-9509.jpg
Utmerkelser Rock and Roll Hall of Fame (2018)
OpphavBirmingham
Sjangerprogressiv rock, psykedelisk rock, R&B, kunstrock
Aktive år1964
PlateselskapDecca Records, Deram Records, Polydor, London, Universal
Nettstedhttp://MoodyBluesToday.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata
Medlemmer
Ray Thomas, Graeme Edge, Justin Hayward, Rod Clark, John Lodge

The Moody Blues er et britisk rockeband etablert 4. mai 1964 i Erdington i Birmingham i England av Michael Pinder, Ray Thomas, Denny Laine, Graeme Edge og Clint Warwick.

Bandet ble kjent for sin fusjon med klassisk musikk, spesielt på deres andre album Days of Future Passed fra 1967 som blant annet inneholder deres mest kjente sang, «Nights in White Satin». The Moody Blues har totalt solgt i overkant av 50 millioner album over hele verden og de har blitt tildelt 14 platina og gull-plater.

Våren 1974, etter å ha fullført en stor verdensturné som kulminerte med en rundtur i Asia, tok gruppen en ny langvarig pause, på grunn av at noen av band-medlemmene følte seg utmattet og overskygget av de mer ledende medlemmene av gruppen.

Bandet startet opp igjen i 1977, men etter innspillingen av albumet Octave, bestemte Pinder seg for å slutte. Patrick Moraz, kjent fra Yes, ble hentet inn som keyboardist for den påfølgende turneen, og ble værende i bandet frem til 1991. Før albumet Keys of the Kingdom var fullført, sluttet Moraz på grunn av musikalske uenigheter med resten av bandet.

The Moody Blues er fremdeles aktive og gjennomførte våren og sommeren 2010 en Nord-Amerika-turné.

I 2018 ble bandet innvotert i Rock and Roll Hall of Fame.[1]

DiskografiRediger

Studioalbum

  • 1965 The Magnificent Moodies
  • 1967 Days of Future Passed
  • 1968 In Search of the Lost Chord
  • 1969 On the Threshold of a Dream
  • 1969 To Our Children's Children's Children
  • 1970 A Question of Balance
  • 1971 Every Good Boy Deserves Favour
  • 1972 Seventh Sojourn
  • 1978 Octave
  • 1981 Long Distance Voyager
  • 1983 The Present
  • 1986 The Other Side of Life
  • 1988 Sur la Mer
  • 1991 Keys of the Kingdom
  • 1999 Strange Times
  • 2003 December

ReferanserRediger

  1. ^ Omtale på æresgalleriets nettsted; besøkt 24. mars 2018.

Eksterne lenkerRediger