Åpne hovedmenyen

Liste over medaljevinnere under Vinter-OL 2018

Wikimedia-listeartikkel
Liste over medaljevinnere under Vinter-OL 2018
Liste over medaljevinnere under Vinter-OL 2018
MesterskapVinter-OL 2018 i Pyeongchang
Antall øvelser102
Beste nasjonNorge Norge
Flest medaljerNorge Norge
Beste utøverNorge Johannes Høsflot Klæbo
Frankrike Martin Fourcade

Liste over medaljevinnere under Vinter-OL 2018 inneholder alle utøvere som tok medalje under Vinter-OL 2018 i Pyeongchang i Sør-Korea fra 9. til 25. februar 2018.

Det ble konkurrert i 102 øvelser og totalt 523 utøver fikk medalje under lekene. Norge tok flest medaljer med sine 39 medaljer fulgt av Tyskland med 31 og Canada med sine 29 medaljer.[1] Johannes Høsflot Klæbo fra Norge og Martin Fourcade fra Frankrike ble de beste utøverne i OL, med sine tre gull hver, mens Marit Bjørgen tok flest medaljer med sine 5.[2] Bjørgen ble også med disse medaljene tidenes beste vinterolympier.[3]

I lekene tok Belgia sin første medalje siden 1998, mens Spania og New Zealand tok sine første medaljer siden 1992.[4][5][6] Storbritannia tok med Isabel Atkin landets første medalje med ski på bena.[7] Totalt 30 land tok medalje under lekene.

AkingRediger

Alpine grenerRediger

MennRediger

Øvelse Gull Sølv Bronse
Utfor
detaljer
  Aksel Lund Svindal
Norge (NOR)
  Kjetil Jansrud
Norge (NOR)
  Beat Feuz
Sveits (SUI)
Super-G
detaljer
  Matthias Mayer
Østerrike (AUT)
  Beat Feuz
Sveits (SUI)
  Kjetil Jansrud
Norge (NOR)
Storslalåm
detaljer
  Marcel Hirscher
Østerrike (AUT)
  Henrik Kristoffersen
Norge (NOR)
  Alexis Pinturault
Frankrike (FRA)
Slalåm
detaljer
  André Myhrer
Sverige (SWE)
  Ramon Zenhäusern
Sveits (SUI)
  Michael Matt
Østerrike (AUT)
Kombinasjon
detaljer
  Marcel Hirscher
Østerrike (AUT)
  Alexis Pinturault
Frankrike (FRA)
  Victor Muffat-Jeandet
Frankrike (FRA)

KvinnerRediger

Øvelse Gull Sølv Bronse
Utfor
detaljer
  Sofia Goggia
Italia (ITA)
  Ragnhild Mowinckel
Norge (NOR)
  Lindsey Vonn
USA (USA)
Super-G
detaljer
  Ester Ledecká
Tsjekkia (CZE)
  Anna Veith
Østerrike (AUT)
  Tina Weirather
Liechtenstein (LIE)
Storslalåm
detaljer
  Mikaela Shiffrin
USA (USA)
  Ragnhild Mowinckel
Norge (NOR)
  Federica Brignone
Italia (ITA)
Slalåm
detaljer
  Frida Hansdotter
Sverige (SWE)
  Wendy Holdener
Sveits (SUI)
  Katharina Gallhuber
Østerrike (AUT)
Kombinasjon
detaljer
  Michelle Gisin
Sveits (SUI)
  Mikaela Shiffrin
USA (USA)
  Wendy Holdener
Sveits (SUI)

BlandetRediger

Øvelse Gull Sølv Bronse
Lagkonkurranse
detaljer
  Sveits (SUI)
Denise Feierabend
Wendy Holdener
Luca Aerni
Daniel Yule
Ramon Zenhäusern
  Østerrike (AUT)
Stephanie Brunner
Katharina Gallhuber
Katharina Liensberger
Manuel Feller
Michael Matt
Marco Schwarz
  Norge (NOR)
Nina Haver-Løseth
Kristin Lysdahl
Maren Skjøld
Sebastian Foss Solevåg
Leif Kristian Nestvold-Haugen
Jonathan Nordbotten

BobsleighRediger

CurlingRediger

FreestyleRediger

Hurtigløp på skøyterRediger

MennRediger

Øvelse Gull Sølv Bronse
500 meter
detaljer
  Håvard Holmefjord Lorentzen
Norge (NOR)
  Cha Min-kyu
Sør-Korea (KOR)
  Gao Tingyu
Kina (CHN)
1000 meter
detaljer
  Kjeld Nuis
Nederland (NED)
  Håvard Holmefjord Lorentzen
Norge (NOR)
  Kim Tae-yun
Sør-Korea (KOR)
1500 meter
detaljer
  Kjeld Nuis
Nederland (NED)
  Patrick Roest
Nederland (NED)
  Kim Min-seok
Sør-Korea (KOR)
5000 meter
detaljer
  Sven Kramer
Nederland (NED)
  Ted-Jan Bloemen
Canada (CAN)
  Sverre Lunde Pedersen
Norge (NOR)
10000 meter
detaljer
  Ted-Jan Bloemen
Canada (CAN)
  Jorrit Bergsma
Nederland (NED)
  Nicola Tumolero
Italia (ITA)
Fellesstart
detaljer
  Lee Seung-hoon
Sør-Korea (KOR)
  Bart Swings
Belgia (BEL)
  Koen Verweij
Nederland (NED)
Lagtempo
detaljer
  Norge (NOR)
Håvard Bøkko
Simen Spieler Nilsen
Sverre Lunde Pedersen
Sindre Henriksen
  Sør-Korea (KOR)
Lee Seung-hoon
Chung Jae-won
Kim Min-seok
  Nederland (NED)
Patrick Roest
Sven Kramer
Jan Blokhuijsen
Koen Verweij

KvinnerRediger

Øvelse Gull Sølv Bronse
500 meter
detaljer
  Nao Kodaira
Japan (JPN)
  Lee Sang-hwa
Sør-Korea (KOR)
  Karolína Erbanová
Tsjekkia (CZE)
1000 meter
detaljer
  Jorien ter Mors
Nederland (NED)
  Nao Kodaira
Japan (JPN)
  Miho Takagi
Japan (JPN)
1500 meter
detaljer
  Ireen Wüst
Nederland (NED)
  Miho Takagi
Japan (JPN)
  Marrit Leenstra
Nederland (NED)
3000 meter
detaljer
  Carlijn Achtereekte
Nederland (NED)
  Ireen Wüst
Nederland (NED)
  Antoinette de Jong
Nederland (NED)
5000 meter
detaljer
  Esmee Visser
Nederland (NED)
  Martina Sáblíková
Tsjekkia (CZE)
  Natalja Voronina
Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Fellesstart
detaljer
  Nana Takagi
Japan (JPN)
  Kim Bo-reum
Sør-Korea (KOR)
  Irene Schouten
Nederland (NED)
Lagtempo
detaljer
  Japan (JPN)
Miho Takagi
Ayano Sato
Nana Takagi
Ayaka Kikuchi
  Nederland (NED)
Marrit Leenstra
Ireen Wüst
Antoinette de Jong
Lotte van Beek
  USA (USA)
Heather Bergsma
Brittany Bowe
Mia Manganello
Carlijn Schoutens

IshockeyRediger

Utdypende artikkel: Ishockey under Vinter-OL 2018

Discipline Gull Sølv Bronse
Menn
detaljer
  Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Vasily Koshechkin
Igor Shestyorkin
Ilya Sorokin
Vladislav Gavrikov
Dinar Khafizullin
Bogdan Kiselevich
Alexey Marchenko
Nikita Nesterov
Vjatsjeslav Vojnov
Artyom Zub
Andrei Zubarev
Sergei Andronov
Alexander Barabanov
Pavel Datsiuk
Mikhail Grigorenko
Nikita Gusev
Ilya Kablukov
Sergey Kalinin
Kirill Kaprizov
Ilja Kovaltsjuk
Sergei Mozyakin
Nikolai Prokhorkin
Vadim Shipachyov
Sergei Shirokov
Ivan Telegin
  Tyskland (GER)
Sinan Akdag
Danny aus den Birken
Daryl Boyle
Yasin Ehliz
Christian Ehrhoff
Dennis Endras
Gerrit Fauser
Marcel Goc
Patrick Hager
Frank Hördler
Dominik Kahun
Marcus Kink
Björn Krupp
Brooks Macek
Frank Mauer
Jonas Müller
Moritz Müller
Marcel Noebels
Leonhard Pföderl
Timo Pielmeier
Matthias Plachta
Patrick Reimer
Felix Schütz
Yannic Seidenberg
David Wolf
  Canada (CAN)
Karl Stollery
Chris Lee
Chay Genoway
Gilbert Brulé
Wojtek Wolski
Derek Roy
Chris Kelly
Rob Klinkhammer
Brandon Kozun
Quinton Howden
Rene Bourque
Marc-André Gragnani
Andrew Ebbett
Mason Raymond
Eric O'Dell
Stefan Elliott
Cody Goloubef
Ben Scrivens
Kevin Poulin
Justin Peters
Mat Robinson
Maxim Lapierre
Maxim Noreau
Linden Vey
Christian Thomas
Kvinner
detaljer
  USA (USA)
Cayla Barnes
Kacey Bellamy
Hannah Brandt
Dani Cameranesi
Kendall Coyne
Brianna Decker
Meghan Duggan
Kali Flanagan
Nicole Hensley
Amanda Kessel
Megan Keller
Hilary Knight
Jocelyne Lamoureux
Monique Lamoureux
Gigi Marvin
Sidney Morin
Kelly Pannek
Amanda Pelkey
Emily Pfalzer
Alex Rigsby
Maddie Rooney
Haley Skarupa
Lee Stecklein
  Canada (CAN)
Meghan Agosta
Bailey Bram
Emily Clark
Mélodie Daoust
Ann-Renée Desbiens
Renata Fast
Laura Fortino
Haley Irwin
Brianne Jenner
Rebecca Johnston
Geneviève Lacasse
Brigette Lacquette
Jocelyne Larocque
Meaghan Mikkelson
Sarah Nurse
Marie-Philip Poulin
Lauriane Rougeau
Jillian Saulnier
Natalie Spooner
Laura Stacey
Shannon Szabados
Blayre Turnbull
Jennifer Wakefield
  Finland (FIN)
Sanni Hakala
Jenni Hiirikoski
Venla Hovi
Mira Jalosuo
Michelle Karvinen
Rosa Lindstedt
Petra Nieminen
Tanja Niskanen
Emma Nuutinen
Isa Rahunen
Meeri Räisänen
Annina Rajahuhta
Noora Räty
Saila Saari
Sara Säkkinen
Ronja Savolainen
Eveliina Suonpää
Susanna Tapani
Noora Tulus
Minnamari Tuominen
Riikka Välilä
Linda Välimäki
Ella Viitasuo

KombinertRediger

Kortbaneløp på skøyterRediger

KunstløpRediger

LangrennRediger

Utdypende artikkel: Langrenn under Vinter-OL 2018

MennRediger

Øvelse Gull Sølv Bronse
15 kilometer fristil
detaljer
  Dario Cologna
Sveits (SUI)
  Simen Hegstad Krüger
Norge (NOR)
  Denis Spitsov
Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
30 kilometer skiathlon
detaljer
  Simen Hegstad Krüger
Norge (NOR)
  Martin Johnsrud Sundby
Norge (NOR)
  Hans Christer Holund
Norge (NOR)
50 kilometer klassisk
detaljer
  Iivo Niskanen
Finland (FIN)
  Aleksandr Bolsjunov
Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
  Andrej Larkov
Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
4 × 10 kilometer stafett
detaljer
  Norge (NOR)
Didrik Tønseth
Martin Johnsrud Sundby
Simen Hegstad Krüger
Johannes Høsflot Klæbo
  Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Andrej Larkov
Aleksandr Bolsjunov
Aleksej Tsjervotkin
Denis Spitsov
  Frankrike (FRA)
Jean-Marc Gaillard
Maurice Manificat
Clément Parisse
Adrien Backscheider
Sprint
detaljer
  Johannes Høsflot Klæbo
Norge (NOR)
  Federico Pellegrino
Italia (ITA)
  Aleksandr Bolsjunov
Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Lagsprint
detaljer
  Norge (NOR)
Martin Johnsrud Sundby
Johannes Høsflot Klæbo
  Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Denis Spitsov
Aleksandr Bolsjunov
  Frankrike (FRA)
Maurice Manificat
Richard Jouve

KvinnerRediger

Øvelse Gull Sølv Bronse
10 kilometer fristil
detaljer
  Ragnhild Haga
Norge (NOR)
  Charlotte Kalla
Sverige (SWE)
  Marit Bjørgen
Norge (NOR)
  Krista Pärmäkoski
Finland (FIN)
15 kilometer skiathlon
detaljer
  Charlotte Kalla
Sverige (SWE)
  Marit Bjørgen
Norge (NOR)
  Krista Pärmäkoski
Finland (FIN)
30 kilometer klassisk
detaljer
  Marit Bjørgen
Norge (NOR)
  Krista Pärmäkoski
Finland (FIN)
  Stina Nilsson
Sverige (SWE)
4 × 5 kilometer stafett
detaljer
  Norge (NOR)
Ingvild Flugstad Østberg
Astrid Uhrenholdt Jacobsen
Ragnhild Haga
Marit Bjørgen
  Sverige (SWE)
Anna Haag
Charlotte Kalla
Ebba Andersson
Stina Nilsson
  Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Natalja Neprjajeva
Julija Belorukova
Anastasija Sedova
Anna Netsjajevskaja
Sprint
detaljer
  Stina Nilsson
Sverige (SWE)
  Maiken Caspersen Falla
Norge (NOR)
  Julija Belorukova
Olympiske utøvere fra Russland (OAR)
Lagsprint
detaljer
  USA (USA)
Kikkan Randall
Jessica Diggins
  Sverige (SWE)
Charlotte Kalla
Stina Nilsson
  Norge (NOR)
Marit Bjørgen
Maiken Caspersen Falla

SkeletonRediger

SkihoppingRediger

SkiskytingRediger

Utdypende artikkel: Skiskyting under Vinter-OL 2018

MennRediger

Øvelse Gull Sølv Bronse
Normaldistanse
detaljer
  Johannes Thingnes Bø
Norge (NOR)
  Jakov Fak
Slovenia (SLO)
  Dominik Landertinger
Østerrike (AUT)
Sprint
detaljer
  Arnd Peiffer
Tyskland (GER)
  Michal Krčmář
Tsjekkia (CZE)
  Dominik Windisch
Italia (ITA)
Jaktstart
detaljer
  Martin Fourcade
Frankrike (FRA)
  Sebastian Samuelsson
Sverige (SWE)
  Benedikt Doll
Tyskland (GER)
Fellesstart
detaljer
  Martin Fourcade
Frankrike (FRA)
  Simon Schempp
Tyskland (GER)
  Emil Hegle Svendsen
Norge (NOR)
Stafett
detaljer
  Sverige (SWE)
Peppe Femling
Jesper Nelin
Sebastian Samuelsson
Fredrik Lindström
  Norge (NOR)
Lars Helge Birkeland
Tarjei Bø
Johannes Thingnes Bø
Emil Hegle Svendsen
  Tyskland (GER)
Erik Lesser
Benedikt Doll
Arnd Peiffer
Simon Schempp

KvinnerRediger

Øvelse Gull Sølv Bronse
Normaldistanse
detaljer
  Hanna Öberg
Sverige (SWE)
  Anastasija Kuzmina
Slovakia (SVK)
  Laura Dahlmeier
Tyskland (GER)
Sprint
detaljer
  Laura Dahlmeier
Tyskland (GER)
  Marte Olsbu
Norge (NOR)
  Veronika Vítková
Tsjekkia (CZE)
Jaktstart
detaljer
  Laura Dahlmeier
Tyskland (GER)
  Anastasija Kuzmina
Slovakia (SVK)
  Anaïs Bescond
Frankrike (FRA)
Fellesstart
detaljer
  Anastasija Kuzmina
Slovakia (SVK)
  Darja Domratsjeva
Hviterussland (BLR)
  Tiril Eckhoff
Norge (NOR)
Stafett
detaljer
  Hviterussland (BLR)
Nadezjda Skardino
Iryna Kryuko
Dzinara Alimbekava
Darja Domratsjeva
  Sverige (SWE)
Linn Persson
Mona Brorsson
Anna Magnusson
Hanna Öberg
  Frankrike (FRA)
Anaïs Chevalier
Marie Dorin Habert
Justine Braisaz
Anaïs Bescond

BlandetRediger

Øvelse Gull Sølv Bronse
Mixed stafett
detaljer
  Frankrike (FRA)
Marie Dorin Habert
Anaïs Bescond
Simon Desthieux
Martin Fourcade
  Norge (NOR)
Marte Olsbu
Tiril Eckhoff
Johannes Thingnes Bø
Emil Hegle Svendsen
  Italia (ITA)
Lisa Vittozzi
Dorothea Wierer
Lukas Hofer
Dominik Windisch

SnøbrettRediger

ReferanserRediger