Åpne hovedmenyen

Liste over land etter mengde militært utstyr

Liste over verdens land etter mengden militært utstyr viser nasjonale militærvesen etter antall orlogsfartøy, jagerfly og kjernefysiske våpen. Denne listen er kun veiledende, ettersom nøyaktige sammenligninger ikke kan gjøres.

Innhold

ListeRediger

Dette er en ufullstendig liste som kanskje aldri vil kunne tilfredsstille spesielle krav for fullstendighet. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den med troverdige kilder.

Tallet «0» i en kolonne betyr nødvendigvis ikke at landet ikke har noen eksemplarer av denne våpentypen, men det kan indikere at data ikke er tilgjengelig.

Ved å trykke på firkanten øverst i en kolonne kan du sortere i synkende eller stigende rekkefølge.

Land Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
A[1][2] 1 531 86 681 21 32 153 320 341 134 333 28 382 22 600
  Afghanistan 7,2 600 0 0 0 0 0 0 0 0 0 65 0
  Albania[3] 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 20 0
  Algerie 4,99 1 105 0 0 0 3 8 0 0 4 213 134 0
  Angola 2 300 0 0 0 0 0 0 0 0 65 0 0
  Argentina 4,3 348 0 0 4 6 3 0 0 3 66 0 0
  Armenia[4] 0,5 110 0 0 0 0 0 0 0 0 39 0 0
  Australia 19,0 59 0 0 0 12 0 0 0 6 103 0 0
  Aserbajdsjan[5] 2 600 0 0 0 0 0 0 0 0 198 0 0
B Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  Bangladesh[6] 0,83 662 0 0 0 5 0 0 0 0 100 0 0
  Bahrain[3] 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
  Hviterussland[3] 0,47 1 608 0 0 0 0 0 0 0 0 212 0 0
  Belgia[3] 3,4 132 0 0 0 2 0 0 0 0 69 0 NATO-delt
  Bolivia 0,15 0 0 0 0 0 0 0 0 0 20 0 0
  Brasil[7][8][9][10][11][12] 26,1 581 1 0 0 9 5 0 0 7 221 0 0
  Bulgaria[3] 1,4 560 0 0 0 4 3 0 0 1 88 0 0
  Burma (Myanmar)[13] 7,07 800 0 0 0 4 0 0 0 0 128 0 0
  Burundi 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
C Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  Canada[14][3] 22,67 201 0 0 3 12 0 12 0 4 103 0 0
  Chile 5,19 350 0 0 0 8 1 0 0 4 78 0 0
  Colombia[15] 3,3 0 0 0 0 4 0 0 0 4 42 0 0
  Cuba 0,2 1 600 0 0 0 0 1 5 0 0 230 18 0
D Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  Danmark[3] 2,7 57 0 0 2 4 3 0 0 0 48 0 0
  De forente arabiske emirater 0 436 0 0 0 0 0 0 0 0 80 0 0
  Den demokratiske republikken Kongo 0,1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
  Den dominikanske republikk 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
E Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  Ecuador 0,91 140 0 0 0 2 6 0 0 2 0 0 0
  Egypt 25 5 805 0 0 2 21 2 0 0 12 839 0 0
  Eritrea 0,22 700 0 0 0 0 0 0 0 0 187 0 0
  Etiopia 0,29 400 0 0 0 0 0 0 0 0 48 0 0
F Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  Filippinene 1,34 42 0 0 0 1 13 0 0 0 275 0 0
  Finland[3] 1,93 124 0 0 0 0 0 0 0 0 63 0 0
  Frankrike[2][16] [1] 63,9 615 1 0 4 14 15 0 10 0 306 0 300
G Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  Guatemala 0,12 0 0 0 0 0 0 0 0 0 10 0 0
H Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  Hellas[3] 13,9 1 268 0 0 0 14 0 0 0 8 297 0 0
I Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  India[2][6][17][18][19][20] [2] 38,3 6 900 1 0 18 22 34 0 1 42 780 0 60-80
  Indonesia 5,01 365 0 0 0 7 0 0 0 2 346 0 0
  Irak 3,8 197 0 0 0 0 0 0 0 1 0 0 0
  Iran[21][22] 10 8 500 0 0 3 5 2 0 0 5 655 0 0
  Irland 1,6 14 0 0 0 0 8 0 0 0 0 0 0
  Israel[2][23][24] [3] 14,3 1 680 0 0 0 10 3 0 0 5 420 0 80?
  Italia[3][25][26] 35,8 320 2 0 4 12 8 0 0 6 246 0 NATO-delt
J Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  Japan[3][27][28][29] 51 902 0 1 13 39 24 0 0 16 374 0 0
  Jordan 1,39 1 179 0 0 0 0 0 0 0 0 101 0 0
K Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  Kambodsja 0,11 100 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
  Kamerun 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
  Kasakhstan 0 1 266 0 0 0 0 0 0 0 0 181 0 0
  Kenya 0 186 0 0 0 0 0 0 0 0 15 0 0
  Kina [4] 98 7 500 0 3 26 49 14 0 10 58 1 500 0 200
  Kroatia[3] 1,09 200 0 0 0 0 6 0 0 1 10 0 0
L Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  Laos 0,55 30 0 0 0 0 0 0 0 0 366 0 0
  Libanon 0,54 310 0 0 0 0 0 0 0 0 15 0 0
  Libya 1,3 800 0 0 0 1 3 0 0 0 215 0 0
  Litauen 0,65 0 0 0 0 0 3 0 0 0 2 0 0
M Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  Malaysia 4,69 48 0 0 0 2 6 0 0 3 226 0 0
  Mali 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
  Marokko[30][31] 4,1 871 0 0 2 3 8 0 0 0 102 0 0
  Mauritania 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
  Mexico 10,07 567 0 0 2 6 7 0 0 0 58 0 0
N Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  Nederland 12,6 110 0 0 0 6 0 0 0 4 90 0 NATO-delt
  Nepal 0,1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
  Niger 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
  Nigeria 0,73 0 0 0 0 1 1 0 0 0 51 0 0
  Nord-Korea[32] [5] 6[33] 3 500 0 0 20 13 0 0 0 70 661 0 <10
  Norge[34] 6,2 136 0 0 0 3 0 0 0 6 57 0 0
O Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  Oman 0 35 0 0 0 0 2 0 0 0 224 0 0
P Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  Pakistan[17][35][36][37][38][39][40] [6] 7,8 3 700 0 0 1 12 6 0 0 8 502 0 60-90[40]
  Paraguay 0,13 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
  Peru 0,82 300 0 1 1 8 0 0 0 6 0 0 0
  Polen 10,79 906 0 0 0 5 3 0 0 5 130 0 0
  Portugal 0 137 0 0 0 5 7 0 0 2 90 0 0
Q Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  Qatar[3] 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
R Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  Romania 2,9 340 0 0 0 3 4 0 0 1 48 0 0
  Russland[6][41][42][43][44][2][45][46][47][48][49][7] 61[50] 22 710 1 5 20 26 107 0 54 25 1 900 0 9 400
  Rwanda 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
S Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  Saudi-Arabia[51] 41,3 1 055 0 0 0 7 4 0 0 0 287 0 0
  Serbia 1,4 860 0 0 0 0 0 0 0 0 81 35 0
  Singapore 7,87 100 0 0 0 6 6 0 0 4 119 0 0
  Slovakia 0,91 487 0 0 0 0 0 0 0 0 12 0 0
  Slovenia 0,55 70 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
  Spania 18,3 552 1 0 0 10 0 0 0 4 151 0 0
  Sri Lanka[52][53] 1,64 0 0 0 0 0 3 0 0 0 32 0 0
  Storbritannia[54] [8] 69,2 408 1 0 7 17 4 0 11 0 345 0 225
  Sudan 0,58 200 0 0 0 0 0 0 0 0 240 0 0
  Sveits 4,1 224 0 0 0 0 0 0 0 0 138 0 0
  Sverige 6,7 160 0 0 0 0 9 0 0 5 138 0 0
  Syria[55] 1,85 1 100 0 0 0 5 7 0 0 3 335 0 0
  Sør-Afrika 3,9 168 0 0 0 4 0 0 0 3 43 0 0
  Sør-Korea[17][56][57] 56 4 300 0 0 6 12 24 83 11 14 458 0 0
T Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  Taiwan [9] 10,5 1 926 0 0 4 21 0 0 0 4 360 0 0
  Tanzania 0 96 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
  Thailand 1,77 500 1 0 0 12 5 0 0 0 380 0 0
  Tsjad 0 60 0 0 0 0 0 0 0 0 6 0 0
  Tsjekkia[3][58] 1,16 179 0 0 0 0 0 0 0 0 31 0 0
  Tunisia 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 56 0 0
  Turkmenistan 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 83 0 0
  Tyrkia 32 5 200 0 0 0 26 9 0 0 18 465 0 NATO-delt
  Tyskland[51] 72 808 0 0 0 15 2 0 0 4 423 0 NATO-delt
U Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  Uganda 0,1 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
  Ukraina[59][60] 2,07 3 784 0 0 0 2 1 0 0 0 188 0 0
  Ungarn[3] 0,75 12 0 0 0 0 0 0 0 0 23 0 0
  Uruguay 0,25 85 0 0 0 3 0 0 0 0 28 0 0
  USA[2][6][61][62][63] [10] 663 13 000 12 22 56 30 2 0 71 75 3 318 0 4 300
  Usbekistan 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 355 0 0
Ø Forsvarsbudsjett (mrd. USD) Stridsvogn Hangarskip Krysser Jager Fregatt Korvett Patruljebåt Atomubåt Ubåt Jagerfly Angrepshelikopter Kjernefysiske våpen
  Østerrike[3] 1,8 233 0 0 0 0 0 0 0 0 16 0 0

Antall militærfly etter landRediger

Rang Land Jagerfly Bombefly Angrepsfly
1 USA 3 043 171 1 185
2 Russland 1 264 166 1 267
3 Kina 1 130 118 370
4 India 901 91 110
5 Nord-Korea 899 60 211
6 Sør-Korea 648 60 352
7 Pakistan 325 30 250
8 Israel 233 10 264
9 Egypt 644 19 0
10 Storbritannia 345 1 209

All informasjon i denne tabellen er hentet fra Center for Strategic and International Studies[6][64] og Bharat Rakshak[65] hvis annet ikke er spesifisert.

Se ogsåRediger

FotnoterRediger

ReferanserRediger

  1. ^ «Chapter 5. SIPRI Yearbook 2010 Chapter 5 Military expenditure». www.sipri.org. Besøkt 23. oktober 2010. 
  2. ^ a b c d e f «Federation of American Scientists: Status of world nuclear forces, april 2009». Fas.org. Besøkt 24. oktober 2010. 
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p Cordesman (Western) s. 7 (tall fra 1999)
  4. ^ Asbarez.com Arkivert 2. april 2015 hos Wayback Machine.
  5. ^ Azerbaijan announces rise in army spending
  6. ^ a b c d e The Asian Conventional Military Balance in 2006 Besøkt 27. mars 2008
  7. ^ Decreto Nº 5.670 de 10 de Janeiro de 2006. Brasils hær. Besøkt 1. februar 2009.
  8. ^ Comandante da Marinha confirma nova esquadra no Nordeste Arkivert 24. mai 2011 hos Wayback Machine. Brasils marine. Besøkt 1. februar 2009.
  9. ^ FAB em números Brasils flyvåpen. Besøkt 1. februar 2009.
  10. ^ Tanks Arkivert 22. februar 2009 hos Wayback Machine. Brasils hær. Retrieved on 19. februar 2009.
  11. ^ Skip i den brasilianske marinen Arkivert 21. mars 2012 hos Wayback Machine. Brasils marine. Besøkt 19. februar 2009.
  12. ^ Uma Nova Agenda Militar Arkivert 25. mars 2017 hos Wayback Machine. Revista Época. Besøkt 19. februar 2009.
  13. ^ Cordesman & Kleiber, 2006
  14. ^ Department of National Defence (19. desember 2008). «National Defence and the Canadian Forces > About DND/CF». Queen's Printer for Canada. Besøkt 2. januar 2009. 
  15. ^ «Colombian Armed Forces» (PDF). 2008. Arkivert fra originalen (PDF) 11. september 2008. 
  16. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 28. mars 2010. Besøkt 6. juli 2012. 
  17. ^ a b c Cordesman & Kleiber, 2006 s. 35
  18. ^ R 22 Viraat Class HMS Centaur Class (UK) Aircraft Carrier
  19. ^ India Current Capabilities
  20. ^ Janes.com
  21. ^ «Iranian Armed Forces, CSIS (s. 7)» (PDF). 25. juli 2006. 
  22. ^ Iran's defense spending 'a fraction of Persian Gulf neighbors'
  23. ^ Army Equipment - Israel
  24. ^ IAF Equipment - Israel
  25. ^ http://xoomer.virgilio.it/ramius/Militaria/italia.html
  26. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 27. januar 2005. Besøkt 29. januar 2005. 
  27. ^ Ground Self-Defense Forces
  28. ^ Japanese Warships
  29. ^ Aircraft of the Japan Air Self Defence Force
  30. ^ Haze Gray & Underway: World Navies Today
  31. ^ Le Maroc opte pour des corvettes néerlandaises
  32. ^ NationMaster - Korean Military statistics
  33. ^ http://www.state.gov/r/pa/ei/bgn/2792.htm
  34. ^ Ifølge det norske forsvarsdepartementet lå 2008-budsjettet på 31,5 mrd. norske kroner, per juli 2008 tilsvarende 6,2 mrd. USD. Defence Budget 2008
  35. ^ http://www.csis.org/media/csis/pubs/060626_asia_balance_powers.pdf
  36. ^ http://www.riazhaq.com/2009/01/india-pakistan-military-balance.html
  37. ^ 'We have a 700,000 army. How can the Taliban take over?'
  38. ^ Pakistan Current Capabilities
  39. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 13. september 2016. Besøkt 16. mai 2011. 
  40. ^ a b (PDF) http://www.fas.org/sgp/crs/nuke/RL34248.pdf. 
  41. ^ The FY 2009 Pentagon Spending Request - Global Military Spending Center for Arms Control and Non/Proliferation study Arkivert 29. april 2009 hos Wayback Machine.
  42. ^ «Russian Military Budget». GlobalSecurity.org. 9. november 2008. Besøkt 7. januar 2010. 
  43. ^ Russian Navy: Destroyers
  44. ^ Russian Navy: Frigates
  45. ^ Russian Navy: Corvettes
  46. ^ Russia's submarine fleet has 60 vessels in active service RIA Novosti Besøkt 21. mars 2009.
  47. ^ Russian Navy: Submarines: SSN
  48. ^ Russian Navy: Submarines: SSK
  49. ^ State of the Russian Air Force
  50. ^ 30. juli 2010. Daily Telegraph
  51. ^ a b «Saudi National Guard». 25. juli 2006.  Siteringsfeil: Ugyldig <ref>-tagg; navnet «391sa» er definert flere steder med ulikt innhold
  52. ^ Sri Lanka proposes $1.66 bn defence budget for 2009
  53. ^ Sri Lanka aims to boost war budget; fighting kills 56
  54. ^ http://www.fas.org/blog/ssp/2010/05/ukstockpile.php
  55. ^ Cordesman, 2005 s. 12
  56. ^ South Korea: National Security
  57. ^ ROK Air Force Equipment
  58. ^ Aktivní záloha ACR - Jednotky Aktivní zálohy Arkivert 2. januar 2010 hos Wayback Machine. (Reserves of the Army of the Czech Republic - Reserve unit), Besøkt 30. juni 2009. Inneholder en liste over enheter i hver region og deres styrker.
  59. ^ Ukrainian Armed Forces White Book
  60. ^ International Institute for Strategic Studies Military Balance 2007, Routledge for the IISS, London, s. 176-77
  61. ^ «United States Armed Forces, DOD» (PDF). DOD. 31. juli 2008. Arkivert fra originalen (PDF) 5. februar 2009. 
  62. ^ GPOaccess.gov Arkivert 8. august 2011 hos Wayback Machine.
  63. ^ United States Navy Arkivert 5. juni 2011 hos Wayback Machine.
  64. ^ The Israeli and Syrian Conventional Military Balance
  65. ^ Indian Air Force Fleet Page Bharat-Rakshak.com

Videre lesingRediger

Eksterne lenkerRediger