Åpne hovedmenyen

Liste over flaggbærere for Nederland under OL

Wikimedia-listeartikkel

Liste over flaggbærere for Nederland under OL inneholder samtlige idrettsutøvere som har båret Nederlands flagg under åpningsseremoniene til sommer- og/eller vinter-OL.[1][2]

Nederland under De olympiske leker
Flag of the Netherlands.svg
Nederlands flagg – Flaggbærere
IOK–kode  NED
NOK Nederlands olympiske komité
Nettstedwww.sport.nl (nl)
Olympisk historie
Sommerleker
1896 · 1900 · 1904 · 1908 · 1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016 · 2020
Vinterleker
1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018

FlaggbærereRediger

# År Sesong Flaggbærer Sport
43 2016 Sommer Dubbeldam, JeroenJeroen Dubbeldam Hestesport
42 2014 Vinter ter Mors, JorienJorien ter Mors Kortbaneløp og Hurtigløp
41 2012 Sommer van Rijsselberghe, DorianDorian van Rijsselberghe Seiling
40 2010 Vinter Beck, TimothyTimothy Beck Bobsleigh
39 2008 Sommer Delmee, JeroenJeroen Delmee Hockey
38 2006 Vinter Bos, JanJan Bos Hurtigløp
37 2004 Sommer Huizinga, MarkMark Huizinga Judo
36 2002 Vinter Sauerbreij, NicolienNicolien Sauerbreij Snøbrett
35 2000 Sommer Rienks, NicoNico Rienks Roing
34 1998 Vinter Zijlstra, CarlaCarla Zijlstra Hurtigløp
33 1996 Sommer van Grunsven, AnkyAnky van Grunsven Hestesport
32 1994 Vinter Aaftink, ChristineChristine Aaftink Hurtigløp
31 1992 Sommer Benninga, CarinaCarina Benninga Landhockey
30 1992 Vinter Visser, LeoLeo Visser Hurtigløp
29 1988 Sommer Swinkels, EricEric Swinkels Skyting
28 1988 Vinter Ykema, JanJan Ykema Hurtigløp
27 1984 Sommer Buunk, TonTon Buunk Water polo
26 1984 Vinter Duim, Hilbert van derHilbert van der Duim Hurtigløp
25 1980 Vinter Kleine, PietPiet Kleine Hurtigløp
24 1976 Sommer Bolhuis, AndréAndré Bolhuis Landhockey
23 1976 Vinter Leeuw, Dianne deDianne de Leeuw Kunstløp
22 1972 Sommer Spits, NicoNico Spits Landhockey
21 1972 Vinter Keulen-Deelstra, AtjeAtje Keulen-Deelstra Hurtigløp
20 1968 Sommer Dorp, Fred vanFred van Dorp Water polo
19 1968 Vinter Baas-Kaiser, StienStien Baas-Kaiser Hurtigløp
18 1964 Sommer Geesink, AntonAnton Geesink Judo
17 1964 Vinter Schenk, ArdArd Schenk Hurtigløp
16 1960 Sommer Erven Dorens, Jan Willem vanJan Willem van Erven Dorens Landhockey
15 1960 Vinter Broekman, KeesKees Broekman Hurtigløp
14 1956 Vinter Broekman, KeesKees Broekman Hurtigløp
13 1952 Sommer de Wit, SimonSimon de Wit
12 1952 Vinter Voort, Wim van derWim van der Voort Hurtigløp
11 1948 Sommer Landman, WimWim Landman
10 1948 Vinter Langedijk, JanJan Langedijk Hurtigløp
9 1936 Sommer Waal, Rein deRein de Waal
8 1936 Vinter Dunlop, SamSam Dunlop
7 1932 Sommer Mortanges, Charles Pahud deCharles Pahud de Mortanges Hestesport
6 1928 Sommer Olij, SamSam Olij
5 1928 Vinter Mattos, Edwin Jonkheer Teixeira deEdwin Jonkheer Teixeira de Mattos
4 1924 Sommer Jong, Adrianus deAdrianus de Jong Fekting
3 1920 Sommer Dijk, J. H. vanJ. H. van Dijk
2 1912 Sommer Ploeger, J.J. Ploeger
1 1908 Sommer Boer, Jan deJan de Boer

ReferanserRediger

  1. ^ «Netherlands». sports-reference.com. Besøkt 24. mai 2015. 
  2. ^ «Wie droegen de vlag?» (nederlandsk). NOC*NSF. Arkivert fra originalen 14. august 2012. Besøkt 6. november 2015. «Jaar - Opening - Sluiting»