Liste over flaggbærere for Bulgaria under OL

Wikimedia-listeartikkel

Liste over flaggbærere for Bulgaria under OL er en liste over bulgarske idrettspersoner som har båret det bulgarske nasjonale flagg ved åpningsseremoniene i sommer- og/eller vinter-OL.[1]

Bulgaria under De olympiske leker
Flag of Bulgaria.svg
Bulgarias flagg – Flaggbærere
IOK–kode  BUL
NOK Bulgarias olympiske komité
Nettstedwww.bgolympic.org (bg)
Bulgaria under Olympiske leker
Deltakere:
Medaljer: Gull
52
Sølv
87
Bronse
81
Totalt
220
Olympisk historie (oversikt)
Sommerleker
1896 · 1900 · 1904 · 1908 · 1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016 · 2020
Vinterleker
1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018 · 2022

FlaggbærereRediger

# År Sesong Flaggbærer Sport
28 2022   Vinter Zdravkova, MariaMaria Zdravkova
Jankov, RadoslavRadoslav Jankov
Skiskyting
Snøbrett
27 2020   Sommer Grozdeva, MarijaMarija Grozdeva
Miladinov, JosifJosif Miladinov
Skyting
Svømming
26 2018   Vinter Jankov, RadoslavRadoslav Jankov Snøbrett
25 2016 Sommer Lalova-Collio, IvetIvet Lalova-Collio Friidrett
24 2014   Vinter Kirkova, MariaMaria Kirkova Alpine grener
23 2012 Sommer Jovtsjev, JordanJordan Jovtsjev Turn
22 2010 Vinter Zjekova, AleksandraAleksandra Zjekova Snøbrett
21 2008 Sommer Stojtsjev, PetărPetăr Stojtsjev Svømming
20 2006 Vinter Dafovska, EkaterinaEkaterina Dafovska Skiskyting
19 2004 Sommer Grozdeva, MarijaMarija Grozdeva Skyting
18 2002 Vinter Georgiev, StefanStefan Georgiev Alpine grener
17 2000 Sommer Janakiev, IvoIvo Janakiev Roing
16 1998 Vinter Popov, LjubomirLjubomir Popov Alpint
15 1996 Sommer Tonev, DimoDimo Tonev Volleyball
14 1994 Vinter Aleksieva, NadezjdaNadezjda Aleksieva Skiskyting
13 1992 Sommer Jordanov, IvajloIvajlo Jordanov Bryting
12 1992 Vinter Karagjozova, IvaIva Karagjozova Skiskyting
11 1988 Sommer Etropolskij, VasilVasil Etropolskij Fekting
10 1988 Vinter Velitsjkov, VladimirVladimir Velitsjkov Skiskyting
9 1984 Vinter Velitsjkov, VladimirVladimir Velitsjkov Skiskyting
8 1980   Sommer Tomov, AleksandarAleksandar Tomov Bryting
7 1980 Vinter Popangelov, PetarPetar Popangelov Alpine grener
6 1976 Sommer Tomov, AleksandarAleksandar Tomov Bryting
5 1972 Sommer Zlatanov, DimitarDimitar Zlatanov Volleyball
4 1968 Sommer Gardtsjev, ProdanProdan Gardtsjev Bryting
3 1964   Sommer Valtsjev, EnjuEnju Valtsjev Bryting
2 1952   Sommer Nikolov, BorisBoris Nikolov Boksing
1 1936 Sommer Dojtsjev, LjubenLjuben Dojtsjev Friidrett

ReferanserRediger

  1. ^ Bulgaria Arkivert 5. desember 2008 hos Wayback Machine. Olympics at Sports-reference.com. Sports Reference LLC besøkt 20. mai 2015.