Liste over færøyske lagtingsmedlemmer 2019–2023

Wikimedia-listeartikkel
Færøyenes riksvåpen
Færøyenes politiske system



Liste over færøyske lagtingsmedlemmer 2019–2023.[1][2]

Faste medlemmerRediger

Her regnes med alle valgte medlemmer samt faste varamedlemmer for medlemmer av Færøyenes regjering.

Navn Parti Syssel Stilling Merknader
Beinir Johannesen Fólkaflokkurin Norðoyar Butikksjef
Jacob Vestergaard Fólkaflokkurin Suðuroy Politibetjent Medlem av regjeringen fra 2019 til 2021; Heðin Zachariasen møtte
Jørgen Niclasen Fólkaflokkurin Vágar Direktør Medlem av regjeringen fra 2019; Annika Olsen møtte fra 2019 til 2021, Heðin Zachariasen møter fra 2021
Jógvan á Lakjuni Fólkaflokkurin Eysturoy Adjunkt Lagtingsformann fra 2019
Christian Andreasen Fólkaflokkurin Suðurstreymoy Advokat
Jákup Mikkelsen Fólkaflokkurin Norðoyar Direktør
Uni Rasmussen Fólkaflokkurin Eysturoy Selvstendig næringsdrivende
Elsebeth Mercedis Gunnleygsdóttur Fólkaflokkurin Norðoyar Politibetjent Medlem av regjeringen fra 2019 til 2021; Brandur Sandoy møtte
Bárður Nielsen Sambandsflokkurin Norðurstreymoy Finansdirektør Regjeringssjef fra 2019; Jaspur Langgaard møter
Magnus Rasmussen Sambandsflokkurin Eysturoy Bonde, lærer, fhv. Medlem av regjeringen fra 2021; Erhard Joensen møter
Helgi Abrahamsen Sambandsflokkurin Eysturoy Redaktør Medlem av regjeringen fra 2019 til 2021; Erhard Joensen møtte
Kaj Leo Johannesen Sambandsflokkurin Suðurstreymoy Selger, fhv. Medlem av regjeringen fra 2019; Edva Jacobsen møter
Frimodt Rasmussen Sambandsflokkurin Norðoyar Direktør
Rósa Samuelsen Sambandsflokkurin Vágar Funksjonær
Johan Dahl Sambandsflokkurin Suðurstreymoy Bedriftsrådgiver
Aksel V. Johannesen Javnaðarflokkurin Suðurstreymoy Advokat
Ingilín Didriksen Strøm Javnaðarflokkurin Suðurstreymoy Student
Henrik Old Javnaðarflokkurin Suðuroy Fiskeskipper
Heðin Mortensen Javnaðarflokkurin Suðurstreymoy Forsikringsagent, fhv.
Djóni Nolsøe Joensen Javnaðarflokkurin Suðurstreymoy Pedagog og SFO-leder
Jóhannis Joensen Javnaðarflokkurin Vágar Rektor
Bjarni Hammer Javnaðarflokkurin Suðuroy Politibetjent
Kristin Michelsen Sjálvstýri Suðuroy Sysselmannsfullmektig, fhv.
Høgni Hoydal Tjóðveldi Suðurstreymoy Journalist, fhv.
Sirið Stenberg Tjóðveldi Suðuroy Helsesøster
Bjørt Samuelsen Tjóðveldi Suðurstreymoy Journalist, fhv.
Kristina Háfoss Tjóðveldi Suðurstreymoy Sekretariatsleder Permisjon fra 2021; Páll á Reynatúgvu møter
Beinta Løwe Tjóðveldi Suðurstreymoy Journalist
Hervør Pálsdóttir Tjóðveldi Suðurstreymoy Student
Bjarni K. Petersen Framsókn Suðurstreymoy Tekniker, ekspeditør, fhv.
Poul Michelsen Framsókn Suðurstreymoy Direktør, fhv. Fritatt fra vervet i 2020; Ruth Vang rykket opp til fast medlem
Jenis av Rana Miðflokkurin Suðurstreymoy Kommunelege Medlem av regjeringen fra 2019; Steffan Klein Poulsen møter
Bill Justinussen Miðflokkurin Eysturoy Regnskapsfører

ReferanserRediger

  1. ^ Michelsen, Elin (1. september 2019). «Hesi manna nýggja løgtingið» (færøysk). Kringvarp Føroya. Besøkt 1. september 2019. 
  2. ^ «Valevnalistar til løgtingsvalið 31. august 2019» (PDF) (færøysk). Løgmansskrivstovan. Besøkt 1. september 2019. [død lenke]