Lindhøy skole

barneskole i Færder kommune

Lindhøy skole er en barneskoleTjøme i Færder kommune i Vestfold. Skolen har over 60 ansatte og rundt 390 elever fra 1. til 7. klassetrinn. Lindhøy har også en egen skolefritidsordning for omkring 100 barn.

Lindhøy skole
LandNorge
Typebarneskole
Org.nummer974607549
Grunnlagt1952
Region/fylkeVestfold
KommuneFærder
Beliggenhet
Kart
Lindhøy skole
59°06′32″N 10°24′07″Ø

Skolen ble bygd i 1952 og besto opprinnelig av to bygninger plassert på hver side av den asfalterte skolegården. Bygningene var forbundet med et leskur. Skolen hadde spesialrom for sløyd, pappsløyd, håndarbeid, naturfagundervisning og skolekjøkken. Skolen er ombygd og utvidet flere ganger og en av de opprinnelige to bygningene er revet.

Historie rediger

Etter at skoleloven ble innført i 1739, var det omgangsskole på øyene Tjøme og Hvasser. Faste skoleordninger med egne bygninger kom på 1860-tallet da den nye skoleloven krevde det. Det ble da bygd grendeskoler på Kirkely, nær ved Tjøme kirke, i Utbygda, søndre del av Tjøme, på Fredheim, for nordre del av Tjøme, og på Hvasser.

Lindhøy skole ble åpnet i 1952 som sentralskole for Tjøme kommune. Den erstattet da grendeskolene på øya Tjøme, mens kommunens siste grendeskole, Hvasser skole, først ble nedlagt i 2009. Lindhøy skole hadde lenge skoletrinnene fra første til syvende klasse, med åttende klasse som framhaldsskole for de elevene som ikke valgte å fortsette på realskolen i nabokommunen Nøtterøy.

Lindhøy skole fikk aula i 1962 og påbygg for ungdomsskoleelevene i 1972. I 1978 åpnet Tjømehallen like ved skolen, som ble tatt i bruk som skolens gymsal og idrettshall for kommunens lag og foreninger. I 2002 åpnet et nytt bygg for mellomtrinnet. Det er tegnet av arkitektfirmaet Ola Roald i Tønsberg og har vært demonstrasjonsskole for åpne arkitektoniske løsninger og en friere pedagogisk gruppeinndeling. Skolen utvides ytterligere og beregnes å kunne ta imot i alt 490 elever. Lindhøy var kombinert barne- og ungdomsskole fram til Tjøme ungdomsskole ble bygget i 1990.

Elevene fra Lindhøy skole fortsetter på Tjøme ungdomsskole som også ligger i Tjøme sentrum.

Eksterne lenker rediger