Åpne hovedmenyen
Dorrit Willumsen
Dorrit Willumsen.jpg
Født31. august 1940 (78 år)
København
Ektefelle Jess Ørnsbo (1963–)
Barn Tore Ørnsbo
Beskjeftigelse Forfatter
Nasjonalitet Danmark
Utmerkelser
Sjangerroman, novelle, poesi
DebutNovellesamlingen Knagen i 1965
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Dorrit Kirsten Willumsen (født 31. august 1940 i på Nørrebro i København, Danmark) er en dansk forfatter.

Etter eksamen artium i 1960 arbeidet Willumsen på kontor og i et laboratorium. Hun debuterte i 1965 med novellesamlingen Knagen.

I 1997 ble hun tildelt Nordisk råds litteraturpris for Bang: en roman om Herman Bang. Siden 1980 mottar hun livsvarig kunstnerlønn fra det danske Statens Kunstfond.

Willumsen er siden 1963 gift med lyrikeren Jess Ørnsbo. Lyrikeren Tore Ørnsbo er deres sønn.

BibliografiRediger

  • 1965 Knagen, noveller (Gyldendal forlag, København)
  • 1967 Stranden, roman (Gyldendal forlag, København)
  • 1968 Da, roman (Gyldendal forlag, København)
  • 1970 The, krydderi, acryl, salær, græshopper, roman (Gyldendal forlag, København)
  • 1973 Modellen Coppelia, noveller og dikt (Gyldendal forlag, København)
  • 1974 En værtindes smil (Gyldendal forlag, København)
  • 1976 Kontakter, dikt (Gyldendal forlag, København)
  • 1976 Neonhaven, roman (Gyldendal forlag, København)
  • 1978 Hvis det virkelig var en film, noveller (Gyldendal forlag, København)
  • 1980 Danske fortællinger, noveller (Vindrose forlag, København)
  • 1980 Manden som påskud (Vindrose forlag, København)
  • 1982 Programmeret til kærlighed (Vindrose forlag, København)
  • 1983 Umage par, dikt (Vindrose forlag, København)
  • 1984 Marie: en roman om Marie Tussauds liv (Vindrose forlag, København)
  • 1985 Caroline, skuespill
  • 1988 Suk hjerte, roman (Vindrose forlag, København)
på norsk: 1986 Sukk hjerte oversatt av Annie Riis (Grøndahl forlag, Oslo)
  • 1989 Glemslens forår, noveller. (Vindrose forlag, København)
  • 1995 Klædt i purpur, historisk roman (Gyldendal forlag, København)
  • 1997 Bang: en roman om Herman Bang (Gyldendal forlag, København)
på norsk: 1997 Bang: en roman om Herman Bang oversatt av Knut Johansen (Stenersens forlag, Oslo)
  • 1997 De kattens feriedage, munter forteljing (Gyldendal forlag, København)
  • 2000 Koras stemme, roman (Gyldendal forlag, København)
  • 2001 Tøs: et hundeliv (Gyldendal forlag, København)
  • 2003 Bruden fra Gent, roman (Gyldendal forlag, København)
  • 2005: Den dag jeg blev Honey Hotwing, novellesamling (Gyldendal forlag, København)

Priser og utmerkelser (utvalg)Rediger

Eksterne lenkerRediger