Åpne hovedmenyen

Tua Forsström

finsk poet
Tua Forsström
Den finska forfattaren Tua Forsstrom. Tua vann Nordiska radets litteraturpris 1998. Bokmassan i Goteborg 2011 (cropped).jpg
Født2. april 1947 (72 år)
Borgå
Utdannet ved International Writing Program
Beskjeftigelse Forfatter
Nasjonalitet Finland
Morsmålsvensk
Språksvensk,[1] finsk
Utmerkelser

Tua Birgitta Forsström (født 2. april 1947 i Borgå i Östra Nyland) er en finlandssvensk lyriker.

Forsström har studert humaniora i Finland og USA. Med unntak av en periode som forlagsredaktør i Söderströms förlag i Helsingfors har hun arbeidet som forfatter på heltid.

Tua Forsström debuterte som forfatter med En dikt om kärlek och annat i 1972. I tillegg til lyrikk har hun skrevet revyer, radioteater, kammerspill, kabareter og tekster for et oratorium og en kantate. Forsström blir regnet for å være en av de viktigste svenskspråklige lyrikerne i sin generasjon.

I 1998 ble Forsström tildelt Nordisk råds litteraturpris for diktsamlingen Efter att ha tillbringat en natt bland hästar.

BibliografiRediger

  • 1972 En dikt om kärlek och annat
  • 1974 Där anteckningarna slutar
  • 1976 Egentligen är vi mycket lyckliga
  • 1979 Tallört
  • 1983 September
  • 1987 Snöleopard
  • 1990 Marianergraven
  • 1992 Parkerna
  • 1997 Efter att ha tillbringat en natt bland hästar
  • 2003 Jag studerade en gång vid en underbar fakultet, dikt i samling
  • 2006 Sånger
  • 2012 En kväll i oktober rodde jag ut på sjön
  • 2018 Anteckningar

Priser og utmerkelser (utvalg)Rediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Dorrit Willumsen
Vinner av Nordisk råds litteraturpris
Neste mottaker:
Pia Tafdrup
  1. ^ http://data.bnf.fr/ark:/12148/cb12114820m; data.bnf.fr; besøksdato: 10. oktober 2015.