Åpne hovedmenyen

Björn Skifs

svensk sanger, skuespiller, manusforfatter og låtskriver
Björn Skifs
Björn Skifs7.JPG
Født20. april 1947[1][2] (72 år)
Vansbro
Beskjeftigelse
Nasjonalitet Sverige
Utmerkelser Karamelodiktstipendiet (1984)
Musikalsk karriere
Sjangerpop
Instrumentpiano, vokal
Aktive år1966
PlateselskapEMI Records
Nettstedhttp://www.skifs.se
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Björn Nils Olof Skifs (født 20. april 1947 i Dalarna i Sverige) er en svensk sanger og skuespiller.[3]

Björn Skifs ble kjent som popsanger og låtskriver i 1970-årene med sanger som «Hooked on a Feeling» (med bandet Blåblus) og «Michelangelo». Fra 1990-årene har han i større grad satset på musikaler, TV-skjetser og filmer. Han har deltatt i Melodifestivalen fire ganger, hvorav to ganger som vinner: «Det blir alltid värre framåt natten» (1978) og «Fångad i en dröm» (1981). Bidragene havnet på henholdsvis fjortende- og tiendeplass i Eurovision Song Contest.

Sangen «Håll mitt hjärta» har ligget nest lengst på det populære radioprogrammet Svensktoppens hitlister. Sangen lå på lista i 142 uker, fra 2003 til 2006.

Kjente låterRediger

  • «Hooked on a Feeling»
  • «Michelangelo»
  • «Håll mitt hjärta»
  • «Härligt, härligt men farligt, farligt»

DiskografiRediger

AlbumRediger

  • 1969 – From both sides now
  • 1970 – Every bit of my life
  • 1971 – Opopoppa
  • 1972 – Blåblus
  • 1973 – Pinewood rally
  • 1974 – Out of the blue
  • 1975 – Schiffz
  • 1977 – Watch out!
  • 1979 – Split vision
  • 1980 – Zkiffz
  • 1981 – SPÖK!
  • 1983 – If...Then...
  • 1984 – Paris – Dakar – Köpenhamn
  • 1984 – Chess
  • 1985 – Vild honung
  • 1987 – Zick Zack
  • 2001 – Back on track
  • 2002 – Ingen annan
  • 2005 – Decennier...Sånger från en annan tid
  • 2006 – Andra decennier
  • 2007 – Eye to Eye
  • 2010 – Da Capo

EP/SinglerRediger

SamlingerRediger

  • 1972 – Björns ballader
  • 1978 – Björns bästa
  • 1989 – Collection
  • 1990 – Björn Skifs
  • 1991 – Songs for you
  • 1997 – Björn Skifs 50/50
  • 2004 – Skifs Hits!

FilmerRediger

ReferanserRediger

  1. ^ Discogs, 9. okt. 2017, Björn Skifs, 405463
  2. ^ Internet Movie Database, 13. aug. 2015, nm0804157
  3. ^ Discogs

Eksterne lenkerRediger


Utmerkelser og prestasjoner
Forgjenger :
Forbes med
«Beatles»


Sverige i Eurovision Song Contest
1978
Etterfølger :
Ted Gärdestad med
«Satellit»
Forgjenger :
Tomas Ledin med
«Just nu!»


Sverige i Eurovision Song Contest
1981
Etterfølger :
Chips med
«Dag efter dag»
 Denne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.