Åpne hovedmenyen
Morten Faldaas
FødtMorten Magnus Faldaas
8. mars 1959 (60 år)
Oslo
Utdannet ved Universitetet i Oslo (19781981)[1], Statens teaterhøgskole (19811984)[1]
Beskjeftigelse Skuespiller, teaterregissør[2], manusforfatter
Nasjonalitet Norge
Aktive år1985
Nettstedhttp://www.mortenfaldaas.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Morten Magnus Faldaas (født 8. mars 1959) er en norsk skuespiller fra Oslo.

Siden 1984 i hovedsak tilknyttet Nationaltheatret, avbrutt av engasjement ved Den Nationale Scene 1986–1988.

Han har bidratt i en rekke filmer, blant annet som «John» i Hawaii, Oslo, og har i lengre perioder vært tilknyttet Nationaltheatret som skuespiller og regissør. Faldaas er utdannet ved Statens Teaterhøgskole.

På Nationaltheatret har Faldaas spilt i det meste fra Ibsen og Shakespeare til «Morten Skogmus» og «Jonatan» i Folk og røvere i Kardemomme by.

Morten Faldaas er kanskje mest kjent som «Den ensomme rytter» og «Foster» sammen med Otto Jespersen i O.J. – ute på prøve, men har også bidratt i Hollywood-produksjoner som Heart of Darkness.[3]

Faldaas har også erfaring som regissør. Har blant annet regissert Et dukkehjemNordland teater[4] og satt opp diverse stykker på Nationaltheatret.[5]

FilmografiRediger

År Tittel Rolle Andre opplysninger
2015 Modus (TV-serie) Freddy Vik TV-serie (Sverige)
2015 Hotel Cæsar Gabriel Munthe TV-serie
2012–2013 Hjem Osvald TV-serie
2012 Into the White Terje, Norwegian ski patrol Film
2012 Erobreren Lars Waage TV-serie
2011 Jørgen + Anne = sant Lærer Film
2007 Torpedo (TV-serie) Gard Miniserie for TV
2006 Willy Nilsen ? TV-serie
2005 Valo Jurgensson Film (Finland)
2004 Hawaii, Oslo John Film
2002 Folk og røvere i Kardemomme by Jonatan Teater/TV-overført
1997 Direkte lykke Espen Askeladd TV-serie
1997 Mot i brøstet Takstmann TV-serie
1996 Den lille død ? Kortfilm
1996 Jakten på nyresteinen Sekret Service agenten Film
1996 Sommeren med Guggen Guggen TV-serie
1996 Tashunga Smiley Film
1995 Farlig farvann Ole Film
1995 O.J. – på nye eventyr Foster TV-serie
1994 Asterix erobrer Amerika Asterix Film
1994 O.J. – ute på prøve Foster Tv-serie
1993 De blå ulvene Morten Faldaas (seg selv) TV-serie
1993 Heart of Darkness Harlequin Film (USA)
1993 Secondløitnanten Audun Film
1992 Det perfekte mord ? Film
1991 ˈˈAffæren Anders Jahreˈˈ Egil Gunneng TV-serie
1990 Marerittet Jan Miniserie
1989 Den lille havfruen Flotsam/Jetsam Tegnefilm (stemme)
1988 Brun bitter Windy Film
1988 Sweetwater Roy Indiana Film
1987 Nebel Im Fjord Nils Film (Tyskland)
1986 Drømmeslottet Terje Film
1986 Hard Asfalt Bønna Film
1986 Peer Gynt Brudgommen TV-Film
1985 Fellesrommet Ungdomsserie på TV

ReferanserRediger

Eksterne lenkerRediger