Åpne hovedmenyen

Liste over ordførere i Tromsø

Wikimedia-listeartikkel
Ordfører i Tromsø
Kristin Røymo
Sittende
Kristin Røymo

siden 2016
Første embedsholderUlrik Fr. Lange
1837

Ordførere i Tromsø er en liste over Tromsøs ordførere. Denne listen omhandler de som har vært ordførere i bykommunen siden starten av formannskapslovene og kommunen etter sammenslåingen til storkommunen i 1964. Kommunen hadde i perioden mellom 2011 og 2016, et parlamentarisk styre.

År Ordfører År Varaordfører Merknader
20.05.1837-1840
Ulrik Fr. Lange 20.05.1837-1838
1839-1840
Even H. Holmboe
Theodor B. Holst
1841 Theodor B. Holst 1841 Jørgen Chr. Dreyer
1842 Jørgen Chr. Dreyer 1842 Michael W. Holmboe
1843-1844 Ulrik Fr. Lange 1843-1844 Michael W. Holmboe
1845 Otto Th. Krogh 1845 Peder Hanssen
1846-1848 Ulrik Fr. Lange 1846
1847
1848
Theodor B. Holst
Otto T. Krogh
Theodor B. Holst
1849 -1850 Martinus Nissen Drejer Jan. 1849
mars 1849-1850
Søren C. L. Salicath
Theodor B. Holst
1851 Peder Hanssen 1851 Martinus Nissen Drejer
1852 Martinus Nissen Drejer 1852 Peder Hanssen
1853 Peder Hanssen 1853 Hans Blom
1854-1856 Hans Blom 1854-56 Peder Hanssen
1857-juli 1859
Aug.-des. 1859
1960-sept. 1862
Okt.-des 1862
Johs. W. Chr. Steen
Martinus Nissen Dreyer
Johs. W. Chr. Steen
Peder Hanssen
1857-sept.1862
okt.-des. 1862
Peder Hanssen
Martinus Nissen Drejer
1863 Martinus Nissen Drejer 1863 Andreas Z. Aagaard sen.
1864-juni 1865 Johs. W. Chr. Steen 1864-juni 1865 Martinus Nissen Drejer
Juli. 1865-1867 Martinus Nissen Drejer Juli-des. 1865
1866-67
Andreas Z. Aagard sen.
Nils J. Nilsen
1868 Nils J. Nilsen 1868 Martinus Nissen Dreyer
1869 Ole Chr. Berge 1869 Casper R. Knap
1870-okt. 1874
Nov.-des. 1874
Casper R. Knap
Ole Chr. Berge
1870
1871-1872
1873-1874
Ole Chr. Berger
Peder Hansen
Christian P. Killengreen
1875-1881
Jens A. H. Killengreen 1875-1880
1881
Ole Chr. Berger
Andreas R. Moursund
1882 Andreas R. Moursund 1882 Jens A. H. Killengreen
1883-sept. 1885 Paul Stenstrup Koht 1883-84
Jan.-juli 1885
Sept. 1885
Andreas R. Moursund
Kristian P Moursund
Hans Jacob Horst
Okt. 1885-1886 Andreas R. Moursund Okt. 1885-1886 Hans Jacob Horst
1887-1888
& deler av 1889-1890
Hans Jacob Horst
1887-1888
deler av 1889-1890
Andreas Z. Aagaard jr.
Nicolai N Wulff
Deler av 1889-1890 Nicolai N. Wulff Deler av 1890
Feb.-juli 1890
Peter K. Johnsgaard
Just J. Qvigstad
Jan.-mai 1891 Peder Kjerschow Jan-april 1891 Anton Næss
01.06.1891 Peter K. Johnsgaard 1891-1892 Peter K. Johnsgaard
Juli 1891-1894 Anton Næss 1893 - deler av 1894 Peter K. Johnsgaard
1895-96 Peter K. Johnsgaard 1895-1896 Samuel Arnesen
1897 Richard Killengreen 1897 Samuel Arnesen
Jan.-feb. 1898 Samuel Arnesen Jan.-feb. 1898 Richard Killengren
Mars-des. 1898 Daniel Mack Juni-des. 1898 Andreas Z. Aagaard jr.
1899 Just K. Qvigstad 1899 Thomas Eidem
1900-1903 Thomas Eidem 1900-1901
1902-1903
Just K. Qvigstad
Oscar Schønberg
1904 Oscar Schønberg 1904 Thomas Eidem
1905 Just K. Qvigstad 1905 Thomas Eidem
1906 Thomas Eidem 1906 Just K. Qvigstad
1907 Just K. Qvigstad 1907 Thomas Eidem
1908 Arnold Holmboe 1908 Herman Meinich
1909 Herman Meinich 1909 Arnold Holmboe
1910-1912 Thomas Eidem 1910
1911-12
Arnold Holmboe
Samuel Arnesen
1913-juli 1914 Arnold Holmboe 1913
jan.-juli 1914
O. Gabrielsen
Olaf Kolsum
Aug. 1914-1916 Olaf Kolsum 1915-16 Johan Rydningen
1917 Arnold Holmboe 1917 Olaf Kolsum
1918-1919 Ragnvald Gabrielsen 1918-19 Arnold Holmboe
1920-1921 Otto Hj. Munthe-Kaas Jan.-juli & sept. 1920
Aug. 1920
Apr. 1921
Mai-des. 1921
Otto Backe
Alexander Andreassen
Otto Becke
Alexander Andreassen
1922 Thorvald B. Moe 1922 Gunerius Følstad
1923-1925 Olaf Kolsum 1923-25 Thorvald B. Moe
Jan.-sept. 1926 Johan Rydningen Jan-sept. 1926 Olaf Fjalstad
Okt. 1926-1927 Olaf Fjalstad Okt. 1926-27 Mathias A. Hellebust
1928 Mathias A. Hellebust 1928 Bangsund
1929-1932 Jens Isak Kobro 1929-30
1931
1932
Olaf Fjalstad
Oluf Galschiødt
Olaf Kolsum
1933-1934 Olaf Kolsum 1933-34 Erling Bangsund
1935-1936 Nils Meland 1935-36 Thoralf Øien
1937- 1940 Alfred Nilsen 1937
1938-40
Gustav Chr. Selmer
Nils Meland
01.01.-25.08.1941 Alfred Nilsen 22.02.-31.12.1941 Ole Thyholdt Innsatt av innenriksdepartementet
26.08.-31.12.1941 Birger Motzfeldt Innsatt av innenriksdepartementet
01.01.-12.10.1942 Ole Thyholdt 09.04-12.10.1942 Hjalmar Høyem Innsatt av innenriksdepartementet
13.10.-31.12.1942 Hjalmar Høyem Innsatt av innenriksdepartementet
01.01.1943-28.03.1944 Peder Larsen 01.01.1943-28.03.1944 Anders O. Gagnås Innsatt av innenriksdepartementet
29.03.-07.08.1944 Anders O. Gagnås Innsatt av innenriksdepartementet
08.08.1944-23.02.1945 Idar Schiefloe Innsatt av innenriksdepartementet
24.02.-07.05.1945 Lars Nordmo Innsatt av innenriksdepartementet
Mai-aug. 1945 Jens Isak Kobro
Sept.-des. 1945 Alfred Nilsen Sept.-des. 1945 Erik Vangberg
1946-52 Ingvald Jaklin 1946 – mars 1947
April 1947- 1952
Gunnar Hagerup
Wictor Robertsen
1953-63 Wictor Robertsen 1953- mars.1958
mai 1958-1959
1960-63
Martin Kvikne
Petter Hansen
Einar Skagen
Ordfører Varaordfører Merknader
Bilde Navn Parti Innsatt Forlot stillingen Navn Parti
Wictor Robertsen 1964 1965 Kåre Nordgård Første etter sammenslåingen
Kåre Nordgård Arbeiderpartiet 1966 30/11-1973 Einar Skagen
(1966 - 1971)
Arbeiderpartiet
Helge Jacobsen
(1972 - 30/11-1973)
Arbeiderpartiet
Helge Jacobsen Arbeiderpartiet 1/12-1973 1975 Karstein Mortensen
Arne Norgård Senterpartiet 1976 1977 Willy Haugli
Helge Jacobsen Arbeiderpartiet 1978 1979 Kjell N. Olsen
Erlend Rian Høyre 1980 okt.1995 Trygve Lorentsen
(1980 – 1983)
Kristelig Folkeparti
Olav Sandnes
(1984 - 1987)
Hjørdis Leonhardsen
(1988- 1991)
Alvhild Yttergård
(1992 - okt. 1995)
Høyre
Alvhild Yttergård (H) (7020192023) (2).jpg Alvhild Yttergård Høyre Okt. 1995 okt.1999 John Skog Krf.
Herman Kristoffersen Arbeiderpartiet Okt. 1999 24. oktober 2007 Britt-Sofie Illguth
(Okt. 1999 - okt.2003)
Arbeiderpartiet
Pia Svensgaard
(Okt. 2003 - 31. desember 2003)
Sosialistisk Venstreparti
Veronica Wiik
(1/1-2004 - 31/6-2004)
Sosialistisk Venstreparti
Pia Svensgaard
(1/7-2004 - 2007)
(SV) – fra (AP)
Arild hausberg.jpg Arild Hausberg Arbeiderpartiet 24. oktober 2007 19. oktober 2011 Gunhild Johansen Sosialistisk Venstreparti
Ordfører Jens Johan Hjort.jpg Jens Johan Hjort (H) Høyre 19. oktober 2011 14. oktober 2015 Anni Skogman Fremskrittspartiet Øyvind Hilmarsen var byrådsleder
Jarle Aarbakke.jpg Jarle Aarbakke Arbeiderpartiet 14. oktober 2015 1. juli 2016 Elin Jørgensen Rødt Kristin Røymo er byrådsleder
Kristin Røymo.jpg Kristin Røymo Arbeiderpartiet 1. juli 2016 - Jarle Aarbakke Arbeiderpartiet

Se ogsåRediger

KilderRediger