Marlene Berntsen Bråthen

Marlene Berntsen Bråthen (født 1988)[trenger referanse] er en norsk politiker (Sp) og eiendomsutvikler. Hun ble i oktober 2019 varaordfører i Tromsø. I mars 2023 ble hun fylkesråd for næring, plan, kultur og miljø i Troms og Finnmark fylkeskommune.[1]

Oppvekst og utdanning rediger

Bråthen er født og oppvokst i Tromsø.[trenger referanse] Hun tok videregående utdanning ved Tromsdalen videregående skole og Kvaløya videregående skole hvor hun ble uteksaminert i 2007. Hun tok en bachelor i statsvitenskap ved Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet, og fullførte den i 2022.

Bråthen har tidligere jobbet som butikkmedarbeider, servicemedarbeider samt prosjektkordinator. Hun har de senere årene jobbet som selvstendig næringsdrivende og som politiker. Hun har per september 2023 jobb som fylkesråd for næring, plan, kultur og miljø i Troms og Finnmarks fylkeskommune.

Politisk karriere rediger

Hun ble valgt inn som vara i kommunestyret for Sp første gang ved kommunevalget i 2015. Bråthen har vært aktiv i Senterungdommen og satt som sentralstyremedlem der i 2008.

Referanser rediger