Åpne hovedmenyen

Liste over innsjøer i Rogaland omfatter alle innsjøer og kunstige sjøer som er større enn 1 km², og som ligger helt eller delvis innenfor grensene til Rogaland fylke. Dersom innsjøen ligger i flere kommuner er den kommunen som tilregnes størstedelen oppført først.

Navn Areal km² Moh. Beliggenhet Bemerkning
Blåsjø 84,48 1055 Hjelmeland, Suldal også Bykle (Aust-Agder)
Svartevatn-magasinet 31,38 899 Forsand også Valle, Bykle (Aust-Agder) og Sirdal (Vest-Agder)
Suldalsvatnet 27,53 68 Suldal
Lundevatnet 25,93 49 Lund delvis Flekkefjord (Vest-Agder)
Lyngsvatnet 12,82 686 Hjelmeland, Forsand
Ørsdalsvatnet 12,22 63 Bjerkreim
Holmavatnet 10,77 1053 Suldal også Vinje (Telemark) og Bykle (Aust-Agder)
Øvre Tysdalsvatnet 8,98 67 Hjelmeland
Storavatnet 8,19 25 Sandnes Inkludert Forenesvatnet, Lutsivatnet og Kyllesvatnet på samme nivå
Orrevatnet 8,04 4 Klepp
Vigdarvatnet 7,56 10 Haugesund delvis Sveio (Hordaland)
Sandsavatnet 6,73 605 Suldal
Sandvatnet (Forsand) 6,21 612 Forsand, Hjelmeland
Birkelandsvatnet 5,17 179 Bjerkreim
Frøylandsvatnet 4,83 24 Time, Klepp
Holmevatnet 4,76 1164 Suldal delvis Bykle (Aust-Agder)
Stora Myrvatnet 4,36 613 Gjesdal
Eiavatnet 4,32 138 Sokndal, Eigersund
Bjørheimsvatnet 4,16 32 Strand
Hovsvatnet 4,16 62 Lund
Nodlandsvatnet 4,15 138 Eigersund
Tysdalsvatnet 3,74 43 Strand, Hjelmeland
Tjodavatnet 3,48 958 Forsand Delvis Sirdal (Vest-Agder), inkl. Akslaråtjørna
Aksdalsvatnet 3,46 18 Tysvær
Spjodevatnet 3,21 162 Sokndal, Eigersund
Sandvatnet (Suldal) 3,20 929 Suldal
Oltedalsvatnet 3,12 116 Gjesdal
Slettedalsvatnet 3,06 477 Sauda
Stakkastadvatnet 2,92 12 Tysvær, Haugesund delvis Sveio (Hordaland)
Austrumdalsvatnet 2,81 309 Bjerkreim
Steinsvatnet 2,71 153 Lund, Sokndal
Hofreistæ 2,66 167 Bjerkreim
Svortingsvatnet 2,64 544 Strand
Vostervatnet 2,62 54 Strand
Finnabuvatnet 2,56 910 Suldal
Nilsebuvatnet 2,47 721 Hjelmeland, Forsand
Storavatnet (Skogen i Tysvær) 2,36 13 Tysvær
Heigravatnet 2,29 159 Eigersund
Teksevatnet 2,26 182 Lund, Eigersund
Fjellgardsvatnet 2,21 157 Vindafjord
Stora Stokkavatnet 2,19 11 Stavanger
Grøsfjellvatnet 2,18 175 Eigersund, Lund, Sokndal
Vatsvatnet 2,16 15 Vindafjord
Storavatnet (Falkeid i Tysvær) 2,12 20 Tysvær
Edlandsvatnet 2,11 102 Gjesdal
Stora Flørvatnet 2,11 780 Forsand Magasin inkl. Litla Flørvatnet
Hetlandsvatnet 2,06 48 Hjelmeland
Øvra Sandvatnet 1,99 1048 Sauda
Vassleia 1,95 809 Forsand
Stovedalsvatnet 1,88 830 Suldal
Eidsvatnet 1,88 151 Lund
Mosvatnet (Suldal) 1,83 518 Suldal
Nedra Sandvatnet 1,82 1034 Sauda
Maudalsvatnet 1,80 270 Bjerkreim, Gjesdal
Isvatnet (Kvanndalen) 1,79 1295 Suldal
Espedalsvatnet (Forsand) 1,77 111 Forsand
Storavatnet (Helland) 1,76 275 Gjesdal
Viglandsvatnet 1,73 425 Lund delvis Sirdal (Vest-Agder)
Limavatnet 1,73 104 Gjesdal
Krokavatnet (Hjelmeland) 1,73 602 Hjelmeland
Gjerdesdalsvatnet 1,71 28 Vindafjord
Haukalivatnet 1,68 54 Forsand
Strandvatnet (Forsand) 1,68 635 Hjelmeland
Lysevatnet 1,67 5 Tysvær
Holmavatnet 1,63 743 Sauda
Svartavatnet (Sauda) 1,61 837 Sauda
Fotlandsvatnet 1,55 23 Eigersund
Svinstølvatnet 1,53 705 Suldal
Førstadvatnet 1,50 617 Sauda
Botnavatnet 1,46 323 Lund, Eigersund
Berdalsvatnet 1,45 580 Sauda
Kringlevatnet 1,45 1170 Suldal
Revsvatnet 1,40 164 Eigersund
Barstadvatnet 1,39 133 Sokndal
Liavatnet (Eigersund) 1,38 121 Eigersund
Krossvatnet 1,36 1094 Suldal
Romsvatn 1,36 412 Bjerkreim
Storamoset 1,35 244 , Time
Rusdalsvatnet 1,33 113 Lund
Kaldevatn vest (Suldal) 1,32 1115 Bjerkreim
Kamsvatnet 1,30 865 Forsand
Andersvatnet 1,27 875 Forsand
Horpestadvatnet 1,26 4 Klepp
Grytevatnet 1,26 31 Suldal
Funningslandsvatnet 1,22 343 Hjelmeland
Ragsvatnet 1,21 38 Gjesdal
Hålandsvatnet 1,20 8 Stavanger, Randaberg
Botnavatnet (Sauda) 1,19 661 Sauda
Lauvvatnet (Forsand) 1,17 505 Forsand
Bilstadvatnet 1,16 184 Lund
Årdalskrymlevatnet øst 1,12 1067 Hjelmeland
Ytre Vinjavatnet 1,11 183 Bjerkreim
Gyavatnet 1,11 156 Eigersund
Indre Vinjavatnet 1,10 192 Bjerkreim
Madlandsvatnet 1,09 250 Gjesdal
Eikesvatnet 1,08 25 Bjerkreim,Eigersund
Årdalskrymlevatnet vest 1,07 1068 Hjelmeland
Røyslandsvatnet 1,07 229 Bjerkreim
Kaldevatn øst (Suldal) 1,07 1217 Suldal
Litlavatnet (Kvanndalen) 1,06 1100 Suldal
Guddalsvatnet 1,05 172 Sokndal
Litla Tjodavatnet 1,05 896 Forsand
Svelavatnet 1,03 76 Bjerkreim
Dybingsvatnet 1,03 177 Lund

KilderRediger