Åpne hovedmenyen

Liste over flaggbærere for Spania under OL

Wikimedia-listeartikkel

Liste over flaggbærere for Afghanistan under OL inneholder samtlige idrettsutøvere som har båret Spanias flagg under åpningsseremoniene til sommer- og/eller vinter-OL.[1]

Spania under De olympiske leker
Flag of Spain.svg
Spanias flagg – Flaggbærere
IOK–kode  ESP
NOK Spanias olympiske komité
Nettstedwww.coe.es (es)
Olympisk historie
Sommerleker
1896 · 1900 · 1904 · 1908 · 1912 · 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016 · 2020
Vinterleker
1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018

FlaggbærereRediger

# År Sesong Flaggbærer Sport Kommentar
41 2018 Vinter Eguibar, LucasLucas Eguibar Snøbrett
40 2016 Sommer Nadal, RafaelRafael Nadal Tennis
39 2014 Vinter Fernández, JavierJavier Fernández Kunstløp
38 2012 Sommer Gasol, PauPau Gasol Basketball
37 2010 Vinter Castellet, QueraltQueralt Castellet Snøbrett
36 2008 Sommer Cal, DavidDavid Cal Padling
35 2006 Vinter Rienda, María JoséMaría José Rienda Alpine grener
34 2004 Sommer Fernández, IsabelIsabel Fernández Judo
33 2002 Vinter Fernández, ÍkerÍker Fernández Snøbrett
32 2000 Sommer Estiarte, ManuelManuel Estiarte Vannpolo
31 1998 Vinter Gutiérrez, Juan JesúsJuan Jesús Gutiérrez Langrenn
30 1996 Sommer Doreste, LuisLuis Doreste Seiling
29 1994 Vinter Ibarra, AinhoaAinhoa Ibarra Alpine grener
28 1992 Sommer Felipe, Fyrste av Asturias Seiling Vert
27 1992 Vinter Ochoa, Blanca FernándezBlanca Fernández Ochoa Alpine grener
26 1988 Sommer infanta Cristina av Spania Seiling
25 1988 Vinter Ibarra, AinhoaAinhoa Ibarra Alpine grener
24 1984 Sommer Abascal, AlejandroAlejandro Abascal Seiling
23 1984 Vinter Ochoa, Blanca FernándezBlanca Fernández Ochoa Alpine grener
22 1980 Sommer Menéndez, HerminioHerminio Menéndez Padling
21 1980 Vinter Ochoa, Francisco FernándezFrancisco Fernández Ochoa Alpine grener
20 1976 Sommer Rodríguez, EnriqueEnrique Rodríguez Boksing
19 1976 Vinter Ochoa, Francisco FernándezFrancisco Fernández Ochoa Alpine grener
18 1972 Sommer Ochoa, Francisco FernándezFrancisco Fernández Ochoa Alpine grener
17 1972 Vinter Ochoa, Francisco FernándezFrancisco Fernández Ochoa Alpine grener
16 1968 Sommer Fernández, GonzaloGonzalo Fernández Seiling
15 1968 Vinter García, AurelioAurelio García Alpine grener
14 1964 Sommer Dualde, EduardoEduardo Dualde Landhockey
13 1964 Vinter Rodríguez, JorgeJorge Rodríguez Alpine grener
12 1960 Sommer Belenguer, JaimeJaime Belenguer Turn
11 1960 Vinter García, AurelioAurelio García Alpine grener
10 1956 Vinter Arias, LuisLuis Arias Alpine grener
9 1952 Sommer Omedes, LuisLuis Omedes Roing
8 1952 Vinter Arias, LuisLuis Arias Alpine grener
7 1948 Sommer Vicente, FabiánFabián Vicente Boksing
6 1948 Vinter Arias, JoséJosé Arias Alpine grener
5 1936 Vinter Suárez-Valgrande, JesúsJesús Suárez-Valgrande Alpine grener
4 1932 Sommer Castro, JulioJulio Castro Skyting
3 1928 Sommer Ordóñez, DiegoDiego Ordóñez Friidrett
2 1924 Sommer Mendizábal, FélixFélix Mendizábal Friidrett
1 1920 Sommer Arrate, MarianoMariano Arrate Fotball

ReferanserRediger

  1. ^ «Spain». sports-reference.com. Besøkt 24. mai 2015.