Åpne hovedmenyen

Liste over flaggbærere for Australia under OL

Wikimedia-listeartikkel

Liste over flaggbærere for Australia under OL er en liste over australske idrettsutøvere som har båret det australsk nasjonale flagg ved åpningsseremoniene i sommer- og/eller vinter-OL.[1]

Australia under De olympiske leker
Flag of Australia.svg
Australias flagg – Flaggbærere
IOK–kode  AUS
NOK Australian Olympic Committee
Nettstedwww.olympics.com.au (en)
Australia under Olympiske leker
Deltakere:
Medaljer: Gull
143
Sølv
156
Bronse
181
Totalt
480
Olympisk historie (oversikt)
Sommerleker
1896 · 1900 · 1904 · 1908· 1912· 1920 · 1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1996 · 2000 · 2004 · 2008 · 2012 · 2016 · 2020
* = sammen med New Zealand som Australasia
Vinterleker
1924 · 1928 · 1932 · 1936 · 1948 · 1952 · 1956 · 1960 · 1964 · 1968 · 1972 · 1976 · 1980 · 1984 · 1988 · 1992 · 1994 · 1998 · 2002 · 2006 · 2010 · 2014 · 2018
Andre relaterte deltakelser
Flag of Australasian team for Olympic games.svg Australasia (1908–1912)

FlaggbærereRediger

# År Sesong Flaggbærer Sport
36 2016 Sommer Meares, AnnaAnna Meares Sykling
35 2014 Vinter Pullin, AlexAlex Pullin Snøbrett
34 2012 Sommer Jackson, LaurenLauren Jackson Basketball
33 2010 Vinter Bright, TorahTorah Bright Snøbrett
32 2008 Sommer Tomkins, JamesJames Tomkins Roing
31 2006 Vinter Camplin, AlisaAlisa Camplin Freestyle
30 2004 Sommer Beashel, ColinColin Beashel Seiling
29 2002 Vinter Costa, AdrianAdrian Costa Freestyle
28 2000 Sommer Gaze, AndrewAndrew Gaze Basketball Vert
27 1998 Vinter Nizielski, RichardRichard Nizielski Kortbaneløp
26 1996 Sommer Hoy, AndrewAndrew Hoy Hestesport
25 1994 Vinter Marshall, KirstieKirstie Marshall Freestyle
24 1992 Sommer Donnet, JennyJenny Donnet Stuping
23 1992 Vinter Kah, DannyDanny Kah Hurtigløp
22 1988 Sommer Charlesworth, RicRic Charlesworth Landhockey
21 1988 Vinter Richmond, MikeMike Richmond Hurtigløp
20 1984 Sommer Roycroft, WayneWayne Roycroft Hestesport
19 1984 Vinter Coates, ColinColin Coates Hurtigløp
18 1980 Sommer Robertson-Boyd, DeniseDenise Robertson-Boyd og Max Metzker Friidrett og Svømming
17 1980 Vinter McIntyre, RobRob McIntyre Alpine grener
16 1976 Sommer Boyle, RaeleneRaelene Boyle Friidrett
15 1976 Vinter Coates, ColinColin Coates Hurtigløp
14 1972 Sommer Green, DennisDennis Green Padling
13 1968 Sommer Roycroft, BillBill Roycroft Hestesport
12 1968 Vinter Milne, MalcolmMalcolm Milne Alpint
11 1964 Sommer Lund, IvanIvan Lund Fekting
10 1960 Sommer Sturrock, JockJock Sturrock Seiling
9 1960 Vinter Ekberg, VicVic Ekberg Ishockey
8 1956 Sommer Wood, MervynMervyn Wood Roing Vert
7 1952 Sommer Wood, MervynMervyn Wood Roing
6 1948 Sommer McKay, LesLes McKay Vannpolo
5 1936 Sommer Gray, DuncDunc Gray Sykling
4 1932 Sommer Charlton, BoyBoy Charlton Svømming
3 1928 Sommer Pearce, BobbyBobby Pearce Roing
2 1924 Sommer Carr, Sr., EdwinEdwin Carr, Sr. Friidrett
1 1920 Sommer Parker, GeorgeGeorge Parker Friidrett

ReferanserRediger

  1. ^ Australia Olympics at Sports-reference.com. Sports Reference LLC besøkt 20. mai 2015.