Liste over USAs sittende guvernører

Wikimedia-listeartikkel

Dette er en liste over Amerikas forente staters nåværende guvernører samt de amerikanske territoriene.

Etter at Vest-Virginias guvernør skiftet parti i august 2017[1] fins det 27 republikanske og 23 demokratiske guvernører i de femti statene[2]. Noe som kan forvirre, er at det gjerne går noe tid mellom datoen for valg av en guvernør og den datoen guvernøren tiltrer sin stilling; i denne tiden sitter den utgående guvernøren fremdeles i sin stilling.

DelstatsguvernørerRediger

Sittende guvernør Delstat Parti Inntok embete
Kay Ivey Alabama Republikaner 2017
Mike Dunleavy Alaska Republikaner 2018
Doug Ducey Arizona Republikaner 2015
Asa Hutchinson Arkansas Republikaner 2015
Gavin Newsom California Demokrat 2019
Jared Polis Colorado Demokrat 2019
Ned Lamont Connecticut Demokrat 2019
John C. Carney Jr. Delaware Demokrat 2017
Ron DeSantis Florida Republikaner 2019
Brian Kemp Georgia Republikaner 2019
David Ige Hawaii Demokrat 2014
Brad Little Idaho Republikaner 2019
J.B Pritzker Illinois Demokrat 2019
Eric Holcomb Indiana Republikaner 2017
Kim Reynolds Iowa Republikaner 2017
Laura Kelly Kansas Demokrat 2019
Andy Beshear Kentucky Demokrat 2019
John Bel Edwards Louisiana Demokrat 2016
Janet T. Mills Maine Demokrat 2019
Larry Hogan Maryland Republikaner 2015
Charlie Baker Massachusetts Republikaner 2015
Gretchen Witmer Michigan Demokrat 2019
Tim Walz Minnesota Demokrat 2019
Tate Reeves Mississippi Republikaner 2020
Mike Parson Missouri Republikaner 2018
Greg Gianforte Montana Republikaner 2021
Pete Ricketts Nebraska Republikaner 2015
Steve Sisolak Nevada Demokrat 2019
Chris Sununu New Hampshire Republikaner 2017
Phil Murphy New Jersey Demokrat 2018
Michelle Grisham New Mexico Demokrat 2019
Kathy Hochul New York Demokrat 2021
Roy Cooper Nord-Carolina Demokrat 2017
Doug Burgum Nord-Dakota Republikaner 2016
Mike DeWine Ohio Republikaner 2019
Kevin Stitt Oklahoma Republikaner 2019
Kate Brown Oregon Demokrat 2015
Tom Wolf Pennsylvania Demokrat 2015
Daniel McKee Rhode Island Demokrat 2021
Henry McMaster Sør-Carolina Republikaner 2017
Kristi Noem Sør-Dakota Republikaner 2019
Bill Lee Tennessee Republikaner 2019
Greg Abbott Texas Republikaner 2015
Spencer Cox Utah Republikaner 2021
Phillip Scott Vermont Republikaner 2017
Jim Justice Vest-Virginia Republikaner 2017
Ralph Northam Virginia Demokrat 2018
Jay Inslee Washington Demokrat 2013
Tony Evers Wisconsin Demokrat 2019
Mark Gordon Wyoming Republikaner 2019

Guvernører i territorieneRediger

Sittende guvernør Territorie Parti Inntok embete
Lemanu Peleti Mauga Amerikansk Samoa Republikaner 2021
Lou Leon Guerrero Guam Republikaner 2019
Ralph Torres Nord-Marianene Republikaner 2015
Pedro Pierluisi Puerto Rico New Progressive 2021
Albert Bryan De amerikanske Jomfruøyer Demokrat 2019

ReferanserRediger

  1. ^ Shear, Michael D.; Martin, Jonathan (3. august 2017). «In West Virginia, Trump Hails Conservatism and a New G.O.P. Governor». The New York Times (engelsk). ISSN 0362-4331. Besøkt 12. september 2021. 
  2. ^ «U.S. Governors». National Governors Association. Besøkt 12. september 2021.