Karin Sveen

norsk forfatter
Karin Sveen
Født17. august 1948[1]Rediger på Wikidata (72 år)
HamarRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Skribent, essayist, lyrikerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
Utmerkelser Cappelenprisen (1984), Språklig samlings litteraturpris (1986), Sarpsborgprisen (1980), Neshornet, Klassekampens kulturpris (2005)Rediger på Wikidata

Karin Sveen (født 17. august 1948 i Hamar) er en norsk forfatter.

Sveen er utdannet fra lærerhøyskole og universitet, og debuterte som forfatter i 1975. Hun har vært medlem av Norsk kulturråds essayutvalg, Den norske forfatterforenings styre og Forfatterforeningens Litterære Råd.

BibliografiRediger

  • Vinterhagen – dikt (1975)
  • Mjøsa går – dikt (1976)
  • Den svarte hane – dikt (1977)
  • Døtre – noveller (1980)
  • Utbryterdronninga – roman (1982)
  • Kroppens sug, hjertets savn – dikt (1985)
  • Kvinnen som forsvant – roman (1987)
  • Tegnebok – dikt (1989)
  • Hannas hus – roman (1991)
  • Maria Waters verden – roman (1993)
  • Den reddende engelen – roman (1994)
  • Nye dikt – dikt (1996)
  • Den kultiverte lidelse – essay (1997)
  • Det tålmodige landskapet – dikt (1998)
  • Klassereise. Et livshistorisk essay – essay (2000)
  • Frokost med fremmede – essay (2005)
  • Mannen i Montgomery Street – biografi (2011)

Priser og utmerkelserRediger

ReferanserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger


Forrige mottaker:
Richard Herrmann,
Otto Øgrim,
Helmut Ormestad
og Kåre Lunde
Vinner av Cappelenprisen
delt med Lars Saabye Christensen,
Ove Røsbak og
Rune Belsvik

Neste mottaker:
Kolbein Falkeid
og Arvid Hanssen
Forrige mottaker:
Einar Økland
Vinner av Språklig samlings litteraturpris
Neste mottaker:
Ingvar Ambjørnsen
Forrige mottaker:
Hanne Ørstavik
Vinner av Neshornet, Klassekampens kulturpris
sammen med Ottar Brox

Neste mottaker:
Ebba Wergeland
Dag Seierstad