Karin Sveen
Født17. august 1948 (69 år)
Hamar
Beskjeftigelse Skribent, essayist
Nasjonalitet Norge
Utmerkelser Cappelenprisen (1984), Språklig samlings litteraturpris (1986), Sarpsborgprisen (1980), Neshornet, Klassekampens kulturpris (2005)

Karin Sveen (født 17. august 1948 i Hamar) er en norsk forfatter.

Sveen er utdannet fra lærerhøyskole og universitet, og debuterte som forfatter i 1975. Hun har vært medlem av Norsk kulturråds essayutvalg, Den norske forfatterforenings styre og Forfatterforeningens Litterære Råd.

Innhold

BibliografiRediger

  • Vinterhagen – dikt (1975)
  • Mjøsa går – dikt (1976)
  • Den svarte hane – dikt (1977)
  • Døtre – noveller (1980)
  • Utbryterdronninga – roman (1982)
  • Kroppens sug, hjertets savn – dikt (1985)
  • Kvinnen som forsvant – roman (1987)
  • Tegnebok – dikt (1989)
  • Hannas hus – roman (1991)
  • Maria Waters verden – roman (1993)
  • Den reddende engelen – roman (1994)
  • Nye dikt – dikt (1996)
  • Den kultiverte lidelse – essay (1997)
  • Det tålmodige landskapet – dikt (1998)
  • Klassereise. Et livshistorisk essay – essay (2000)
  • Frokost med fremmede – essay (2005)
  • Mannen i Montgomery Street – biografi (2011)

Priser og utmerkelserRediger

KilderRediger

Eksterne lenkerRediger