Harald Rosenløw Eeg

norsk forfatter
(Omdirigert fra «Harald Rosenløw-Eeg»)

Harald Rosenløw Eeg (født 18. august 1970 i Tønsberg) er en norsk forfatter, dramatiker og musiker.

Harald Rosenløw Eeg
Født18. aug. 1970[1][2][3]Rediger på Wikidata (53 år)
Tønsberg (Vestfold)[4]
BeskjeftigelseManusforfatter, skribent, barnebokforfatter Rediger på Wikidata
BarnSval Rosenløw Eeg
NasjonalitetNorge[3]
Medlem avSubgud
Utmerkelser
7 oppføringer
Tarjei Vesaas' debutantpris (1995)
Språklig samlings litteraturpris (2000)
Vestfolds Litteraturpris (1997)
Amandaprisen for beste filmmanus (2005) (for: Hawaii, Oslo)
Brageprisen i barne- og ungdomslitteratur (1997)
Brageprisen i barne- og ungdomslitteratur (2004)
Kanonprisen for beste manus (2016) (for: Kongens nei, sammen med: Jan Trygve Røyneland)[5]

Eeg er utdannet cand.philol. i religionshistorie fra Universitetet i Oslo med vekt på buddhismen i Vietnam, hvor han var på feltarbeid i 1996 og 1997. Han har bl.a. vært kateketvikar i Fetsund, og arbeidet på ulike institusjoner med mennesker som har autisme og ungdommer med adferdsvanskeligheter. I tillegg har han vært spaltist i Tønsbergs Blad og Vårt Land.

Eeg har skrevet flere prisbelønnede ungdomsbøker og filmmanus. Som musiker har han gjort seg bemerket i teknoduoen Subgud. Han var også vokalist og tekstforfatter i gruppa mikrokosmos.

Han er far til artisten Sval Rosenløw Eeg.[6]

Bibliografi

rediger
Se også: Harald Rosenløw Eegs bibliografi
  • Glasskår – ungdomsroman (1995)
  • Svidd – ungdomsroman (1996)
  • Vrengt – ungdomsroman (1997)
  • Filter – ungdomsroman (1998)
  • Karmakongen – roman (2000)
  • Stjernetrekker – ungdomsroman (2002)
  • Alle duene – ungdomsroman (2003)
  • Yatzy – ungdomsroman (2004)
  • Alt annet enn pensum – ungdomsroman (2006)
  • Løp hare løp – roman (2008)
  • Gyldig fravær – ungdomsroman. (2011)
  • Hunger – ungdomsroman (2012)
  • Den hvite døden – ungdomsroman (2013)
  • Julekongen – barnebok, skrevet sammen med Lars Gudmestad (2015)
  • Kvartinger - ungdomsroman (2016)

Filmmanus

rediger

Fjernsynsmanus

rediger

Priser

rediger

Referanser

rediger
  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Babelio, Babelio forfatter-ID 173953[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ a b web.archive.org[Hentet fra Wikidata]
  4. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 14. desember 2014[Hentet fra Wikidata]
  5. ^ kosmorama.no, besøkt 10. mars 2017[Hentet fra Wikidata]
  6. ^ VG-sak om Sval
  7. ^ «Den største forbrytelsen - 2019». Filmweb.no (norsk). Besøkt 16. november 2020. 
  8. ^ Schjøll, Anne Charlotte (26. juni 2019). «49 personer har fått prisen – hvem blir den neste?». Tønsbergs Blad (norsk). Besøkt 25. mai 2024. 
  9. ^ ««Kongens nei» stakk av med fire Kanonpriser». nrk.no. 9. mars 2017. Besøkt 4. april 2021. 
  10. ^ «Amanda: «Kongens nei» beste norske film i 2017». aftenposten.no. 20. august 2017. Besøkt 4. april 2021. 

Eksterne lenker

rediger
Forrige mottaker:
Cathrine Grøndahl
Vinner av Tarjei Vesaas' debutantpris
delt med Tore Renberg

Neste mottaker:
Steinar Opstad
Forrige mottaker:
Ingen (første pris 1997)
Vinner av Vestfolds Litteraturpris
Neste mottaker:
Gro Dahle
Forrige mottaker:
Erling Kittelsen
Vinner av Språklig samlings litteraturpris
Neste mottaker:
Jonny Halberg