Åpne hovedmenyen
Nordic Voices at Nordland Music Festival 2014 in Bodø, Norway

Nordic Voices er en norsk vokalsekstett startet i mai 1996. Ensemblet består av seks medlemmer med utdanning fra Norges musikkhøgskole og Statens operahøgskole. Repertoaret spenner fra gregoriansk sang til nyere og moderne klassisk musikk. I tillegg til konserter i Norge, har koret turnert og opptrådt i en rekke land, blant andre USA, Taiwan, Japan, Sør-Afrika og flere europeiske land.

Nordic Voices fikk Fartein Valen-prisen i 2008 og Gammleng-prisen i 2010 i klassen kunstmusikk.

I 2007 ga de ut albumet Reges Terrae med musikk fra 1500-tallet innspilt i middelalderbasilikaen Ringsaker kirke i Hedmark. For albumet ble de nominert til Spellemannprisen 2007 i klassen klassisk musikk.
I 2008 kom Djånki Dong med musikk av norske komponister som Lasse Thoresen og Cecilie Ore. Uvanlige teknikker som overtonesang er sentrale element på platen.
Lamentations kom året etter (2009), med musikk av blant annet Gesualdo, Palestrina og Victoria.
I 2012 kom Himmelkvad med Lasse Thoresens Opus 42 som vant Nordisk råds Musikkpris i 2010 og som er skrevet spesielt for ensemblet.
I 2017 kom The Bee Madrigals med musikk av Bjørn Bolstad Skjelbred. På albumet medvirker Nils Petter Molvær. Albumet har et økologisk perspektiv der tema er bidøden.


MedlemmerRediger

DiskografiRediger

  • Sense & nonSense (JDR, 2001)
  • Reges Terrae (Chandos, 2007)
  • Djånki dong (Aurora, 2008)
  • Lamentations (Chandos, 2009)
  • Himmelkvad (2L, 2012)
  • Fuge der Zeit (Aurora, 2015)
  • The Bee Madrigals (Aurora, 2017)


Eksterne lenkerRediger