Liste over verdensmestere i fotball for menn

Wikimedia-listeartikkel
Kart over nasjoner som har vunnet VM i fotball
Det tyske laget som vant VM i fotball 2014

Liste over verdensmestere i fotball inneholder samtlige spillere og trenere som har vært med og vunnet VM i fotball siden starten i 1930.[1] Totalt 422 spillere har vært med på det vinnende laget i verdensmesterskapet i fotball, hvorav én har vunnet tre ganger (Pelé) [2] og 20 har vunnet to ganger.

1930Rediger

Uruguays herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1930 og følgende spillere var på laget [3]:

Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
Midtbane José Andrade 22. november 1901   Uruguay
Angrep Peregrino Anselmo 3. august 1904   Uruguay
Målvakt Enrique Ballestrero 18. januar 1905   Uruguay
Angrep Juan Carlos Calvo 26. juni 1906   Uruguay
Målvakt Miguel Capuccini 5. januar 1904   Uruguay
Angrep Héctor Castro 29. november 1904   Uruguay
Angrep Pedro Cea 1. september 1900   Uruguay
Angrep Pablo Dorado 22. juni 1908   Uruguay
Midtbane Lorenzo Fernández 20. mai 1900   Uruguay
Midtbane Álvaro Gestido 17. mai 1907   Uruguay
Angrep Santos Iriarte 2. november 1902   Uruguay
Forsvar Ernesto Mascheroni 21. november 1907   Uruguay
Midtbane Ángel Melogno 22. mars 1905   Uruguay
Forsvar José Nasazzi (k) 24. mai 1901   Uruguay
Angrep Pedro Petrone 11. mai 1904   Uruguay
Midtbane Conduelo Píriz 17. juni 1905   Uruguay
Forsvar Emilio Recoba 3. november 1904   Uruguay
Midtbane Carlos Riolfo 5. november 1905   Uruguay
Angrep Zoilo Saldombide 18. mars 1905   Uruguay
Angrep Héctor Scarone 26. november 1898   Uruguay
Forsvar Domingo Tejera 27. juli 1899   Uruguay
Angrep Santos Urdinarán 30. mars 1900   Uruguay

Trener: Alberto Suppici

1934Rediger

Italias herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1934 og følgende spillere var på laget [4]:

Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
Forsvar Luigi Allemandi 18. november 1903   Italia
Angrep Pietro Arcari 2. desember 1909   Italia
Midtbane Luigi Bertolini 13. september 1904   Italia
Angrep Felice Borel 5. april 1914   Italia
Forsvar Umberto Caligaris 26. juli 1901   Italia
Midtbane Armando Castellazzi 7. oktober 1904   Italia
Målvakt Giuseppe Cavanna 18. september 1905   Italia
Målvakt Gianpiero Combi (k) 20. november 1902   Italia
Angrep Attilio Demaria 19. mars 1909   Italia
Angrep Giovanni Ferrari 6. desember 1907   Italia
Midtbane Attilio Ferraris 26. mars 1904   Italia
Angrep Enrique Guaita 11. juli 1910   Italia
Angrep Anfilogino Guarisi 26. desember 1905   Italia
Målvakt Guido Masetti 22. november 1907   Italia
Midtbane Giuseppe Meazza 23. august 1910   Italia
Midtbane Luis Monti 15. mai 1901   Italia
Forsvar Eraldo Monzeglio 5. juni 1906   Italia
Angrep Raimundo Orsi 2. desember 1901   Italia
Midtbane Mario Pizziolo 7. desember 1909   Italia
Forsvar Virginio Rosetta 25. februar 1902   Italia
Angrep Angelo Schiavio 15. oktober 1905   Italia
Midtbane Mario Varglien 26. desember 1905   Italia

Trener: Vittorio Pozzo

1938Rediger

Italias herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1938 og følgende spillere var på laget [5]:

Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
Midtbane Michele Andreolo 6. september 1912   Italia
Angriper Sergio Bertoni 23. september 1915   Italia
Angriper Amedeo Biavati 4. april 1915   Italia
Målvakt Carlo Ceresoli 14. mai 1910   Italia
Midtbane Bruno Chizzo 19. april 1916   Italia
Angriper Gino Colaussi 4. mars 1914   Italia
Midtbane Aldo Donati 29. september 1910   Italia
Angriper Giovanni Ferrari 6. desember 1907   Italia
Angriper Pietro Ferraris 15. februar 1912   Italia
Forsvar Alfredo Foni 20. november 1911   Italia
Midtbane Mario Genta 1. mars 1912   Italia
Midtbane Ugo Locatelli 5. februar 1916   Italia
Målvakt Guido Masetti 22. november 1907   Italia
Midtbane Giuseppe Meazza (k) 23. august 1910   Italia
Forsvar Eraldo Monzeglio 5. juni 1906   Italia
Målvakt Aldo Olivieri 2. oktober 1910   Italia
Midtbane Renato Olmi 12. juli 1914   Italia
Angriper Pietro Pasinati 21. juli 1910   Italia
Midtbane Mario Perazzolo 7. juni 1911   Italia
Angriper Silvio Piola 29. september 1913   Italia
Forsvar Pietro Rava 21. januar 1916   Italia
Midtbane Pietro Serantoni 11. desember 1906   Italia

Trener: Vittorio Pozzo

1950Rediger

Uruguays herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1950 og følgende spillere var på laget [6]:

Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
Angriper Julio César Britos 18. mai 1926   Uruguay
Angriper Juan Burgueño 4. februar 1923   Uruguay
Forsvar Schubert Gambetta 14. april 1920   Uruguay
Angriper Alcides Ghiggia 22. desember 1926   Uruguay
Forsvar Juan Carlos González 22. august 1924   Uruguay
Forsvar Matías González 6. august 1925   Uruguay
Forsvar William Martínez 13. januar 1928   Uruguay
Målvakt Roque Máspoli 12. oktober 1917   Uruguay
Angriper Oscar Míguez 5. desember 1927   Uruguay
Angriper Rubén Morán 6. august 1930   Uruguay
Midtbane Washington Ortuño 13. mai 1928   Uruguay
Målvakt Aníbal Paz 18. februar 1918   Uruguay
Angriper Julio Pérez 19. juni 1926   Uruguay
Midtbane Rodolfo Pini 1926   Uruguay
Angriper Luis Rijo 28. september 1927   Uruguay
Midtbane Víctor Rodríguez Andrade 2. mai 1927   Uruguay
Angriper Carlos Romero 7. september 1927   Uruguay
Angriper Juan Alberto Schiaffino 28. juli 1925   Uruguay
Forsvar Eusebio Tejera 6. januar 1922   Uruguay
Midtbane Obdulio Varela (k) 20. september 1917   Uruguay
Angriper Ernesto Vidal 15. november 1921   Uruguay
Forsvar Héctor Vilches 14. februar 1926   Uruguay

Trener: Juan López Fontana

1954Rediger

Vest-Tysklands herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1954 og følgende spillere var på laget [7]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Toni Turek 18. januar 1919   Vest-Tyskland
2 Forsvar Fritz Laband 1. november 1925   Vest-Tyskland
3 Forsvar Werner Kohlmeyer 19. april 1924   Vest-Tyskland
4 Forsvar Hans Bauer 28. juli 1927   Vest-Tyskland
5 Forsvar Herbert Erhardt 6. juli 1930   Vest-Tyskland
6 Midtbane Horst Eckel 8. februar 1932   Vest-Tyskland
7 Forsvar Josef Posipal 20. juni 1927   Vest-Tyskland
8 Midtbane Karl Mai 27. juli 1928   Vest-Tyskland
9 Midtbane Paul Mebus 9. juni 1920   Vest-Tyskland
10 Forsvar Werner Liebrich 18. januar 1927   Vest-Tyskland
11 Midtbane Karl-Heinz Metzner 9. januar 1923   Vest-Tyskland
12 Angriper Helmut Rahn 16. august 1929   Vest-Tyskland
13 Angriper Max Morlock 11. mai 1925   Vest-Tyskland
14 Angriper Bernhard Klodt 26. oktober 1926   Vest-Tyskland
15 Angriper Ottmar Walter 6. mars 1924   Vest-Tyskland
16 Angriper Fritz Walter (k) 31. oktober 1920   Vest-Tyskland
17 Angriper Richard Herrmann 28. januar 1923   Vest-Tyskland
18 Angriper Ulrich Biesinger 6. august 1933   Vest-Tyskland
19 Midtbane Alfred Pfaff 16. juli 1926   Vest-Tyskland
20 Angriper Hans Schäfer 19. oktober 1927   Vest-Tyskland
21 Målvakt Heinz Kubsch 20. juli 1930   Vest-Tyskland
22 Målvakt Heinz Kwiatkowski 16. juli 1926   Vest-Tyskland

Trener: Sepp Herberger

1958Rediger

Brasils herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1958 og følgende spillere var på laget [8]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Carlos José Castilho 27. november 1927   Brasil
2 Forsvar Hilderaldo Bellini (k) 7. juni 1930   Brasil
3 Målvakt Gilmar 22. august 1930   Brasil
4 Forsvar Djalma Santos 27. februar 1929   Brasil
5 Midtbane Dino Sani 23. mai 1932   Brasil
6 Midtbane Didi 8. oktober 1929   Brasil
7 Angriper Mário Zagallo 9. august 1931   Brasil
8 Midtbane Oreco 13. juni 1932   Brasil
9 Midtbane Zózimo 19. juni 1932   Brasil
10 Angriper Pelé 23. oktober 1940   Brasil
11 Angriper Garrincha 28. oktober 1933   Brasil
12 Forsvar Nílton Santos 16. mai 1925   Brasil
13 Midtbane Moacir 18. mai 1936   Brasil
14 Forsvar De Sordi 14. februar 1931   Brasil
15 Forsvar Orlando 20. september 1935   Brasil
16 Forsvar Mauro Ramos 30. august 1930   Brasil
17 Angriper Joel Antônio Martins 11. november 1931   Brasil
18 Angriper Mazzola 24. juli 1938   Brasil
19 Midtbane Zito 18. august 1932   Brasil
20 Angriper Vavá 12. november 1934   Brasil
21 Angriper Dida 26. mars 1934   Brasil
22 Angriper Pepe 25. februar 1935   Brasil

Trener: Vicente Feola

1962Rediger

Brasils herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1962 og følgende spillere var på laget [9]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Gilmar 22. august 1930   Brasil
2 Forsvar Djalma Santos 27. februar 1929   Brasil
3 Forsvar Mauro Ramos (k) 30. august 1930   Brasil
4 Midtbane Zito 18. august 1932   Brasil
5 Forsvar Zózimo 19. juni 1932   Brasil
6 Forsvar Nílton Santos 16. mai 1925   Brasil
7 Angriper Garrincha 28. oktober 1933   Brasil
8 Midtbane Didi 8. oktober 1929   Brasil
9 Angriper Coutinho 11. juni 1943   Brasil
10 Angriper Pelé 23. oktober 1940   Brasil
11 Angriper Pepe 25. februar 1935   Brasil
12 Forsvar Jair Marinho 17. juli 1936   Brasil
13 Forsvar Hilderaldo Bellini 7. juni 1930   Brasil
14 Forsvar Jurandir 12. november 1940   Brasil
15 Forsvar Altair 21. januar 1938   Brasil
16 Midtbane Zequinha 18. november 1934   Brasil
17 Midtbane Mengálvio 17. desember 1939   Brasil
18 Angriper Jair da Costa 9. juli 1940   Brasil
19 Angriper Vavá 12. november 1934   Brasil
20 Angriper Amarildo 29. juni 1939   Brasil
21 Angriper Zagallo 9. august 1931   Brasil
22 Målvakt Carlos José Castilho 27. november 1927   Brasil

Trener: Aymoré Moreira

1966Rediger

Englands herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1966 og følgende spillere var på laget [10]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Gordon Banks 30. desember 1937   England
2 Forsvar George Cohen 22. oktober 1939   England
3 Forsvar Ray Wilson 17. desember 1934   England
4 Midtbane Nobby Stiles 18. mai 1942   England
5 Forsvar Jack Charlton 8. mai 1935   England
6 Forsvar Bobby Moore (k) 12. april 1941   England
7 Midtbane Alan Ball 12. mai 1945   England
8 Angriper Jimmy Greaves 20. februar 1940   England
9 Midtbane Bobby Charlton 11. oktober 1937   England
10 Angriper Geoff Hurst 8. desember 1941   England
11 Angriper John Connelly 18. juli 1938   England
12 Målvakt Ron Springett 22. juli 1935   England
13 Målvakt Peter Bonetti 27. september 1941   England
14 Forsvar Jimmy Armfield 21. september 1935   England
15 Forsvar Gerry Byrne 29. august 1938   England
16 Midtbane Martin Peters 8. november 1943   England
17 Forsvar Ron Flowers 28. juli 1934   England
18 Forsvar Norman Hunter 24. oktober 1943   England
19 Angriper Terry Paine 23. mars 1939   England
20 Midtbane Ian Callaghan 10. april 1942   England
21 Angriper Roger Hunt 20. juli 1938   England
22 Midtbane George Eastham 23. september 1936   England

Trener: Alf Ramsey

1970Rediger

Brasils herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1970 og følgende spillere var på laget [11]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Félix 24. desember 1937   Brasil
2 Forsvar Brito 9. august 1939   Brasil
3 Midtbane Piazza 25. februar 1944   Brasil
4 Forsvar Carlos Alberto (k) 17. juli 1944   Brasil
5 Midtbane Clodoaldo 26. september 1949   Brasil
6 Forsvar Marco Antônio 6. februar 1951   Brasil
7 Midtbane Jairzinho 25. desember 1944   Brasil
8 Midtbane Gérson 11. januar 1941   Brasil
9 Angriper Tostão 25. januar 1947   Brasil
10 Angriper Pelé 23. oktober 1940   Brasil
11 Midtbane Rivellino 1. januar 1946   Brasil
12 Målvakt Ado 4. juli 1946   Brasil
13 Angriper Roberto 31. juli 1944   Brasil
14 Forsvar Baldocchi 14. mars 1946   Brasil
15 Forsvar Fontana 31. desember 1940   Brasil
16 Forsvar Everaldo 11. september 1944   Brasil
17 Forsvar Joel 18. september 1946   Brasil
18 Midtbane Paulo Cézar 16. juni 1949   Brasil
19 Angriper Edu 6. august 1949   Brasil
20 Angriper Dario 4. mars 1946   Brasil
21 Forsvar Zé Maria 18. mai 1949   Brasil
22 Målvakt Leão 11. juli 1949   Brasil

Trener: Mário Zagallo

1974Rediger

Vest-Tysklands herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1974 og følgende spillere var på laget [12]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Sepp Maier 28. februar 1944   Vest-Tyskland
2 Forsvar Berti Vogts 30. desember 1946   Vest-Tyskland
3 Forsvar Paul Breitner 5. september 1951   Vest-Tyskland
4 Forsvar Hans-Georg Schwarzenbeck 3. april 1948   Vest-Tyskland
5 Forsvar Franz Beckenbauer (k) 11. september 1945   Vest-Tyskland
6 Forsvar Horst-Dieter Höttges 10. september 1943   Vest-Tyskland
7 Midtbane Herbert Wimmer 9. november 1944   Vest-Tyskland
8 Midtbane Bernhard Cullmann 1. november 1949   Vest-Tyskland
9 Angriper Jürgen Grabowski 7. juli 1944   Vest-Tyskland
10 Midtbane Günter Netzer 14. september 1944   Vest-Tyskland
11 Angriper Jupp Heynckes 9. mai 1945   Vest-Tyskland
12 Midtbane Wolfgang Overath 29. september 1943   Vest-Tyskland
13 Angriper Gerd Müller 3. november 1945   Vest-Tyskland
14 Angriper Uli Hoeneß 5. januar 1952   Vest-Tyskland
15 Midtbane Heinz Flohe 28. januar 1948   Vest-Tyskland
16 Midtbane Rainer Bonhof 29. mars 1952   Vest-Tyskland
17 Angriper Bernd Hölzenbein 9. mars 1946   Vest-Tyskland
18 Angriper Dieter Herzog 15. juli 1946   Vest-Tyskland
19 Midtbane Jupp Kapellmann 19. desember 1949   Vest-Tyskland
20 Forsvar Helmut Kremers 24. mars 1949   Vest-Tyskland
21 Målvakt Norbert Nigbur 8. mai 1948   Vest-Tyskland
22 Målvakt Wolfgang Kleff 16. november 1946   Vest-Tyskland

Trener: Helmut Schön

1978Rediger

Argentinas herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1978 og følgende spillere var på laget [13]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Midtbane Norberto Alonso 4. januar 1953   Argentina
2 Midtbane Osvaldo Ardiles 3. august 1952   Argentina
3 Målvakt Héctor Baley 16. november 1950   Argentina
4 Midtbane Daniel Bertoni 14. mars 1955   Argentina
5 Målvakt Ubaldo Fillol 21. juli 1950   Argentina
6 Midtbane Américo Gallego 24. mai 1955   Argentina
7 Forsvar Luis Galván 24. februar 1948   Argentina
8 Midtbane Rubén Galván 7. april 1952   Argentina
9 Midtbane René Houseman 19. juli 1953   Argentina
10 Angriper Mario Kempes 15. juli 1954   Argentina
11 Forsvar Daniel Killer 21. desember 1949   Argentina
12 Midtbane Omar Larrosa 18. november 1947   Argentina
13 Målvakt Ricardo La Volpe 6. februar 1952   Argentina
14 Angriper Leopoldo Luque 3. mai 1949   Argentina
15 Forsvar Jorge Olguín 17. mai 1952   Argentina
16 Midtbane Oscar Ortiz 8. april 1953   Argentina
17 Midtbane Miguel Oviedo 12. oktober 1950   Argentina
18 Forsvar Rubén Pagnanini 31. januar 1949   Argentina
19 Forsvar Daniel Passarella (k) 25. mai 1953   Argentina
20 Forsvar Alberto Tarantini 3. desember 1955   Argentina
21 Midtbane José Daniel Valencia 3. oktober 1955   Argentina
22 Midtbane Ricardo Villa 18. august 1952   Argentina

Trener: César Luis Menotti

1982Rediger

Italias herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1982 og følgende spillere var på laget [14]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Dino Zoff (k) 28. februar 1942   Italia
2 Forsvar Franco Baresi 8. mai 1960   Italia
3 Forsvar Giuseppe Bergomi 22. desember 1963   Italia
4 Forsvar Antonio Cabrini 8. oktober 1957   Italia
5 Forsvar Fulvio Collovati 9. mai 1957   Italia
6 Forsvar Claudio Gentile 27. september 1953   Italia
7 Forsvar Gaetano Scirea 25. mai 1953   Italia
8 Forsvar Pietro Vierchowod 6. april 1959   Italia
9 Midtbane Giancarlo Antognoni 1. april 1954   Italia
10 Midtbane Giuseppe Dossena 2. mai 1958   Italia
11 Midtbane Giampiero Marini 25. februar 1951   Italia
12 Målvakt Ivano Bordon 13. april 1951   Italia
13 Midtbane Gabriele Oriali 25. november 1952   Italia
14 Midtbane Marco Tardelli 24. september 1954   Italia
15 Midtbane Franco Causio 1. februar 1949   Italia
16 Midtbane Bruno Conti 13. mars 1955   Italia
17 Angriper Daniele Massaro 23. mai 1961   Italia
18 Angriper Alessandro Altobelli 28. november 1955   Italia
19 Angriper Francesco Graziani 16. desember 1952   Italia
20 Angriper Paolo Rossi 23. september 1956   Italia
21 Angriper Franco Selvaggi 15. mai 1953   Italia
22 Målvakt Giovanni Galli 29. april 1958   Italia

Trener: Enzo Bearzot

1986Rediger

Argentinas herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1986 og følgende spillere var på laget [15]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Angriper Sergio Almirón 18. november 1958   Argentina
2 Midtbane Sergio Batista 9. november 1962   Argentina
3 Midtbane Ricardo Bochini 25. januar 1954   Argentina
4 Midtbane Claudio Borghi 28. september 1964   Argentina
5 Forsvar José Luis Brown 10. november 1956   Argentina
6 Forsvar Daniel Passarella 25. mai 1953   Argentina
7 Midtbane Jorge Burruchaga 9. oktober 1962   Argentina
8 Forsvar Néstor Clausen 29. september 1962   Argentina
9 Forsvar José Luis Cuciuffo 1. februar 1961   Argentina
10 Midtbane Diego Maradona (k) 30. oktober 1960   Argentina
11 Angriper Jorge Valdano 4. oktober 1955   Argentina
12 Midtbane Héctor Enrique 26. april 1962   Argentina
13 Forsvar Oscar Garré 9. desember 1956   Argentina
14 Midtbane Ricardo Giusti 11. desember 1956   Argentina
15 Målvakt Luis Islas 22. desember 1965   Argentina
16 Forsvar Julio Olarticoechea 18. oktober 1958   Argentina
17 Angriper Pedro Pasculli 17. mai 1960   Argentina
18 Målvakt Nery Pumpido 30. juli 1957   Argentina
19 Forsvar Oscar Ruggeri 26. januar 1962   Argentina
20 Midtbane Carlos Tapia 20. august 1962   Argentina
21 Midtbane Marcelo Trobbiani 17. februar 1955   Argentina
22 Målvakt Héctor Zelada 30. april 1957   Argentina

Trener: Carlos Bilardo

1990Rediger

Vest-Tysklands herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1990 og følgende spillere var på laget [16]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Bodo Illgner 7. april 1967   Vest-Tyskland
2 Forsvar Stefan Reuter 16. oktober 1966   Vest-Tyskland
3 Forsvar Andreas Brehme 9. november 1960   Vest-Tyskland
4 Forsvar Jürgen Kohler 6. oktober 1965   Vest-Tyskland
5 Forsvar Klaus Augenthaler 26. september 1957   Vest-Tyskland
6 Forsvar Guido Buchwald 24. januar 1961   Vest-Tyskland
7 Midtbane Pierre Littbarski 16. april 1960   Vest-Tyskland
8 Midtbane Thomas Häßler 30. mai 1966   Vest-Tyskland
9 Angriper Rudi Völler 13. april 1960   Vest-Tyskland
10 Midtbane Lothar Matthäus (k) 21. mars 1961   Vest-Tyskland
11 Angriper Frank Mill 23. juli 1958   Vest-Tyskland
12 Målvakt Raimond Aumann 12. oktober 1963   Vest-Tyskland
13 Angriper Karl-Heinz Riedle 16. september 1965   Vest-Tyskland
14 Forsvar Thomas Berthold 12. november 1964   Vest-Tyskland
15 Midtbane Uwe Bein 26. september 1960   Vest-Tyskland
16 Forsvar Paul Steiner 23. januar 1957   Vest-Tyskland
17 Midtbane Andreas Möller 2. september 1967   Vest-Tyskland
18 Angriper Jürgen Klinsmann 30. juli 1964   Vest-Tyskland
19 Forsvar Hans Pflügler 27. mars 1960   Vest-Tyskland
20 Midtbane Olaf Thon 1. mai 1966   Vest-Tyskland
21 Midtbane Günter Hermann 5. desember 1960   Vest-Tyskland
22 Målvakt Andreas Köpke 12. mars 1962   Vest-Tyskland

Trener: Franz Beckenbauer

1994Rediger

Brasils herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1994 og følgende spillere var på laget [17]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Taffarel 8. mai 1966   Brasil
2 Forsvar Jorginho 17. august 1964   Brasil
3 Forsvar Ricardo Rocha 11. september 1962   Brasil
4 Forsvar Ronaldão 19. juni 1965   Brasil
5 Midtbane Mauro Silva 12. januar 1968   Brasil
6 Forsvar Branco 4. april 1964   Brasil
7 Angriper Bebeto 16. februar 1964   Brasil
8 Midtbane Dunga (k) 31. oktober 1963   Brasil
9 Midtbane Zinho 17. juni 1967   Brasil
10 Midtbane Raí 15. mai 1965   Brasil
11 Angriper Romário 29. januar 1966   Brasil
12 Målvakt Zetti 10. januar 1965   Brasil
13 Forsvar Aldair 30. november 1965   Brasil
14 Forsvar Cafu 7. juni 1970   Brasil
15 Forsvar Márcio Santos 15. september 1969   Brasil
16 Midtbane Leonardo 5. september 1969   Brasil
17 Midtbane Mazinho 8. april 1966   Brasil
18 Angriper Paulo Sérgio 2. juni 1969   Brasil
19 Angriper Müller 31. januar 1966   Brasil
20 Angriper Ronaldo 22. september 1976   Brasil
21 Angriper Viola 1. januar 1969   Brasil
22 Målvakt Gilmar Rinaldi 13. januar 1959   Brasil

Trener: Carlos Alberto Parreira

1998Rediger

Frankrikes herrelandslag i fotball vant VM i fotball 1998 og følgende spillere var på laget [18]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Bernard Lama 7. april 1963   Frankrike
2 Forsvar Vincent Candela 24. oktober 1973   Frankrike
3 Forsvar Bixente Lizarazu 9. desember 1969   Frankrike
4 Midtbane Patrick Vieira 23. juni 1976   Frankrike
5 Forsvar Laurent Blanc 19. november 1965   Frankrike
6 Angrep Youri Djorkaeff 9. mars 1968   Frankrike
7 Midtbane Didier Deschamps (k) 15. oktober 1968   Frankrike
8 Forsvar Marcel Desailly 7. september 1968   Frankrike
9 Angrep Stéphane Guivarc'h 6. september 1970   Frankrike
10 Midtbane Zinedine Zidane 23. juni 1972   Frankrike
11 Midtbane Robert Pirès 29. oktober 1973   Frankrike
12 Angrep Thierry Henry 17. august 1977   Frankrike
13 Midtbane Bernard Diomède 23. januar 1974   Frankrike
14 Midtbane Alain Boghossian 27. oktober 1970   Frankrike
15 Forsvar Lilian Thuram 1. januar 1972   Frankrike
16 Målvakt Fabien Barthez 28. juni 1971   Frankrike
17 Midtbane Emmanuel Petit 22. september 1970   Frankrike
18 Forsvar Frank Lebœuf 22. januar 1968   Frankrike
19 Midtbane Christian Karembeu 3. desember 1970   Frankrike
20 Angrep David Trezeguet 15. oktober 1977   Frankrike
21 Angrep Christophe Dugarry 24. mars 1972   Frankrike
22 Målvakt Lionel Charbonnier 25. oktober 1966   Frankrike

Trener: Aimé Jacquet

2002Rediger

Brasils herrelandslag i fotball vant VM i fotball 2002 og følgende spillere var på laget [19]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Marcos 4. august 1973   Brasil
2 Forsvar Cafu (k) 7. juni 1970   Brasil
3 Forsvar Lúcio 8. mai 1978   Brasil
4 Forsvar Roque Júnior 31. august 1976   Brasil
5 Forsvar Edmílson 10. juli 1976   Brasil
6 Forsvar Roberto Carlos 10. april 1973   Brasil
7 Midtbane Ricardinho 23. mai 1976   Brasil
8 Midtbane Gilberto Silva 7. oktober 1976   Brasil
9 Angrep Ronaldo 22. september 1976   Brasil
10 Midtbane Rivaldo 19. april 1972   Brasil
11 Midtbane Ronaldinho 21. mars 1980   Brasil
12 Målvakt Dida 7. oktober 1973   Brasil
13 Forsvar Belletti 20. juni 1976   Brasil
14 Forsvar Ânderson Polga 9. februar 1979   Brasil
15 Midtbane Kléberson 19. juni 1979   Brasil
16 Forsvar Júnior 20. juni 1973   Brasil
17 Angrep Denílson 24. august 1977   Brasil
18 Midtbane Vampeta 13. mars 1974   Brasil
19 Midtbane Juninho 22. februar 1973   Brasil
20 Angrep Edílson 17. september 1971   Brasil
21 Angrep Luizão 14. november 1975   Brasil
22 Målvakt Rogério Ceni 22. januar 1973   Brasil
23 Midtbane Kaká 22. april 1982   Brasil

Trener: Luiz Felipe Scolari

2006Rediger

Italias herrelandslag i fotball vant VM i fotball 2006 og følgende spillere var på laget [20]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Gianluigi Buffon 28. januar 1978   Italia
2 Forsvar Cristian Zaccardo 21. desember 1981   Italia
3 Forsvar Fabio Grosso 28. november 1977   Italia
4 Midtbane Daniele De Rossi 24. juli 1983   Italia
5 Forsvar Fabio Cannavaro (k) 13. september 1973   Italia
6 Forsvar Andrea Barzagli 8. mai 1981   Italia
7 Angrep Alessandro Del Piero 9. november 1974   Italia
8 Midtbane Gennaro Gattuso 9. januar 1978   Italia
9 Angrep Luca Toni 26. mai 1977   Italia
10 Angrep Francesco Totti 27. september 1976   Italia
11 Angrep Alberto Gilardino 5. juli 1982   Italia
12 Målvakt Angelo Peruzzi 16. februar 1970   Italia
13 Forsvar Alessandro Nesta 19. mars 1976   Italia
14 Målvakt Marco Amelia 2. april 1982   Italia
15 Angrep Vincenzo Iaquinta 21. november 1979   Italia
16 Midtbane Mauro Camoranesi 4. oktober 1976   Italia
17 Midtbane Simone Barone 30. april 1978   Italia
18 Angrep Filippo Inzaghi 9. august 1973   Italia
19 Forsvar Gianluca Zambrotta 19. februar 1977   Italia
20 Midtbane Simone Perrotta 17. september 1977   Italia
21 Midtbane Andrea Pirlo 19. mai 1979   Italia
22 Forsvar Massimo Oddo 14. juni 1976   Italia
23 Forsvar Marco Materazzi 19. august 1973   Italia

Trener: Marcello Lippi

2010Rediger

Spanias herrelandslag i fotball vant VM i fotball 2010 og følgende spillere var på laget [21]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Iker Casillas (k) 20. mai 1981   Spania
2 Forsvar Raul Albiol 9. april 1985   Spania
3 Forsvar Gerard Pique 2. februar 1987   Spania
4 Forsvar Carlos Marchena 31. juli 1979   Spania
5 Forsvar Carles Puyol 13. april 1978   Spania
6 Midtbane Andres Iniesta 11. mai 1984   Spania
7 Angrep David Villa 3. desember 1981   Spania
8 Midtbane Xavi 25. januar 1980   Spania
9 Angrep Fernando Torres 20. mars 1984   Spania
10 Midtbane Cesc Fàbregas 4. mai 1987   Spania
11 Forsvar Joan Capdevila 3. februar 1978   Spania
12 Målvakt Victor Valdes 14. januar 1982   Spania
13 Angrep Juan Manuel Mata 28. april 1988   Spania
14 Midtbane Xabi Alonso 25. november 1981   Spania
15 Forsvar Sergio Ramos 30. mars 1986   Spania
16 Midtbane Sergio Busquets 28. april 1988   Spania
17 Forsvar Alvaro Arbeloa 24. januar 1981   Spania
18 Angrep Pedro 28. juli 1987   Spania
19 Angrep Fernando Llorente 26. februar 1985   Spania
20 Midtbane Javi Martinez 2. september 1988   Spania
21 Midtbane David Silva 8. januar 1986   Spania
22 Angrep Jesús Navas 21. november 1985   Spania
23 Målvakt Pepe Reina 31. august 1982   Spania

Trener: Vicente del Bosque

2014Rediger

Tysklands herrelandslag i fotball vant VM i fotball 2014 og følgende spillere var på laget [22]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Manuel Neuer 27. mars 1986   Tyskland
2 Forsvar Kevin Großkreutz 19. juli 1988   Tyskland
3 Forsvar Matthias Ginter 19. januar 1994   Tyskland
4 Forsvar Benedikt Höwedes 29. februar 1988   Tyskland
5 Forsvar Mats Hummels 16. desember 1988   Tyskland
6 Midtbane Sami Khedira 4. april 1987   Tyskland
7 Midtbane Bastian Schweinsteiger 1. august 1984   Tyskland
8 Midtbane Mesut Özil 15. oktober 1988   Tyskland
9 Midtbane André Schürrle 6. november 1990   Tyskland
10 Angriper Lukas Podolski 4. juni 1985   Tyskland
11 Angriper Miroslav Klose 9. juni 1978   Tyskland
12 Målvakt Ron-Robert Zieler 12. februar 1989   Tyskland
13 Midtbane Thomas Müller 13. september 1989   Tyskland
14 Midtbane Julian Draxler 20. september 1993   Tyskland
15 Forsvar Erik Durm 12. mai 1992   Tyskland
16 Forsvar Philipp Lahm (k) 11. november 1983   Tyskland
17 Forsvar Per Mertesacker 29. september 1984   Tyskland
18 Midtbane Toni Kroos 4. januar 1990   Tyskland
19 Midtbane Mario Götze 3. juni 1992   Tyskland
20 Forsvar Jérôme Boateng 3. september 1988   Tyskland
21 Forsvar Shkodran Mustafi 17. april 1992   Tyskland
22 Målvakt Roman Weidenfeller 6. august 1980   Tyskland
23 Midtbane Christoph Kramer 19. februar 1991   Tyskland

Trener: Joachim Löw

2018Rediger

Frankrikes herrelandslag i fotball vant VM i fotball 2018 og følgende spillere var på laget [23]:

Draktnummer Posisjon Navn Fødselsdato Nasjon
1 Målvakt Hugo Lloris (k) 26. desember 1986   Frankrike
2 Forsvar Benjamin Pavard 28. mars 1996   Frankrike
3 Forsvar Presnel Kimpembe 13. august 1995   Frankrike
4 Forsvar Raphaël Varane 25. april 1993   Frankrike
5 Forsvar Samuel Umtiti 14. november 1993   Frankrike
6 Midtbane Paul Pogba 15. mars 1993   Frankrike
7 Angriper Antoine Griezmann 21. mars 1991   Frankrike
8 Angriper Thomas Lemar 12. november 1995   Frankrike
9 Angriper Olivier Giroud 30. september 1986   Frankrike
10 Angriper Kylian Mbappé 20. desember 1998   Frankrike
11 Angriper Ousmane Dembélé 15. mai 1997   Frankrike
12 Midtbane Corentin Tolisso 3. august 1994   Frankrike
13 Midtbane N'Golo Kanté 29. mars 1991   Frankrike
14 Midtbane Blaise Matuidi 9. april 1987   Frankrike
15 Midtbane Steven Nzonzi 15. desember 1988   Frankrike
16 Målvakt Steve Mandanda 28. mars 1985   Frankrike
17 Forsvar Adil Rami 27. desember 1985   Frankrike
18 Angriper Nabil Fekir 18. juli 1993   Frankrike
19 Forsvar Djibril Sidibé 29. juli 1992   Frankrike
20 Angriper Florian Thauvin 26. januar 1993   Frankrike
21 Forsvar Lucas Hernández 14. februar 1996   Frankrike
22 Forsvar Benjamin Mendy 17. juli 1994   Frankrike
23 Målvakt Alphonse Areola 27. februar 1993   Frankrike

Trener: Didier Deschamps

StatistikkerRediger

Kategori Navn Rekord
Eldste vinner Dino Zoff 40 år, 4 måneder og 13 dager
Yngste vinner Pele 17 år, 8 måneder og 6 dager
Flest mål Miroslav Klose 16
Flest seire Pele 3
Flest finaler Cafu 3 [24]

Spillere med flere titlerRediger

3 seire
2 seire

Trenere og kapteinerRediger

År Vinnernasjon Trener Kaptein
1930   Uruguay   Alberto Suppici José Nasazzi
1934   Italia   Vittorio Pozzo Gianpiero Combi
1938   Italia   Vittorio Pozzo Giuseppe Meazza
1950   Uruguay   Juan López Obdulio Varela
1954   Vest-Tyskland   Sepp Herberger Fritz Walter
1958   Brasil   Vicente Feola Hilderaldo Bellini
1962   Brasil   Aymoré Moreira Mauro Ramos
1966   England   Alf Ramsey Bobby Moore
1970   Brasil   Mário Zagallo Carlos Alberto
1974   Vest-Tyskland   Helmut Schön Franz Beckenbauer
1978   Argentina   César Luis Menotti Daniel Passarella
1982   Italia   Enzo Bearzot Dino Zoff
1986   Argentina   Carlos Bilardo Diego Maradona
1990   Vest-Tyskland   Franz Beckenbauer Lothar Matthäus
1994   Brasil   Carlos Alberto Parreira Dunga
1998   Frankrike   Aimé Jacquet Didier Deschamps
2002   Brasil   Luiz Felipe Scolari Cafu
2006   Italia   Marcello Lippi Fabio Cannavaro
2010   Spania   Vicente del Bosque Iker Casillas
2014   Tyskland   Joachim Löw Philipp Lahm
2018   Frankrike   Didier Deschamps Hugo Lloris

ReferanserRediger

  1. ^ «World Cup Champions Squads 1930 - 2014», fra nettstedet rsssf.com/
  2. ^ http://www.fifa.com/worldfootball/statisticsandrecords/players/player=63869/
  3. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/uruguay1930/teams/team=43930/players.html
  4. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/italy1934/teams/team=43954/index.html
  5. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/france1938/teams/team=43954/matches.html
  6. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/brazil1950/teams/team=43930/index.html
  7. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/switzerland1954/teams/team=44023/matches.html
  8. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/sweden1958/teams/team=43924/index.html
  9. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/chile1962/teams/team=43924/matches.html
  10. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/england1966/teams/team=43942/index.html
  11. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/mexico1970/teams/team=43924/index.html
  12. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/germany1974/teams/team=44023/index.html
  13. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/argentina1978/teams/team=43922/index.html
  14. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/spain1982/teams/team=43954/index.html
  15. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/mexico1986/teams/team=43922/matches.html
  16. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/italy1990/teams/team=44023/index.html
  17. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/usa1994/teams/team=43924/index.html
  18. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/france1998/teams/team=43946/matches.html
  19. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/koreajapan2002/teams/team=43924/matches.html
  20. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/germany2006/teams/team=43954/index.html
  21. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/southafrica2010/teams/team=43969/index.html
  22. ^ http://www.fifa.com/worldcup/archive/brazil2014/teams/team=43948/index.html
  23. ^ https://www.nettavisen.no/sport/fotball/vm/frankrike-vant-vm-etter-utrolig-finaledrama/3423514421.html
  24. ^ http://www.planetworldcup.com/STATS/thefinal.html

Eksterne lenkerRediger