Liste over ordførere i Skien

Wikimedia-listeartikkel

Liste over ordførere i Skien viser navn, parti og funksjonsperiode for ordførere fra innføringen av formannskapslovene i 1837.

Startår Sluttår Ordfører Yrke Parti
1837 1838 Christopher Myhre Kjøpmann
1838 1840 Peter Fredrik Feilberg Boktrykker
1840 1842 Hans Severin Arentz Adjunkt
1842 1843 Hother Bøttger Stadskonduktør
1844 1845 Cornelius Blom Kjøpmann -
1845 1847 Hans Severin Arentz Adjunkt -
1847 1848 Herman Bagger Redaktør -
1848 1850 Hans Severin Arentz Adjunkt -
1850 1851 Herman Bagger - -
1851 1860 Hans Severin Arentz Adjunkt -
1860 1861 Herman Bagger - -
1861 1867 Hans Severin Arentz Adjunkt -
1867 1869 Herman Bagger - -
1869 1872 Hans Julius Hammer Rektor -
1872 1873 Anthon H. Steenstrup Tollinspektør -
1873 1876 Hans Severin Arentz Adjunkt -
1876 1878 Johan Castberg Overtollbetjent Venstre
1878 1879 Hans Dulin Kommisjonær Venstre
1879 1881 Johan R. Garben Politimester
1881 1883 Hans Dulin Kommisjonær Venstre
1883 1886 Axel Borchgrevink Overingeniør Høyre
1886 1887 Martin Walther Apoteker Høyre
1887 1893 Paul Steensrup Koht Overlærer Venstre
1893 1896 Hans Gurstad Overrettssakfører Venstre
1896 1897 Hans Larsen Kjøpmann Venstre
1897 1899 Carl Stousland Kjøpmann Venstre
1899 1905 Tholf Grini Overrettssakfører Venstre
1905 1909 Søren B. Paulsen Overrettssakfører Venstreforeningen Andvake
1909 1910 Tholf Grini Overrettssakfører Venstre
1910 1911 Johannes Sørfonden Kjøpmann Venstre
1911 1912 Harald Kristoffersen Redaktør Venstre
1912 1914 Tholf Grini Sorenskriver Frisinnede Venstre
1914 1917 Jonas P. Solheim Bankdirektør Venstre
1917 1919 Carl Stousland Kjøpmann Uavhengig/ Venstre
1919 1920 Tholf Grini Overrettssakfører Frisinnede Venstre
1920 1926 Lars Skjelbred Overrettssakfører Høyre
1926 1927 Hermann Olaus Hansen Forretningsfører Norges Kommunistiske Parti
1927 1928 Christian C. Bruun Overrettssakfører Høyre
1928 1929 Jørgen Bøhle Snekkermester Høyre
1929 1931 Carl Hartmann Statsadvokat Venstre
1932 1935 Jørgen Bøhle Snekkermester Høyre
1931 1932 K. Slagstad Emissær Venstre
1935 1937 Ambros Sollid Agronom/landbrukssekretær Venstre
1938 1941 Øivind Stensrud Disponent Venstre
1945 1945 Øivind Stensrud Disponent Venstre
1945 1947 Hermann Olaus Hansen Disponent Arbeiderpartiet
1948 1952 Aslak Nilsen Mekaniker Arbeiderpartiet
1952 1964 Arnt Haraldsen Montør Arbeiderpartiet
1964 1967 Johan Heisholt Disponent Arbeiderpartiet
1967 1980 Sigurd Namløs Murer Arbeiderpartiet
1980 1984 Halvor Aas Kontorsjef Høyre
1984 1986 Einfrid Halvorsen Opplæringsleder/Tillitsvalgt Arbeiderpartiet
1986 1987 Per Sigurd Lauvstad Rektor Arbeiderpartiet
1988 1988 Einfrid Halvorsen Opplæringsleder/Tillitsvalgt Arbeiderpartiet
1988 1989 Audun Kleppe Direktør Kristelig Folkeparti
1990 1993 Per Sigurd Lauvstad Rektor Arbeiderpartiet
1993 1993 Rolf Erling Andersen Elektriker Arbeiderpartiet
1994 1995 Audun Kleppe Direktør Kristelig Folkeparti
1995 1999 Rolf Erling Andersen Elektriker Arbeiderpartiet
1999 2001 Kari Lise Holmberg Rektor Høyre
2001 2003 Jan Terje Olsen Siviløkonom Høyre
2003 2011 Rolf Erling Andersen Elektriker Arbeiderpartiet
2011 - nå Hedda Foss Five Politiker Arbeiderpartiet

KilderRediger