Liste over olympiske medaljevinnere i skyting

Wikimedia-listeartikkel

Dette er den komplette listen over OL medaljører i skyting fra 1896 til 2012.

MennRediger

10 m luftpistolRediger

Utdypende artikkel: 10 m luftpistol

År Gull Sølv Bronse
1988 Seoul   Tanyu Kiryakov (BUL)   Erich Buljung (USA)   Xu Haifeng (CHN)
1992 Barcelona   Wang Yifu (CHN)   Serguei Pyzhyanov (EUN)   Sorin Babii (ROU)
1996 Atlanta   Roberto Di Donna (ITA)   Wang Yifu (CHN)   Tanyu Kiryakov (BUL)
2000 Sydney   Franck Dumoulin (FRA)   Wang Yifu (CHN)   Igor Basinski (BLR)
2004 Athen   Wang Yifu (CHN)   Mikhail Nestruev (RUS)   Vladimir Isakov (RUS)
2008 Beijing   Pang Wei (CHN)   Jin Jong-oh (KOR)   Jason Turner (USA)
2012 London   Jin Jong-oh (KOR)   Luca Tescoli (ITA)   Andrija Zlatić (SRB)

10 m luftrifleRediger

Utdypende artikkel: 10 m luftrifle

År Gull Sølv Bronse
1984 Los Angeles   Philippe Heberle (FRA)   Andreas Kronthaler (AUT)   Barry Dagger (GBR)
1988 Seoul   Goran Maksimovic (YUG)   Nicolas Berthelot (FRA)   Johann Riederer (FRG)
1992 Barcelona   Iouri Fedkine (EUN)   Franck Badiou (FRA)   Johann Riederer (GER)
1996 Atlanta   Artem Khadjibekov (RUS)   Wolfram Waibel (AUT)   Jean Pierre Amat (FRA)
2000 Sydney   Cai Yalin (CHN)   Artem Khadjibekov (RUS)   Evgeni Aleinikov (RUS)
2004 Athen   Zhu Qinan (CHN)   Li Jie (CHN)   Jozef Gönci (SVK)
2008 Beijing   Abhinav Bindra (IND)   Zhu Qinan (CHN)   Henri Häkkinen (FIN)
2012 London   Alin Moldoveanu (ROU)   Niccolò Campriani (ITA)   Gagan Narang (IND)

25 m silhuettpistolRediger

Utdypende artikkel: 25 m silhuettpistol

År Gull Sølv Bronse
1896 Athen   Ioannis Frangoudis (GRE)   Georgios Orfanidis (GRE)   Holger Nielsen (DEN)
1900 Paris   Maurice Larrouy (FRA)   Léon Moreaux (FRA)   Eugène Balme (FRA)
1904 St. Louis Øvelsen var ikke med i det olympiske programmet.
1906 Athen   Konstantinos Skarlatos (GRE)   Johann Hübner von Holst (SWE)   Vilhelm Carlberg (SWE)
1908 London Øvelsen var ikke med i det olympiske programmet.
1912 Stockholm   Alfred Lane (USA)   Paul Palén (SWE)   Johan Hübner von Holst (SWE)
1920 Antwerpen   Guilherme Paraense (BRA)   Raymond Bracken (USA)   Fritz Zulauf (SUI)
1924 Paris   Henry Marvin Bailey (USA)   Vilhelm Carlberg (SWE)   Lennart Wilhelm Hannelius (FIN)
1928 Amsterdam Øvelsen var ikke med i det olympiske programmet.
1932 Los Angeles   Renzo Morigi (ITA)   Heinz Hax (GER)   Domenico Matteucci (ITA)
1936 Berlin   Cornelius van Oyen (GER)   Heinz Hax (GER)   Torsten Ullman (SWE)
1948 London   Károly Takács (HUN)   Carlos Diaz Sáenz (ARG)   Sven Lundquist (SWE)
1952 Helsingfors   Károly Takács (HUN)   Szilárd Kun (HUN)   Gheorghe Lichiardopol (ROM)
1956 Melbourne   Stefan Petrescu (ROM)   Yevgeni Cherkasov (URS)   Gheorghe Lichiardopol (ROM)
1960 Roma   William McMillan (USA)   Pentti Linnosvuo (FIN)   Aleksandr Zabelin (URS)
1964 Tokyo   Pentti Linnosvuo (FIN)   Ion Tripsa (ROM)   Lubomir Nacovsky (TCH)
1968 Mexico by   Józef Zapedzki (POL)   Marcel Rosca (ROM)   Renart Suleimanov (URS)
1972 München   Józef Zapedzki (POL)   Ladislav Falta (TCH)   Viktor Torshin (URS)
1976 Montreal   Norbert Klaar (GDR)   Jürgen Wiefel (GDR)   Roberto Ferraris (ITA)
1980 Moskva   Corneliu Ion (ROM)   Jürgen Wiefel (GDR)   Gerhard Petritsch (AUT)
1984 Los Angeles   Takeo Kamachi (JPN)   Corneliu Ion (ROM)   Rauno Bies (FIN)
1988 Seoul   Afanasijs Kuzmins (URS)   Ralf Schumann (GDR)   Zoltán Kovács (HUN)
1992 Barcelona   Ralf Schumann (GER)   Afanasijs Kuzmins (LAT)   Vladimir Vokhmianine (EUN)
1996 Atlanta   Ralf Schumann (GER)   Emil Milev (BUL)   Vladimir Vokhmianine (KAZ)
2000 Sydney   Sergei Alifirenko (RUS)   Michel Ansermet (SUI)   Iulian Raicea (ROM)
2004 Athen   Ralf Schumann (GER)   Sergei Poliakov (RUS)   Sergei Alifirenko (RUS)
2008 Beijing   Oleksandr Petriv (UKR)   Ralf Schumann (GER)   Christian Reitz (GER)
2012 London   Leuris Pupo (CUB)   Vijay Kumar (IND)   Ding Feng (CHN)

Fra 1972 til 1980 var denne øvelsen mixed (åpen både for mannlige og kvinnelige skyttere), men alle medaljer ble vunnet av menn under disse lekene.

50 m pistolRediger

Utdypende artikkel: 50 m pistol

År Gull Sølv Bronse
1896 Athen   Sumner Paine (USA)   Holger Nielsen (DEN)   Ioannis Frangoudis (GRE)
1900 Paris   Karl Röderer (SUI)   Achille Paroche (FRA)   Konrad Stäheli (SUI)
1904 St. Louis Øvelsen var ikke med i det olympiske programmet.
1906 Athen   Georgios Orfanidis (GRE)   Jean Fouconnier (FRA)   Aristidis Rangavis (GRE)
1908 London   Paul van Asbroeck (BEL)   Reginald Storms (BEL)   James Gorman (USA)
1912 Stockholm   Alfred Lane (USA)   Peter Dolfen (USA)   Charles Stewart (GBR)
1920 Antwerpen   Karl Frederick (USA)   Afranio da Costa (BRA)   Alfred Lane (USA)
1924-1932 Øvelsen var ikke med i det olympiske programmet.
1936 Berlin   Torsten Ullman (SWE)   Erich Krempel (GER)   Charles des Jamonières (FRA)
1948 London   Edwin Vásquez Cam (PER)   Rudolf Schnyder (SUI)   Torsten Ullman (SWE)
1952 Helsingfors   Huelet Leo Benner (USA)   Angel Leon Gozalo (ESP)   Ambrus Balogh (HUN)
1956 Melbourne   Pentti Linnosvuo (FIN)   Makhmud Umarov (URS)   Offutt Pinion (USA)
1960 Roma   Aleksei Gushchin (URS)   Makhmud Umarov (URS)   Yoshihisa Yoshikawa (JPN)
1964 Tokyo   Väinö Markkanen (FIN)   Franklin Green (USA)   Yoshihisa Yoshikawa (JPN)
1968 Mexico by   Grigori Kosykh (URS)   Heinz Mertel (FRG)   Harald Vollmar (GDR)
1972 München   Ragnar Skanåker (SWE)   Daniel Iuga (ROM)   Rudolf Dollinger (AUT)
1976 Montreal   Uwe Potteck (GDR)   Harald Vollmar (GDR)   Rudolf Dollinger (AUT)
1980 Moskva   Aleksandr Melentiev (URS)   Harald Vollmar (GDR)   Lubtcho Diakov (BUL)
1984 Los Angeles   Xu Haifeng (CHN)   Ragnar Skanåker (SWE)   Wang Yifu (CHN)
1988 Seoul   Sorin Babii (ROM)   Ragnar Skanåker (SWE)   Igor Basinski (URS)
1992 Barcelona   Konstantine Loukachik (EUN)   Wang Yifu (CHN)   Ragnar Skanåker (SWE)
1996 Atlanta   Boris Kokorev (RUS)   Igor Basinski (BLR)   Roberto Di Donna (ITA)
2000 Sydney   Tanyu Kiryakov (BUL)   Igor Basinski (BLR)   Martin Tenk (CZE)
2004 Athen   Mikhail Nestruev (RUS)   Jin Jong-oh (KOR)   Kim Jong Su (PRK)
2008 Beijing   Jin Jong-oh (KOR)   Tan Zongliang (CHN)   Vladimir Isakov (RUS)
2012 London   Jin Jong-oh (KOR)   Choi Young-Rae (KOR)   Wang Zhiwei (CHN)

Fra 1972 til 1980 var denne øvelsen mixed (åpen både for mannlige og kvinnelige skyttere), men alle medaljer ble vunnet av menn under disse lekene.

50 m rifle, liggendeRediger

Utdypende artikkel: 50 m rifle

År Gull Sølv Bronse
1908 London   Arthur Carnell (GBR)   Harold Humby (GBR)   George Barnes (GBR)
1912 Stockholm   Frederick Hird (USA)   William Milne (GBR)   Harold Burt (GBR)
1920 Antwerpen Øvelsen var ikke med i det olympiske programmet.
1924 Paris   Pierre Coquelin de Lisle (FRA)   Marcus Dimwiddie (USA)   Josias Hartmann (SUI)
1928 Amsterdam Øvelsen var ikke med i det olympiske programmet.
1932 Los Angeles   Bertil Rönnmark (SWE)   Gustavo Huet (MEX)   Zoltán Soós Hradetzky (HUN)
1936 Berlin   Willy Røgeberg (NOR)   Ralf Berszenyi (HUN)   Wladyslaw Karas (POL)
1948 London   Arthur Cook (USA)   Walter Tomsen (USA)   Jonas Jonsson (SWE)
1952 Helsingfors   Iosif Sârbu (ROM)   Boris Andreev (URS)   Arthur Jackson (USA)
1956 Melbourne   Raymond Ouellette (CAN)   Vasili Borisov (URS)   Stuart Boa (CAN)
1960 Roma   Peter Kohnke (EUA)   James Enoch Hill (USA)   Enrico Forcella (VEN)
1964 Tokyo   László Hammerl (HUN)   Lones Wigger (USA)   Tommy Pool (USA)
1968 Mexico by   Jan Kurka (TCH)   László Hammerl (HUN)   Ian Ballinger (NZL)
1972 München   Li Ho-Jun (PRK)   Victor Auer (USA)   Nicolae Rotaru (ROM)
1976 Montreal   Karlheinz Smieszek (FRG)   Ulrich Lind (FRG)   Gennadi Lushchikov (URS)
1980 Moskva   Karoly Varga (HUN)   Hellfried Heilfort (GDR)   Petar Zaprianov (BUL)
1984 Los Angeles   Edward Etzel (USA)   Michel Bury (FRA)   Michael Sullivan (GBR)
1988 Seoul   Miroslav Varga (TCH)   Cha Young-Chul (KOR)   Attila Záhonyi (HUN)
1992 Barcelona   Lee Eun-Chul (KOR)   Harald Stenvaag (NOR)   Stevan Pletikosić (IOP)
1996 Atlanta   Christian Klees (GER)   Sergey Beliaev (KAZ)   Jozef Gönci (SVK)
2000 Sydney   Jonas Edman (SWE)   Torben Grimmel (DEN)   Sergej Martinov (BLR)
2004 Athen   Matthew Emmons (USA)   Christian Lusch (GER)   Sergej Martinov (BLR)
2008 Beijing   Artur Ayvazyan (UKR)   Matthew Emmons (USA)   Warren Potent (AUS)
2012 London   Sergei Martynov (BLR)   Lionel Cox (BEL)   Rajmond Debevec (SLO)

Fra 1972 til 1980 var denne øvelsen mixed (åpen både for mannlige og kvinnelige skyttere), men alle medaljer ble vunnet av menn under disse lekene.

50 m rifle, tre stillingerRediger

Utdypende artikkel: 50 m rifle

År Gull Sølv Bronse
1952 Helsingfors   Erling Asbjørn Kongshaug (NOR)   Vilho Ylönen (FIN)   Boris Andreev (URS)
1956 Melbourne   Anatoli Bogdanov (URS)   Otakar Horinek (TCH)   John Sundberg (SWE)
1960 Roma   Viktor Shamburkin (URS)   Marat Niyazov (URS)   Klaus Zähringer (GER)
1964 Tokyo   Lones Wigger (USA)   Velitchko Christov (BUL)   László Hammerl (HUN)
1968 Mexico by   Bernd Klingner (FRG)   John Writer (USA)   Vitali Parkhimovich (URS)
1972 München   John Writer (USA)   Lanny Bassham (USA)   Werner Lippoldt (GDR)
1976 Montreal   Lanny Bassham (USA)   Margaret Murdock (USA)   Werner Seibold (FRG)
1980 Moskva   Viktor Vlasov (URS)   Bernd Hartstein (GDR)   Sven Johansson (SWE)
1984 Los Angeles   Malcolm Cooper (GBR)   Daniel Nipkov (SUI)   Alister Allan (GBR)
1988 Seoul   Malcolm Cooper (GBR)   Alister Allan (GBR)   Kirill Ivanov (URS)
1992 Barcelona   Gracha Petikian (EUN)   Robert Foth (USA)   Ryohei Koba (JPN)
1996 Atlanta   Jean Pierre Amat (FRA)   Sergey Beliaev (KAZ)   Wolfram Waibel (AUT)
2000 Sydney   Rajmond Debevec (SLO)   Juha Hirvi (FIN)   Harald Stenvaag (NOR)
2004 Athen   Jia Zhanbo (CHN)   Michael Anti (USA)   Christian Planer (AUT)
2008 Beijing   Qiu Jian (CHN)   Jurij Sukhorukov (UKR)   Rajmond Debevec (SLO)
2012 London   Niccolò Campriani (ITA)   Kim Jong-Hyun (KOR)   Matthew Emmons (USA)

Fra 1972 til 1980 var denne øvelsen mixed (åpen både for mannlige og kvinnelige skyttere), men bare en medalje ble vunnet av en kvinne under disse lekene – Margaret Murdocks sølvmedalje 1976.

DobbeltrapRediger

Utdypende artikkel: Dobbeltrap

År Gull Sølv Bronse
1996 Atlanta   Russell Mark (AUS)   Albano Pera (ITA)   Zhang Bing (CHN)
2000 Sydney   Richard Faulds (GBR)   Russell Mark (AUS)   Fehaid Al Deehani (KUW)
2004 Athen   Ahmed Al Maktoum (UAE)   Rajyavardhan Singh Rathore (IND)   Wang Zheng (CHN)
2008 Beijing   Walton Eller (USA)   Francesco D'Aniello (ITA)   Hu Binyuan (CHN)
2012 London   Peter Wilson (GBR)   Håkan Dahlby (SWE)   Vasilij Mosin (RUS)

SkeetRediger

Utdypende artikkel: Skeet

År Gull Sølv Bronse
1968 Mexico by   Jevgenij Petrov (URS)   Romano Garagnani (ITA)   Konrad Wirnhier (FRG)
1972 München   Konrad Wirnhier (FRG)   Jevgenij Petrov (URS)   Michael Buchheim (GDR)
1976 Montreal   Josef Panacek (TCH)   Eric Swinkels (NED)   Wiesław Gawlikowski (POL)
1980 Moskva   Hans Rasmussen (DEN)   Lars-Göran Carlsson (SWE)   Roberto Castrillo (CUB)
1984 Los Angeles   Matthew Dryke (USA)   Ole Riber Rasmussen (DEN)   Luca Scribani Rossi (ITA)
1988 Seoul   Axel Wegner (GDR)   Alfonso de Irruarrizaga (CHI)   Jorge Guardiola (ESP)
1992 Barcelona   Zhang Shan (CHN)   Juan Giha (PER)   Bruno Mario Rossetti (ITA)
1996 Atlanta   Ennio Falco (ITA)   Miroslaw Rzepkowski (POL)   Andrea Benelli (ITA)
2000 Sydney   Mykola Milchev (UKR)   Petr Malek (CZE)   James Graves (USA)
2004 Athen   Andrea Benelli (ITA)   Marko Kemppainen (FIN)   Juan Miguel Rodriguez (CUB)
2008 Beijing   Vincent Hancock (USA)   Tore Brovold (NOR)   Anthony Terras (FRA)
2012 London   Vincent Hancock (USA)   Anders Golding (DEN)   Nasser Al-Attiyah (QAT)

Fra 1972 til 1980 var denne øvelsen mixed (åpen både for mannlige og kvinnelige skyttere), men bare en medalje ble vunnet av en kvinne under disse lekene – Zhang Shans gullmedalje i 1992.

TrapRediger

Utdypende artikkel: Trap

År Gull Sølv Bronse
1900 Paris   Roger de Barbarin (FRA)   René Guyot (FRA)   Justinien de Clary (FRA)
1904 St. Louis not included in the Olympic program
1906 Athen   Gerald Merlin (GBR)   Ioannis Peridis (GRE)   Sidney Merlin (GBR)
1908 London   Walter Ewing (CAN)   George Beattie (CAN)   Alexander Maunder (GBR)
1912 Stockholm   James Graham (USA)   Alfred Goldel-Bronikoven (GER)   Harry Blau (RUS)
1920 Antwerpen   Mark Arie (USA)   Frank Troeh (USA)   Frank Wright (USA)
1924 Paris   Gyula Halasy (HUN)   Konrad Huber (FIN)   Frank Hughes (USA)
1928-1948 Øvelsen var ikke med i det olympiske programmet.
1952 Helsingfors   George Genereux (CAN)   Knut Holmqvist (SWE)   Hans Liljedahl (SWE)
1956 Melbourne   Galliano Rossini (ITA)   Adam Smelczynski (POL)   Alessandro Ciceri (ITA)
1960 Roma   Ion Dumitrescu (ROM)   Galliano Rossini (ITA)   Sergei Kalinin (URS)
1964 Tokyo   Ennio Mattarelli (ITA)   Pavel Senichev (URS)   William Morris (USA)
1968 Mexico by   John Braithwaite (GBR)   Thomas Garrigus (USA)   Kurt Czekalla (GDR)
1972 München   Angelo Scalzone (ITA)   Michel Carrega (FRA)   Silvano Basagni (ITA)
1976 Montreal   Donald Haldeman (USA)   Armando Da Silva Marques (POR)   Ubaldesco Baldi (ITA)
1980 Moskva   Luciano Giovannetti (ITA)   Rustam Yambulatov (URS)   Jörg Damme (GDR)
1984 Los Angeles   Luciano Giovannetti (ITA)   Francisco Boza (PER)   Daniel Carlisle (USA)
1988 Seoul   Dmitri Monakov (URS)   Miloslav Bednarik (TCH)   Frans Peeters (BEL)
1992 Barcelona   Petr Hrdlicka (TCH)   Kazumi Watanabe (JPN)   Marco Venturini (ITA)
1996 Atlanta   Michael Diamond (AUS)   Josh Lakatos (USA)   Lance Bade (USA)
2000 Sydney   Michael Diamond (AUS)   Ian Peel (GBR)   Giovanni Pellielo (ITA)
2004 Athen   Alekséj Alipov (RUS)   Giovanni Pellielo (ITA)   Adam Vella (AUS)
2008 Beijing   David Kostelecký (CZE)   Giovanni Pellielo (ITA)   Aleksei Alipov (RUS)
2012 London   Giovanni Cernogoraz (CRO)   Massimo Fabbrizi (ITA)   Fehaid Al-Deehani (KUW)

Fra 1972 til 1980 var denne øvelsen mixed (åpen både for mannlige og kvinnelige skyttere), men alle medaljer ble vunnet av menn under disse lekene.

KvinnerRediger

10 m luftpistolRediger

Utdypende artikkel: 10 m luftpistol

År Gull Sølv Bronse
1988 Seoul   Jasna Šekarić (YUG)   Nino Salukvadze (URS)   Marina Dobrancheva (URS)
1992 Barcelona   Marina Logvinenko (EUN)   Jasna Šekarić (IOP)   Maria Grozdeva (BUL)
1996 Atlanta   Olga Klochneva (RUS)   Marina Logvinenko (RUS)   Maria Grozdeva (BUL)
2000 Sydney   Tao Luna (CHN)   Jasna Šekarić (YUG)   Annemarie Forder (AUS)
2004 Athen   Olena Kostevych (UKR)   Jasna Šekarić (SCG)   Maria Grozdeva (BUL)
2008 Beijing   Guo Wenjun (CHN)   Natalia Paderina (RUS)   Nino Salukvadze (GEO)
2012 London   Guo Wenjun (CHN)   Celine Goberville (FRA)   Olena Kostevych (UKR)

10 m luftrifleRediger

Utdypende artikkel: 10 m luftrifle

År Gull Sølv Bronse
1984 Los Angeles   Karen Spurgin (USA)   Edith Gufler (ITA)   Wu Xiaoxuan (CHN)
1988 Seoul   Irina Sjilova (URS)   Silvia Sperber (FRG)   Anna Malukhina (URS)
1992 Barcelona   Yeo Kab-soon (KOR)   Vessela Letcheva (BUL)   Aranka Binder (IOP)
1996 Atlanta   Renata Mauer (POL)   Petra Horneber (GER)   Aleksandra Ivosev (YUG)
2000 Sydney   Nancy Johnson (USA)   Kang Cho-hyun (KOR)   Gao Jing (CHN)
2004 Athen   Du Li (CHN)   Ljubov Galkina (RUS)   Kateřina Kůrková (CZE)
2008 Beijing   Kateřina Emmons (CZE)   Ljubov Galkina (RUS)   Snježana Pejčić (CRO)
2012 London   Yi Siling (CHN)   Sylwia Bogacka (POL)   Yu Dan (CHN)
2016 Rio de Janeiro   Virginia Thrasher (USA)   Du Li (CHN)   Yi Siling (CHN)

25 m pistolRediger

Utdypende artikkel: 25 m pistol

År Gull Sølv Bronse
1984 Los Angeles   Linda Thom (CAN)   Ruby Fox (USA)   Patricia Dench (AUS)
1988 Seoul   Nino Salukvadze (URS)   Tomoko Hasegawa (JPN)   Jasna Šekarić (YUG)
1992 Barcelona   Marina Logvinenko (EUN)   Li Duihong (CHN)   Dorzhsuren Munkhbayar (MNG)
1996 Atlanta   Li Duihong (CHN)   Diana Yorgova (BUL)   Marina Logvinenko (RUS)
2000 Sydney   Maria Grozdeva (BUL)   Tao Luna (CHN)   Lolita Evglevskaya (BLR)
2004 Athen   Maria Grozdeva (BUL)   Lenka Hykova (CZE)   Irada Ashumova (AZE)
2008 Beijing   Chen Ying (CHN)   Otryadyn Gündegmaa (MGL)   Munkhbayar Dorjsuren (GER)
2012 London   Kim Jang-Mi (KOR)   Chen Ying (CHN)   Olena Kostevych (UKR)

50 m rifle, tre stillingerRediger

Utdypende artikkel: 50 m rifle

År Gull Sølv Bronse
1984 Los Angeles   Wu Xiao-Xuan (CHN)   Ulrike Holmer (FRG)   Wanda Jewell (USA)
1988 Seoul   Silvia Sperber (FRG)   Vessela Letcheva (BUL)   Valentina Cherkasova (URS)
1992 Barcelona   Launi Meili (USA)   Nonka Matova (BUL)   Malgorzata Ksiazkiewicz (BUL)
1996 Atlanta   Aleksandra Ivosev (YUG)   Irina Gerasimenok (RUS)   Renata Mauer (POL)
2000 Sydney   Renata Mauer (POL)   Tatiana Goldobina (RUS)   Maria Feklistova (RUS)
2004 Athen   Lioubov Galkina (RUS)   Valentina Turisini (ITA)   Wang Chengyi (CHN)
2008 Beijing   Du Li (CHN)   Kateřina Emmons (CZE)   Eglis Yaima Cruz (CUB)
2012 London   Jamie Lynn Gray (USA)   Ivana Maksimović (SRB)   Adéla Sýkorová (CZE)

I tillegg til denne lista, vant   Margaret Murdock, USA sølvmedalje i denne øvelsen under Sommer-OL 1976, mens det var en mixed øvelse (åpen for både menn og kvinner).

SkeetRediger

Utdypende artikkel: Skeet

År Gull Sølv Bronse
2000 Sydney   Zemfira Meftakhetdinova (AZE)   Svetlana Demina (RUS)   Diána Igaly (HUN)
2004 Athen   Diána Igaly (HUN)   Wei Ning (CHN)   Zemfira Meftakhetdinova (AZE)
2008 Beijing   Chiara Cainero (ITA)   Kim Rhode (USA)   Christine Brinker (GER)
2012 London   Kim Rhode (USA)   Wei Ning (CHN)   Danka Barteková (SVK)

I tillegg til denne lista, vant   Zhang Shan, (CHN) gullmedalje i denne øvelsen under Sommer-OL 1992, mens det var en mixed øvelse (åpen både for menn og kvinner).

TrapRediger

Utdypende artikkel: Trap

År Gull Sølv Bronse
2000 Sydney   Daina Gudzinevičiūtė (LTU)   Delphine Racinet (FRA)   Gao E (CHN)
2004 Athen   Suzanne Balogh (AUS)   Maria Quintanal (ESP)   Lee Bo Na (KOR)
2008 Beijing   Satu Mäkelä-Nummela (FIN)   Zuzana Štefečeková (SVK)   Corey Cogdell (USA)
2012 London   Jessica Rossi (ITA)   Zuzana Štefečeková (SVK)   Delphine Reau (FRA)

Utgåtte øvelserRediger

MennRediger

25 m militærpistol, individueltRediger

År Gull Sølv Bronse
1896 Athen   John Paine (USA)   Sumner Paine (USA)   Nikolaos Morakis (GRE)

50 m militærpistol, individueltRediger

År Gull Sølv Bronse
1900 Paris   Achille Paroche (SUI)   Achille Paroche (FRA)   Konrad Stäheli (SUI)

50 m militærpistol, lagskytingRediger

År Gull Sølv Bronse
1900 Paris  
Friedrich Lüthi
Paul Probst
Louis Richardet
Karl Röderer
Konrad Stäheli (SUI)
 
Louis Duffoy
Maurice Lecoq
Léon Moreaux
Achille Paroche
Trinité (FRA)
 
Solko van den Bergh
Antonius Bouwens
Gerardus van Haan
Henrik Sillem
Anthony Sweijs (NED)

300 m armégevær, individueltRediger

År Gull Sølv Bronse
1896 Athen   Pantelis Karasevdas (GRE)   Pavlos Pavlidis (GRE)   Nikolaos Trikoupis (GRE)

300 m armégevær, kneståendeRediger

År Gull Sølv Bronse
1900 Paris   Konrad Stäheli (SUI)   Emil Kellenberger (SUI)
  Anders Peter Nielsen (DEN)
Ingen

300 m armégevær, liggendeRediger

År Gull Sølv Bronse
1900 Paris   Achille Paroche (FRA)   Anders Peter Nielsen (DEN)   Ole Østmo (NOR)
1904-1912 Øvelsen var ikke på det olympiske programmet.
1920 Antwerpen   Otto Olsen (NOR)   Léon Johnson (FRA)   Fritz Kuchen (SUI)

300 m armégevær, ståendeRediger

År Gull Sølv Bronse
1900 Paris   Lars Jørgen Madsen (DEN)   Ole Østmo (NOR)   Charles Paumier (BEL)

300 m armégevær, tre stillingerRediger

År Gull Sølv Bronse
1900 Paris   Emil Kellenberger (SUI)   Anders Peter Nielsen (DEN)   Paul van Asbroeck (BEL)
  Ole Østmo (NOR)
1904-1908 Øvelsen var ikke på det olympiske programmet
1912 Stockholm   Sándor Prokopp (HUN)   Carl Osburn (USA)   Engebret Skogen (NOR)

300 m armégevær, lagskytingRediger

År Gull Sølv Bronse
1900 Paris  
Franz Böckli
Alfred Grütter
Emil Kellenberger
Louis Richardet
Konrad Stäheli (SUI)
 
Olaf Frydenlund
Hellmer Hermandsen
Ole Østmo
Ole Sæther
Tom Seeberg (NOR)
 
Auguste Cavadini
Maurice Lecoq
Léon Moreaux
Achille Paroche
René Thomas (FRA)
1904-1906 Øvelsen var ikke med i det olympiske programmet
1908 London  
William Leuschner
William Martin
Charles Winder
Kellogg Casey
Ivan Eastman
Charles Benedict (USA)
 
Harcourt Ommundsen
Fleetwood Varley
Arthur Fulton
Philip Richardson
William Padgett
John Martin (GBR)
 
William Smith
Charles Crowe
Bruce Williams
Dugald McInnis
William Eastcott
S. Harry Kerr (CAN)
1912 Stockholm  
Cornelius Burdette
Allan Briggs
Harry Adams
John Jackson
Carl Osburn
Warren Sprout (USA)
 
Harcourt Ommundsen
Henry Burr
Edward Skilton
James Reid
Edward Parnell
Arthur Fulton (GBR)
 
Mauritz Eriksson
Verner Jernström
Tönnes Björkman
Carl Björkman
Bernhard Larsson
Carl Johansson (SWE)
1920 Antwerpen  
Lars Madsen
Niels Larsen
Anders Petersen
Erik Saetter-Lassen
Anders Nielsen (DEN)
 
Carl Osburn
Lawrence Nuesslein
Lloyd Spooner
Willis Lee
Thomas Brown (USA)
 
Olle Ericsson
Hugo Johansson
Leonard Lagerlöf
Walfrid Hellman
Mauritz Eriksson (SWE)

600 m armégevær, individueltRediger

År Gull Sølv Bronse
1920 Antwerpen   Carl Johansson (SWE)   Mauritz Eriksson (SWE)   Lloyd Spooner (USA)

600 m armégevær, lagskytingRediger

År Gull Sølv Bronse
1920 Antwerpen  
Dennis Fenton
Gunnery Schriver
Willis Lee
Lloyd Spooner
Joseph Jackson (USA)
 
David Smith
Robert Bodley
Ferdinand Buchanan
George Harvey
Frederick Morgan (RSA)
 
Mauritz Eriksson
Carl Johansson
Gustaf Adolf Jonsson
Erik Blomqvist
Erik Ohlsson (SWE)

300 m + 600 m armégevær, lagskytingRediger

År Gull Sølv Bronse
1920 Antwerpen  
Joseph Jackson
Willis Lee
Gunnery Schriver
Carl Osburn
Lloyd Spooner (USA)
 
Otto Olsen
Albert Helgerud
Olaf Sletten
Østen Østensen
Jacob Onsrud (NOR)
 
Fritz Kuchen
Albert Tröndle
Arnold Rösli
Walter Lienhard
Caspar Widmer (SUI)

100 m løpende hjort, enkeltskuddRediger

År Gull Sølv Bronse
1908 London   Oscar Swahn (SWE)   Ted Ranken (GBR)   Alexander Rogers (GBR)
1912 Stockholm   Alfred Swahn (SWE)   Åke Lundeberg (SWE)   Nestori Toivonen (FIN)
1920 Antwerpen   Otto Olsen (NOR)   Alfred Swahn (SWE)   Harald Natvig (NOR)
1924 Paris   John Boles (USA)   Cyril Mackworth-Praed (GBR)   Otto Olsen (NOR)

100 m løpende hjort, enkeltskudd, lagRediger

År Gull Sølv Bronse
1908 London  
G. Arvid Knöppel
Ernst Rosell
Alfred Swahn
Oscar Swahn (SWE)
 
Walter Ellicott
William Lane-Joynt
Charles Nix
Ted Ranken (GBR)
Intet lag
1912 Stockholm  
Alfred Swahn
Oscar Swahn
Åke Lundeberg
Per Arvidsson (SWE)
 
William McDonnell
Walter Winans
William Leuschner
William Libbey (USA)
 
Axel Londen
Nestori Toivonen
Iivar Väänänen
Ernst Rosenqvist (FIN)
1920 Antwerpen  
Harald Natvig
Otto Olsen
Ole Lilloe-Olsen
Einar Liberg
Hans Nordvik (NOR)
 
Robert Tikkanen
Nestori Toivonen
Karl Magnus Wegelius
Kaarlo Lappalainen
Yrjö Kolho (FIN)
 
Thomas Brown
Lawrence Nuesslein
Lloyd Spooner
Carl Osburn
Willis Lee (USA)
1924 Paris  
Einar Liberg
Ole Lilloe-Olsen
Harald Natvig
Hans Nordvik
Otto Olsen
Oluf Wesmann-Kjær (NOR)
 
Otto Hultberg
Mauritz Johansson
Fredric Landelius
Karl Richter
Karl-Gustaf Svensson
Alfred Swahn (SWE)
 
John Boles
Raymond Coulter
Dennis Fenton
Morris Fisher
Carl Osburn
Walter Stokes (USA)

100 m løpende hjort, dobbeltskuddRediger

År Gull Sølv Bronse
1908 London   Walter Winans (USA)   Ted Ranken (GBR)   Oscar Swahn (SWE)
1912 Stockholm   Åke Lundeberg (SWE)   Edward Benedicks (SWE)   Oscar Swahn (SWE)
1920 Antwerpen   Ole Lilloe-Olsen (NOR)   Fredric Landelius (SWE)   Einar Liberg (NOR)
1924 Paris   Ole Lilloe-Olsen (NOR)   Cyril Mackworth-Praed (GBR)   Alfred Swahn (SWE)

100 m løpende hjort, dobbeltskudd, lagRediger

År Gull Sølv Bronse
1920 Antwerpen  
Harald Natvig
Ole Lilloe-Olsen
Einar Liberg
Hans Nordvik
Thorstein Johansen (NOR)
 
Alfred Swahn
Oscar Swahn
Fredric Landelius
Bengt Lagercrantz
Edward Benedicks (SWE)
 
Robert Tikkanen
Karl Magnus Wegelius
Nestori Toivonen
Vilho Vauhkonen
Yrjö Kolho (FIN)
1924 Paris  
John Faunthorpe
Cyril Mackworth-Praed
Philip Neame
John O'Leary
Herbert Perry
Allen Whitty (GBR)
 
Einar Liberg
Ole Lilloe-Olsen
Harald Natvig
Hans Nordvik
Otto Olsen
Oluf Wesmann-Kjær (NOR)
 
Edward Benedicks
Axel Ekblom
Mauritz Johansson
Fredric Landelius
Karl-Gustaf Svensson
Alfred Swahn (SWE)

100 m løpende hjort, enkelt- og dobbeltskuddRediger

År Gull Sølv Bronse
1952 Helsingfors   John Larsen (NOR)   Per Olof Sköldberg (SWE)   Tauno Mäki (FIN)
1956 Melbourne   Vitali Romanenko (URS)   Olof Sköldberg (SWE)   Vladimir Sevryugin (URS)

10 m viltmålRediger

Utdypende artikkel: 10 m viltmål

År Gull Sølv Bronse
1992 Barcelona   Michael Jakosits (GER)   Anatoli Asrabaev (EUN)   Lubos Racansky (TCH)
1996 Atlanta   Yang Ling (CHN)   Xiao Jun (CHN)   Miroslav Janus (CZE)
2000 Sydney   Yang Ling (CHN)   Oleg Moldovan (MDA)   Niu Zhiyuan (CHN)
2004 Athen   Manfred Kurzer (GER)   Alexander Blinov (RUS)   Dimitri Lykin (RUS)

50 m viltmålRediger

Utdypende artikkel: 50 m viltmål

År Gull Sølv Bronse
1972 München   Yakov Zheleznyak (URS)   Helmut Bellingrodt (COL)   John Kynoch (GBR)
1976 Montreal   Aleksandr Gazov (URS)   Aleksandr Kedyarov (URS)   Jerzy Greszkiewicz (POL)
1980 Moskva   Igor Sokolov (URS)   Thomas Pfeffer (GDR)   Aleksandr Gazov (URS)
1984 Los Angeles   Li Yu-Wei (CHN)   Helmut Bellingrodt (COL)   Huang Shi-Ping (CHN)
1988 Seoul   Tor Heiestad (NOR)   Huang Shi-Ping (CHN)   Gennadi Avramenko (URS)

Fra 1972 til 1980 var denne øvelsen mixed (åpen både for mannlige og kvinnelige skyttere), men alle medaljer ble vunnet av menn under disse lekene.


50 m rifle, forsvinnende målRediger

År Gull Sølv Bronse
1908 London   William Styles (GBR)   Harold Hawkins (GBR)   Edward Amoore (GBR)

50 m rifle, bevegelig målRediger

År Gull Sølv Bronse
1908 London   John Fleming (GBR)   Maurice Matthews (GBR)   William Marsden (GBR)

50 m rifle, stillestående målRediger

År Gull Sølv Bronse
1908 London   Arthur Carnell (GBR)   Harold Humby (GBR)   George Barnes (GBR)

300 m rifle, fri skytestillingRediger

År Gull Sølv Bronse
1906 Athen   Marcel Meyer de Stadelhofen (SUI)   Konrad Stäheli (SUI)   Léon Moreaux (FRA)

300 m rifle, kneståendeRediger

År Gull Sølv Bronse
1906 Athen   Konrad Stäheli (SUI)   Louis Richardet (SUI)   Marcel Meyer de Stadelhofen (SUI)

300 m rifle, liggendeRediger

År Gull Sølv Bronse
1906 Athen   Gudbrand Skatteboe (NOR)   Louis Richardet (SUI)   Konrad Stäheli (SUI)

300 m rifle, ståendeRediger

År Gull Sølv Bronse
1906 Athen   Gudbrand Skatteboe (NOR)   Julius Braathe (NOR)   Albert Helgerud (NOR)

300 m rifle, tre stillingerRediger

Utdypende artikkel: 300 m rifle

År Gull Sølv Bronse
1906 Athen   Gudbrand Skatteboe (NOR)   Konrad Stäheli (SUI)   Jean Reich (SUI)
1908 London   Albert Helgerud (NOR)   Harry Simon (USA)   Ole Sæther (NOR)
1912 Stockholm   Paul Colas (FRA)   Lars Jorgen Madsen (DEN)   Niels Larsen (DEN)
1920 Antwerpen   Morris Fisher (USA)   Niels Larsen (DEN)   Østen Østensen (NOR)
1924 Paris   Morris Fisher (USA)   Carl Osburn (USA)   Niels Larsen (DEN)
1928-1936 Øvelsen var ikke med i det olympiske programmet.
1948 London   Emil Grünig (SUI)   Pauli Aapeli Janhonen (FIN)   Willy Røgeberg (NOR)
1952 Helsingfors   Anatoli Bogdanov (URS)   Robert Bürchler (SUI)   Lev Vainshtein (URS)
1956 Melbourne   Vasili Borisov (URS)   Allan Erdman (URS)   Vilho Ylönen (FIN)
1960 Roma   Hubert Hammerer (AUT)   Hansrudi Spillmann (SUI)   Vasili Borisov (URS)
1964 Tokyo   Gary Anderson (USA)   Shota Kveliashvili (URS)   Martine Gunnarsson (USA)
1968 Mexico by   Gary Anderson (USA)   Valentin Kornev (URS)   Kurt Müller (SUI)
1972 München   Lones Wigger (USA)   Boris Melnik (URS)   Lajos Papp (HUN)

I 1972 var denne øvelsen mixed (åpen både for mannlige og kvinnelige skyttere), men alle medaljer ble vunnet av menn.

600 m rifle, liggendeRediger

År Gull Sølv Bronse
1912 Stockholm   Paul Colas (FRA)   Carl Osburn (USA)   John Jackson (USA)

1000 yard rifle, liggendeRediger

År Gull Sølv Bronse
1908 London   Joshua Millner (GBR)   Kellogg Casey (USA)   Maurice Blood (GBR)

30 m pistol, lagskytingRediger

År Gull Sølv Bronse
1912 Stockholm  
Eric Carlberg
Vilhelm Carlberg
Johan von Holst
Paul Palén (SWE)
 
Amos Kash
Nikolai Melnitsky
Pavel Voiloshnikov
Grigori Panteleimonov (RUS)
 
Hugh Durant
Albert Kempster
Charles Stewart
Horatio Poulter (GBR)
1920 Antwerpen  
Louis Harant
Alfred Lane
Carl Frederick
James Snook
Michael Kelly (USA)
 
Alexandros Theofilakis
Ioannis Theofilakis
Georgios Moraitinis
Georgios Vaphiadis
Iason Zappas (GRE)
 
Fritz Zulauf
Joseph Jehle
Gustave Amoudruz
Hans Egli
Domenico Giambonini (SUI)

50 m pistol, lagskytingRediger

År Gull Sølv Bronse
1908 London  
James Gorman
Irving Calkins
John Dietz
Charles Axtell
 
Paul van Asbroek
Reginald Storms
Charles Paumier du Verger
Rene Englebert
 
Jesse Wallingford
Geoffrey Coles
Henry Lynch-Staunton
Walter Ellicott
1912 Stockholm  
Alfred Lane
Henry Sears
Peter Dolfen
John Dietz
 
Georg de Laval
Eric Carlberg
Vilhelm Carlberg
Erik Boström
 
Horatio Poulter
Hugh Durant
Albert Kempster
Charles Stewart
1920 Antwerpen  
Carl Frederick
Alfred Lane
Raymond Bracken
James Snook
Michael Kelly
 
Anders Andersson
Casimir Reuterskiöld
Gunnar Gabrielsson
Sigvard Hultcrantz
Anders Johnsson
 
Afranio da Costa
Sebastiao Wolf
Dario Barbosa
Fernando Soledade
Guilherme Paraense

25 m rifle, lagskytingRediger

År Gull Sølv Bronse
1912 Stockholm  
Johan von Holst
Eric Carlberg
Vilhelm Carlberg
Gustav Boivie (SWE)
 
William Pimm
Joseph Pepé
William Milne
William Styles (GBR)
 
Frederick Hird
Warren Sprout
William McDonnell
William Leuschner (USA)

50 m rifle, lagskytingRediger

År Gull Sølv Bronse
1908 London  
Edward Amoore
Harold Humby
Maurice Matthews
William Pimm (GBR)
 
Eric Carlberg
Wilhelm Carlberg
Frans-Albert Schartau
Johann Hübner von Holst (SWE)
 
Henri Bonnefoy
Paul Colas
Léon Lécuyer
André Regaud (FRA)
1912 Stockholm  
William Pimm
Edward Lessimore
Joseph Pepé
Robert Murray (GBR)
 
Arthur Nordenswan
Eric Carlberg
Ruben Örtegren
Vilhelm Carlberg (SWE)
 
Warren Sprout
William Leuschner
Frederick Hird
Carl Osburn (USA)
1920 Antwerpen  
Lawrence Nuesslein
Arthur Rothrock
Willis Lee
Dennis Fenton
Gunnery Schriver (USA)
 
Sigvard Hultcrantz
Erik Ohlsson
Leonard Lagerlöf
Ragnar Stare
Olle Ericsson (SWE)
 
Østen Østensen
Olaf Sletten
Anton Olsen
Sigvart Johansen
Albert Helgerud (NOR)

300 m rifle, lagskytingRediger

År Gull Sølv Bronse
1906 Athen   Sveits
Konrad Stäheli
Jean Reich
Louis Richardet
Marcel Meyer de Stadelhofen
Alfred Grütter (SUI)
  Norge
Gudbrand Skatteboe
Albert Helgerud
Julius Braathe
John Møller
Ole Holm (NOR)
  Frankrike
Léon Moreaux
Maurice Lecoq
Raoul de Boigne
Jean Fouconnier
Maurice Faure (FRA)
1908 London   Norge
Albert Helgerud
Ole Sæther
Gudbrand Skatteboe
Olaf Sæther
Julius Braathe
Einar Liberg (NOR)
  Sverige
Gustaf Adolf Jonsson
Per-Olof Arvidsson
Axel Jansson
Gustav-Adolf Sjöberg
Claes Rundberg
Johan "Janne" Gustafsson (SWE)
  Frankrike
Leon Johnson
Eugène Balme
Andre Parmentier
Albert Courquin
Maurice Lecoq
Raoul de Boigne (FRA)
1912 Stockholm   Sverige
Mauritz Eriksson
Carl Johansson
Erik Blomqvist
Carl Björkman
Bernhard Larsson
Gustaf Jonsson (SWE)
  Norge
Gudbrand Skatteboe
Ole Sæther
Østen Østensen
Albert Helgerud
Olaf Sæther
Einar Liberg (NOR)
  Danmark
Ole Olsen
Lars Madsen
Niels Larsen
Niels Andersen
Laurits Larsen
Jens Hajslund (DEN)
1920 Antwerpen   USA
Joseph Jackson
Willis Lee
Gunnery Schriver
Carl Osburn
Lloyd Spooner (USA)
  Norge
Otto Olsen
Albert Helgerud
Olaf Sletten
Østen Østensen
Jacob Onsrud (NOR)
  Sveits
Fritz Kuchen
Albert Tröndle
Arnold Rösli
Walter Lienhard
Caspar Widmer (SUI)
1924 Paris   USA
Raymond Coulter
Joseph Crockett
Dennis Fenton
Morris Fisher
Sidney Hinds
Carl Osburn
Walter Stokes (USA)
  Frankrike
Paul Colas
Albert Courquin
Pierre Hardy
Léon Johnson
André Parmentier
Georges Roes (FRA)
  Haiti
Ludovic Augustin
L. H. Clermont
Destin Destine
C. Dupre
St Eloi Metullus
Astrel Rolland
Ludovic Valborge (HAI)

Trap, lagskytingRediger

År Gull Sølv Bronse
1908 London   Storbritannia
Alexander Maunder
James Pike
Charles Palmer
John Postans
Frank Moore
Peter Easte (GBR)
  Canada
Walter Ewing
George Beattie
Arthur Westover
Mylie Fletcher
George Vivian
Donald McMackon (CAN)
  Storbritannia
George Whitaker
Gerald Skinner
John Butt
William Morris
Harold Creasey
Richard Hutton (GBR)
1912 Stockholm   USA
Charles Billings
Ralph Spotts
John Hendrickson
James Graham
Edward Gleason
Frank Hall (USA)
  Storbritannia
John Butt
William Grosvenor
Harry Humby
Alexander Maunder
Charles Palmer
George Whitaker (GBR)
  Tyskland
Erich Graf von Bernstorff
Franz von Zedlitz und Leipe
Horst Goeldel
Albert Preuss
Erland Koch
Alfred Goeldel (GER)
1920 Antwerpen   USA
Mark Arie
Frank Troeh
Frank Wright
Frederick Plum
Horace Bonser
Forest McNeir (USA)
  Belgia
Albert Bosquet
Joseph Cogels
Émile Dupont
Henri Quersin
Louis van Tilt
Edouard Fesinger (BEL)
  Sverige
Erik Lundquist
Per Kinde
Fredric Landelius
Alfred Swahn
Karl Richter
Erik Sökjer-Petersen (SWE)
1924 Paris   USA
Frederick Etchen
Frank Hugues
John Noel
Clarence Platt
Samuel Sharman
William Silkworth (USA)
  Canada
William Barnes
George Beattie
John Black
Robert Montgomery
Samuel Newton
Samuel Vance (CAN)
  Finland
Werner Ekman
Konrad Huber
Robert Huber
Georg Nordblad
Robert Tikkanen
Karl Magnus Wegelius (FIN)

KvinnerRediger

DobbeltrapRediger

Utdypende artikkel: Dobbeltrap

År Gull Sølv Bronse
1996 Atlanta   Kim Rhode (USA)   Susanne Kiermayer (GER)   Deserie Huddleston (AUS)
2000 Sydney   Pia Hansen (SWE)   Deborah Gelisio (ITA)   Kim Rhode (USA)
2004 Athen   Kim Rhode (USA)   Lee Bo Na (KOR)   Gao E (CHN)

KilderRediger