Liste over norske verdenscupseire vintersesongen 2014/15

Wikimedia-listeartikkel

Liste over norske seire i verdenscuprenn sesongen 2014/2015 inneholder alle norske seire i idretter som har OL-status, selv om selve øvelsen ikke har OL-status. Med andre ord: Alpint, hurtigløp på skøyter, kombinert, langrenn, skihopping, skiskyting og snowboard. For snowboard sin del vil kun verdenscuprenn arrangert av FIS gjelde. Angående Tour de Ski og Minitouren på Lillehammer gjelder kun sammenlagtseier som verdenscupseier. I skiskyting inngår også VM i verdenscupen.

Dato Sted Øvelse Utøver Idrett
16.11.14 Finland Levi Slalåm Henrik Kristoffersen Alpint
29.11.14 Canada Lake Louise Utfor Kjetil Jansrud Alpint
30.11.14 Canada Lake Louise Super-G Kjetil Jansrud Alpint
05.12.14 USA Beaver Creek Utfor Kjetil Jansrud Alpint
20.12.14 Italia Val Gardena Super-G Kjetil Jansrud Alpint
24.01.15 Østerrike Kitzbühel Utfor Kjetil Jansrud Alpint
08.03.15 Norge Kvitfjell Super-G Kjetil Jansrud Alpint
15.03.15 Slovenia Kranjska Gora Slalåm Henrik Kristoffersen Alpint
18.03.15 Frankrike Meribel Utfor Kjetil Jansrud Alpint
21.03.15 Frankrike Meribel Storslalåm Henrik Kristoffersen Alpint
21.11.14 Sør-Korea Seoul 1500 meter Sverre Lunde Pedersen Hurtigløp på skøyter
30.11.14 Finland Kuusamo Lagsprint Norge Norge I
Håvard Klemetsen
Jørgen Graabak
Kombinert
07.12.14 Norge Lillehammer 10 km Gundersen Mikko Kokslien Kombinert
20.12.14 Østerrike Ramsau am Dachstein 4 X 5 km lag Norge Norge
Mikko Kokslien
Håvard Klemetsen
Jan Schmid
Jørgen Graabak
Kombinert
11.01.15 Frankrike Chaux-Neuve 10 km Gundersen Magnus Moan Kombinert
31.01.15 Italia Val di Fiemme Lagsprint Norge Norge I
Jan Schmid
Jørgen Graabak
Kombinert
01.02.15 Italia Val di Fiemme 10 km Gundersen Jørgen Graabak Kombinert
12.03.15 Norge Granåsen 10 km Gundersen Magnus Moan Kombinert
29.11.14 Finland Kuusamo Sprint klassisk Marit Bjørgen Langrenn
29.11.14 Finland Kuusamo Sprint klassisk Eirik Brandsdal Langrenn
30.11.14 Finland Kuusamo 10 km klassisk Therese Johaug Langrenn
07.12.14 Norge Lillehammer Minitour Marit Bjørgen Langrenn
07.12.14 Norge Lillehammer Minitour Martin Johnsrud Sundby Langrenn
13.12.14 Sveits Davos 10 km klassisk Therese Johaug Langrenn
13.12.14 Sveits Davos 15 km klassisk Martin Johnsrud Sundby Langrenn
14.12.14 Sveits Davos Sprint fri Ingvild Flugstad Østberg Langrenn
14.12.14 Sveits Davos Sprint fri Finn-Hågen Krogh Langrenn
20.12.14 Sveits Davos 10 km fri Marit Bjørgen Langrenn
20.12.14 Sveits Davos 15 km fri Anders Gløersen Langrenn
21.12.14 Sveits Davos Sprint fri Marit Bjørgen Langrenn
11.01.15 Italia Val di Fiemme Tour de Ski Martin Johnsrud Sundby Langrenn
11.01.15 Italia Val di Fiemme Tour de Ski Marit Bjørgen Langrenn
17.01.15 Estland Otepää Sprint klassisk Ingvild Flugstad Østberg Langrenn
17.01.15 Estland Otepää Sprint klassisk Tomas Northug Langrenn
23.01.15 Russland Rybinsk 10 km fri Astrid Uhrenholdt Jacobsen Langrenn
15.02.15 Sverige Östersund Sprint klassisk Marit Bjørgen Langrenn
15.02.15 Sverige Östersund Sprint klassisk Finn-Hågen Krogh Langrenn
16.02.15 Sverige Östersund 15 km fri Finn-Hågen Krogh Langrenn
07.03.15 Finland Lahtis Sprint klassisk Marit Bjørgen Langrenn
07.03.15 Finland Lahtis Sprint klassisk Eirik Brandsdal Langrenn
08.03.15 Finland Lahtis 10 km fri Marit Bjørgen Langrenn
11.03.15 Norge Drammen Spint klasisk Marit Bjørgen Langrenn
11.03.15 Norge Drammen Sprint klasisk Eirik Brandsdal Langrenn
14.03.15 Norge Holmenkollen 50 km fri Sjur Røthe Langrenn
15.03.15 Norge Holmenkollen 30 km fri Marit Bjørgen Langrenn
13.12.14 Russland Nizjnij Tagil HS134 Anders Fannemel Skihopping
01.01.15 Tyskland Garmisch-Partenkirchen HS140 Anders Jacobsen Skihopping
08.02.15 Tyskland Titisee-Neustadt HS142 Anders Fannemel Skihopping
07.03.15 Finland Lahtis HS130 Lag Norge Norge
Anders Bardal
Anders Jacobsen
Anders Fannemel
Rune Velta
Skihopping
03.12.14 Sverige Östersund 20 km Emil Hegle Svendsen Skiskyting
06.12.14 Sverige Östersund 7,5 km Tiril Eckhoff Skiskyting
12.12.14 Østerrike Hochfilzen 10 km Johannes Thingnes Bø Skiskyting
20.12.14 Slovenia Pokljuka 12,5 km Emil Hegle Svendsen Skiskyting
15.01.15 Tyskland Ruhpolding 4 X 7,5 km Norge Norge
Ole Einar Bjørndalen
Erlend Bjøntegaard
Johannes Thingnes Bø
Emil Hegle Svendsen
Skiskyting
16.01.15 Tyskland Ruhpolding 7,5 km Fanny Welle-Strand Horn Skiskyting
17.01.15 Tyskland Ruhpolding 10 km Johannes Thingnes Bø Skiskyting
25.01.15 Italia Antholz 4 X 7,5 km Norge Norge
Ole Einar Bjørndalen
Tarjei Bø
Johannes Thingnes Bø
Emil Hegle Svendsen
Skiskyting
06.02.15 Tsjekkia Nové Město Mix-Stafett Norge Norge
Fanny Welle-Strand Horn
Tiril Eckhoff
Johannes Thingnes Bø
Tarjei Bø
Skiskyting
07.03.15 Finland Kontiolax
VM i skiskyting
10 km sprint Johannes Thingnes Bø Skiskyting

Norske sammelagtseire sesongen 2014/15Rediger

Alpint
Utfor Kjetil Jansrud
Super-G Kjetil Jansrud
Langrenn
Total-Cupen Marit Bjørgen
Martin Johnsrud Sundby
Distanse-Cupen Marit Bjørgen
Sprint-Cupen Marit Bjørgen
Finn-Hågen Krogh

Eksterne lenkerRediger