Åpne hovedmenyen

Liste over kommuner i Bosnia-Hercegovina

Wikimedia-listeartikkel
Illustrasjonen viser Føderasjonen Bosnia.Hercegovina i blått med sine kantoner (ulike sjatteringer), Republika Srpska i rødt og Brčko-distriktet i gult. Samtlige kommuner er også angitt.
Våpen
Politikk i
Bosnia-Hercegovina








Listen over kommuner i Bosnia-Hercegovinas omfatter 79 kommuner i delstaten Føderasjonen Bosnia-Hercegovnia, 63 kommuner i Republika Srpska, samt Brčko-distriktet som kun har ett administrativt nivå.

Føderasjonen Bosnia-Hercegovnia er inndelt i ti kantoner som utgjør et forvaltningsnivå mellom staten og kommunene.[1] Delstaten Republika Sprska er derimot en enhetsstat, hvor det ikke finnes noe administrativt nivå mellom delstatsmyndighetene og kommunene. Brčko-distriktet var tidligere et kondominium mellom delstatene, men er nå autonomt og direkte underlagt republikken Bosnia-Hercegovina. I distriktet finnes byen Brčko.

Kommunene i Bosnia-Hercegovina inneholder vanligvis et sentrum i form av en by eller tettsted, med det samme navn som kommunen. I Sarajevo-kantonen, som ligger i Føderasjonen Bosnia-Hercegovina, utgjør bydelene egne kommuner. En del av Sarajevo tilhører delstaten Republika Srpska.

Føderasjonen Bosnia-HercegovinaRediger

Republika SrpskaRediger

Delstaten Republika Srpska er inndelt i sju statistiske regioner. Disse regionene er inndelt i 63 kommuner (Opštine):[2]

  • Statistikkregionen Banja Luka:
  1. Banja Luka (bykommune)
  2. Gradiška
  3. Kostajnica
  4. Čelinac
  5. Istočni Drvar
  6. Jezero
  7. Kneževo (også kalt Skender Vakuf)
  8. Kotor Varoš
  9. Kozarska Dubica (også Bosanska Dubica)
  10. Krupa na Uni
  11. Kupres
  12. Laktaši
  13. Mrkonjić Grad
  14. Novi Grad (også kalt Bosanski Novi)
  15. Oštra Luka
  16. Petrovac
  17. Prijedor
  18. Prnjavor
  19. Ribnik
  20. Srbac
  21. Šipovo
  22. Teslić
  • Statistikkregionen Doboj:
  1. Brod
  2. Derventa
  3. Doboj
  4. Donji Žabar
  5. Modriča
  6. Pelagićevo
  7. Petrovo
  8. Stanari
  9. Šamac
  10. Vukosavlje
  • Statistikkregionen Bijeljina:
  1. Bijeljina
  2. Lopare
  3. Ugljevik
  • Vlasenica statistikkregiont:
  1. Bratunac
  2. Milići
  3. Osmaci
  4. Srebrenica
  5. Šekovići
  6. Vlasenica
  7. Zvornik
  • Statistikkregionen Sarajevo-Romanija:
  1. Han Pijesak
  2. Istočna Ilidža
  3. Istočni Stari Grad
  4. Lukavica
  5. Pale
  6. Rogatica
  7. Sokolac
  8. Trnovo
  • Statistikkregionen Foča:
  1. Čajniče
  2. Foča (også Srbinje)
  3. Kalinovik
  4. Rudo
  5. Ustiprača (også Novo Goražde, eller Srpsko Goražde)
  6. Višegrad
  • Statistikkregionen Trebinje:
  1. Berkovići
  2. Bileća
  3. Gacko
  4. Istočni Mostar
  5. Ljubinje
  6. Nevesinje
  7. Trebinje

Brčko-distriktetRediger

Brčko-distriktet har kun ett administrativt nivå.

ReferanserRediger

  1. ^ a b c «FEDERATION OF BOSNIA AND HERZEGOVINA IN FIGURES» (PDF). FEDERATION OF BOSNIA AND HERZEGOVINA INSTITUTE FOR STATISTICS OF FB&H. 2009. Arkivert fra originalen (PDF) 21. september 2015. Besøkt 3. september 2015. 
  2. ^ «Opstine Republike Srpske». Association of municipalities and towns of Republic of Srpska. Besøkt 4. september 2015.