Liste over innsjøer i Viken

Liste over innsjøer i Viken fylke


Liste over innsjøer i Viken er innsjøer som helt eller delvis ligger innenfor grensene til Viken fylke.

Mjøsa sett fra Minnesund
Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.
Navn Areal km² Moh. Beliggenhet Bemerkning
Ara 7,28 105 Aremark
Aspern 6,76 105 Aremark
Aurdalsfjorden 2,26 547 Flå delvis Sør-Aurdal (Oppland)
Ballatjern 0,03 355 Nedre Eiker
Bergsjø 1,17 213 Ringerike Havikskogen (Sokna)
Bergsjøen 1,6816 1082 Ål
Bergstjernet 0,2306 228 Nittedal Reservevannkilde
Bindingsvannet 0,619 172 Enebakk, Nordre Follo
Bjertnessjøen 0,429 335 Nannestad
Bjornesfjorden 18,55 1223 Nore og Uvdal
Bjørkelangen 2,86 124 Aurskog-Høland
Bjørknessjøen 2,8 198 Nes, Aurskog-Høland
Blekslitjernet 0,25 103 Nesodden Vannverksmagasin Regulert
0,23-0,27 km²; 102-104 moh
Bogstadvannet 1,096 149 Bærum delvis Oslo
Breidsjøen 0,675 245 Aurskog-Høland
Breivannet 0,78 213 Ringerike Brekkebygda
Brommafjorden 3,16 152 Nes
Buvatnet 0,138 262 Gjerdrum Drikkevannskilde
Bølertjern 0,784 213 Fet Inkludert Lintjernet
Børtervanna 2,58 194 Enebakk
Børtevannet 0,3736 86 Sarpsborg
Damsortungen 0,3690 444 Nittedal
Damtjern 0,4424 452 Ringerike Magasin for Åsa kraftverk
Dragsjøen 0,552 195 Nes
Drettvannet 0,3443 254 Lørenskog
Dælivannet 0,11 99 Bærum
Eikeren 27,02 19 Øvre Eiker delvis Holmestrand (Vestfold og Telemark); drikkevannskilde for Vestfold
Elvannet 0,664 341 Nittedal delvis Oslo
Engervannet 0,18 0,4 Bærum
Ertevannet 1,1347 102 Rakkestad
Femsjøen 10,64 79 Halden
Flakavatnet 3,43 1453 Hol delvis Ulvik (Vestland)
Floen (Ulviksjøen) 2,04 179 Aurskog-Høland
Flolangen 0,3389 190 Nes
Fløyta 0,406 270 Eidsvoll
Frønessjøen 0,5657 183 Rakkestad, Marker
Flævatn 16,39 1109 Ål, Hemsedal Areal inkludert Gyrinosvatnet etter oppdemming
Geitsjøen 0,3621 174 Lørenskog, Rælingen Areal inkludert Fløyta
Geitsjøen 3,15 1111 Nore og Uvdal
Gjersjøen 2,64 40 Nordre Follo, Ås
Gjølsjøen 0,9816 114 Marker
Glitre (innsjø) 3,68 358 Modum, Lier, Nedre Eiker, Øvre Eiker
Grønevatnet 1,2145 1194 Hol
Hajeren 2,27 413 Kongsberg delvis Holmestrand (Vestfold og Telemark)
Halldalsvatnet 2,1986 844 Ål
Halnefjorden 13,61 1130 Hol, Nore og Uvdal delvis Eidfjord (Hordaland)
Haugesjø 1,2371 367,3 Flesberg
Havsjøen 1,60 220 Aurskog-Høland delvis Innlandet
Hettefjorden 2,24 1231 Nore og Uvdal
Holmevatnet (Hol) 1,0085 779,1 Hol
Holsfjorden 1,25 540 Hol
Holvann 1,1466 164 Halden
Holværvatnet 1,4305 1181 Hol
Hoppestadvatnet 1,736 561,6 Flesberg
Horgesetervatna 1,9243 311 Sigdal, Flesberg
Hurdalssjøen 32,31 175 Hurdal, Nannestad, Eidsvoll
Høvren 2,0534 820,6 Nes, Gol Delvis Sør-Aurdal (Oppland)
Isesjøen 6,2 38 Sarpsborg
Juklevatnet 3,07 1286 Hemsedal delvis Lærdal (Vestland)
Katnosa 2,59 464 Ringerike Nordmarka, også Lunner og Jevnaker (Innlandet)
Kløsa 0,8111 172 Rakkestad
Kolbjørnviksjøen 0,57 114,7 Rakkestad, Marker, Aremark
Kravikfjorden 2,92 262 Nore og Uvdal
Krøderen 42,88 132 Krødsherad, Flå
Kvernsjøen (Nannestad) 0,3362 470 Nannestad
Langen (Akershus) 1,49 126 Nordre Follo,Enebakk
Langen (Sarpsborg) 0,5954 89 Sarpsborg, Rakkestad, Halden
Langesjøen 10,78 1206 Nore og Uvdal
Langfossjøen 0,3795 228 Aurskog-Høland
Langlivannet 0,73 314 Ringerike, Oslo Krokskogen
Langsjøen 1,029 195 Aurskog-Høland
Langvann 0,8958 177 Hurum
Langvannet 0,15 153 Lørenskog
Langvannet 0,547 372 Nittedal delvis Oslo
Langevatnet 1,20 207 Ringerike Brekkebygda
Langvannet (Rømskog) 1,0388 214 Marker, Aurskog-Høland Areal eksklusive Rødvannet
Lauvnesvatnet 2,28 366 Sigdal, Flesberg
Lufsjå 4,91 1214 Nore og Uvdal delvis Tinn (Vestfold og Telemark)
Lyseren 7,27 161 Enebakk, Indre Østfold
Lysjøen 0,416 352 Eidsvoll delvis Innlandet
Maltjern 0,453 199 Aurskog-Høland
Mangen 4,16 194 Aurskog-Høland delvis Innlandet
Marivannet 0,09 432 Nedre Eiker
Midsjøvannet 0,31 129 Nordre Follo
Mingevannet 4,257 24 Sarpsborg, Skiptvet
Mjermen 7,11 165 Aurskog-Høland
Mjær 1,68 109,5 Enebakk, Indre Østfold
Mjøsa 365,19 123 Eidsvoll delvis Innlandet
Mosjøen 0,552 233 Enebakk
Mykle 6,02 422 Kongsberg
Mønevannet (Lørenskog) 0,26 170 Lørenskog
Mår 20,50 1121 Nore og Uvdal delvis Tinn (Vestfold og Telemark)
Nevlingen 1,5777 572,8 Flå Delvis Sør-Aurdal (Oppland)
Nettmangen 1,199 202 Nes Delvis Innlandet
Nordbysjøen 0,758 230 Rælingen, Enebakk
Nordre Boksjø 2,04 173 Halden, Aremark
Nordre Heggelivann 0,94 500 Ringerike Krokskogen
Nordre Kornsjø 5,52 141 Halden delvis Sverige
Nordre Økteren 1,2692 972 Nore og Uvdal
Norefjorden 3,90 265 Nore og Uvdal
Nord-Elvåga 1,39 195 Lørenskog delvis Oslo
Nygardsvatnet 3,36 991 Hol
Nyhellermagasinet 16,74 1438 Hol delvis Aurland (Sogn og Fjordane)
Nærevannet 0,625 131 Nordre Follo
Ossjøen 2,3653 951,8 Hol
Ottsjøen 1,021 369 Eidsvoll Delvis Innlandet
Padderudvannet 0,18 188,5 Asker
Pollevannet 0,28 0,8 Ås
Pålsbufjorden 19,55 749 Nore og Uvdal, Hol
Rambergvatnet (Hol) 1,4504 745,4 Hol
Reinsjøen 1,3378 1192 Nore og Uvdal, Nes, Flå
Romsjøen 0,627 234 Nes
Ramstadsjøen 0,27 266 Rælingen
Raudsjø 0,25 232 Enebakk
Rolandsjøen 0,16 143 Nordre Follo
Råsjøen 0,885 436 Nannestad
Rødenessjøen 16,42 118 Marker
Rødungen 13,10 958 Ål, Nore og Uvdal
Rødungen 5,04 1022 Ål
Sagstusjøen 0,776 191 Nes
Sandungen 2,11 146 Hurum
Samsjøen 3,18 214 Ringerike, Jevnaker Ådal
Semsvannet 0,753 145 Asker
Setten 11,97 167 Aurskog-Høland
Skarvsvatnet 3,65 1117 Nore og Uvdal
Skaupsjøen 2,86 1158 Nore og Uvdal delvis Eidfjord (Hordaland)
Skinnerflo 1,5302 0 Råde, Fredrikstad
Skjeklesjøen 0,6995 111,2 Rakkestad Inkl. Greåkersjøen
Skjerjavatnet 1,5718 1195 Hol
Skjerva 0,7835 417 Lunner
Skrykken 5,31 1158 Nore og Uvdal
Skulerudvannet 1,82 118,6 Aurskog-Høland
Skurdalsfjorden 2,04 782,4 Hol
Skålsjøen 0,32 254 Lørenskog
Sløddfjorden 4,22 984 Hol
Smågefjorden 2,40 1171 Nore og Uvdal
Sognevannet 0,91 203 Ringerike Strømsoddbygda
Solevatn 1,7221 170,4 Sigdal
Soneren 6,49 103 Sigdal
Sotsjøen 0,625 204 Aurskog-Høland
Sperillen 37,01 155-152 Ringerike Ådal
Spålen 0,93 480 Ringerike
Steinsjøen 0,524 432 Hurdal, Østre Toten Delvis Innlandet
Stolsvatnet 34,86 1090 Hol, Ål Areal inkludert Djupsvatnet, Geitevatnet, Svaravatnet, Riskevatnet, Buvatnet, Olsennvatnet og Frosen etter oppdemming
Storekrækkja 4,18 1151 Hol
Storevatnet 4,87 824 Hemsedal
Store Erte 4,37 109 Halden
Store Le 18,83 103 Aremark, Marker delvis Sverige
Store Risen 1,1107 194 Marker delvis Akershus
Store Sandungen 0,643 319 Asker
Storflåtan 1,93 454 Ringerike
Storøyungen 0,976 331 Nittedal, Nannestad
Stovivannet 0,412 110 Bærum
Strandafjorden 3,00 445 Ål
Strandavatnet (Hol) 23,75 975 Hol
Strøen 3,54 747 Nes delvis Sør-Aurdal (Oppland)
Strykenvatnet 0,21 232 Nittedal delvis Innlandet
Sulevatnet 2,93 1420 Hemsedal også Vang (Oppland) og Lærdal (Sogn og Fjordane)
Sværsvann 0,479 136 Nordre Follo delvis Oslo
Sæbyvannet 1,5442 47,6 Våler
Søndre Boksjø 8,13 166 Halden, Aremark delvis Sverige
Søndre Holsjøen 0,673 277 Eidsvoll
Sønstevatn 12,77 1060–1029 Nore og Uvdal
Søre Økteren 1,2725 970,6 Nore og Uvdal
Sørkjevatn 3,45 746 Rollag
Sør-Elvåga 0,32 195 Lørenskog Delvis Oslo
Tingvollfjorden (Ål) 0,20 336 Ål
Tinnhølen 4,57 1213 Nore og Uvdal delvis Eidfjord (Hordaland)
Tisleifjorden 13,54 819 Gol, Hemsedal også Nord-Aurdal (Oppland)
Tonevannet 0,21 244 Enebakk
Tunevannet 2,25 40 Sarpsborg
Tunhovdfjorden 25,30 734–716 Nore og Uvdal
Tunnsjøen (Aurskog-Høland) 0,846 200 Aurskog-Høland
Tunsennvatnet 1,0646 902,1 Nore og Uvdal
Tvetervann 1,1393 79 Sarpsborg
Tyrifjorden 138,56 63 Ringerike, Hole, Lier og Modum Norges 5. største innsjø
Tævsjøen 0,574 182 Aurskog-Høland
Ullerentjernet 0,11 162 Ringerike Holleia
Ulvenvannet 0,4 183 Asker Delvis Buskerud
Ustevatn 12,40 985–968 Hol
Utsjøen 0,683 270 Nes
Vansjø 36,94 25 Våler, Råde, Moss
Varaldsetvatnet 1,1466 1005 Hol
Vatnebrynnvatnet 1,08 236,7 Flesberg
Vatsfjorden (Ål) 1,4402 736 Ål
Vavatn 4,86 1124 Hemsedal
Vesleflåtan 1,19 450 Ringerike
Veslekrækkja 1,979 1147,4 Hol
Vestre Bjonevatnet 2,15 232 Ringerike også Søndre Land og Gran (Oppland)
Vestvannet 7,97 25 Sarpsborg
Visterflo 3,35 0,1 Sarpsborg, Fredrikstad
Vrangen 0,3515 478 Nittedal
Væleren 3,29 209 Ringerike Holleia. Drikkevannskilde for Tyristrand
Våg 0,93 126 Enebakk
Øgderen 12,8 133 Indre Østfold, Aurskog-Høland
Øksne 2,80 413 Øvre Eiker delvis Holmestrand (Vestfold og Telemark)
Øljusjøen 8,45 1335 Hemsedal delvis Lærdal (Sogn og Fjordane)
Ørfiske 0,781 337 Nittedal Delvis Oslo
Ørsjøen 6,35 142 Halden
Ørteren 10,46 1147 Hol
Øvre Hein 6,72 1113 Nore og Uvdal, Hol
Øyangen (Gran og Hurdal) 4,02 442 Hurdal delvis Innlandet
Øyangen 3,14 562 Ringerike Nordmarka
Øyeren 84,74 101 Indre Østfold, Spydeberg, Enebakk, Lillestrøm, Rælingen
Øymarksjøen 14,33 107 Marker, Aremark
Årbogen 189 Nedre Eiker
Årungen 1,174 34 Ås, Frogn

KilderRediger