Liste over innsjøer i Buskerud

Liste over innsjøer i Buskerud er innsjøer som helt eller delvis ligger innenfor grensene til Buskerud fylke.

Denne listen er foreløpig ufullstendig. Om du vet mer, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Husk referanser.


Navn Areal km² Moh. Beliggenhet Bemerkning
Aurdalsfjorden 2,26 547 Flå delvis Sør-Aurdal (Oppland)
Ballatjern 0,03 355 Nedre Eiker
Bergsjø 1,17 213 Ringerike Havikskogen (Sokna)
Bergsjøen 1,6816 1082 Ål
Bjornesfjorden 18,55 1223 Nore og Uvdal
Breivannet 0,78 213 Ringerike Brekkebygda
Brommafjorden 3,16 152 Nes
Damtjern 0,4424 452 Ringerike Magasin for Åsa kraftverk
Eikeren 27,02 19 Øvre Eiker delvis Holmestrand (Vestfold og Telemark); drikkevannskilde for Vestfold
Flakavatnet 3,43 1453 Hol delvis Ulvik (Hordaland)
Flævatn 16,39 1109 Ål, Hemsedal Areal inkludert Gyrinosvatnet etter oppdemming
Geitsjøen 3,15 1111 Nore og Uvdal
Glitre (innsjø) 3,68 358 Modum, Lier, Nedre Eiker, Øvre Eiker
Grønevatnet 1,2145 1194 Hol
Hajeren 2,27 413 Kongsberg delvis Holmestrand (Vestfold og Telemark)
Halldalsvatnet 2,1986 844 Ål
Halnefjorden 13,61 1130 Hol, Nore og Uvdal delvis Eidfjord (Hordaland)
Haugesjø 1,2371 367,3 Flesberg
Hettefjorden 2,24 1231 Nore og Uvdal
Holmevatnet (Hol) 1,0085 779,1 Hol
Holsfjorden 1,25 540 Hol
Holværvatnet 1,4305 1181 Hol
Hoppestadvatnet 1,736 561,6 Flesberg
Horgesetervatna 1,9243 311 Sigdal, Flesberg
Høvren 2,0534 820,6 Nes, Gol Delvis Sør-Aurdal (Oppland)
Juklevatnet 3,07 1286 Hemsedal delvis Lærdal (Sogn og Fjordane)
Katnosa 2,59 464 Ringerike Nordmarka, også Lunner og Jevnaker (Oppland)
Kravikfjorden 2,92 262 Nore og Uvdal
Krøderen 42,88 132 Krødsherad, Flå
Langesjøen 10,78 1206 Nore og Uvdal
Langevatnet 1,20 207 Ringerike Brekkebygda
Langlivannet 0,73 314 Ringerike, Oslo Krokskogen
Langvann 0,8958 177 Hurum
Lauvnesvatnet 2,28 366 Sigdal, Flesberg
Lufsjå 4,91 1214 Nore og Uvdal delvis Tinn (Vestfold og Telemark)
Marivannet 0,09 432 Nedre Eiker
Mykle 6,02 422 Kongsberg
Mår 20,50 1121 Nore og Uvdal delvis Tinn (Vestfold og Telemark)
Nevlingen 1,5777 572,8 Flå Delvis Sør-Aurdal (Oppland)
Nordre Heggelivann 0,94 500 Ringerike Krokskogen
Nordre Økteren 1,2692 972 Nore og Uvdal
Norefjorden 3,90 265 Nore og Uvdal
Nygardsvatnet 3,36 991 Hol
Nyhellermagasinet 16,74 1438 Hol delvis Aurland (Sogn og Fjordane)
Ossjøen 2,3653 951,8 Hol
Pålsbufjorden 19,55 749 Nore og Uvdal, Hol
Rambergvatnet (Hol) 1,4504 745,4 Hol
Reinsjøen 1,3378 1192 Nore og Uvdal, Nes, Flå
Rødungen 13,10 958 Ål, Nore og Uvdal
Rødungen 5,04 1022 Ål
Sandungen 2,11 146 Hurum
Samsjøen 3,18 214 Ringerike, Jevnaker Ådal
Skarvsvatnet 3,65 1117 Nore og Uvdal
Skaupsjøen 2,86 1158 Nore og Uvdal delvis Eidfjord (Hordaland)
Skjerjavatnet 1,5718 1195 Hol
Skrykken 5,31 1158 Nore og Uvdal
Skurdalsfjorden 2,04 782,4 Hol
Sløddfjorden 4,22 984 Hol
Smågefjorden 2,40 1171 Nore og Uvdal
Sognevannet 0,91 203 Ringerike Strømsoddbygda
Solevatn 1,7221 170,4 Sigdal
Soneren 6,49 103 Sigdal
Sperillen 37,01 155-152 Ringerike Ådal
Spålen 0,93 480 Ringerike
Stolsvatnet 34,86 1090 Hol, Ål Areal inkludert Djupsvatnet, Geitevatnet, Svaravatnet, Riskevatnet, Buvatnet, Olsennvatnet og Frosen etter oppdemming
Storekrækkja 4,18 1151 Hol
Storevatnet 4,87 824 Hemsedal
Storflåtan 1,93 454 Ringerike
Strandafjorden 3,00 445 Ål
Strandavatnet (Hol) 23,75 975 Hol
Strøen 3,54 747 Nes delvis Sør-Aurdal (Oppland)
Sulevatnet 2,93 1420 Hemsedal også Vang (Oppland) og Lærdal (Sogn og Fjordane)
Sønstevatn 12,77 1060–1029 Nore og Uvdal
Søre Økteren 1,2725 970,6 Nore og Uvdal
Sørkjevatn 3,45 746 Rollag
Tingvollfjorden (Ål) 0,20 336 Ål
Tinnhølen 4,57 1213 Nore og Uvdal delvis Eidfjord (Hordaland)
Tisleifjorden 13,54 819 Gol, Hemsedal også Nord-Aurdal (Oppland)
Tunhovdfjorden 25,30 734–716 Nore og Uvdal
Tunsennvatnet 1,0646 902,1 Nore og Uvdal
Tyrifjorden 138,56 63 Ringerike, Hole, Lier og Modum Norges 5. største innsjø
Ullerentjernet 0,11 162 Ringerike Holleia
Ustevatn 12,40 985–968 Hol
Varaldsetvatnet 1,1466 1005 Hol
Vatnebrynnvatnet 1,08 236,7 Flesberg
Vatsfjorden (Ål) 1,4402 736 Ål
Vavatn 4,86 1124 Hemsedal
Vesleflåtan 1,19 450 Ringerike
Veslekrækkja 1,979 1147,4 Hol
Vestre Bjonevatnet 2,15 232 Ringerike også Søndre Land og Gran (Oppland)
Væleren 3,29 209 Ringerike Holleia. Drikkevannskilde for Tyristrand
Øksne 2,80 413 Øvre Eiker delvis Holmestrand (Vestfold og Telemark)
Øljusjøen 8,45 1335 Hemsedal delvis Lærdal (Sogn og Fjordane)
Ørteren 10,46 1147 Hol
Øvre Hein 6,72 1113 Nore og Uvdal, Hol
Øyangen 3,14 562 Ringerike Nordmarka
Årbogen 189 Nedre Eiker

Eksterne lenkerRediger

KilderRediger