Åpne hovedmenyen

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 2005–2009

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 2005–2009 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge fra januar 2005 til desember 2009.

Innhold

Norges landskamper 2005Rediger

Vennskapskamp, 22. januar 2005

  Kuwait 1–1 (1–0)   Norge Kuwait nasjonalstadion (Kuwait by)

Basher Abdul-Aziz   27'

Raymond Kvisvik   49'

Norges lag:
Espen Johnsen, Jon Inge Høiland (Frode Kippe fra 77'), Christer Basma, Ragnvald Soma, Jarl André Storbæk, Øyvind Storflor (Roger Risholt fra 77'), Ardian Gashi, Petter Rudi, Raymond Kvisvik (Thomas Holm fra 64'), Bengt Sæternes (Lars Iver Strand fra 46'), Ole Martin Årst.


Dommer: Qasem Shaban
Tilskuere: 200

Vennskapskamp, 25. januar 2005

  Bahrain 0–1 (0–0)   Norge Bahrain nasjonalstadion (Manama)

Raymond Kvisvik   49'
Ole Martin Årst   90'

Norges lag:
Espen Johnsen, Christer Basma (Thomas Holm fra 46'), Trond Andersen (Ragnvald Soma fra 80'), Frode Kippe, Erlend Hanstveit, Petter Rudi (Roger Risholt fra 46'), Ardian Gashi, Øyvind Storflor (Espen Hoff fra 46'), Lars Iver Strand, Raymond Kvisvik (Espen Søgård fra 67'), Bengt Sæternes (Ole Martin Årst fra 46').


Dommer: Abdulla Al-Bannai
Tilskuere: 4 000

Vennskapskamp, 28. januar 2005

  Jordan 0–0 (0–0)   Norge Amman stadion (Amman)
Norges lag:
Espen Johnsen (Knut Borch fra 46'), Jarl André Storbæk, Ragnvald Soma (Øyvind Storflor fra 46'), Frode Kippe, Erlend Hanstveit, Ardian Gashi (Roger Risholt fra 46'), Thomas Holm (Lars Iver Strand fra 71'), Trond Andersen, Petter Rudi (Espen Søgård fra 71'), Raymond Kvisvik, Bengt Sæternes.


Dommer: Hassan Al Shoufi
Tilskuere: 8 000

Vennskapskamp, 9. februar 2005

  Malta 0–3 (0–0)   Norge Ta'Qali stadion (Valletta)

Sigurd Rushfeldt   71'
Sigurd Rushfeldt   80'
John Arne Riise   82'

Norges lag:
Espen Johnsen, André Bergdølmo, Erik Hagen, Claus Lundekvam, John Arne Riise, Petter Rudi, Magne Hoseth (Ståle Stensaas fra 46'), Thorstein Helstad (Raymond Kvisvik fra 46'), Morten Gamst Pedersen (Hassan El Fakiri fra 62'), Steffen Iversen (Sigurd Rushfeldt fra 46'), John Carew (Azar Karadas fra 62').


Dommer: David Malcolm
Tilskuere: 1 000

Kvalifisering til VM, 30. mars 2005

  Moldova 0–0 (0–0)   Norge Stadionul Republican (Chisinau)
Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Erik Hagen, Claus Lundekvam, John Arne Riise, Jan Gunnar Solli, Tommy Svindal Larsen, Magne Hoseth (John Carew fra 59'), Morten Gamst Pedersen, Sigurd Rushfeldt (Azar Karadas fra 80'), Steffen Iversen.


Dommer: Florian Meyer
Tilskuere: 3 000

Vennskapskamp, 20. april 2005

  Estland 1–2 (0–1)   Norge A. Le Coq Arena (Tallinn)

Alexander Saharov   81'

Frode Johnsen   24'
Daniel Braaten   54'

Norges lag:
Espen Johnsen, Andre Bergdølmo, Vidar Riseth, Trond Andersen (Jarl-André Storbæk fra 82'), Ståle Stensaas, Daniel Braaten, Brede Hangeland (Petter Rudi fra 64'), Jan Gunnar Solli, Raymond Kvisvik, Frode Johnsen, Ole Martin Årst.


Dommer: Pieter Vink
Tilskuere: 4 000

Vennskapskamp, 24. mai 2005

  Norge 1–0 (0–0)   Costa Rica Ullevaal Stadion (Oslo)

Frode Johnsen   78'

Norges lag:
Espen Johnsen, Jon Inge Høiland (Marius Johnsen fra 46'), Brede Hangeland, Bård Borgersen, André Bergdølmo, Tommy Svindal Larsen (Raymond Kvisvik fra 54'), Martin Andresen (Kristofer Hæstad fra 46'), Jan Gunnar Solli, Steffen Iversen (Frode Johnsen fra 46'), Morten Gamst Pedersen, Bengt Sæternes (Ole Martin Årst fra 46').


Dommer: Dick van Egmond
Tilskuere: 21 251

Kvalifisering til VM, 4. juni 2005

  Norge 0–0 (0–0)   Italia Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Erik Hagen, Claus Lundekvam, John Arne Riise, Martin Andresen, Kristofer Hæstad, Jan Gunnar Solli (Azar Karadas fra 71'), Steffen Iversen (Frode Johnsen fra 84'), Morten Gamst Pedersen, John Carew.


Dommer: Manuel Mejuto González
Tilskuere: 24 829

Vennskapskamp, 8. juni 2005

  Sverige 2–3 (1–0)   Norge Råsunda stadion (Stockholm)

Kim Källström   16'
Johan Elmander   68'

John Arne Riise   60'
Thorstein Helstad   64'
Steffen Iversen   65'

Norges lag:
Espen Johnsen, Jon Inge Høiland, Brede Hangeland, Bård Borgersen, John Arne Riise, Kristofer Hæstad (Jan Gunnar Solli fra 46'), Magne Hoseth (Raymond Kvisvik fra 66'), Thorstein Helstad (Azar Karadas fra 88'), Frode Johnsen (Steffen Iversen fra 46'), Morten Gamst Pedersen (Marius Johnsen fra 46'), John Carew (Ole Martin Årst fra 71').


Dommer: Jaroslav Jara
Tilskuere: 15 345

Vennskapskamp, 17. august 2005

  Norge 0–2 (0–1)   Sveits Ullevaal Stadion (Oslo)

Alexander Frei   16'
André Bergdølmo   59' (Selvmål)

Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Erik Hagen (Kjetil Wæhler fra 71'), Claus Lundekvam, John Arne Riise, Kristofer Hæstad, Christian Grindheim (Eirik Bakke fra 46'), Alex Valencia (Hassan El Fakiri fra 87'), Steffen Iversen (Thorstein Helstad fra 46'), Morten Gamst Pedersen, John Carew (Ole Martin Årst fra 46').


Dommer: Nicolai Vollquartz
Tilskuere: 15 345

Kvalifisering til VM, 3. september 2005

  Slovenia 2–3 (1–2)   Norge Arena Petrol (Celje)

Sebastjan Cimirotič   4'
Anton Žlogar   83'

John Carew   3'
Claus Lundekvam   24'
Morten Gamst Pedersen   90'

Norges lag:
Thomas Myhre, Jon Inge Høiland, Erik Hagen, Claus Lundekvam, André Bergdølmo, Jan Gunnar Solli (Martin Andresen fra 67'), Kristofer Hæstad, Christian Grindheim, Morten Gamst Pedersen, John Carew, Steffen Iversen (Daniel Braaten fra 11', Ole Martin Årst fra 82').


Dommer: Luis Medina Cantalejo
Tilskuere: 9 000

Kvalifisering til VM, 7. september 2005

  Norge 1–2 (0–2)   Skottland Ullevaal Stadion (Oslo)

Ole Martin Årst   89'

Kenny Miller   21'
Kenny Miller   31'

Norges lag:
Thomas Myhre, Jan Gunnar Solli (Ole Martin Årst fra 46'), Vidar Riseth, Claus Lundekvam, André Bergdølmo, Martin Andresen, Christian Grindheim, Alex Valencia (Kristofer Hæstad fra 46'), Egil Østenstad (Daniel Braaten fra 46'), John Arne Riise, John Carew.


Dommer: Alain Hamer
Tilskuere: 24 904

Kvalifisering til VM, 8. oktober 2005

  Norge 1–0 (0–0)   Moldova Ullevaal Stadion (Oslo)

Sigurd Rushfeldt   50'

Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Morten Gamst Pedersen, Kristofer Hæstad, Christian Grindheim, Marius Johnsen (Jan Gunnar Solli fra 64'), Sigurd Rushfeldt (Daniel Braaten fra 83'), Steffen Iversen (Thorstein Helstad fra 90').


Dommer: Steve Bennett
Tilskuere: 23 409

Kvalifisering til VM, 12. oktober 2005

  Hviterussland 0–1 (0–0)   Norge Dinamo stadion (Minsk)

Thorstein Helstad   70'

Norges lag:
Thomas Myhre, Jon Inge Høiland, Erik Hagen (Bård Borgersen fra 81'), Brede Hangeland, John Arne Riise, Jan Gunnar Solli (Ardian Gashi fra 73'), Fredrik Strømstad, Christian Grindheim, Morten Gamst Pedersen, Sigurd Rushfeldt (Thorstein Helstad fra 46'), Steffen Iversen.


Dommer: Konrad Plautz
Tilskuere: 15 000

Kvalifiseringsgruppe 5

# Lag K S U T Mål ± P
1   Italia 10 7 2 1 17–8 9 23
2   Norge 10 5 3 2 12–7 5 18
3   Skottland 10 3 4 3 9–7 2 13
4   Slovenia 10 3 3 4 10–13 −3 12
5   Hviterussland 10 2 4 4 12–14 −2 10
6   Moldova 10 1 2 7 5–16 −11 5

Play-off til VM, 12. november 2005

  Norge 0–1 (0–1)   Tsjekkia Ullevaal Stadion (Oslo)

Vladimír Šmicer   31'

Norges lag:
Thomas Myhre, André Bergdølmo, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Kristofer Hæstad, Christian Grindheim (Fredrik Strømstad fra 87'), Jan Gunnar Solli (Daniel Braaten fra 46'), Steffen Iversen (Ole Martin Årst fra 78'), Morten Gamst Pedersen, John Carew.


Dommer: Massimo Busacca
Tilskuere: 24 264

Play-off til VM, 16. november 2005

  Tsjekkia 1–0 (1–0)   Norge Toyota Arena (Praha)

Tomáš Rosický   35'

Norges lag:
Thomas Myhre, Jon Inge Høiland, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise (Marius Johnsen fra 90'), Fredrik Strømstad, Kristofer Hæstad, Thorstein Helstad (Ole Martin Årst fra 58'), Steffen Iversen (Jan Gunnar Solli fra 46'), Morten Gamst Pedersen, John Carew.


Dommer: Graham Poll
Tilskuere: 17 464

  • Med 0–2 sammenlagt i playoff-kampene mot Tsjekkia klarte ikke Norge å kvalifisere seg til VM i fotball 2006.

Norges landskamper 2006Rediger

Vennskapskamp, 25. januar 2006

  Mexico 2–1 (1–1)   Norge Monster Park (San Francisco)

Francisco Fonseca   37'
Luis Ernesto Pérez   88'

Ole Martin Årst   10'
Bård Borgersen   90'

Norges lag:
Espen Johnsen, Jarl André Storbæk, Brede Hangeland, Bård Borgersen, Trond Erik Bertelsen, Petter Rudi, Petter Vaagan Moen, Alex Valencia (Espen Olsen fra 62'), Magne Hoseth (Henning Hauger fra 46'), Raymond Kvisvik, Ole Martin Årst.


Dommer: Terry Vaughn
Tilskuere: 44 729

Vennskapskamp, 29. januar 2006

  USA 5–0 (2–0)   Norge Home Depot Center (Los Angeles)

Taylor Twellman   5'
Taylor Twellman   18'
Eddie Pope   67'
Taylor Twellman   76'
Chris Klein   87'

Norges lag:
Espen Johnsen, Steinar Pedersen, Brede Hangeland, Frode Kippe, Erlend Hanstveit (Trond Erik Bertelsen fra 46'), Petter Rudi (Magne Hoseth fra 64'), Henning Hauger (Alex Valencia fra 46'), Tomasz Sokołowski (Raymond Kvisvik fra 46'), Petter Vaagan Moen, Stian Ohr (Espen Olsen fra 46'), Ole Martin Årst.


Dommer: Oscar Ruiz Acosta
Tilskuere: 16 366

Vennskapskamp, 1. mars 2006

  Senegal 2–1 (2–1)   Norge Stade Léopold Sédar Senghor (Dakar)

Moussa N'Diaye   20'
Babacar Gueye   36'

Erik Hagen   41'

Norges lag:
Thomas Myhre, Jon Inge Høiland, Erik Hagen (Bård Borgersen fra 46'), Brede Hangeland (Atle Roar Håland fra 46'), Trond Erik Bertelsen (Pa-Modou Kah fra 71'), Hassan El Fakiri (Petter Rudi fra 46'), Jan Gunnar Solli, Petter Vaagan Moen, John Arne Riise, Ole Martin Årst, Daniel Braaten (Azar Karadas fra 62').


Dommer: Palle Lassina
Tilskuere: 45 000

Vennskapskamp, 24. mai 2006

  Norge 2–2 (1–0)   Paraguay Ullevaal Stadion (Oslo)

Frode Johnsen   22'
Frode Johnsen   61'

Carlos Gamarra   48'
Nelson Haedo Valdez   54'

Norges lag:
Thomas Myhre, Jon Inge Høiland, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Martin Andresen, Tommy Svindal Larsen, Fredrik Strømstad (Christian Grindheim fra 85'), Frode Johnsen, Morten Gamst Pedersen, John Carew (Ole Martin Årst fra 39')


Dommer: Pavel Olsiak
Tilskuere: 10 227

Vennskapskamp, 1. juni 2006

  Norge 0–0 (0–0)   Sør-Korea Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Thomas Myhre, Jon Inge Høiland, Brede Hangeland, Anders Rambekk, John Arne Riise, Fredrik Strømstad (Christian Grindheim fra 60'), Tommy Svindal Larsen, Martin Andresen, Morten Gamst Pedersen, John Carew (Ole Martin Årst fra 71'), Frode Johnsen.


Dommer: Johan Verbist
Tilskuere: 15 487

Vennskapskamp, 16. august 2006

  Norge 1–1 (0–0)   Brasil Ullevaal Stadion (Oslo)

Morten Gamst Pedersen   51'

Daniel Carvalho   62'

Norges lag:
Thomas Myhre, Anders Rambekk, Erik Hagen (Kjetil Wæhler fra 78'), Brede Hangeland, John Arne Riise, Fredrik Strømstad (Christian Grindheim fra 79'), Martin Andresen, Kristofer Hæstad, Morten Gamst Pedersen (Ole Martin Årst fra 72'), Ole Gunnar Solskjær (Steffen Iversen fra 46'), John Carew (Daniel Braaten fra 90')


Dommer: Stuart Dougal
Tilskuere: 25 062

Kvalifisering til EM, 2. september 2006

  Ungarn 1–4 (0–3)   Norge Ferenc Szusza stadion (Budapest)

Zoltán Gera   89' (Straffe)

Ole Gunnar Solskjær   15'
Fredrik Strømstad   31'
Morten Gamst Pedersen   41'
Ole Gunnar Solskjær   54'

Norges lag:
Thomas Myhre, Anders Rambekk, Erik Hagen, Brede Hangeland, Marius Johnsen, Martin Andresen, Kristofer Hæstad (Tommy Svindal Larsen fra 85'), Fredrik Strømstad (Daniel Braaten fra 62'), Ole Gunnar Solskjær, Morten Gamst Pedersen, John Carew (Steffen Iversen fra 76').


Dommer: Pieter Vink
Tilskuere: 9 000

Kvalifisering til EM, 6. september 2006

  Norge 2–0 (0–0)   Moldova Ullevaal Stadion (Oslo)

Fredrik Strømstad   74'
Steffen Iversen   79'

Victor Berco   46'

Norges lag:
Thomas Myhre, Anders Rambekk, Erik Hagen, Brede Hangeland, Marius Johnsen (Steffen Iversen fra 65'), Fredrik Strømstad (Tommy Svindal Larsen fra 90'), Martin Andresen, Kristofer Hæstad, Morten Gamst Pedersen, John Carew, Frode Johnsen (Ole Gunnar Solskjær fra 46').


Dommer: Hristo Ristoskov
Tilskuere: 23 848

Kvalifisering til EM, 7. oktober 2006

  Hellas 1–0 (1–0)   Norge Karaiskakis stadion (Athen)

Kostas Katsouranis   33'

Norges lag:
Thomas Myhre, Anders Rambekk (Ole Martin Årst fra 85'), Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Fredrik Strømstad (Daniel Braaten fra 61'), Martin Andresen, Kristofer Hæstad, Morten Gamst Pedersen, Ole Gunnar Solskjær, Steffen Iversen.


Dommer: Lubos Michel
Tilskuere: 25 000

Vennskapskamp, 15. november 2006

  Serbia 1–1 (1–1)   Norge Crvena Zvezda stadion (Beograd)

Nemanja Vidić   6'

John Carew   26'

Norges lag:
Håkon Opdal, Anders Rambekk (Bjørn Helge Riise fra 63'), Erik Hagen, Frode Kippe, John Arne Riise, Fredrik Strømstad (Vidar Riseth fra 64'), Kristofer Hæstad, Christian Grindheim (Jan Gunnar Solli fra 90'), Petter Vaagan Moen (Ole Martin Årst fra 62'), Steffen Iversen (Espen Hoff fra 78'), John Carew (Erik Nevland fra 78').


Dommer: Giorgos Kasnaferis
Tilskuere: 15 000

Norges landskamper 2007Rediger

Vennskapskamp, 7. februar 2007

  Kroatia 2–1 (2–0)   Norge Kantrida Stadion (Rijeka)

Mladen Petrić   26'
Luka Modrić   38'

Petter Vaagan Moen   86'

Norges lag:
Håkon Opdal, Anders Rambekk (John Anders Bjørkøy fra 80'), Brede Hangeland, Erik Hagen, Marius Johnsen (Petter Vaagan Moen fra 46'), Martin Andresen, Kristofer Hæstad (Tommy Svindal Larsen fra 87'), Morten Gamst Pedersen (Christian Grindheim fra 39'), Ole Gunnar Solskjær (Steffen Iversen fra 64'), John Arne Riise, John Carew (Ole Martin Årst fra 46').


Dommer: Philippe Kalt
Tilskuere: 8 000

Kvalifisering til EM, 24. mars 2007

  Norge 1–2 (0–2)   Bosnia-Hercegovina Ullevaal Stadion (Oslo)

John Carew   50' (Straffe)

Zvjezdan Misimović   18'
Zlatan Muslimović   34'

Norges lag:
Thomas Myhre, Jarl André Storbæk (Simen Brenne fra 79'), Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Kristofer Hæstad, Martin Andresen, Fredrik Strømstad (Christian Grindheim fra 62'), Frode Johnsen (Steffen Iversen fra 46'), Morten Gamst Pedersen, John Carew.


Dommer: Mike Riley
Tilskuere: 16 987

Kvalifisering til EM, 28. mars 2007

  Tyrkia 2–2 (0–2)   Norge Commerzbank Arena (Frankfurt)

Hamit Altıntop   72'
Hamit Altıntop   90'

Simen Brenne   31'
Martin Andresen   40'

Norges lag:
Thomas Myhre, Jarl André Storbæk, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Fredrik Strømstad, Martin Andresen, Kristofer Hæstad (Per Ciljan Skjelbred fra 57'), Simen Brenne (Erik Nevland fra 85'), John Carew, Thorstein Helstad (Daniel Fredheim Holm fra 63').


Dommer: Stefano Farina
Tilskuere: 0

  • Kampen mellom Tyrkia og Norge ble spilt bak lukkede dører på nøytral bane i Frankfurt i Tyskland, grunnet bråk under Tyrkias kamp mot Sveits i VM-kvalifiseringen i 2005.[1]

Kvalifisering til EM, 2. juni 2007

  Norge 4–0 (1–0)   Malta Ullevaal Stadion (Oslo)

Kristofer Hæstad   31'
Thorstein Helstad   73'
Steffen Iversen   78'
John Arne Riise   90'

Norges lag:
Håkon Opdal, Jarl André Storbæk, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Bjørn Helge Riise, Martin Andresen, Kristofer Hæstad (Daniel Braaten fra 82'), Steffen Iversen, John Carew (Thorstein Helstad fra 72'), Morten Gamst Pedersen (Simen Brenne fra 62').


Dommer: Jacek Granat
Tilskuere: 16 364

Kvalifisering til EM, 6. juni 2007

  Norge 4–0 (1–0)   Ungarn Ullevaal Stadion (Oslo)

Steffen Iversen   22'
Daniel Braaten   58'
John Carew   60'
John Carew   79'

Norges lag:
Håkon Opdal, Jarl André Storbæk, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Bjørn Helge Riise, Martin Andresen, Christian Grindheim (Kristofer Hæstad fra 46'), Steffen Iversen (Daniel Braaten fra 46'), John Carew, Morten Gamst Pedersen (Thorstein Helstad fra 83').


Dommer: Eduardo Iturralde González
Tilskuere: 19 198

Vennskapskamp, 22. august 2007

  Norge 2–1 (1–0)   Argentina Ullevaal Stadion (Oslo)

John Carew   11' (Straffe)
John Carew   58'

Maxi Rodríguez   84'

Norges lag:
Håkon Opdal (Rune Almenning Jarstein fra 46'), Jarl André Storbæk, Ronny Johnsen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Daniel Braaten (John Anders Bjørkøy fra 90'), Bjørn Helge Riise (Alexander Tettey fra 43'), Martin Andresen, Kristofer Hæstad, Morten Gamst Pedersen (Lars Iver Strand fra 73'), John Carew (Jan Gunnar Solli fra 84').


Dommer: Darbo Ceferin
Tilskuere: 23 932

Kvalifisering til EM, 8. september 2007

  Moldova 0–1 (0–0)   Norge Stadionul Zimbru (Chisinau)

Steffen Iversen   47'

Norges lag:
Håkon Opdal, Jarl André Storbæk, Kjetil Wæhler (Vidar Riseth fra 66'), Brede Hangeland, John Arne Riise, Bjørn Helge Riise, Martin Andresen, Christian Grindheim, Steffen Iversen (Thorstein Helstad fra 68'), John Carew, Morten Gamst Pedersen.


Dommer: Robert Malek
Tilskuere: 9 000

Kvalifisering til EM, 12. september 2007

  Norge 2–2 (2–2)   Hellas Ullevaal Stadion (Oslo)

John Carew   15'
John Arne Riise   38'

Sotirios Kyrgiakos   7'
Sotirios Kyrgiakos   29'

Norges lag:
Håkon Opdal, Jarl André Storbæk, Brede Hangeland, Erik Hagen, John Arne Riise, Bjørn Helge Riise (Frode Kippe fra 90'), Jan Gunnar Solli (Thorstein Helstad fra 70'), Martin Andresen, Steffen Iversen (Vidar Riseth fra 80'), John Carew, Morten Gamst Pedersen.


Dommer: Massimo Busacca
Tilskuere: 24 080

Kvalifisering til EM, 17. oktober 2007

  Bosnia-Hercegovina 0–2 (0–1)   Norge Asim Ferhatovic Hase stadion (Sarajevo)

Erik Hagen   5'
Bjørn Helge Riise   74'

Norges lag:
Håkon Opdal, Jarl André Storbæk, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Jan Gunnar Solli, Bjørn Helge Riise (John Anders Bjørkøy fra 90'), Martin Andresen, Christian Grindheim (Sigurd Rushfeldt fra 59'), Morten Gamst Pedersen, Thorstein Helstad (Daniel Braaten fra 77').


Dommer: Stéphane Lannoy
Tilskuere: 2 000

Kvalifisering til EM, 17. november 2007

  Norge 1–2 (1–1)   Tyrkia Ullevaal Stadion (Oslo)

Erik Hagen   12'

Emre Belözoğlu   31'
Nihat Kahveci   60'

Norges lag:
Håkon Opdal, Jarl André Storbæk (Sigurd Rushfeldt fra 89'), Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Bjørn Helge Riise, Alexander Tettey, Kristofer Hæstad (Per Ciljan Skjelbred fra 68'), Steffen Iversen (Thorstein Helstad fra 85'), John Carew, Morten Gamst Pedersen.


Dommer: Markus Merk
Tilskuere: 23 783

Kvalifisering til EM, 21. november 2007

  Malta 1–4 (0–3)   Norge Ta'Qali stadion (Valletta)

Michael Mifsud   53'
André Schembri   68'

Steffen Iversen   25'
Steffen Iversen   27' (Straffe)
Steffen Iversen   45'
Morten Gamst Pedersen   75'

Norges lag:
Håkon Opdal, Jarl André Storbæk, Erik Hagen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Bjørn Helge Riise (Kristofer Hæstad fra 75'), Vidar Riseth, Per Ciljan Skjelbred, Steffen Iversen (Sigurd Rushfeldt fra 85'), John Carew (Thorstein Helstad fra 68'), Morten Gamst Pedersen.


Dommer: Jurij Baskakov
Tilskuere: 8 000

Kvalifiseringsgruppe C

# Lag K S U T Mål ± P
1   Hellas 12 10 1 1 25–10 15 31
2   Tyrkia 12 7 3 2 25–11 14 24
3   Norge 12 7 2 3 27–11 16 23
4   Bosnia og Hercegovina 12 4 1 7 16–22 −6 13
5   Moldova 12 3 3 6 12–19 −7 12
6   Ungarn 12 4 0 8 11–22 −11 12
7   Malta 12 1 2 9 10–31 −21 5

Norges landskamper 2008Rediger

Vennskapskamp, 6. februar 2008

  Wales 3–0 (1–0)   Norge Racecourse Ground (Wrexham)

Carl Fletcher   15'
Jason Koumas   62'
Jason Koumas   89'

Norges lag:
Håkon Opdal (Rune Almenning Jarstein fra 46'), Jarl André Storbæk, Pa-Modou Kah, Brede Hangeland (Frode Kippe fra 61'), John Arne Riise, Fredrik Strømstad (Christian Grindheim fra 46'), Martin Andresen, Erik Nevland (John Anders Bjørkøy fra 77'), Daniel Braaten, John Carew (Kristofer Hæstad fra 46'), Morten Gamst Pedersen.


Dommer: David McKeon
Tilskuere: 7 553

Vennskapskamp, 25. mars 2008

  Montenegro 3–1 (2–0)   Norge Gradski stadion (Podgorica)

Igor Burzanović   8'
Branko Bošković   37'
Radomir Đalović   60'

John Carew   72'

Norges lag:
Håkon Opdal - Jarl André Storbæk (Jon Inge Høiland fra 46'), Tore Reginiussen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Martin Andresen (Eirik Bakke fra 46'), Jan Gunnar Solli (Erik Nevland fra 77'), Fredrik Strømstad (Kristofer Hæstad fra 77'), Per Ciljan Skjelbred, Morten Gamst Pedersen (Steffen Iversen fra 46'), John Carew.


Dommer: Aleksandar Stavrev
Tilskuere: 10 000

Vennskapskamp, 28. mai 2008

  Norge 2–2 (0–1)   Uruguay Ullevaal Stadion (Oslo)

Tarik Elyounoussi   50'
John Arne Riise   85'

Luis Suárez   44'
Sebastián Eguren   69'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Jon Inge Høiland (Jarl André Storbæk fra 79'), Tore Reginiussen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Per Ciljan Skjelbred (Tarik Elyounoussi fra 46'), Martin Andresen (Azar Karadas fra 83'), Christian Grindheim (Fredrik Strømstad fra 46'), Jan Gunnar Solli (Vadim Demidov fra 76'), John Carew, Morten Gamst Pedersen (Erik Nevland fra 70').


Dommer: Anthony Buttimer
Tilskuere: 12 246

Vennskapskamp, 20. august 2008

  Norge 1–1 (0–1)   Irland Ullevaal Stadion (Oslo)

Tore Reginiussen   60'

Robbie Keane   44'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Tom Høgli, Tore Reginiussen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Fredrik Winsnes, Fredrik Strømstad (Kristofer Hæstad fra 44'), Martin Andresen, Daniel Fredheim Holm (Morten Gamst Pedersen fra 46'), Mohammed Abdellaoue (Christian Grindheim fra 81'), Thorstein Helstad (Erik Nevland fra 57').


Dommer: Mark Whitby
Tilskuere: 16 037

Kvalifisering til VM, 6. september 2008

  Norge 2–2 (1–1)   Island Ullevaal Stadion (Oslo)

Steffen Iversen   36' (Straffe)
Steffen Iversen   50'

Heiðar Helguson   39'
Eiður Guðjohnsen   69'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Tom Høgli, Tore Reginiussen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Per Ciljan Skjelbred (Christian Grindheim fra 70'), Martin Andresen, Fredrik Winsnes, Steffen Iversen, Thorstein Helstad, John Carew (Morten Gamst Pedersen fra 65').


Dommer: Alon Yefet
Tilskuere: 17 254

Kvalifisering til VM, 11. oktober 2008

  Skottland 0–0 (0–0)   Norge Hampden Park (Glasgow)
Norges lag:
Jon Knudsen, Jon Inge Høiland, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise, Bjørn Helge Riise (Daniel Braaten fra 56'), Fredrik Winsnes, Christian Grindheim, Fredrik Strømstad (Morten Gamst Pedersen fra 77'), Steffen Iversen, John Carew.


Dommer: Massimo Busacca
Tilskuere: 52 000

Kvalifisering til VM, 15. oktober 2008

  Norge 0–1 (0–0)   Nederland Ullevaal Stadion (Oslo)

Mark van Bommel   63'

Norges lag:
Jon Knudsen, Jon Inge Høiland, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise, Henning Hauger (Thorstein Helstad fra 85'), Morten Gamst Pedersen (Tarik Elyounoussi fra 77'), Christian Grindheim, Fredrik Winsnes, Steffen Iversen, John Carew.


Dommer: Konrad Plautz
Tilskuere: 23 840

Vennskapskamp, 19. november 2008

  Ukraina 1–0 (1–0)   Norge Dnipro Arena (Dnipropetrovsk)

Jevhen Seleznjov   26' (Straffe)

John Arne Riise   50'

Norges lag:
Jon Knudsen, Tom Høgli (Jan Gunnar Solli fra 65'), Tore Reginiussen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Morten Gamst Pedersen (Erik Huseklepp fra 89'), Christian Grindheim, Per Ciljan Skjelbred, Trond Olsen (Bjørn Helge Riise fra 80'), Daniel Fredheim Holm (Morten M. Skjønsberg fra 58'), Mohammed Abdellaoue (Tarik Elyounoussi fra 85').


Dommer: Romans Lajuks
Tilskuere: 10 000

Norges landskamper 2009Rediger

Vennskapskamp, 11. februar 2009

  Tyskland 0–1 (0–0)   Norge LTU Arena (Düsseldorf)

Christian Grindheim   63'

Norges lag:
Rune Almenning Jarstein, Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, Trond Erik Bertelsen, Daniel Braaten (Erik Nevland fra 87'), Christian Grindheim (Fredrik Strømstad fra 78'), Martin Andresen, Per Ciljan Skjelbred (Erik Huseklepp fra 87'), Morten Gamst Pedersen, Thorstein Helstad (Bjørn Helge Riise fra 65').


Dommer: Stefan Messner
Tilskuere: 45 000

Vennskapskamp, 28. mars 2009

  Sør-Afrika 2–1 (1–1)   Norge Royal Bafokeng stadium (Rustenburg)

Bernard Parker   7'
Siphiwe Tshabalala   90'

Morten Gamst Pedersen   27'

Norges lag:
Jon Knudsen, Tom Høgli, Tore Reginiussen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Daniel Braaten (Jon Inge Høiland fra 68'), Bjørn Helge Riise, Christian Grindheim (Trond Erik Bertelsen fra 90'), Morten Gamst Pedersen, Erik Huseklepp (Jan Gunnar Solli fra 46'), Mohammed Abdellaoue.


Dommer: Cecil Fleisher
Tilskuere: 25 000

Vennskapskamp, 1. april 2009

  Norge 3–2 (0–1)   Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

John Arne Riise   56'
Jon Inge Høiland   90'
Morten Gamst Pedersen   90'

Jonatan Johansson   39'
Alexei Eremenko   90'

Norges lag:
Jon Knudsen, Jon Inge Høiland, Tore Reginiussen, Brede Hangeland, John Arne Riise, Daniel Braaten (Jan Gunnar Solli fra 61'), Bjørn Helge Riise (Alexander Tettey fra 75'), Christian Grindheim (Martin Andresen fra 84'), Morten Gamst Pedersen, Thorstein Helstad (Mohammed Abdellaoue fra 45'), John Carew.


Dommer: Rob Styles
Tilskuere: 16 239

Kvalifisering til VM, 6. juni 2009

  Makedonia 0–0 (0–0)   Norge Arena Filip II (Skopje)
Norges lag:
Jon Knudsen, Jon Inge Høiland, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise, Daniel Braaten (Erik Huseklepp fra 57'), Christian Grindheim (Henning Hauger fra 73'), Fredrik Winsnes, Per Ciljan Skjelbred (Bjørn Helge Riise fra 46'), Morten Gamst Pedersen, John Carew.


Dommer: Paolo Tagliavento
Tilskuere: 9 000

Kvalifisering til VM, 10. juni 2009

  Nederland 2–0 (1–0)   Norge De Kuip (Rotterdam)

André Ooijer   33'
Arjen Robben   51'

Norges lag:
Jon Knudsen, Jon Inge Høiland, Morten Fevang, Kjetil Wæhler, John Arne Riise, Henning Hauger, Bjørn Helge Riise (Daniel Braaten fra 41'), Christian Grindheim (Per Ciljan Skjelbred fra 67'), Fredrik Winsnes (Alexander Tettey fra 79'), Morten Gamst Pedersen, John Carew.


Dommer: Jurij Baskakov
Tilskuere: 45 000

Kvalifisering til VM, 12. august 2009

  Norge 4–0 (2–0)   Skottland Ullevaal Stadion (Oslo)

John Arne Riise   39'
Morten Gamst Pedersen   45'
Erik Huseklepp   60'
Morten Gamst Pedersen   90'

Gary Caldwell   34'

Norges lag:
Jon Knudsen, Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise, Bjørn Helge Riise (Per Ciljan Skjelbred fra 84'), Christian Grindheim, Magne Hoseth, Morten Gamst Pedersen, Erik Huseklepp (Steffen Iversen fra 76'), John Carew (Thorstein Helstad fra 84').


Dommer: Alain Hamer
Tilskuere: 24 493

Kvalifisering til VM, 5. september 2009

  Island 1–1 (1–1)   Norge Laugardalsvöllur (Reykjavik)

Eiður Guðjohnsen   28'

John Arne Riise   10'

Norges lag:
Jon Knudsen, Tom Høgli, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise, Morten Moldskred (Thorstein Helstad fra 88'), Christian Grindheim, Magne Hoseth (Simen Brenne fra 46'), Morten Gamst Pedersen, Erik Huseklepp (Bjørn Helge Riise fra 78'), John Carew.


Dommer: Alexandru Tudor
Tilskuere: 7 200

Kvalifisering til VM, 9. september 2009

  Norge 2–1 (2–0)   Makedonia Ullevaal Stadion (Oslo)

Thorstein Helstad   2'
John Arne Riise   25'

Boban Grnčarov   79'

Norges lag:
Jon Knudsen, Jon Inge Høiland, Kjetil Wæhler, Brede Hangeland, John Arne Riise, Bjørn Helge Riise, Henning Hauger, Christian Grindheim (Fredrik Winsnes fra 71'), Morten Gamst Pedersen, Thorstein Helstad (Morten Moldskred fra 76'), John Carew (Daniel Braaten fra 84').


Dommer: Bruno Paixao
Tilskuere: 14 766

  • Norge endte på en andreplass i sin kvalifiseringsgruppe, men ble likevel den dårligste av ni gruppetoere på grunn av at det var kun fem lag i gruppe 9 (mot seks lag i de øvrige gruppene). Dette gjorde dermed at Norge ikke ble seedet videre til playoff-kamper, og heller ikke ble kvalifisert til VM i fotball 2010. Se også Kvalifisering til VM i fotball 2010 (UEFA).

Kvalifiseringsgruppe 9

# Lag K S U T Mål ± P
1   Nederland 8 8 0 0 17–2 15 24
2   Norge 8 2 4 2 9–7 2 10
3   Skottland 8 3 1 4 6–11 −5 10
4   Makedonia 8 2 1 5 5–11 −6 7
5   Island 8 1 2 5 7–13 −6 5

Vennskapskamp, 10. oktober 2009

  Norge 1–0 (0–0)   Sør-Afrika Ullevaal Stadion (Oslo)

Kjetil Wæhler   48'

Norges lag:
Jon Knudsen, Tom Høgli, Tore Reginiussen (Jon Inge Høiland fra 59'), Kjetil Wæhler, John Arne Riise, Bjørn Helge Riise (Simen Brenne fra 70'), Henning Hauger (Kristofer Hæstad fra 83'), Christian Grindheim, Morten Gamst Pedersen (Knut Olav Rindarøy fra 46'), John Carew (Daniel Braaten fra 71'), Erik Huseklepp (Morten Moldskred fra 78').


Dommer: William Collum
Tilskuere: 13 504

Vennskapskamp, 14. november 2009

  Sveits 0–1 (0–0)   Norge Stade de Genève (Genève)

John Carew   48' (Straffe)

Norges lag:
Jon Knudsen (Rune Almenning Jarstein fra 46'), Tom Høgli, Jon Inge Høiland, Brede Hangeland, John Arne Riise, Erik Huseklepp (Morten Moldskred fra 40'), Per Ciljan Skjelbred (Espen Ruud fra 90'), Henning Hauger (Jan Gunnar Solli fra 87'), Kristofer Hæstad (Alexander Tettey fra 65'), Morten Gamst Pedersen, John Carew (Daniel Braaten fra 78').


Dommer: Mark Whitby
Tilskuere: 16 000

ReferanserRediger

  1. ^ NRK.no – Max 150 får se Tyrkia-Norge (Av Kim Nystøl. Publisert 23. januar 2007, besøkt 4. september 2010)

Eksterne lenkerRediger