Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1995–1999

Wikimedia-listeartikkel

Liste over Norges landskamper i fotball for herrer 1995–1999 inneholder samtlige landskamper spilt av Norges herrelandslag i fotball i kronologisk rekkefølge fra januar 1995 til desember 1999.

Norges landskamper 1995Rediger

Vennskapskamp, 6. februar 1995

  Norge 7–0 (2–0)   Estland Neo Gymnastikos Syllogos Zenon stadium (Larnaca, Kypros)

Jahn Ivar Jakobsen   4'
Lars Bohinen   13'
Harald Martin Brattbakk   48'
Gunnar Halle   57'
Lars Bohinen   58'
Jahn Ivar Jakobsen   73'
Harald Martin Brattbakk   89'

Norges lag:
Erik Thorstvedt (Frode Olsen fra 46'), Alf-Inge Håland, Ronny Johnsen, Roger Nilsen, Gunnar Halle (Jostein Flo fra 63'), Runar Berg, Ståle Solbakken, Lars Bohinen, Jahn Ivar Jacobsen, Sigurd Rushfeldt (Jan Åge Fjørtoft fra 69'), Harald Martin Brattbakk.


Dommer: Anastasios Papaioannou
Tilskuere: 200

Vennskapskamp, 8. februar 1995

  Kypros 0–2 (0–2)   Norge Makarios stadium (Nikosia)

Øyvind Leonhardsen   21'
Jostein Flo   24'

Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg (Runar Berg fra 82'), Ronny Johnsen, Roger Nilsen (Alf-Inge Håland fra 46'), Jostein Flo (Gunnar Halle fra 59'), Erik Mykland, Ståle Solbakken, Øyvind Leonhardsen (Lars Bohinen fra 46'), Jahn Ivar Jakobsen, Jan Åge Fjørtoft, Sigurd Rushfeldt (Harald Martin Brattbakk fra 82').


Dommer: Abraham Klein
Tilskuere: 1 000

Kvalifisering til EM, 29. mars 1995

  Luxembourg 0–2 (0–1)   Norge Stade Josy Barthel (Luxembourg)

Ralph Ferron   71'

Øyvind Leonhardsen   35'
Gunnar Aase   77'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo (Gunnar Aase fra 46'), Lars Bohinen, Kjetil Rekdal (Ståle Solbakken fra 83'), Øyvind Leonhardsen, Jahn Ivar Jakobsen, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Nikolaj Levnikov
Tilskuere: 3 100

Kvalifisering til EM, 26. april 1995

  Norge 5–0 (3–0)   Luxembourg Ullevaal Stadion (Oslo)

Jahn Ivar Jakobsen   11'
Jan Åge Fjørtoft   12'
Harald Martin Brattbakk   24'
Henning Berg   46'
Kjetil Rekdal   49'

Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg (Alf-Inge Håland fra 65'), Ronny Johnsen, Roger Nilsen, Gunnar Halle, Lars Bohinen (Ståle Solbakken fra 36'), Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Jahn Ivar Jakobsen, Harald Martin Brattbakk, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: John Ferry
Tilskuere: 15 124

Vennskapskamp, 25. mai 1995

  Norge 3–2 (1–1)   Ghana Ullevaal Stadion (Oslo)

Kjetil Rekdal   9' (Straffe)
Jan Åge Fjørtoft   50'
Jan Åge Fjørtoft   53'

Abedi Pelé   29'
Abedi Pelé   57' (Straffe)

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Henning Berg, Ronny Johnsen, Roger Nilsen, Jostein Flo (Ole Bjørn Sundgot fra 78'), Lars Bohinen (Tore Pedersen fra 74'), Kjetil Rekdal (Ståle Solbakken fra 46'), Bent Skammelsrud, Jahn Ivar Jakobsen, Harald Martin Brattbakk, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Mika Peltola
Tilskuere: 8 312

Kvalifisering til EM, 7. juni 1995

  Norge 2–0 (1–0)   Malta Ullevaal Stadion (Oslo)

Jan Åge Fjørtoft   43'
Jostein Flo   88'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Henning Berg, Ronny Johnsen, Alf-Inge Håland, Roger Nilsen (Harald Martin Brattbakk fra 70'), Jostein Flo, Erik Mykland, Kjetil Rekdal (Kåre Ingebrigtsen fra 83'), Ståle Solbakken, Jahn Ivar Jakobsen, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Zbigniew Przesmycki
Tilskuere: 15 180

Vennskapskamp, 22. juli 1995

  Norge 0–0 (0–0)   Frankrike Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Gunnar Halle, (Alf-Inge Håland fra 46'), Henning Berg, Erland Johnsen, Roger Nilsen (Ronny Johnsen fra 64'), Jostein Flo, Ståle Solbakken, Kjetil Rekdal (Kåre Ingebrigtsen fra 87'), Øyvind Leonhardsen, Mons Ivar Mjelde, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Hugo Luyten
Tilskuere: 12 030

  • Lars Bohinen valgte å boikotte vennskapskampen mot Frankrike i protest mot de franske prøvesprengningene i Stillehavet.

Kvalifisering til EM, 16. august 1995

  Norge 1–1 (1–0)   Tsjekkia Ullevaal Stadion (Oslo)

Henning Berg   27'

Jan Suchopárek   84'

Norges lag:
Erik Thorstvedt, Karl-Petter Løken, Henning Berg, Ronny Johnsen, Alf-Inge Håland, Jostein Flo, Lars Bohinen, Ståle Solbakken, Øyvind Leonhardsen, Jahn Ivar Jakobsen (Geirmund Brendesæter fra 69'), Jan Åge Fjørtoft (Harald Martin Brattbakk fra 80').


Dommer: Sergej Husajnov
Tilskuere: 22 054

Kvalifisering til EM, 6. september 1995

  Tsjekkia 2–0 (1–0)   Norge Sparta stadion (Praha)

Tomáš Skuhravý   6' (Straffe)
Radek Drulák   87'

Norges lag:
Erik Thorstvedt,Karl-Petter Løken, Erland Johnsen, Ronny Johnsen, Henning Berg, Jostein Flo, Lars Bohinen (Kjetil Rekdal fra 75'), Ståle Solbakken, Øyvind Leonhardsen, Jahn Ivar Jakobsen, Jan Åge Fjørtoft (Harald Martin Brattbakk fra 70').


Dommer: Kurt Röthlisberger
Tilskuere: 19 522

Vennskapskamp, 11. oktober 1995

  Norge 0–0 (0–0)   England Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Erik Thorstvedt, Karl-Petter Løken, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Tore André Flo, Lars Bohinen, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen (Ståle Solbakken fra 63'), Jahn Ivar Jakobsen, Jan Åge Fjørtoft (Harald Martin Brattbakk fra 80').


Dommer: Karl-Erik Nilsson (fotballdommer)
Tilskuere: 21 006

Kvalifisering til EM, 15. november 1995

  Nederland 3–0 (0–0)   Norge De Kuip (Rotterdam)

Clarence Seedorf   47'
Youri Mulder   89'
Marc Overmars   90'

Norges lag:
Frode Grodås, Karl-Petter Løken (Alf-Inge Håland fra 62'), Henning Berg, Erland Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Tore André Flo, Erik Mykland, (Øyvind Leonhardsen fra 59'), Kjetil Rekdal, Lars Bohinen (Ståle Solbakken fra 82'), Jahn Ivar Jakobsen, Jan Åge Fjørtoft.


Dommer: Dermot Gallagher
Tilskuere: 42 325

  • Norge endte på tredjeplass i sin kvalifiseringsgruppe, bak Tsjekkia og Nederland, og ble dermed ikke kvalifisert til EM i fotball 1996 arrangert i England.

Kvalifiseringsgruppe 5

Land K V U T Mål P
  Tsjekkia 10 6 3 1 21-6 21
  Nederland 10 6 2 2 23-5 20
  Norge 10 6 2 2 17-7 20
  Hviterussland 10 3 2 5 8-13 11
  Luxembourg 10 3 1 6 3-21 10
  Malta 10 0 2 8 2-22 2

Vennskapskamp, 26. november 1995

  Jamaica 1–1 (0–0)   Norge Kingston Town (Kingston)

Kevin Wilson   90'

Ole Gunnar Solskjær   80'

Norges lag:
Frode Grodås, Claus Lundekvam, Egil Ulfstein, Claus Eftevaag, Geirmund Brendesæter, Arild Stavrum (Gunnar Aase fra 46'), Petter Rudi, Ståle Solbakken, Erik Mykland, (Bjørn Arild Levernes fra 28'), Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo.


Dommer: Ramesh Ramdhan
Tilskuere: 15 000

Vennskapskamp, 29. november 1995

  Trinidad & Tobago 3–2 (2–2)   Norge Queen's Park Oval (Port of Spain)

Russel Latapy   24' (Straffe)
Russel Latapy   45'
Russel Latapy   53' (Straffe)

Tore André Flo   11'
Bjørn Arild Levernes   20'

Norges lag:
Frode Grodås (Frode Olsen fra 46'), Christer Basma, Egil Ulfstein (Claus Lundekvam fra 46'), Claus Eftevaag, Geirmund Brendesæter, Arild Stavrum (Gunnar Aase fra 76'), Petter Rudi, Erik Mykland (Ole Gunnar Solskjær fra 66'), Ståle Solbakken, Bjørn Arild Levernes, Tore André Flo.


Dommer: Mark Forde
Tilskuere: 24 000

Norges landskamper 1996Rediger

Vennskapskamp, 7. februar 1996

  Spania 1–0 (1–0)   Norge Estadio Insular (Las Palmas)

Kiko   45'

Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Roger Nilsen, Stig Inge Bjørnebye, Petter Rudi, Lars Bohinen (Ståle Solbakken fra 18'), Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Jan Åge Fjørtoft, Tore André Flo (Jahn Ivar Jakobsen fra 25').


Dommer: Marcello Nicchi
Tilskuere: 18 500

Vennskapskamp, 27. mars 1996

  Nord-Irland 0–2 (0–0)   Norge Windsor Park (Belfast)

Ole Gunnar Solskjær   51'
Egil Østenstad   78'

Norges lag:
Frode Grodås, (Erik Thorstvedt fra 46'), Alf-Inge Håland, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Petter Rudi, Kjetil Rekdal, Ståle Solbakken (Claus Lundekvam fra 86'), Øyvind Leonhardsen (Jahn Ivar Jakobsen fra 25'), Ole Gunnar Solskjær, Jan Åge Fjørtoft (Egil Østenstad fra 75').


Dommer: John Ashman
Tilskuere: 5 343

Vennskapskamp, 24. april 1996

  Norge 0–0 (0–0)   Spania Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Tore Pedersen (Claus Lundekvam fra 85'), Stig Inge Bjørnebye (Roger Nilsen fra 77'), Petter Rudi, Kjetil Rekdal, Ståle Solbakken, Jahn Ivar Jakobsen (Tommy Svindal Larsen fra 46'), Jan Åge Fjørtoft (Egil Østenstad fra 77'), Ole Gunnar Solskjær.


Dommer: Georg Dardenne
Tilskuere: 11 898

Uoffisiell vennskapskamp, 23. mai 1996

Hødd 0–1 (0–0)   Norge Høddvoll (Ulsteinvik)

  53' Lars Bohinen

Norges lag:
Morten BakkeAlf-Inge Håland, Henning Berg, Tore Pedersen, Stig Inge BjørnebyeGunnar Halle, Ronny Johnsen (Ole Bjørn Sundgot fra 24'), Lars Bohinen, Øyvind LeonhardsenArild Stavrum, Jan Åge Fjørtoft


Dommer: Magne Tøsse
Tilskuere: 3 824

Kvalifisering til VM, 2. juni 1996

  Norge 5–0 (2–0)   Aserbajdsjan Ullevaal Stadion (Oslo)

Ståle Solbakken   8'
Ole Gunnar Solskjær   37'
Ståle Solbakken   46'
Frank Strandli   60'
Ole Gunnar Solskjær   90'

Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Petter Rudi, Ståle Solbakken (Tommy Svindal Larsen fra 79'), Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, (Tore André Flo fra 46'), Ole Gunnar Solskjær, Frank Strandli.


Dommer: Alan Snoddy
Tilskuere: 14 012

Vennskapskamp, 1. september 1996

  Norge 1–0 (0–0)   Georgia Ullevaal Stadion (Oslo)

Ståle Solbakken   87' (Straffe)

Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye (Bent Skammelsrud fra 59'), Petter Rudi (Tore André Flo fra 46'), Erik Mykland, Kjetil Rekdal (Ståle Solbakken fra 46'), Øyvind Leonhardsen, Ole Gunnar Solskjær, Jan Åge Fjørtoft (Dagfinn Enerly fra 46').


Dommer: Knud Stadsgaard
Tilskuere: 8 910

Kvalifisering til VM, 9. oktober 1996

  Norge 3–0 (0–0)   Ungarn Ullevaal Stadion (Oslo)

Kjetil Rekdal   83'
Kjetil Rekdal   89'
Kjetil Rekdal   90' (Straffe)

Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Lars Bohinen, Erik Mykland, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Ole Gunnar Solskjær (Håvard Flo fra 64'), Frank Strandli (Egil Østenstad fra 83').


Dommer: Hugh Dallas
Tilskuere: 22 480

Kvalifisering til VM, 10. november 1996

  Sveits 0–1 (0–1)   Norge Wankdorf stadion (Bern)

Øyvind Leonhardsen   32'

Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Ronny Johnsen, Roger Nilsen, Tore André Flo (Ole Gunnar Solskjær fra 75'), Erik Mykland (Ståle Solbakken fra 63'), Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Frank Strandli, Egil Østenstad (Håvard Flo fra 87').


Dommer: Manuel Diaz Vega
Tilskuere: 22 000

Norges landskamper 1997Rediger

Vennskapskamp, 18. januar 1997

  Sør-Korea 1–0 (0–0)   Norge Bob Jane Stadium (Melbourne)

Kim Do-Hoon   57'

Norges lag:
Jørn Jamtfall, Jonny Hanssen (André Bergdølmo fra 79'), Dan Eggen, Tore Pedersen, Thomas Pereira, Stig Johansen (Roger Helland fra 83'), Erik Mykland (Trond Egil Soltvedt fra 64'), Bent Skammelsrud, Ståle Solbakken, Tore André Flo, Håvard Flo.


Dommer: Gerry Connolly
Tilskuere: 11 500

Vennskapskamp, 22. januar 1997

  Norge 3–0 (0–0)   New Zealand Suncorp Stadium (Brisbane)

Bent Skammelsrud   60'
Chris Zoricich   80' (Selvmål)
Håvard Flo   84'

Norges lag:
Thomas Gill, Jonny Hanssen, Dan Eggen, Tore Pedersen, André Bergdølmo, Tore André Flo, Erik Mykland, Ståle Solbakken, Trond Egil Soltvedt (Roger Helland fra 66'), Stig Johansen (Bent Skammelsrud fra 46'), Håvard Flo.


Dommer: Marc Shield
Tilskuere: 15 160

Vennskapskamp, 25. januar 1997

  Australia 1–0 (0–0)   Norge Sydney Football Stadium (Sydney)

Robbie Hooker   73'

Norges lag:
Thomas Gill, Tore Pedersen, Dan Eggen, Erik Hoftun, André Bergdølmo (Thomas Pereira fra 39'), Tore André Flo, Erik Mykland (Trond Egil Soltvedt fra 77'), Bent Skammelsrud, Ståle Solbakken, Sigurd Rushfeldt (Stig Johansen fra 69'), Håvard Flo.


Dommer: Eddie Lennie
Tilskuere: 17 429

Vennskapskamp, 29. mars 1997

  De forente arabiske emirater 1–4 (1–2)   Norge Sharjah Club Stadium (Sharjah)

Bakit Saad   73'

Tore André Flo   2'
Tore André Flo   38'
Tore André Flo   66'
Ståle Solbakken   90'

Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg (Alf-Inge Håland fra 27'), Dan Eggen, Ronny Johnsen, Roger Nilsen (Ståle Solbakken fra 46'), Ole Gunnar Solskjær (Egil Østenstad fra 80'), Petter Rudi, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen (Bent Skammelsrud fra 59'), Stig Inge Bjørnebye, Tore André Flo.


Dommer: Yonis Hosan
Tilskuere: 1 000

Kvalifisering til VM, 30. april 1997

  Norge 1–1 (0–0)   Finland Ullevaal Stadion (Oslo)

Ole Gunnar Solskjær   83'

Antti Sumiala   60'

Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg, Dan Eggen, Ronny Johnsen (Gunnar Halle fra 28'), Stig Inge Bjørnebye, Ole Gunnar Solskjær, Ståle Solbakken, Kjetil Rekdal, Erik Mykland, Frank Strandli (Jostein Flo fra 62'), Tore André Flo.


Dommer: Markus Merk
Tilskuere: 22 287

Vennskapskamp, 30. mai 1997

  Norge 4–2 (3–1)   Brasil Ullevaal Stadion (Oslo)

Petter Rudi   9'
Tore André Flo   17'
Tore André Flo   33'
Egil Østenstad   73'

Djalminha   20'
Romario   68'

Norges lag:
Frode Grodås (Thomas Gill fra 46'), Alf-Inge Håland (Gunnar Halle fra 46'), Henning Berg, Ronny Johnsen, Bent Skammelsrud, Petter Rudi (Egil Østenstad fra 46'), Erik Mykland, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen (Ståle Solbakken fra 46'), Frank Strandli (Jostein Flo fra 90'), Tore André Flo.


Dommer: Stephen Lodge
Tilskuere: 21 799

Kvalifisering til VM, 8. juni 1997

  Ungarn 1–1 (1–1)   Norge Nepstadion (Budapest)

Zoltán Kovács   22'

Petter Rudi   9'

Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Petter Rudi, Erik Mykland (Jostein Flo fra 66'), Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen (Ståle Solbakken fra 76'), Frank Strandli, Tore André Flo (Egil Østenstad fra 81').


Dommer: David Elleray
Tilskuere: 30 000

Vennskapskamp, 21. juli 1997

  Island 0–1 (0–0)   Norge Laugardalsvollur (Reykjavik)

Jostein Flo   74'

Norges lag:
Frode Grodås, Gunnar Halle, Dan Eggen, Tore Pedersen, Stig Inge Bjørnebye, Petter Rudi (Jostein Flo fra 46'), Erik Mykland, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Frank Strandli, Tore André Flo (Egil Østenstad fra 66').


Dommer: Richard O'Hanlon
Tilskuere: 7 500

Kvalifisering til VM, 20. august 1997

  Finland 0–4 (0–2)   Norge Olympiastadion (Helsingfors)

Ståle Solbakken   9'
Petter Rudi   12'
Jostein Flo   49'
Tore André Flo   85'

Norges lag:
Frode Grodås, Gunnar Halle, Henning Berg, Dan Eggen, Stig Inge Bjørnebye, Petter Rudi, Erik Mykland (Frank Strandli fra 71'), Kjetil Rekdal (Bent Skammelsrud fra 64'), Ståle Solbakken, Jostein Flo (Alf-Inge Håland fra 87'), Tore André Flo.


Dommer: Vadim Zjuk
Tilskuere: 35 520

Kvalifisering til VM, 6. september 1997

  Aserbajdsjan 0–1 (0–1)   Norge Tofik Bakhmarov Stadium (Baku)

Tore André Flo   43'

Norges lag:
Frode Grodås, Dan Eggen, Henning Berg, Stig Inge Bjørnebye, Petter Rudi, Erik Mykland, Kjetil Rekdal (Bent Skammelsrud fra 74'), Ståle Solbakken, Frank Strandli (Gunnar Halle fra 46'), Tore André Flo, Jostein Flo (Odd Inge Olsen fra 82').


Dommer: Gunter Benko
Tilskuere: 8 000

Kvalifisering til VM, 10. september 1997

  Norge 5–0 (0–0)   Sveits Ullevaal Stadion (Oslo)

Jahn Ivar Jakobsen   47'
Ståle Solbakken   51'
Dan Eggen   66'
Egil Østenstad   75'
Tore André Flo   86'

Sebastien Fournier   16'

Norges lag:
Frode Grodås, Gunnar Halle (Alf-Inge Håland fra 83'), Henning Berg, Dan Eggen, Stig Inge Bjørnebye, Jostein Flo (Egil Østenstad fra 46'), Ståle Solbakken, Kjetil Rekdal, Petter Rudi, Jahn Ivar Jakobsen (Frank Strandli fra 72'), Tore André Flo.


Dommer: Hellmut Krug
Tilskuere: 22 603

  • Norge endte på førsteplass i sin kvalifiseringsgruppe og ble dermed kvalifisert til VM i fotball 1998 arrangert i Frankrike.

Kvalifiseringsgruppe 3

Land K V U T Mål P
  Norge 8 6 2 0 21-2 20
  Ungarn 8 3 3 2 10-8 12
  Finland 8 3 2 3 11-12 11
  Sveits 8 3 1 4 11-12 10
  Aserbajdsjan 8 1 0 7 3-22 3

Vennskapskamp, 8. oktober 1997

  Norge 0–0 (0–0)   Colombia Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Thomas Gill, Bjørn Tore Kvarme (Steinar Nilsen fra 84'), Ronny Johnsen, Erik Hoftun, Bent Skammelsrud, Petter Rudi (Odd Inge Olsen fra 46'), Erik Mykland (Ståle Solbakken fra 74'), Kjetil Rekdal, Bjørn Viljugrein (Vidar Riseth fra 60'), Stig Inge Bjørnebye (Frank Strandli fra 84'), Tore André Flo.


Dommer: Karl-Erik Nilsson (fotballdommer)
Tilskuere: 18 028

Norges landskamper 1998Rediger

Vennskapskamp, 25. februar 1998

  Frankrike 3–3 (2–1)   Norge Stade Velodrome (Marseille)

Laurent Blanc   23'
Zinedine Zidane   28'
Marcel Desailly   90'

Frank Strandli   13' (Straffe)
Tore André Flo   67'
Vegard Heggem   89'

Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland, Claus Lundekvam, Henning Berg, Stig Inge Bjørnebye, Petter Rudi (Vidar Riseth fra 46'), Erik Mykland, Bent Skammelsrud, Lars Bohinen (Vegard Heggem fra 79'), Frank Strandli (Egil Østenstad fra 85'), Tore André Flo.


Dommer: Jan Wegreef
Tilskuere: 55 000

Vennskapskamp, 25. mars 1998

  Belgia 2–2 (1–1)   Norge Kong Baudouin stadion (Brussel)

Francky van der Elst   8'
Marc Wilmots   65'

Vidar Riseth   11'
Ole Gunnar Solskjær   70'

Norges lag:
Thomas Gill, Gunnar Halle, Henning Berg, Erik Hoftun, Bent Skammelsrud, Vidar Riseth (Egil Østenstad fra 81'), Roar Strand (Alf-Inge Håland fra 68'), Erik Mykland (Trond Egil Soltvedt fra 68'), Øyvind Leonhardsen, Håvard Flo (Ole Gunnar Solskjær fra 46'), Tore André Flo.


Dommer: Hans Weber
Tilskuere: 13 371

Vennskapskamp, 22. april 1998

  Danmark 0–2 (0–1)   Norge Parken stadion (København)

Øyvind Leonhardsen   25'
Tore André Flo   58'

Norges lag:
Frode Grodås (Thomas Myhre fra 62'), Steinar Nilsen, Henning Berg, Dan Eggen, Roger Nilsen (Stig Inge Bjørnebye fra 46'), Håvard Flo (Vidar Riseth fra 80'), Ståle Solbakken, Kjetil Rekdal (Daniel Berg Hestad fra 74'), Øyvind Leonhardsen, Frank Strandli, Tore André Flo.


Dommer: Mikko Vuorela
Tilskuere: 36 277

Vennskapskamp, 20. mai 1998

  Norge 5–2 (4–1)   Mexico Bislett stadion (Oslo)

Roar Strand   12'
Håvard Flo   24'
Ronny Johnsen   31'
Henning Berg   40'
Vidar Riseth   81'

Ricardo Peláez   19'
Ricardo Peláez   65'

Norges lag:
Frode Grodås, Gunnar Halle, Henning Berg, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Håvard Flo (Petter Rudi fra 46'), Roar Strand (Vidar Riseth fra 75'), Ståle Solbakken (Kjetil Rekdal fra 69'), Erik Mykland, Ole Gunnar Solskjær, Egil Østenstad (Tore André Flo fra 79').


Dommer: Leif Sundell
Tilskuere: 16 274

Vennskapskamp, 20. mai 1998

  Norge 6–0 (3–0)   Saudi-Arabia Nye Molde Stadion (Molde)

Kjetil Rekdal   21' (Straffe)
Ole Gunnar Solskjær   31'
Ole Gunnar Solskjær   42'
Egil Østenstad   83'
Tore André Flo   87'
Roar Strand   88'

Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland, Dan Eggen (Erik Hoftun fra 46'), Ronny Johnsen (Henning Berg fra 90'), Stig Inge Bjørnebye, Håvard Flo (Egil Østenstad fra 78'), Vidar Riseth, Kjetil Rekdal, Erik Mykland (Roar Strand fra 57'), Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo.


Dommer: Knud Erik Fisker
Tilskuere: 13 114

Gruppespill i VM, 10. juni 1998

  Marokko 2–2 (1–1)   Norge Stade de la Mosson (Montpellier)

Mustapha Hadji   38'
Abdeljalil Hadda   59'

Youssef Chippo   45' (Selvmål)
Dan Eggen   61'

Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg, Dan Eggen, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Håvard Flo (Ståle Solbakken fra 72'), Erik Mykland, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Ole Gunnar Solskjær (Vidar Riseth fra 46'), Tore André Flo.


Dommer: Pirom Un-Prasert
Tilskuere: 29 750

Gruppespill i VM, 16. juni 1998

  Norge 1–1 (0–0)   Skottland Parc Lescure (Bordeaux)

Håvard Flo   46'

Craig Burley   67'

Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg (Gunnar Halle fra 82'), Dan Eggen, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Håvard Flo (Jahn Ivar Jakobsen fra 61'), Roar Strand, Kjetil Rekdal, Ståle Solbakken, Vidar Riseth (Egil Østenstad fra 73'), Tore André Flo.


Dommer: Laszlo Vagner
Tilskuere: 30 236

Gruppespill i VM, 23. juni 1998

  Brasil 1–2 (0–0)   Norge Stade Velodrome (Marseille)

Bebeto   78'

Tore André Flo   83'
Kjetil Rekdal   89' (Straffe)

Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg, Dan Eggen, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Håvard Flo (Ole Gunnar Solskjær fra 68'), Roar Strand (Erik Mykland fra 46'), Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen, Vidar Riseth (Jostein Flo fra 79'), Tore André Flo.


Dommer: Esfandiar Baharmast
Tilskuere: 60 000

  • Norge endte opp på andreplass i det innledende gruppespillet og ble dermed kvalifisert til åttendedelsfinale.

Gruppe A

# Lag K S U T Mål ± P
1   Brasil 3 2 0 1 6–3 3 6
2   Norge 3 1 2 0 5–4 1 5
3   Marokko 3 1 1 1 5–5 0 4
4   Skottland 3 0 1 2 2–6 −4 1

8-delsfinale i VM, 27. juni 1998

  Italia 1–0 (1–0)   Norge Stade Velodrome (Marseille)

Christian Vieri   18'

Norges lag:
Frode Grodås, Henning Berg, Dan Eggen, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Håvard Flo (Ole Gunnar Solskjær fra 73'), Erik Mykland, Kjetil Rekdal, Øyvind Leonhardsen (Roar Strand fra 13') (Ståle Solbakken fra 40'), Vidar Riseth, Tore André Flo.


Dommer: Bernd Heynemann
Tilskuere: 60 000


Vennskapskamp, 19. august 1998

  Norge 0–0 (0–0)   Romania Ullevaal Stadion (Oslo)
Norges lag:
Frode Grodås, Vegard Heggem, Ronny Johnsen, Erik Hoftun, Stig Inge Bjørnebye, Håvard Flo (Jostein Flo fra 46'), Roar Strand (Petter Rudi fra 58'), Kjetil Rekdal (Øyvind Leonhardsen fra 83'), Ståle Solbakken, Ole Gunnar Solskjær (Harald Martin Brattbakk fra 68'), Tore André Flo.


Dommer: Kenny Clark
Tilskuere: 8 909

Kvalifisering til EM, 6. september 1998

  Norge 1–3 (1–1)   Latvia Ullevaal Stadion (Oslo)

Ståle Solbakken   17'

Marians Pahars   11'
Andrejs Štolcers   53'
Mihails Zemļinskis   65' (Straffe)

Norges lag:
Espen Baardsen, Vegard Heggem (Henning Berg fra 61'), Erik Hoftun, Ronny Johnsen, Stig Inge Bjørnebye, Ole Gunnar Solskjær (Jostein Flo fra 63'), Petter Rudi (Håvard Flo fra 80'), Kjetil Rekdal, Ståle Solbakken, Frank Strandli, Tore André Flo.


Dommer: Sergej Sjmolik
Tilskuere: 11 031

Kvalifisering til EM, 10. oktober 1998

  Slovenia 1–2 (1–1)   Norge Central Stadium (Ljubljana)

Zlatko Zahovič   24'

Tore André Flo   45'
Kjetil Rekdal   80'

Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland, Henning Berg, Erik Hoftun, Stig Inge Bjørnebye, Vegard Heggem (Vidar Riseth fra 86'), Roar Strand (Daniel Berg Hestad fra 78'), Kjetil Rekdal, Ståle Solbakken, Jostein Flo, Tore André Flo (Sigurd Rushfeldt fra 90').


Dommer: Andreas Schluchter
Tilskuere: 8 000

Kvalifisering til EM, 14. oktober 1998

  Norge 2–2 (0–1)   Albania Ullevaal Stadion (Oslo)

Kjetil Rekdal   82' (Straffe)
Henning Berg   88'

Alban Bushi   38'
Igli Tare   52'

Norges lag:
Frode Grodås, Alf-Inge Håland (Steffen Iversen fra 57'), Henning Berg, Erik Hoftun, Stig Inge Bjørnebye, Vegard Heggem, Roar Strand, Kjetil Rekdal, Ståle Solbakken (Sigurd Rushfeldt fra 90'), Jostein Flo (Ole Gunnar Solskjær fra 57'), Tore André Flo.


Dommer: Gerd Grabher
Tilskuere: 17 770

Vennskapskamp, 18. november 1998

  Egypt 1–1 (1–0)   Norge Kairo stadion (Kairo)

Hossam Hassan   39'

Tore André Flo   64'

Norges lag:
Frode Grodås (Thomas Myhre fra 46'), Alf-Inge Håland (Vegard Heggem fra 46'), Henning Berg, Erik Hoftun, André Bergdølmo, Roar Strand (Vidar Riseth fra 88'), Ståle Solbakken (Tommy Svindal Larsen fra 84'), Kjetil Rekdal, Daniel Berg Hestad (John Carew fra 46'), Tore André Flo (Petter Rudi fra 90'), Steffen Iversen.


Dommer: Abdelrahman Elzeed
Tilskuere: 25 000

Norges landskamper 1999Rediger

Vennskapskamp, 20. januar 1999

  Israel 0–1 (0–1)   Norge Ramat-Gan stadion (Telaviv)

Bent Skammelsrud   12' (Straffe)

Norges lag:
Espen Baardsen (Frode Olsen fra 46'), Christer Basma, Bjørn Otto Bragstad (Claus Lundekvam fra 46'), Erik Hoftun, André Bergdølmo, Egil Østenstad (Eirik Bakke fra 80'), Roar Strand (Daniel Berg Hestad fra 24'), Bent Skammelsrud, Tommy Svindal Larsen, Frank Strandli (Jostein Flo fra 90'), John Carew.


Dommer: Pierluigi Collina
Tilskuere: 5 000

Vennskapskamp, 22. januar 1999

  Estland 3–3 (0–1)   Norge Umm-al-Fahm stadion (Umm-al-Fahm stadium)

Martin Reim   75' (Straffe)
Indrek Zelinski   82'
Indrek Zelinski   89'

Ståle Solbakken   22'
Roar Strand   56'
John Carew   72'

Norges lag:
Frode Grodås, Claus Lundekvam (Christer Basma fra 46'), Bjørn Otto Bragstad, Erik Hoftun, André Bergdølmo (Hai Ngoc Tran fra 76'), Egil Østenstad (Daniel Berg Hestad fra 55'),, Roar Strand (Bent Skammelsrud fra 57'), Ståle Solbakken, Tommy Svindal Larsen, Frank Strandli (Jostein Flo fra 46'), John Carew.


Dommer: Gaim Jakob
Tilskuere: 3 000

Vennskapskamp, 10. februar 1999

  Italia 0–0 (0–0)   Norge Arena Garibaldi (Pisa)
Norges lag:
Thomas Myhre, Vegard Heggem, Bjørn Otto Bragstad, Ronny Johnsen, André Bergdølmo, Petter Rudi, Ståle Solbakken (Roar Strand fra 67'), Kjetil Rekdal, Erik Mykland, Håvard Flo (Vidar Riseth fra 75'), Ole Gunnar Solskjær (John Carew fra 90').


Dommer: Manuel Mejuto González
Tilskuere: 17 651

Kvalifisering til EM, 27. mars

  Hellas 0–2 (0–1)   Norge Olympiastadion (Athen)

Ole Gunnar Solskjær   38'
Ole Gunnar Solskjær   87'

Norges lag:
Thomas Myhre, Vegard Heggem, Henning Berg, Ronny Johnsen, André Bergdølmo (Gunnar Halle fra 66'), Steffen Iversen, Roar Strand (Lars Bohinen fra 60'), Ståle Solbakken, Erik Mykland, Petter Rudi, Ole Gunnar Solskjær (John Carew fra 89').


Dommer: Leslie Irvine
Tilskuere: 50 000

Kvalifisering til EM, 28. april 1999

  Georgia 1–4 (0–4)   Norge Boris Paichadze nasjonalstadion (Tbilisi)

Zaza Janashia   58'

Gela Shekiladze   16' (Selvmål)
Tore André Flo   26'
Ole Gunnar Solskjær   35'
Tore André Flo   38'

Norges lag:
Thomas Myhre, Alf-Inge Håland, Tore Pedersen, Erik Hoftun, André Bergdølmo, Ole Gunnar Solskjær (Roar Strand fra 46'), Steffen Iversen, Ståle Solbakken, Erik Mykland, Petter Rudi (Vidar Riseth fra 82'), Tore André Flo (John Carew fra 88').


Dommer: Sandor Puhl
Tilskuere: 20 000

Vennskapskamp, 20. mai 1999

  Norge 6–0 (1–0)   Jamaica Ullevaal Stadion (Oslo)

Tore André Flo   5'
Tore André Flo   53'
Steffen Iversen   71'
Øyvind Leonhardsen   75'
Tore André Dahlum   82'
Andreas Lund   90'

Norges lag:
Thomas Myhre (Frode Olsen fra 83'), Vegard Heggem, Bjørn Otto Bragstad, Erik Hoftun, André Bergdølmo, (Gunnar Halle fra 79'), Petter Rudi (Tore André Dahlum fra 46'), Steffen Iversen (Trond Andersen fra 79'), Kjetil Rekdal (Eirik Bakke fra 68'), Øyvind Leonhardsen, Vidar Riseth, Tore André Flo (Andreas Lund fra 77').


Dommer: Andreas Schluchter
Tilskuere: 9 630

Kvalifisering til EM, 30. mai 1999

  Norge 1–0 (1–0)   Georgia Ullevaal Stadion (Oslo)

Steffen Iversen   4'

Norges lag:
Frode Olsen, Vegard Heggem, Tore Pedersen, Erik Hoftun, André Bergdølmo, Steffen Iversen (Tore André Dahlum fra 85'), Øyvind Leonhardsen (Petter Rudi fra 46'), Ståle Solbakken, Erik Mykland, Vidar Riseth (Kjetil Rekdal fra 71'), Tore André Flo.


Dommer: Luc Huyghe
Tilskuere: 18 236

Kvalifisering til EM, 5. juni 1999

  Albania 1–2 (1–1)   Norge Qemal Stafa stadion (Tirana)

Igli Tare   16'

Steffen Iversen   3'
Tore André Flo   83'

Norges lag:
Frode Olsen, Alf-Inge Håland, Tore Pedersen (Bjørn Otto Bragstad fra 63'), Erik Hoftun, André Bergdølmo, Steffen Iversen, Ståle Solbakken (Vidar Riseth fra 90'), Kjetil Rekdal, Erik Mykland, Petter Rudi (Tore André Dahlum fra 79'), Tore André Flo.


Dommer: Livio Bazzoli
Tilskuere: 12 000

Vennskapskamp, 18. august 1999

  Norge 1–0 (0–0)   Litauen Ullevaal Stadion (Oslo)

Andreas Lund   87'

Norges lag:
Frode Olsen (Espen Baardsen fra 46'), Vegard Heggem (Gunnar Halle fra 46'), Henning Berg, Erik Hoftun, André Bergdølmo, Steffen Iversen, Øyvind Leonhardsen, Bent Skammelsrud (Andreas Lund fra 66'), Erik Mykland, Ole Gunnar Solskjær, Tore André Flo.


Dommer: Anders Frisk
Tilskuere: 11 108

Kvalifisering til EM, 4. september 1999

  Norge 1–0 (1–0)   Hellas Ullevaal Stadion (Oslo)

Øyvind Leonhardsen   35'

Norges lag:
Frode Olsen, Vegard Heggem, Henning Berg, Erik Hoftun, Andre Bergdølmo, Steffen Iversen, Erik Mykland, Bent Skammelsrud, Øyvind Leonhardsen (Vidar Riseth fra 74'), Ole Gunnar Solskjær (Petter Rudi fra 67'), Tore André Flo.


Dommer: Markus Merk
Tilskuere: 24 133

Kvalifisering til EM, 8. september 1999

  Norge 4–0 (3–0)   Slovenia Ullevaal Stadion (Oslo)

Rudi Istenič   16' (Selvmål)
Steffen Iversen   18'
Ole Gunnar Solskjær   30'
Øyvind Leonhardsen   68'

Rudi Istenič   55'

Norges lag:
Frode Olsen, Vegard Heggem, Henning Berg, Erik Hoftun, Andre Bergdølmo, Steffen Iversen, Erik Mykland, Bent Skammelsrud (Jan-Derek Sørensen fra 78'), Øyvind Leonhardsen, Ole Gunnar Solskjær (Vidar Riseth fra 78'), Tore André Flo (Andreas Lund fra 88').


Dommer: Gilles Veissière
Tilskuere: 24 288

Kvalifisering til EM, 9. oktober 1999

  Latvia 1–2 (0–0)   Norge Daugava stadion (Riga)

Marians Pahars   53'

Ole Gunnar Solskjær   52'
Tore André Flo   86'

Norges lag:
Frode Olsen, Vegard Heggem, Henning Berg, Erik Hoftun, Andre Bergdølmo, Steffen Iversen (Andreas Lund fra 46'), Øyvind Leonhardsen, Bent Skammelsrud, Erik Mykland (Ståle Solbakken fra 80'), Ole Gunnar Solskjær (Vidar Riseth fra 89'), Tore André Flo.


Dommer: Dietmar Drabek
Tilskuere: 3 000

  • Norge endte på førsteplass i sin kvalifiseringsgruppe og ble dermed kvalifisert til EM i fotball 2000 arrangert i Nederland og Belgia.

Kvalifiseringsgruppe 2

# Lag K S U T Mål ± P
1   Norge 10 8 1 1 21–9 12 25
2   Slovenia 10 5 2 3 12–14 −2 17
3   Hellas 10 4 3 3 13–8 5 15
4   Latvia 10 3 4 3 13–12 1 13
5   Albania 10 1 4 5 8–14 −6 7
6   Georgia 10 1 2 7 8–18 −10 5

Vennskapskamp, 14. november 1999

  Norge 0–1 (0–0)   Tyskland Ullevaal Stadion (Oslo)

Mehmet Scholl   90'

Norges lag:
Frode Olsen, Vegard Heggem, Trond Andersen, Erik Hoftun, Andre Bergdølmo, Jan-Derek Sørensen (Andreas Lund fra 74'), Erik Mykland (Roar Strand fra 74'), Bent Skammelsrud (Kjetil Rekdal fra 74'), Øyvind Leonhardsen (Ståle Solbakken fra 74'), Steffen Iversen (Ole Gunnar Solskjær fra 33'), Tore André Flo.


Dommer: Dick Jol
Tilskuere: 14 359

Eksterne lenkerRediger