Liste over Norges kvinnelandslag i fotballs tropper til mesterskap

Liste over Norges kvinnelandslag i fotballs tropper til mesterskap omfatter alle spillere som har spilt på Norges kvinnelandslag i fotball i ulike mesterskap.

Landslaget har deltatt i både VM, EM og Sommer-OL.

Informasjonen om alder, antall spilte kamper og klubb er gjeldende fra den dagen mesterskapet startet.

EM i fotball 1987Rediger

Hovedtrener: Erling Hokstad

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Janne Andreassen 22. november 1959 (alder 27)   Bøler
2 3MF Toril Hoch-Nielsen 12. mars 1966 (alder 21)   Sprint-Jeløy
3 3MF Liv Strædet 21. oktober 1964 (alder 22)   Sprint-Jeløy
4 2DF Bjørg Storhaug 9. mai 1962 (alder 25)   Klepp
5 3MF Mariann Mortensen 24. august 1951 (alder 35)   BUL
6 4FW Ellen Scheel Aalbu 26. november 1968 (alder 18)   Jardar
7 3MF Tone Haugen 6. februar 1964 (alder 23)   Trondheims-Ørn
8 2DF Heidi Støre   4. juli 1963 (alder 23)   Trollhättans
9 4FW Trude Stendal 30. mai 1963 (alder 24)   Sandviken
10 2DF Gunn Nyborg 21. mars 1960 (alder 27)   Asker
11 2DF Kari Nielsen 26. mai 1959 (alder 28)   Asker
12 1GK Hege Ludvigsen 28. januar 1964 (alder 23)   Sprint-Jeløy
13 3MF Tone Opseth 10. november 1959 (alder 27)   Setskog/Høland
14 3MF Lisbeth Bakken 24. oktober 1967 (alder 19)   Sprint-Jeløy
15 3MF Trude Haugland 18. september 1966 (alder 20)   Grand Bodø
16 2DF Trine Stenberg 6. desember 1969 (alder 17)   Sandviken

EM i fotball 1989Rediger

Hovedtrener: Erling Hokstad

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Hege Ludvigsen 28. januar 1964 (alder 25)   Sprint-Jeløy
2 3MF Cathrine Zaborowski 3. august 1971 (alder 17)   Asker
3 3MF Liv Strædet 21. oktober 1964 (alder 24)   Sprint-Jeløy
4 2DF Trine Stenberg 6. desember 1969 (alder 19)   Sandviken
5 2DF Gunn Nyborg 21. mars 1960 (alder 29)   Asker
6 3MF Toril Hoch-Nielsen 12. mars 1966 (alder 23)   Sprint-Jeløy
7 3MF Tone Haugen 6. februar 1964 (alder 25)   Trondheims-Ørn
8 2DF Heidi Støre   4. juli 1963 (alder 25)   Sprint-Jeløy
9 4FW Sissel Grude 17. februar 1967 (alder 22)   Klepp
10 4FW Linda Medalen 17. juni 1965 (alder 24)   Asker
11 4FW Birthe Hegstad 23. juli 1966 (alder 22)   Klepp
13 4FW Turid Storhaug 21. oktober 1968 (alder 20)   Klepp
15 3MF Trude Haugland 18. september 1966 (alder 22)   Trondheims-Ørn
16 3MF Agnete Carlsen 15. januar 1971 (alder 18)   Sprint-Jeløy
2DF Bjørg Storhaug 9. mai 1962 (alder 27)   Klepp

EM i fotball 1991Rediger

Hovedtrener: Even Pellerud

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1GK Reidun Seth 9. juni 1966 (alder 25)   GAIS
2DF Gunn Nyborg 21. mars 1960 (alder 31)   Asker
2DF Trine Stenberg 6. desember 1969 (alder 21)   Sandviken
2DF Heidi Støre   4. juli 1963 (alder 28)   Sprint-Jeløy
2DF Tina Svensson 16. november 1966 (alder 24)   Asker
3MF Lisbeth Bakken 24. oktober 1967 (alder 23)   Sprint-Jeløy
3MF Agnete Carlsen 15. januar 1971 (alder 20)   Sprint-Jeløy
3MF Gro Espeseth 30. oktober 1972 (alder 18)   Sandviken
3MF Tone Haugen 6. februar 1964 (alder 27)   Trondheims-Ørn
3MF Margunn Humlestøl 25. januar 1970 (alder 21)   Asker
3MF Hege Riise 18. juli 1969 (alder 21)   Setskog/Høland
3MF Liv Strædet 21. oktober 1964 (alder 26)   Sprint-Jeløy
3MF Cathrine Zaborowski 3. august 1971 (alder 19)   Asker
4FW Ann Kristin Aarønes 19. januar 1973 (alder 18)   Spjelkavik
4FW Birthe Hegstad 23. juli 1966 (alder 24)   Klepp
4FW Linda Medalen 17. juni 1965 (alder 26)   Asker

VM i fotball 1991Rediger

Hovedtrener: Even Pellerud

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Reidun Seth 9. juni 1966 (alder 25)   GAIS
2 3MF Cathrine Zaborowski 2. august 1971 (alder 20)   Asker
3 2DF Trine Stenberg 6. desember 1969 (alder 21)   Sandviken
4 3MF Gro Espeseth 30. oktober 1972 (alder 19)   Sandviken
5 2DF Gunn Nyborg 21. mars 1960 (alder 31)   Asker
6 3MF Agnete Carlsen 15. januar 1971 (alder 20)   Sprint/Jeløy
7 3MF Tone Haugen 6. februar 1964 (alder 27)   Trondheims-Ørn
8 2DF Heidi Støre   4. juli 1963 (alder 28)   Sprint/Jeløy
9 4FW Hege Riise 18. juli 1969 (alder 22)   Setskog/Høland
10 4FW Linda Medalen 17. juni 1965 (alder 26)   Asker
11 4FW Birthe Hegstad 23. juli 1966 (alder 25)   Klepp
12 1GK Bente Nordby 23. juli 1974 (alder 17)   Raufoss
13 3MF Liv Strædet 21. oktober 1964 (alder 27)   Sprint/Jeløy
14 3MF Margunn Humlestøl 25. januar 1970 (alder 21)   Asker
15 3MF Anette Igland 2. oktober 1971 (alder 20)   Kaupanger
16 2DF Tina Svensson 16. november 1966 (alder 25)   Asker
17 4FW Ellen Scheel 26. november 1968 (alder 22)   Jardar
18 1GK Hilde Strømsvold 17. august 1967 (alder 24)   Bøler

EM i fotball 1993Rediger

Hovedtrener: Even Pellerud

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1GK Bente Nordby 23. juli 1974 (alder 18)   Sprint-Jeløy
1GK Reidun Seth 9. juni 1966 (alder 27)   Sandviken
2DF Gunn Nyborg 21. mars 1960 (alder 33)   Asker
2DF Nina Nymark Andersen 28. september 1972 (alder 20)   Sandviken
2DF Anne Nymark Andersen 28. september 1972 (alder 20)   Sandviken
2DF Katrine Nysveen 26. november 1973 (alder 19)   Setskog/Høland
2DF Heidi Støre   4. juli 1963 (alder 29)   Sprint-Jeløy
2DF Tina Svensson 16. november 1966 (alder 26)   Asker
3MF Agnete Carlsen 15. januar 1971 (alder 22)   Sprint-Jeløy
3MF Gro Espeseth 30. oktober 1972 (alder 20)   Sandviken
3MF Elin Krokan 7. juni 1971 (alder 22)   Setskog/Høland
3MF Hege Riise 18. juli 1969 (alder 23)   Setskog/Høland
3MF Cathrine Zaborowski 3. august 1971 (alder 21)   Asker
4FW Ann Kristin Aarønes 19. januar 1973 (alder 20)   Trondheims-Ørn
4FW Birthe Hegstad 23. juli 1966 (alder 26)   Sprint-Jeløy
4FW Linda Medalen 17. juni 1965 (alder 28)   Asker
4FW Kristin Sandberg 23. mars 1972 (alder 21)   Asker
4FW Åse Iren Steine 20. juni 1969 (alder 24)   Sandviken

VM i fotball 1995Rediger

Hovedtrener: Even Pellerud

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Bente Nordby 23. juli 1974 (alder 20)   Sprint/Jeløy
2 2DF Tina Svensson 16. november 1966 (alder 28)   Asker
3 2DF Gro Espeseth 30. oktober 1972 (alder 22)   Sandviken
4 3MF Anne Nymark Andersen 28. september 1972 (alder 22)   Bjørnar
5 2DF Nina Nymark Andersen 28. september 1972 (alder 22)   Sandviken
6 3MF Hege Riise 18. juli 1969 (alder 25)   Setskog/Høland
7 3MF Tone Haugen 6. februar 1964 (alder 31)   Nikko
8 3MF Heidi Støre   4. juli 1963 (alder 31)   Kolbotn
9 4FW Kristin Sandberg 23. mars 1972 (alder 23)   Asker
10 4FW Linda Medalen 17. juni 1965 (alder 29)   Nikko
11 4FW Ann Kristin Aarønes 19. januar 1973 (alder 22)   Trondheims-Ørn
12 1GK Reidun Seth 9. juni 1966 (alder 28)   Öxabäck IF
13 2DF Merete Myklebust 16. mai 1973 (alder 22)   Trondheims-Ørn
14 3MF Hege Gunnerød 22. november 1973 (alder 21)   Asker
15 4FW Randi Leinan 9. april 1968 (alder 27)   Trondheims-Ørn
16 4FW Marianne Pettersen 4. desember 1975 (alder 19)   Gjelleråsen
17 2DF Anita Waage 31. juli 1971 (alder 23)   Trondheims-Ørn
18 3MF Tone Gunn Frustøl 21. juni 1975 (alder 19)   Donn
19 2DF Agnete Carlsen 15. januar 1971 (alder 24)   Kolbotn
20 1GK Ingrid Sternhoff 25. februar 1977 (alder 18)   Haugar

Sommer-OL 1996Rediger

Hovedtrener: Even Pellerud

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Bente Nordby 23 juli 1974 (alder 21)   Athene Moss
2 2DF Agnete Carlsen 15 januar 1971 (alder 25)   Nikko
3 2DF Gro Espeseth   30 oktober 1972 (alder 23)   Sandviken
4 2DF Nina Nymark Andersen 28 september 1972 (alder 23)   Sandviken
5 2DF Merete Myklebust 16 mai 1973 (alder 23)   Trondheims-Ørn
6 3MF Hege Riise 18 juli 1969 (alder 27)   Nikko
7 4FW Anne Nymark Andersen 28 september 1972 (alder 23)   Sandviken
8 3MF Heidi Støre 4 juli 1963 (alder 33)   Nikko
9 4FW Marianne Pettersen 12 april 1975 (alder 21)   Gjelleråsen
10 4FW Linda Medalen 17 juni 1965 (alder 31)   Nikko
11 4FW Brit Sandaune 5 juni 1972 (alder 24)   Trondheims-Ørn
12 1GK Reidun Seth 9 juni 1966 (alder 30)   Öxabäck IF
13 2DF Tina Svensson 16 november 1966 (alder 29)   Asker
14 3MF Tone Haugen 6 februar 1964 (alder 32)   Nikko
15 3MF Trine Tangeraas 26 februar 1971 (alder 25)   Sandviken
16 4FW Ann Kristin Aarønes 19 januar 1973 (alder 23)   Trondheims-Ørn
17 3MF Tone Gunn Frustøl 21 juni 1975 (alder 21)   Asker

Reserver

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
18 4FW Kjersti Thun 18 juni 1974 (alder 22)   Asker
19 1GK Ingrid Sternhoff 25 februar 1977 (alder 19)   Haugar

EM i fotball 1997Rediger

Hovedtrener: Per-Mathias Høgmo

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Bente Nordby 23. juli 1974 (alder 22) 47   Athene Moss
2 2DF Gøril Kringen 28. januar 1972 (alder 25) 9   Trondheims-Ørn
3 2DF Gro Espeseth   30. oktober 1972 (alder 24) 85   Sandviken
4 2DF Agnete Carlsen 14. januar 1971 (alder 26) 94   Nikko
5 2DF Anne Nymark Andersen 28. september 1972 (alder 24) 49   Sandviken
6 3MF Hege Riise 18. juli 1969 (alder 27) 89   Nikko
7 3MF Unni Lehn 7. juni 1977 (alder 20) 8   Trondheims-Ørn
8 3MF Heidi Støre 4. juli 1963 (alder 33) 148   Nikko
9 4FW Ann Kristin Aarønes 19. januar 1973 (alder 24) 82   Trondheims-Ørn
10 4FW Marianne Pettersen 12. april 1975 (alder 22) 41   Asker
11 4FW Linda Medalen 17. juni 1965 (alder 32) 120   Nikko
12 1GK Astrid Johannessen 10. januar 1978 (alder 19) 3   Asker
13 2DF Henriette Viker 5. august 1973 (alder 23) 9   Asker
14 2DF Merete Myklebust 16. mai 1973 (alder 24) 55   Trondheims-Ørn
15 4FW Ragnhild Gulbrandsen 22. februar 1977 (alder 20) 5   Trondheims-Ørn
16 3MF Margunn Haugenes 25. oktober 1970 (alder 26) 31   Bjørnar
17 3MF Monica Knudsen 25. mars 1975 (alder 22) 10   Asker
18 3MF Brit Sandaune 5. juni 1972 (alder 25) 24   Trondheims-Ørn
19 4FW Randi Leinan 9. april 1968 (alder 29) 19   Kolbotn
20 1GK Ingeborg Hovland 3. oktober 1969 (alder 27) 2   Klepp

VM i fotball 1999Rediger

Hovedtrener: Per-Mathias Høgmo

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Bente Nordby 23. juli 1974 (alder 24)   Athene Moss
2 2DF Brit Sandaune 5. juni 1972 (alder 27)   Trondheims-Ørn
3 2DF Gøril Kringen 28. januar 1972 (alder 27)   Trondheims-Ørn
4 3MF Silje Jørgensen 5. mai 1977 (alder 22)   Klepp
5 2DF Henriette Viker 5. august 1973 (alder 25)   Asker
6 3MF Hege Riise 18. juli 1969 (alder 29)   Setskog/Høland
7 3MF Tone Gunn Frustøl 21. juni 1975 (alder 23)   Asker
8 3MF Monica Knudsen 25. mars 1975 (alder 24)   Asker
9 3MF Ann Kristin Aarønes 19. januar 1973 (alder 26)   Trondheims-Ørn
10 2DF Linda Medalen   17. juni 1965 (alder 34)   Asker
11 3MF Marianne Pettersen 12. april 1975 (alder 24)   Asker
12 1GK Astrid Johannessen 10. januar 1978 (alder 21)   Asker
13 3MF Ragnhild Gulbrandsen 22. februar 1977 (alder 22)   Trondheims-Ørn
14 2DF Anne Nymark Andersen 28. september 1972 (alder 26)   Bjørnar
15 3MF Dagny Mellgren 19. juni 1978 (alder 21)   Bjørnar
16 3MF Solveig Gulbrandsen 12. januar 1981 (alder 18)   Kolbotn
17 3MF Anita Rapp 24. juli 1977 (alder 21)   Asker
18 2DF Anne Tønnessen 18. mars 1974 (alder 25)   Kolbotn
19 3MF Linda Ørmen 22. mars 1977 (alder 22)   Athene Moss
20 3MF Unni Lehn 7. juni 1977 (alder 22)   Trondheims-Ørn

Sommer-OL 2000Rediger

Hovedtrener: Per-Mathias Høgmo

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Bente Nordby 23. juli 1974 (alder 26)   Athene Moss
2 2DF Brit Sandaune 5. juni 1972 (alder 28)   Trondheims-Ørn
3 2DF Gøril Kringen   28. januar 1972 (alder 28)   Trondheims-Ørn
4 2DF Anne Tønnessen 18. mars 1974 (alder 26)   Kolbotn
5 2DF Gro Espeseth 30. oktober 1972 (alder 27)   Trondheims-Ørn
6 3MF Hege Riise 18. juli 1969 (alder 31)   Asker
7 3MF Solveig Gulbrandsen 12. januar 1981 (alder 19)   Kolbotn
8 3MF Monica Knudsen 25. mars 1975 (alder 25)   Asker
9 3MF Anita Rapp 24. juli 1977 (alder 23)   Asker
10 3MF Unni Lehn 7. juni 1977 (alder 23)   Trondheims-Ørn
11 4FW Marianne Pettersen 12. april 1975 (alder 25)   Athene Moss
12 2DF Silje Jørgensen 5. mai 1977 (alder 23)   Klepp
13 2DF Kristin Bekkevold 19. april 1977 (alder 23)   Asker
14 3MF Dagny Mellgren 19. juni 1978 (alder 22)   Arna-Bjørnar
15 3MF Margunn Haugenes 25. januar 1970 (alder 30)   Arna-Bjørnar
16 4FW Ragnhild Gulbrandsen 22. februar 1977 (alder 23)   Trondheims-Ørn
17 3MF Christine Bøe Jensen 3. juni 1975 (alder 25)   Grand Bodø
18 1GK Ingeborg Hovland 3. oktober 1969 (alder 30)   Klepp
19 2DF Bente Kvitland 23. juni 1974 (alder 26)   Trondheims-Ørn

Reserver

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
20 2DF Anne Bugge-Paulsen 29 juni 1979 (alder 21)   Arna-Bjørnar
21 4FW Kjersti Thun 18 juni 1974 (alder 26)   Asker
22 1GK Astrid Johannessen 10 januar 1978 (alder 22)   Arna-Bjørnar

EM i fotball 2001Rediger

Hovedtrener: Åge Steen

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Bente Nordby 23. juli 1974 (alder 26)   Carolina Courage
2 2DF Brit Sandaune 5. juni 1972 (alder 29)   Trondheims-Ørn
3 2DF Gøril Kringen   28. januar 1972 (alder 29)   Trondheims-Ørn
4 2DF Anne Tønnessen 18. mars 1974 (alder 27)   Kolbotn
5 2DF Bente Kvitland 23. juni 1974 (alder 27)   Trondheims-Ørn
6 3MF Hege Riise 18. juli 1969 (alder 31)   Carolina Courage
7 3MF Solveig Gulbrandsen 12. januar 1981 (alder 20)   Kolbotn
8 3MF Monica Knudsen 25. mars 1975 (alder 26)   Asker
9 4FW Ragnhild Gulbrandsen 22. februar 1977 (alder 24)   Trondheims-Ørn
10 3MF Unni Lehn 7. juni 1977 (alder 24)   Trondheims-Ørn
11 4FW Margunn Haugenes 25. januar 1970 (alder 31)   Fulham
12 1GK Ingeborg Hovland 3. oktober 1969 (alder 31)   Klepp
13 2DF Henriette Viker 5. august 1973 (alder 27)   Asker
14 4FW Dagny Mellgren 19. juni 1976 (alder 25)   Boston Breakers
15 2DF Ane Stangeland 2. juni 1980 (alder 21)   Klepp
16 3MF Christine Bøe Jensen 3. juni 1975 (alder 26)   Kolbotn
17 4FW Anita Rapp 24. juli 1977 (alder 23)   Asker
18 4FW Linda Ørmen 22. mars 1977 (alder 24)   Kolbotn
19 2DF Anne Bugge-Paulsen 29. juni 1979 (alder 21)   Arna-Bjørnar
20 3MF Trine Rønning 14. juni 1982 (alder 19)   Trondheims-Ørn

VM i fotball 2003Rediger

Hovedtrener: Åge Steen

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Bente Nordby 23. juli 1974 (alder 29) 119   Kolbotn
2 2DF Brit Sandaune 5. juni 1972 (alder 31) 115   Trondheims-Ørn
3 2DF Ane Stangeland 2. juni 1980 (alder 23) 27   Klepp
4 2DF Monica Knudsen 25. mars 1975 (alder 28) 81   Asker
5 3MF Karin Bredland 7. januar 1978 (alder 25) 1   Røa
6 3MF Hege Riise 18. juli 1969 (alder 34) 177   Carolina Courage
7 4FW Trine Rønning 14. juni 1982 (alder 21) 30   Kolbotn
8 3MF Solveig Gulbrandsen 12. januar 1981 (alder 22) 67   Kolbotn
9 4FW Anita Rapp 24. juli 1976 (alder 27) 58   Asker
10 3MF Unni Lehn 7. juni 1977 (alder 26) 88   Carolina Courage
11 4FW Marianne Pettersen 12. april 1975 (alder 28) 93   Asker
12 1GK Silje Vesterbekkmo 22. juni 1983 (alder 20) 0   Røa
13 2DF Anne Tønnessen 18. mars 1974 (alder 29) 59   Klepp
14 4FW Dagny Mellgren   19. juni 1978 (alder 25) 71   Boston Breakers
15 2DF Marit Fiane Christensen 11. desember 1980 (alder 22) 6   Asker
16 2DF Gunhild Følstad 3. november 1981 (alder 21) 3   Trondheims-Ørn
17 4FW Linda Ørmen 22. mars 1977 (alder 26) 46   Asker
18 4FW Ingrid Camilla Fosse Sæthre 19. januar 1978 (alder 25) 15   Arna-Bjørnar
19 3MF Kristine Edner 8. mars 1976 (alder 27) 10   Røa
20 3MF Lise Klaveness 19. april 1981 (alder 22) 10   Asker

EM i fotball 2005Rediger

Hovedtrener: Bjarne Berntsen

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Bente Nordby 23. juli 1974 (alder 30) 142   Asker
2 2DF Ane Stangeland   29. april 1984 (alder 21) 52   Klepp
3 2DF Gunhild Følstad 2. juni 1980 (alder 25) 25   Trondheims-Ørn
4 2DF Ingvild Stensland 3. november 1981 (alder 23) 24   Kolbotn
5 2DF Siri Nordby 4. august 1978 (alder 26) 7   Røa
6 2DF Marit Fiane Christensen 11. desember 1980 (alder 24) 28   Røa
7 3MF Trine Rønning 14. juni 1982 (alder 22) 49   Kolbotn
8 3MF Solveig Gulbrandsen 12. januar 1981 (alder 24) 90   Kolbotn
9 4FW Isabell Herlovsen 23. juni 1988 (alder 16) 4   Kolbotn
10 3MF Unni Lehn 7. juni 1977 (alder 27) 117   Trondheims-Ørn
11 2DF Maritha Kaufmann 2. januar 1981 (alder 24) 5   Team Strømmen
12 1GK Ingrid Hjelmseth 10. april 1980 (alder 25) 8   Trondheims-Ørn
13 1GK Christine Colombo Nilsen 30. april 1982 (alder 23) 0   Kolbotn
14 4FW Dagny Mellgren 19. juni 1976 (alder 28) 87   Klepp
15 2DF Tone Heimlund 24. mai 1985 (alder 20) 0   Fløya
16 4FW Kristin Blystad Bjerke 7. juli 1980 (alder 24) 4   Kolbotn
17 2DF Marianne Paulsen 20. mai 1985 (alder 20) 16   Trondheims-Ørn
18 3MF Marie Knutsen 31. august 1982 (alder 22) 8   Kattem
19 4FW Stine Frantzen 29. januar 1984 (alder 21) 3   Fløya
20 4FW Lise Klaveness 19. april 1981 (alder 24) 27   Asker

VM i fotball 2007Rediger

Hovedtrener: Bjarne Berntsen

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Bente Nordby 23. juli 1974 (alder 33) 164   Djurgården
2 2DF Ane Stangeland Horpestad   2. juni 1980 (alder 27) 80   Klepp
3 2DF Gunhild Følstad 3. november 1981 (alder 25) 50   Trondheims-Ørn
4 3MF Ingvild Stensland 3. august 1981 (alder 26) 49   Kopparbergs/Göteborg
5 2DF Siri Nordby 4. august 1978 (alder 29) 24   Røa
6 2DF Camilla Huse 31. august 1979 (alder 28) 18   Kolbotn
7 2DF Trine Rønning 14. juni 1982 (alder 25) 75   Kolbotn
8 3MF Solveig Gulbrandsen 12. januar 1981 (alder 26) 104   Kolbotn
9 4FW Isabell Herlovsen 23. juni 1988 (alder 19) 24   Kolbotn
10 4FW Melissa Wiik 7. februar 1985 (alder 22) 17   Asker
11 4FW Leni Larsen Kaurin 21. mars 1981 (alder 26) 26   Asker
12 1GK Erika Skarbø 12. juni 1987 (alder 20) 0   Arna-Bjørnar
13 1GK Christine Colombo Nilsen 30. april 1982 (alder 25) 2   Kolbotn
14 4FW Guro Knutsen 10. januar 1985 (alder 22) 2   Røa
15 3MF Madeleine Giske 14. september 1987 (alder 19) 6   Arna-Bjørnar
16 4FW Ragnhild Gulbrandsen 22. februar 1977 (alder 30) 73   Asker
17 4FW Lene Mykjåland 20. februar 1987 (alder 20) 7   Røa
18 3MF Marie Knutsen 31. august 1982 (alder 25) 29   Røa
19 2DF Marit Fiane Christensen 11. desember 1980 (alder 26) 46   Røa
20 4FW Lise Klaveness 19. april 1981 (alder 26) 47   Umeå
21 3MF Lene Storløkken 20. juni 1981 (alder 26) 14   Team Strømmen

Sommer-OL 2008Rediger

Hovedtrener: Bjarne Berntsen

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Erika Skarbø 12. juni 1987 (alder 21) 7   Arna-Bjørnar
2 2DF Ane Stangeland Horpestad   2. juni 1980 (alder 28) 100   Klepp
3 2DF Gunhild Følstad 3. november 1981 (alder 26) 69   Trondheims-Ørn
4 3MF Ingvild Stensland 3. august 1981 (alder 27) 68   Kopparbergs/Göteborg
5 2DF Siri Nordby 4. august 1978 (alder 30) 38   Røa
6 3MF Marie Knutsen 31. august 1982 (alder 25) 48   Røa
7 2DF Trine Rønning 14. juni 1982 (alder 26) 83   Kolbotn
8 4FW Solveig Gulbrandsen 12. januar 1981 (alder 27) 121   Kolbotn
9 4FW Isabell Herlovsen 23. juni 1988 (alder 20) 35   Kolbotn
10 4FW Melissa Wiik 7. februar 1985 (alder 23) 30   Asker
11 4FW Leni Larsen Kaurin 21. mars 1981 (alder 27) 44   Turbine Potsdam
12 2DF Marit Fiane Christensen 11. desember 1980 (alder 27) 58   Røa
13 3MF Lene Storløkken 20. juni 1981 (alder 27) 34   Team Strømmen
14 4FW Guro Knutsen 10. januar 1985 (alder 23) 8   Røa
15 2DF Marita Skammelsrud Lund 29. januar 1989 (alder 19) 7   Team Strømmen
16 4FW Elise Thorsnes 14. august 1988 (alder 19) 16   Arna-Bjørnar
17 4FW Lene Mykjåland 20. februar 1987 (alder 21) 18   Røa
18 1GK Christine Colombo Nilsen 30. april 1982 (alder 26) 5   Kolbotn

Reserver

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
19 2DF Runa Vikestad 13. august 1984 (alder 23) 6   Kolbotn
20 3MF Anneli Giske 25. juli 1985 (alder 23) 0   Fløya
21 4FW Kristin Lie 13. desember 1978 (alder 29) 8   Trondheims-Ørn
22 1GK Ingrid Hjelmseth 10. april 1980 (alder 28) 16   Asker

EM i fotball 2009Rediger

Hovedtrener: Bjarne Berntsen

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Ingrid Hjelmseth 10. april 1980 (alder 29) 20   Stabæk
2 2DF Toril Hetland Akerhaugen 5. mars 1982 (alder 27) 7   Stabæk
3 2DF Marita Skammelsrud Lund 29. januar 1989 (alder 20) 13   Team Strømmen
4 3MF Ingvild Stensland   3. august 1981 (alder 28) 81   Lyon
5 3MF Anneli Giske 25. juli 1985 (alder 24) 7   Fløya
6 2DF Camilla Huse 31. august 1979 (alder 29) 32   Røa
7 3MF Trine Rønning 14. juni 1982 (alder 27) 96   Stabæk
8 3MF Solveig Gulbrandsen 12. januar 1981 (alder 28) 133   Stabæk
9 4FW Isabell Herlovsen 23. juni 1988 (alder 21) 40   Kolbotn
10 4FW Melissa Wiik 7. februar 1985 (alder 24) 43   Stabæk
11 4FW Leni Larsen Kaurin 21. mars 1981 (alder 28) 56   Turbine Potsdam
12 1GK Caroline Knutsen 21. november 1983 (alder 25) 4   Røa
13 1GK Christine Colombo Nilsen 30. april 1982 (alder 27) 6   Kolbotn
14 2DF Marit Sandvei 21. mai 1987 (alder 22) 1   Team Strømmen
15 2DF Hedda Strand Gardsjord 28. juni 1982 (alder 27) 4   Røa
16 4FW Elise Hove Thorsnes 14. august 1988 (alder 21) 24   Røa
17 2DF Maren Mjelde 6. november 1989 (alder 19) 5   Arna-Bjørnar
18 2DF Runa Vikestad 13. august 1984 (alder 25) 6   Kolbotn
19 4FW Ingvild Isaksen 10. februar 1989 (alder 20) 7   Kolbotn
20 4FW Kristin Lie 13. desember 1978 (alder 30) 15   Trondheims-Ørn
21 3MF Lene Storløkken 20. juni 1981 (alder 28) 47   Team Strømmen
22 4FW Cecilie Pedersen 14. september 1990 (alder 18) 1   Avaldsnes

VM i fotball 2011Rediger

Hovedtrener: Eli Landsem[1][2][3]

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Ingrid Hjelmseth 10. april 1980 (alder 31) 44   Stabæk
2 2DF Nora Holstad Berge 26. mars 1987 (alder 24) 5   Linköpings FC
3 2DF Maren Mjelde 6. november 1989 (alder 21) 31   Arna-Bjørnar
4 3MF Ingvild Stensland   3. august 1981 (alder 29) 101   Lyon
5 3MF Marita Skammelsrud Lund 29. januar 1989 (alder 22) 19   LSK Kvinner
6 3MF Kristine Wigdahl Hegland 8. august 1992 (alder 18) 0   Arna-Bjørnar
7 2DF Trine Rønning 14. juni 1982 (alder 29) 111   Stabæk
8 2DF Runa Vikestad 13. august 1984 (alder 26) 14   Stabæk
9 4FW Isabell Herlovsen 23. juni 1988 (alder 23) 63   LSK Kvinner
10 4FW Cecilie Pedersen 14. september 1990 (alder 20) 20   Avaldsnes
11 3MF Leni Larsen Kaurin 21. mars 1981 (alder 30) 80   VfL Wolfsburg
12 1GK Erika Skarbø 12. juni 1987 (alder 24) 15   Arna-Bjørnar
13 3MF Madeleine Giske 14. september 1987 (alder 23) 15   Arna-Bjørnar
14 3MF Gry Tofte Ims 2. mars 1986 (alder 25) 7   Klepp
15 2DF Hedda Strand Gardsjord 28. juni 1982 (alder 28) 22   Røa
16 4FW Elise Thorsnes 14. august 1988 (alder 22) 40   Røa
17 4FW Lene Mykjåland 20. februar 1987 (alder 24) 35   Røa
18 3MF Guro Knutsen Mienna 10. januar 1985 (alder 26) 27   Røa
19 4FW Emilie Haavi 16. juni 1992 (alder 19) 7   Røa
20 2DF Ingrid Ryland 29. mai 1989 (alder 22) 6   Arna-Bjørnar
21 1GK Caroline Knutsen 21. november 1983 (alder 27) 4   Røa

EM i fotball 2013Rediger

Hovedtrener: Even Pellerud[4]

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Ingrid Hjelmseth 10. april 1980 (alder 33) 67   Stabæk
2 2DF Marita Skammelsrud Lund 29. januar 1989 (alder 24) 43   LSK Kvinner
3 2DF Marit Fiane Christensen 11. desember 1980 (alder 32) 81   Amazon Grimstad
4 3MF Ingvild Stensland   3. august 1981 (alder 31) 123   Stabæk
5 2DF Toril Hetland Akerhaugen 5. mars 1982 (alder 31) 50   Stabæk
6 2DF Maren Mjelde 6. november 1989 (alder 23) 55   Turbine Potsdam
7 3MF Trine Bjerke Rønning 14. juni 1982 (alder 31) 132   Stabæk
8 3MF Solveig Gulbrandsen 12. januar 1981 (alder 32) 163   Vålerenga
9 4FW Elise Thorsnes 14. august 1988 (alder 24) 60   Stabæk
10 4FW Caroline Graham Hansen 18. februar 1995 (alder 18) 16   Stabæk
11 4FW Leni Larsen Kaurin 21. mars 1981 (alder 32) 96   Stabæk
12 1GK Silje Vesterbekkmo 22. juni 1983 (alder 30) 3   Røa
13 4FW Melissa Bjånesøy 18. april 1992 (alder 21) 7   Sandviken
14 3MF Gry Tofte Ims 2. mars 1986 (alder 27) 30   Klepp
15 2DF Nora Holstad Berge 26. mars 1987 (alder 26) 26   Arna-Bjørnar
16 2DF Kristine Wigdahl Hegland 8. august 1992 (alder 20) 20   Arna-Bjørnar
17 4FW Lene Mykjåland 20. februar 1987 (alder 26) 54   LSK Kvinner
18 3MF Ingrid Ryland 29. mai 1989 (alder 24) 18   Arna-Bjørnar
19 3MF Ingvild Isaksen 10. februar 1989 (alder 24) 29   Kolbotn
20 4FW Emilie Haavi 16. juni 1992 (alder 21) 21   LSK Kvinner
21 4FW Ada Hegerberg 10. juli 1995 (alder 18) 9   Turbine Potsdam
22 3MF Cathrine Dekkerhus 17. september 1992 (alder 20) 5   Stabæk
23 1GK Nora Neset Gjøen 20. februar 1992 (alder 21) 2   Kolbotn

VM i fotball 2015Rediger

Hovedtrener: Even Pellerud[5][6][7]

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Ingrid Hjelmseth 10. april 1980 (alder 35) 92   Stabæk
2 2DF Maria Thorisdottir 5. juni 1993 (alder 22) 5   Klepp
3 2DF Marita Skammelsrud Lund 29. januar 1989 (alder 26) 62   LSK Kvinner
4 3MF Gry Tofte Ims 2. mars 1986 (alder 29) 42   Klepp
5 4FW Lisa-Marie Karlseng Utland 19. september 1992 (alder 22) 1   Trondheims-Ørn
6 3MF Maren Mjelde 6. november 1989 (alder 25) 87   Avaldsnes
7 2DF Trine Rønning   14. juni 1982 (alder 32) 153   Stabæk
8 3MF Solveig Gulbrandsen 12. januar 1981 (alder 34) 179   Kolbotn
9 4FW Isabell Herlovsen 23. juni 1988 (alder 26) 100   LSK Kvinner
10 3MF Anja Sønstevold 21. juni 1992 (alder 22) 3   LSK Kvinner
11 2DF Nora Holstad Berge 26. mars 1987 (alder 28) 46   Bayern München
12 1GK Silje Vesterbekkmo 22. juni 1983 (alder 31) 8   Røa
13 2DF Ingrid Moe Wold 29. januar 1990 (alder 25) 10   LSK Kvinner
14 3MF Ingrid Schjelderup 21. desember 1987 (alder 27) 9   Stabæk
15 2DF Marit Sandvei 21. mai 1987 (alder 28) 7   LSK Kvinner
16 4FW Elise Thorsnes 14. august 1988 (alder 26) 81   Avaldsnes
17 3MF Lene Mykjåland 20. februar 1987 (alder 28) 78   LSK Kvinner
18 4FW Melissa Bjånesøy 18. april 1992 (alder 23) 20   Stabæk
19 3MF Kristine Minde 8. august 1992 (alder 22) 47   Linköpings FC
20 4FW Emilie Haavi 16. juni 1992 (alder 22) 40   LSK Kvinner
21 4FW Ada Hegerberg 10. juli 1995 (alder 19) 34   Lyon
22 4FW Hege Hansen 24. oktober 1990 (alder 24) 9   Klepp
23 1GK Cecilie Fiskerstrand 20. mars 1996 (alder 19) 3   Stabæk

EM i fotball 2017Rediger

Hovedtrener: Martin Sjögren[8]

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Ingrid Hjelmseth 10. april 1980 (alder 37) 112   Stabæk
2 3MF Ingrid Moe Wold 29. januar 1990 (alder 27) 38   LSK Kvinner
3 2DF Maria Thorisdottir 5. juni 1993 (alder 24) 14   Klepp
4 3MF Guro Reiten 26. juli 1994 (alder 22) 14   LSK Kvinner
5 3MF Tuva Hansen 4. august 1997 (alder 19) 2   Klepp
6 3MF Maren Mjelde   6. november 1989 (alder 27) 116   Chelsea
7 3MF Ingrid Schjelderup 21. desember 1987 (alder 29) 16   Eskilstuna United
8 3MF Andrine Hegerberg 6. juni 1993 (alder 24) 24   Birmingham City
9 4FW Elise Thorsnes 14. august 1988 (alder 28) 105   Avaldsnes
10 4FW Caroline Graham Hansen 18. februar 1995 (alder 22) 48   VfL Wolfsburg
11 2DF Nora Holstad Berge 26. mars 1987 (alder 30) 66   Bayern München
12 1GK Cecilie Fiskerstrand 20. mars 1996 (alder 21) 14   LSK Kvinner
13 2DF Stine Reinås 15. juli 1994 (alder 23) 5   Stabæk
14 4FW Ada Hegerberg 10. juli 1995 (alder 22) 63   Lyon
15 4FW Lisa-Marie Karlseng Utland 19. september 1992 (alder 24) 20   Røa
16 2DF Anja Sønstevold 21. juni 1992 (alder 25) 12   LSK Kvinner
17 3MF Kristine Minde 8. august 1992 (alder 24) 76   Linköpings FC
18 2DF Frida Maanum 16. juli 1999 (alder 18) 1   Stabæk
19 3MF Ingvild Isaksen 10. februar 1989 (alder 28) 59   Stabæk
20 4FW Emilie Haavi 16. juni 1992 (alder 25) 61   Boston Breakers
21 2DF Kristine Bjørdal Leine 6. august 1996 (alder 20) 0   Røa
22 3MF Ingrid Marie Spord 12. juli 1994 (alder 23) 7   LSK Kvinner
23 1GK Oda Maria Hove Bogstad 24. april 1996 (alder 21) 0   Klepp

VM i fotball 2019Rediger

Hovedtrener: Martin Sjögren[9]

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Ingrid Hjelmseth 10. april 1980 (alder 39) 132   Stabæk
2 2DF Ingrid Moe Wold 29. januar 1990 (alder 29) 60   LSK Kvinner
3 2DF Maria Thorisdottir 5. juni 1993 (alder 26) 32   Chelsea
4 2DF Stine Hovland 31. januar 1991 (alder 28) 7   Sandviken
5 3MF Synne Skinnes Hansen 12. august 1995 (alder 23) 14   LSK Kvinner
6 2DF Maren Mjelde   6. november 1989 (alder 29) 136   Chelsea
7 4FW Elise Thorsnes 14. august 1988 (alder 30) 116   LSK Kvinner
8 3MF Vilde Bøe Risa 13. juli 1995 (alder 23) 19   Kopparbergs/Göteborg
9 4FW Isabell Herlovsen 23. juni 1988 (alder 30) 126   Kolbotn
10 4FW Caroline Graham Hansen 18. februar 1995 (alder 24) 72   VfL Wolfsburg
11 4FW Lisa-Marie Karlseng Utland 19. september 1992 (alder 26) 41   Rosengård
12 1GK Cecilie Fiskerstrand 20. mars 1996 (alder 23) 21   LSK Kvinner
13 4FW Therese Åsland 26. august 1995 (alder 23) 6   LSK Kvinner
14 3MF Ingrid Syrstad Engen 29. april 1998 (alder 21) 16   LSK Kvinner
15 4FW Amalie Eikeland 26. august 1995 (alder 23) 6   Sandviken
16 4FW Guro Reiten 26. juli 1994 (alder 24) 37   LSK Kvinner
17 3MF Kristine Minde 8. august 1992 (alder 26) 97   VfL Wolfsburg
18 3MF Frida Maanum 16. juli 1999 (alder 19) 20   Linköping
19 2DF Cecilie Redisch Kvamme 9. november 1995 (alder 23) 3   Sandviken
20 4FW Emilie Haavi 16. juni 1992 (alder 26) 82   LSK Kvinner
21 3MF Karina Sævik 24. mars 1996 (alder 23) 4   Kolbotn
22 4FW Emilie Nautnes 13. januar 1999 (alder 20) 6   Arna-Bjørnar
23 1GK Oda Maria Hove Bogstad 24. april 1996 (alder 23) 0   Arna-Bjørnar

EM i fotball 2022Rediger

Hovedtrener: Martin Sjögren[10][11]

Nr. Pos. Spiller Fødselsdato/Alder Kamper Klubb
1 1GK Pettersen, GuroGuro Pettersen 22. august 1991 (alder 30) 3   Vålerenga
2 2DF Sønstevold, AnjaAnja Sønstevold 21. juni 1992 (alder 30) 21   Inter
3 2DF Thorisdottir, MariaMaria Thorisdottir 5. juni 1993 (alder 29) 61   Manchester United
4 2DF Hansen, TuvaTuva Hansen 4. august 1997 (alder 24) 16   Brann
5 2DF Bergsvand, GuroGuro Bergsvand 3. mars 1994 (alder 28) 12   Brann
6 2DF Mjelde, MarenMaren Mjelde   6. november 1989 (alder 32) 153   Chelsea
7 3MF Engen, Ingrid SyrstadIngrid Syrstad Engen 29. april 1998 (alder 24) 48   Barcelona
8 3MF Risa, Vilde BøeVilde Bøe Risa 13. juli 1995 (alder 26) 50   Manchester United
9 4FW Sævik, KarinaKarina Sævik 24. mars 1996 (alder 26) 31   Avaldsnes
10 4FW Hansen, Caroline GrahamCaroline Graham Hansen 18. februar 1995 (alder 27) 95   Barcelona
11 3MF Reiten, GuroGuro Reiten 26. juli 1994 (alder 27) 66   Chelsea
12 1GK Skoglund, SunnivaSunniva Skoglund 7. juli 2002 (alder 19) 0   Stabæk
13 4FW Bizet Ildhusøy, CelinCelin Bizet Ildhusøy 23. oktober 2001 (alder 20) 6   Paris Saint-Germain
14 4FW Hegerberg, AdaAda Hegerberg 10. juli 1995 (alder 26) 70   Lyon
15 3MF Eikeland, AmalieAmalie Eikeland 26. august 1995 (alder 26) 33   Reading
16 3MF Bjelde, TheaThea Bjelde 5. juni 2000 (alder 22) 0   Vålerenga
17 2DF Blakstad, JulieJulie Blakstad 27. august 2001 (alder 20) 15   Manchester City
18 3MF Maanum, FridaFrida Maanum 16. juli 1999 (alder 22) 51   Arsenal
19 3MF Terland, ElisabethElisabeth Terland 28. juni 2001 (alder 21) 16   Brann
20 2DF Hansen, Synne SkinnesSynne Skinnes Hansen 12. august 1995 (alder 26) 27   Rosenborg
21 2DF Jøsendal, AnnaAnna Jøsendal 29. april 2001 (alder 21) 2   Rosenborg
22 4FW Haug, Sophie RomanSophie Roman Haug 4. juni 1999 (alder 23) 1   Roma
23 1GK Mikalsen, AuroraAurora Mikalsen 21. mars 1996 (alder 26) 1   Brann

Se ogsåRediger

ReferanserRediger

  1. ^ «Norwegens WM- Kader steht» (pressemelding). womensoccer.de. 27. mai 2011. 
  2. ^ «Norwegen: Klaveness muss passen» (pressemelding). womensoccer.de. 11. juni 2011. 
  3. ^ «Norway Lisa-Marie Woods has sustained a hip injury and is out of FIFA Women's World Cup 2011». womenssoccerunited.com. 24. juni 2011. Arkivert fra originalen 23. mars 2012. Besøkt 24. juni 2011. 
  4. ^ Aarre, Eivind (13. juni 2013). «Pellerud 'excited' by Norway squad». uefa.com. UEFA. Besøkt 15. juni 2013. 
  5. ^ «VM-Troppen klar 13. Mai» (Norwegian). Norges Fotballforbund. Besøkt 1. mai 2015. 
  6. ^ «Her er Norges tropp til Canada-VM» (Norwegian). Norges Fotballforbund. Arkivert fra originalen 14. mai 2015. Besøkt 13. mai 2015. 
  7. ^ «Graham Hansen-skade hindrer VM-tur» (Norwegian). Norges Fotballforbund. Arkivert fra originalen 20. mai 2015. Besøkt 19. mai 2015. 
  8. ^ «Her er Norges EM-tropp». fotball.no. 28. juni 2017. 
  9. ^ Madsen, Christer (2. mai 2019). «Her er Norges VM-tropp». Norges Fotballforbund. 
  10. ^ «Se Norges EM-tropp». NFF. 7. juni 2022. 
  11. ^ «Lisa Naalsund mister EM etter strekkskade». NFF. 26. juni 2022.