Bøler Idrettsforening

(Omdirigert fra «Bøler IF»)

Bøler Idrettsforening (stiftet 24. oktober 1958) er en norsk idrettsforening som holder til på Bøler i Oslo. Fra starten bestod foreningen av grupper for ski, fotball og friidrett. Klubben har pr. dags dato ca. 1000 medlemmer. I dag består gruppene av fotball, tennis, friidrett og håndball.

Bøler
Bøler Idrettsforening
LederTommy Skjervold
Nettsidehttp://www.bolerif.no/
Idrettsgren(er)Fotball
tennis
HjemmebaneHaraløkka
Liga4. divisjon (2024)
LandNorge
StedBøler
Administrasjon
Daglig lederMarius Sigolsen
Hjemmedrakt
Bortedrakt

Bøler IF Fotball rediger

Bøler IF Fotball har fotballag på alle aldersbestemte nivåer. A-laget for herrer i fotball skal i 2021 spille i 6. divisjon. Laget ble trent av Atle Jan Larsen fra 2007 til og med 2012 og etablerte seg i 3. divisjon med 2.-plass i 2010 som klubbens beste plassering noen gang. Bøler IF har klubbhus ved idrettsanlegget Haraløkka på Bøler. Her spiller Bøler IF Fotball sine hjemmekamper. Hjemmebanen har siden sommeren 2004 vært kunstgress. A-laget for Herrer trenes fra 2020 av Jørn Erik Larsen sammen med assistent Runar Gulbrandsen, med en ambisjon om å løfte seniorfotballen for herrer igjen. Bølers A-lag rykket i 2022 opp til 5.divisjon i deres første fulle sesong. Laget spiller i 2023 i 5.divisjon.

Bøler hadde i en stund også et kvinnefotballag, som fortsatt står for den største bedriften i klubbens historie, da de vant cupfinalen i 1981 foran storfavoritten BUL. Bøler var også representert i Eliteserien i fotball for kvinner (senere Toppserien) så sent som i 1997-sesongen. A-laget for kvinner ble forsøkt etablerert på nytt i 2021.

Bøler IF har hatt to spillere på det norske A-landslaget for kvinner. Disse er Janne Andreassen (1982–1987) og Hilde Strømsvold (1992).

Kjente spillere fra Bøler IF Fotball rediger

Galleri rediger

 
Haraløkka, Bølers hjemmebane

Eksterne lenker rediger